MS do 20 let - sedmý hrací den

27.06.2013, 17:56, aktualizováno 27.06.2013, 21:02
Komentáře a souhrny
Světový šampionát dvacetiletých vycházejících hvězdiček zná jména prvních čtyř postupujících. Portugalsko se mezi nejlepších šestnáct celků turnaje prostřílelo skrze vysoké vítězství nad Kubou, Nigérii stačila nejtěsnější možná výhra nad Jižní Koreou. Španělé přehráli i Francii a bez ztráty ovládli skupinu A, postup ale slaví i poražený celek. Ghana přehrála USA a čeká...
Skupina A

Španělsko - Francie 2:1

27.06.2013 19:00

Góly: 23. Paco Alcácer, 56. Jesé - 90+1. Thibaut Vion

Jeden ze šlágrů mládežnického mistrovství světa ovládli Španělé, kteří potvrdili svoji kvalitu a také díky nemalé francouzské pomoci zůstávají stoprocentní! Francie však nemusí smutnit, neboť se čtyřmi bodíky jde dál z druhé příčky.

Střetnutí dvou favoritů skupiny A, které jsou rovněž považovány za žhavé aspiranty na celkový triumf, odstartovala taktická přetlačovaná, při které ani jedna strana nechtěla udělat chybu, raději se tak zaměřila na obranu a výsledkem byla hra s minimem zajímavých momentů. To se změnilo až po devíti minutách, kdy hrubou chybu Španělů mohl potrestat Thauvin, napálil však pouze Sortrese!

Reprezentace galského kohouta ovšem svému protivníkovi za pouhé čtyři minuty vrátila stejnou mincí - trestat mohl Jesé - výsledkem ale byl spolehlivý zákrok strážce francouzské branky! Po těchto momentech se tempo hry opět zklidnilo, obě strany sice chtěly držet otěže utkání ve svých rukou, ale to se nedařilo... Z ničeho nic však přišla skvělá akce Španělska: Jesé se zbavil obránce, místo zakončení z nevýhodné pozice ještě vrátil pod sebe na lépe postaveného Paca Alcácera, jenž nezaváhal a přesnou střelou ke vzdálenější tyči otevřel skóre - 1:0.

Pro dnešní utkání hostující družina se pořádně nemohla prosadit k ohrožení španělské branky, Thauvin sice svým spoluhráčům naservíroval do pokutového území hned několik povedených centrů, ovšem Sortres pořádně zasahovat nemusel. Už v nastavení prvního dějství pak na sebe znovu výrazně upozornil Jesé, který se opětovně zbavil strážce, Aréola ovšem jeho pokus vyrazil alespoň na tyčku!

Očekávaný přestávkový průvan v kabině udělal s Francouzi své a ve druhých čtyřiceti pěti minutách se pro změnu pokračovalo dle francouzských not. Šance však ne a ne přijít a navíc v 56. minutě udeřilo před opačnou brankou: Sarr udělal při odvracení dlouhého míče fatální chybu, které s díky využil Jesé a nekompromisní střelou zvýšil na 2:0! Absence kapitána a režiséra středu pole Paula Pogby, jenž pyká za žluté karty, se tak podle předpokladů ukazovala jako velmi citelná.

Hodně na sebe upozornil také střelec první branky Alcácer, jenž se z každé jen trochu možné střelecké pozice pokoušel ohrozit francouzskou svatyni. Stejně tomu bylo i po hodině hry, jeho ránu směřující do středu branky si však bezchybný Aréola pohlídal. Hosté se ale nevzdali a nakonec ještě utkání zdramatizovali, když Sanogo po rychlé kombinaci vrátil na střídajícího Viona, jenž snížil na 2:1.

Více informací k zápasu

Ghana - USA 4:1

27.06.2013 19:00

Góly: 38. Frank Acheampong, 58. Ebenezer Assifuah, 78. Ebenezer Assifuah, 83. Kennedy Ashia - 69. Shane O'Neill

Američané se do osmifinále mistrovství světa dvacítek neprobojují, ve skupině smrti totiž skončili na poslední čtvrté pozici. Na ostatní výsledky ještě musí čekat Ghana, která končí se třemi body třetí a ani její šance nejsou nijak valné. Vzájemný souboj každopádně skončil naprosto jasnou výhrou Černých perel v poměru 4:1...

