MS do 20 let - čtvrtý hrací den

24.06.2013, 19:04, aktualizováno 24.06.2013, 22:29
Komentáře a souhrny
Mistrovství světa do dvaceti let pokračovalo druhým kolem základních skupin, program tak opět zavítal do skupin A a B. Překvapivě ani na druhý pokus nezabodovala Ghana, která podlehla Španělsku a zůstává bez bodu, Francie pak remizovala s USA. "Béčko" přineslo snadnou výhru Nigérie nad Kubou a zápas Portugalska s Koreou skončil nerozhodně...
Skupina A

Španělsko - Ghana 1:0

24.06.2013 20:00

Góly: 13. Jesé

Další úspěšné, avšak nepříliš přesvědčivé vystoupení mají za sebou Španělé, kteří sice zásluhou brzké trefy Jesého Rodrígueze udolali ghanské vrstevníky, zdaleka však nepřesvědčili a za tři body mohou děkovat i soupeřově impotenci.

Podle předpokladů byl od první minuty k vidění tlak Španělů, kteří měli daleko častěji mičudu na svých kopačkách, drželi se na soupeřově polovině a pomalu se přibližovali na dostřel soupeřovy branky. Hned po první nebezpečné akci ve třinácté minutě se pak skóre měnilo: Denis Suárez se prohnal po levé straně, naservíroval mičudu před branku a Jesé už měl před sebou snadný úkol - 1:0!

Stejně jako proti USA byl hodně nebezpečný Gerard Deulofeu, který se pro změnu prosmýkl po pravé straně, jeho střelu z úhlu však Antwi bez větších problémů kryl. Ten samý hráč se po dobrém pasu z hloubi pole ocitl za obrannou linií, proti ghanskému brankáři však neudržel nervy na uzdě a vyšel ze vzájemného souboje jako poražený! Postupem času se také více a více osmělovala reprezentace The Black Stars, Acheampong však odvážnou střelou z úhlu nemohl pomýšlet na úspěch. Útočník belgického Anderlechtu zkoušel štěstí opakovaně, avšak bez efektu.

Pět minut před odchodem do kabin ukázal skvělou individuální akci Manquillo, který se z pravé strany proháčkoval až před Antwiho, toho však z bezprostřední blízkosti nepřekonal! Další pohlednou akci měli na svědomí Suso a Suárez, ten ale po dobrém přenesení míče nemířil přesně.

Druhá půle odstartovala větší aktivitou Ghany, která očividně cítila, že by nemusela odcházet se sklopenou hlavou. Acheampong však na španělského brankáře opět nevyzrál, aby po následném rohovém kopu pro změnu nenašel vymezený prostor. Obrovská příležitost afrického týmu se narodila v 58. minutě: Baba našel ve vápně Boakyeho, ten se zbavil dvojice protihráčů, pak ale trestuhodně přestřelil!

Nevyužité šance mohly západoafrický stát mrzet. To platilo zejména při další možnosti Deulofeua, který sice doběhl přetažený pas, ovšem vyběhnuvšího Antwiho už poté nepřekonal! Barcelonská naděje se za okamžik převtělila do role nahrávače, čerstvě příchozí Campaña ale ostrým pokusem o fous minul! Tempo hry pomalu upadalo, delší čas už to poté vypadalo, jakoby se Španělé spokojili s hlídáním těsného náskoku. To mohl vyvrátit ze standardky Campaña, trefil ale přesně místo, kde stál nachystaný brankář ghanského Amidaus Professionals.

Dobrou příležitost měl na opačném konci hřiště Salifu, mířil ale pouze do místa, kde stál nachystaný strážce domácí branky. Ghana s přicházejícím závěrem stupňovala svoji aktivitu, udeřit ale mohlo paradoxně Španělsko, spolupráce střídající dvojice Rubén - Jairo však kýžený efekt nepřinesla, ani to však už nemuselo celku z Pyrenejského poloostrova příliš vadit, zapisuje si totiž další cenné vítězství.

Více informací k zápasu

Francie - USA 1:1

24.06.2013 17:00

Góly: 48. Yaya Sanogo (pen.) - 85. Daniel Cuevas

Spojené státy americké dokázali na mistrovství světa do dvaceti let vybojovat premiérový bod, když sice proti favorizované Francii po většinu utkání tahali za kratší konec, zásluhou pozdní trefy střídajícího Daniela Cuevase však berou bod.

USA hrubě nezvládlo své první vystoupení se Španělskem (1:4) a proti dalšímu ze spolufavoritů na celkový triumf tak měla hostující družina co napravovat. To se však od začátku příliš nedařilo, Francouzi měli výraznou územní převahu a prakticky nepouštěli svého protivníka k ohrožení Aréolovy svatyně. Gil to zkusil dalekonosným pokusem, ovšem úspěch neslavil.