Ghaňané byli od začátku aktivnější a hned ve druhé minutě se dostali do solidní střelecké pozice, jenže Assifuah z hranice šestnáctky minul. Odjer pak trestuhodně zahodil nabídnutou možnost rozehrávat standardní situaci z necelých dvaceti metrů, když zamířil vysoko nad branku. První vážnější situace před brankou Antwiho zařídil Rodríguez, jeho zakončení ovšem postrádalo potřebnou přesnost.

Aktivní Assifuah se do další šance prohnat ve dvacáté minutě, kdy unikl po levé straně, namířil si to až do vápna a ještě dokázal přesně zakončit, Cropper však famózním zákrokem udržel prozatímní čisté konto. Na druhé straně odpověděl opět Rodríguez, tentokrát už dokonce dokázal i trefit vymezený prostor, jenže pro změnu jeho ráně chyběla razance, takže Antwi v pohodě zasáhl.

Výrazně těžší práci měl jen o minutu později, kdy nádherně vypálil Villarreal a ghanský gólman se musel vytasit s brilantním skokem, aby míč vytěsnil na roh. Ve třicáté osmé minutě se Ghana dostala do vedení, když se z ničeho nic sám před Cropperem ocitl Acheampong a bez potíží proměnil. Stejný hráč mohl hned krátce po návratu ze šaten i zvýšit, jenže tentokrát si na skvělého Croppera nepřišel.

Osmapadesátá minuta už však druhý gól v jeho síti přinesla, když se z levé strany na střed s míčem posunul Assifuah a přesnou ranou nedal americkému gólmanovi šanci. Američané se vrátili do hry o body o deset minut později, to se po centru Sorta zblízka prosadil O'Neill. Veškeré jejich snahy ovšem utnula minuta sedmdesátá osmá a další přesný zásah Assifuaha, jenž se tentokrát radoval po hlavičce po rohovém kopu. Nejlepší hráč na trávníku pak ještě toužil po hattricku, k němu mu však scházelo několik centimetrů. Ghana ještě v závěru přidala čtvrtý gól, o který se po chybě Croppera postaral Ashia, a porazila tak celek USA nakonec jednoznačně 4:1. Jestli to ale bude stačit k postupu, o tom rozhodnou až následující dva dny.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Španělsko33007:29
2.Francie31115:44
3.Ghana31025:53
4.USA30123:91
Skupina B

Korejská republika - Nigérie 0:1

27.06.2013 16:00

Góly: 9. Olarenwaju Kayode

Poslední kolo základních skupin rozhřešilo dění ve skupině B. Kromě suverénních Portugalců, kteří vypráskali Kubu, jdou dále právě Nigerijci a jihokorejští mladíci musejí spoléhat na výsledky ostatních skupin.

Uspaný rozjezd vystřídala převaha Nigerijců, kteří byli jednoznačně aktivnější, oproti svému protivníkovi se tlačili kupředu a záhy přišla odměna: Ajagun svým centrem ze standardky našel hlavu Kayodeho, jenž pohodlně otevřel skóre - 0:1! To se psala teprve devátá minuta a další šance následovaly... Dobrou možnost měl Ndidi, hlavou však vymezený prostor nenašel.

Podruhé se mohl vzápětí do střelecké listiny zapsat také Kayode, ten pro změnu natáhl z ostrého úhlu, ani jeho pokus však očekávaný cíl o fous nenašel! Africké mužstvo mělo postupem času větší a větší procento držení míče, Korejská republika se naproti tomu vůbec nedokázala prodrat k ohrožení soupeřovy branky. Kýžená pojistka mohla přijít po půlhodině hry, když se na rohový kop nejvýše vyšrouboval Okorie, hlavičkoval však těsně nad břevno korejské svatyně! Další možnost zahodil opět neúnavný střelec Kayode - Asiaté přitom neměli za první půli ani jednu střelu na branku!