O poznání nebezpečnější byla na opačné straně pohotová střela ze Sanogovy produkce, pozorný Cropper ale mičudu směřujícího pod břevno vytěsnil mimo tři tyče! Francie byla kombinačně jistější, aktivnější, avšak ve finální fázi postrádala větší odvahu, rozhodnost, načež jsme tak ani z její strany žádnou velkolepou ofenzivní podívanou neviděli. Thauvinův dalekonosný pokus mířil o kousek nad branku a Sanogo o chvíli později jen protáhl strážce americké branky.

Ve srovnání s předchozím duelem s Ghanou nebyl zdaleka tolik vidět Geoffrey Kondogbia, jehož úlohu směrem dopředu ve větší míře převzal kapitán Paul Pogba, který měl hned několik nadějných střeleckých pozic, ovšem vymezený prostor hledal marně. Už v nastavení tak mohl balón překvapivě skončit ve druhé brance, Villarreal servíroval míč Gilovi, jeho rána si však na Aréolu nepřišla!

Také po krátkém oddechu byla k vidění převaha reprezentace galského kohouta. Nejprve to zkoušel Bahebeck, jeho nedůrazný pokus ale strážce branky USA kryl. Záhy se však do vápna prohnal Foulquier, kterého ve vymezeném prostoru zastavil Torre pouze za cenu nedovoleného zákroku a rozhodčí Carlos Vera bez váhání ukázal na penaltu! Míč si vzal Sanogo a s velkým štěstím prostřelil Croppera, ten si na balón sáhl, ale zabránit mu v cestě do sítě již nedokázal - 1:0.

Pro dnešní zápas domácí Francouzi měli utkání pod kontrolou a čas od času pořádně zahrozili. Tak jako v 59. minutě, kdy čerstvý N'Gando vyslal parádní pas za obranu na rozběhnutého Sanoga, ten však placírkou na dobře postaveného Croppera nevyzrál! Zanedlouho ale mohlo být z ničeho nic srovnáno, Rodriguez přišel v šestnáctce do lehkého kontaktu s Leminou a rozhodčí nařídil pokutový kop i pro USA! Odpovědnost vzal na svá bedra střelec zatím jediného zásahu Spojených států amerických Gil, přízemní střelou k levé tyči ovšem našel pouze výborného Aréolu!

Bleskovou odpověď si připravil Bahebeck, který z levé strany udělal s míčem pár rychlých kroků do středu, ale následnou vydařenou dělovkou orazítkoval pouze břevno Cropperovy branky! Další stoprocentní možnost měl po dalekonosném pasu z hloubi pole Sanogo, jenž si míč skvěle zpracoval, ale následně i díky pádu mířil těsně vedle tří tyčí! Rázem se hrálo nahoru dolu. Yedlin našel ve vápně Rodrigueze, ten si však tečovanou střelou na francouzského brankáře nepřišel.

Krajní bek Seattle Sounders se vzápětí dožadoval, po kontaktu s Diagnem, dalšího pokutového kopu, píšťalka sudího Very však tentokráte zůstala němá. Kupa neproměněných šancí se pět minut před koncem řádné hrací doby Francii vrátila jako bumerang, když se po standardní situaci dostal balón až ke střídajícímu Cuevasovi, jenž pohodlně srovnal na 1:1. Následná snaha Mankowskiho oveček už byla marná...

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Španělsko22005:16
2.Francie21104:24
3.USA20112:51
4.Ghana20021:40
Skupina B

Portugalsko - Korejská republika 2:2

24.06.2013 20:00

Góly: 3. Alberto Aladje, 60. Bruma - 45. Seung-Woo Ryu, 76. Hyun Kim

Také druhé utkání skupiny B nabídlo podle očekávání ofenzivní podívanou, Portugalci navázali na své vystoupení z prvního zápasu a hned dvakrát se ujalo vedení, asijský celek se však nevzdal a nakonec bere velmi cenný bod.

Mírný favorit z Pyrenejského poloostrova začal ukázkově. Již po třech minutách korejská obrana zaváhala při rohovém kopu a na zadní tyči osamocený Aladje už nemohl minout - 1:0! Stejně jako ve svém prvním vystoupení na sebe nejvíce upozorňovala právě dvojice Bruma - Aladje, po jejichž spolupráci pálil ve 28. minutě první jmenovaný, Lee si však poradil!

Asiaté se osmělili zásluhou spolupráce Seung-Woo Ryu a Kim Hyun, druhý jmenovaný ale na strážce portugalské branky recept nenašel. To se podařilo až minutu před odchodem do kabin: Lee nakopl dlouhý míč na soupeřovu polovinu, kde si ho zpracoval Seung-Woo Ryu a nechytatelnou střelou do šibenice nedal Sá