Rozproudit mdlou ofenzivní sestavu jihokorejského týmu měla po obrátce hned dvojice čerstvých sil, tato snaha sice přinesla z "domácího" pohledu přece jen větší zájem a pohyb, to však bylo asi tak všechno. Když už se pak Han Sung-Gyu mohl ocitnout ve stoprocentní možnosti, Okani byl u kulatého nesmyslu jako první a nebezpečí zamezil! Kayodeho odpověď byla zablokovaná.

Možná už definitivně jasno mohlo být v 66. minutě, kdy Ajagun zakončoval bleskový kontr do otevřené obrany, ve vápně však napálil ruku jednoho z bránících hráčů, ovšem rozhodčí O'Leary na protesty nereflektoval. Zbývající dvacetiminutovka už nic překvapivého nenabídla, pouze střídající Eduok mířil do boční sítě Leeovy svatyně. Korejci tak nyní musejí čekat...

Více informací k zápasu

Portugalsko - Kuba 5:0

27.06.2013 16:00

Góly: 15. Ricardo Pereira, 37. Alberto Aladje, 43. Bruma, 62. Bruma, 69. Tozé

Portugalsko ovládlo skupinu B a z první pozice postupuje do osmifinále, očekávanou záležitost potvrdilo pět dnešních branek do sítě Kuby. Hned čtyři z nich nesou podpis Brumy, jenž dvakrát skóroval sám a stejný počet zásahů připravil pro své spoluhráče. Kuba na turnaji končí bez bodu...

V Kayseri se dnes hrál velmi jednostranný zápas. Portugalci od začátku až do konce jasně ukazovali, že svou kvalitou jsou úplně někde jinde než soupeř, kterého jednoznačně přehrávali a výsledkem bylo pět branek v síti bezmocného brankáře Sáncheze. Hlavně Bruma si s Kubánci dělal co chtěl, což poprvé dokumentoval už ve čtvrté minutě, kdy utekl po levém křídle, Sáncheze však ještě překonat nedokázal.

V deváté minutě to pak Portugalec s jedenáctkou na zádech zkoušel tvrdou ranou zpoza pokutového území, na strážce kubánské svatyně si však ani tentokrát nepřišel. Třetí portugalská šance už ale vedoucím gólem skončila, a zase u toho byl Bruma. Ten znovu pláchl po levé straně, v šestnáctce předložil ideální přihrávku Ricardu Pereirovi a jeho střela se zastavila až v síti. Uběhly jen další tři minuty a sám před Sánchezem se po skvělé práci Pereiry ocitl Aladje, zblízka však selhal.

Ve třiatřicáté minutě přišla ojedinělá příležitost Kuby, proti pokusu Reyese ovšem skvěle zasáhl gólman Sá. A hned z protiútoku znovu zahrozil Bruma, jenže tentokrát napálil míč jen do břevna. Mica Pinto pak z otočky z penaltového bodu zamířil těsně mimo, v sedmatřicáté minutě už však druhý gól Portugalců přišel. Vše opět zařídil Bruma, jenž se klasicky prohnal kolem pravé strany kubánské obrany až před Sáncheze, tam ještě naservíroval míč před prázdnou branku Aladjemu a nebylo co řešit.

Dalekonosná rána Saeze nakonec nebyla tak nebezpečná, jak na první pohled vypadala, a tak mohl Sá zůstat naprosto v klidu a jen sledovat, jak balón končí několik metrů vedle jeho klece. A ještě do poločasu to navíc bylo o tři góly. Bruma si v tomto případě počkal na ideální přihrávku Tozého a když k němu míč přišel, zívala na něj už jen opuštěná branka.

Ani po pauze se obraz hry nezměnil, jen pár desítek sekund po návratu ze šaten mohl zvýšit střídající Tiago Silva, levačkou však těsně netrefil určený prostor. Po hodině hry už se však zblízka nemýlil Bruma a svým pátým úspěšným zásahem na šampionátu, druhým v zápase, zvýšil svůj náskok na čele tabulky střelců. Poslední hřebíček do kubánské rakve přidal v šedesáté deváté minutě Tozé, jenž se po skvělé portugalské kombinaci na jeden dotek najednou ocitl úplně sám před Sánchezem a bez potíží ho obstřelil.

Bruma pak ještě v závěru několikrát sahal po hattricku, ovšem jednou ho v poslední vteřině zradil špatný odskok míče, podruhé se dostal až příliš blízko Sáncheze a nedokázal ho prostřelit a potřetí minul. I tak ale mohl být spokojen, řídil totiž vysoké vítězství Portugalska nad Kubou v poměru 5:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Portugalsko321010:47
2.Nigérie32016:36
3.Korejská republika31114:44
4.Kuba30031:100
Hvězdy dne: Bruma (Portugalsko), Jesé (Španělsko), Ebenezer Assifuah (Ghana)

Autor: Michal Hruška, Jiří Vojík

Komentáře (62)

Přidat komentář
smazaný uživatel

"Útočník z Bosny a Hercegoviny Zoran Kokot neuspel na skúške v slovenskom prvoligovom klube DAC Dunajská Streda. Balkánec disponujúci aj srbským pasom bol na Žitnom ostrove niekoľko dní, ale nepresvedčil hlavného trénera nováčika Corgoň ligy 2013/2014 Mikuláša Radványiho o svojich kvalitách" škoda, mohla být legrace

Reagovat
smazaný uživatel

To je kokot.

Reagovat
smazaný uživatel

Força Portugal!

Reagovat
Godwinson

Aréola - Foulquier, Zouma, Umtiti, Digne - Veretout, Ngando, Lemina, Kondogbia - Sanogo, Thauvin

Reagovat
cetto

Foulquier, Ngando

Reagovat
Mihi

Prečo nehrá Pogba?

Reagovat
Godwinson

Karty

Reagovat
Mihi

Škoda... Mohli by to dnes Frantíci vyhrať?

Reagovat
Godwinson

Nevěřím jim bez něho ani trochu.

Reagovat
FC Porto

Bruma

Reagovat
Filip12

Brumík ♥ je velký talent za pár let ho uvidíme v A týmu po boku Ronalda nesmí se zakopat jako Vaz Te tomu sem kdysi taky věřil

Reagovat
Filipow

Vy-pad-ni!

Reagovat
Filip12

Reagovat
cetto

Reagovat
FC Porto

Jo Portugalsko potřebuje něco dopředu...

Reagovat
Filipow

dsat hgubü

Reagovat
Le Gunner

Gobby pls.

Reagovat
smazaný uživatel

Nigérie dojde hodně daleko, hrajou moc pěkně.

Reagovat
smazaný uživatel

Čtvrtfinále maximálně a to jen pokud budou mít štěstí na soupeře.Třeba všechny čtyři týmy, co hrají teď, jsou lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Můj černý kůň je Uzbekistán.

Reagovat
smazaný uživatel

Má to nějaký racionální důvod?

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsem jejich zápas proti Chovatsku, ve kterém byli lepší a Chovaté třeba proti Uruguayi nehráli vůbec špatně, takže špatným soupeřem nejsou. Potom výsledek proti Novému Zélandu taky kvalitní, klidně by to mohli při příznivějším losu do toho semifnále dotáhnout. A zítra bych je i favorizoval do zápasu s Uruguayí.

Reagovat
smazaný uživatel

No ale tys to říkal i po Zélandu, který je úplně plonkovní. Já včera spíš sledoval Irák a pak Brazilce, takže jsem je ještě neviděl. Ale podle toho, co už jsem viděl, si myslím, že skupina F je spolu se skupinou B nejslabší.

Reagovat
smazaný uživatel

Na má slova dojde, uvidíš. A podle mě nejslabší C.

Reagovat
smazaný uživatel

V Céčku je Kolumbie, jeden z největších favoritů. Kdybych to měl spravedlivě nalosovat, Na jednu stranu pavouka bych nasadil Španělsko a Paraguay, na druhou Francii a Kolumbii.

Reagovat
smazaný uživatel

já to zas tolik nesleduju, ale co jsem měl možnost vidět. tak jsou takoví jaloví a zbrklí ve finální fázi. škoda pro ně.

a tohle je probém skoro celé afriky i u seniorů..

Reagovat
smazaný uživatel

já celkem favorizuju ty jihoameričany - Uruguay a pak Kolumbiji to vykope Quintero

Reagovat
smazaný uživatel

Uruguay je divná, ta bude ráda, když postoupí do osmifinále.

Reagovat
smazaný uživatel

sleduju to od úterka, ale věřím jim ..a divné věci nemusí být nutně špatné

Reagovat
smazaný uživatel

jinak se na to celkem dobře sází jsem zjistil

Reagovat
smazaný uživatel

Jo jo, já měl dneska dvě tutovky, Amíky a Korejce. Ale jinak to chodí slušně.

Reagovat
Godwinson

Aréola

Reagovat
Godwinson

Bylo to jasné, ten střed bez Pogby je propustnější a podstatně slabší, navíc Pogbova role je prostě nezastoupitelná. Španělé tak tím středem prochází hodně snadno. K tomu jsou Frantíci ještě strašně pasivní, když tohle vidí člověk u áčka Španělska, ok, ale hrát takhle i proti mladým? Divné. Kromě Digneho a toho středu se mně to ale líbí. Zouma, Ngando, Sanogo ... zatím povedené výkony. A tedy hlavně Aréola.

Reagovat
FC Porto FC

Bruma opět nesklamal a dneska dva střelci z Porta paráda

a ten Aladje se jeví taky dobře

Reagovat
smazaný uživatel

Marná sláva, Španělé hrajou až na menší výpadky na všech úrovních fantasticky..

Reagovat
Godwinson

Jak to najednou jde

Reagovat
blaugrana

Kde sa hrabú žabožrúti. Španieli sú proste neskutočne našľapaní.

Reagovat
smazaný uživatel

Mam taky pocit ze spanielska dominancia sa tak lahko koncit nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Pějete ody nad Francií,ale Oliver a Jese jsou skvělí hráči s budoucností

Reagovat
smazaný uživatel

Na Derika se příští rok v Castille fakt těším, už letos to bylo na nováčka dost dobrý.

Reagovat
Godwinson

Kondogbio, Kondogbio .. kontaktní gól by tomu slušel.

Reagovat
TheAdy

i ti portugalci, to je samej černoch ... zánik Európie ?

Reagovat
FC Porto FC

samej? sice nevím jak vypadá celej tým ale pochybuju že je to tam samej černoch

Reagovat
FC Porto

Dneska v zakladu 3-4 ale je to samej černoch

Reagovat
Benfica

a není to jedno??

Reagovat
Godwinson

Druhý poločas mě potěšil, Francie je přehrála a to i v době, kdy se tam ještě hráči neploužili jak na procházce. Vykartování Umtitiho je velká nepříjemnost. Tak snad to Kolumbie zvládne a Frantíci půjdou na domácí.

Reagovat
FC Porto FC

Vioooooooooooooooooooon

Reagovat
smazaný uživatel

Espaňa

Reagovat
Kenneth

Neskutečná španělská dominace.

Reagovat
Kongo

Paco Alcácer a Gaya jsou velcí talenti.Snad se brzy probojují do A týmu.

Reagovat
Kongo

Jestli mi něco na Valverdem vadilo,tak to bylo právě to,že nedával šanci mladým.Takový Viera nebo Bernat toho mohli odehrát daleko více.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Oliver a Jesé boli výborní...Oliver o trochu lepší ale na Jesého sa teším v Áčku Realu..dúfam že mu Ancelotti dá viacej príležitostí ako Mourinho

Reagovat
smazaný uživatel

A neviete prečo nehral Deulofeu??

Reagovat
smazaný uživatel

oddych, možno nejaký menší zdravotný problém

Reagovat
Kongo

Oliver je výborný.

Reagovat
smazaný uživatel

s Atléticom jednáme o jeho hosťovaní

Reagovat
FC Porto

Portugalsko celkový vítěz..

Reagovat
Benfica

Presne, trefne... predvídaš budúcnosť a dúfam, že sa nemýliš..

Forca Portugal!!!

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat
Leo Rekordman

Jese

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
tomasinho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele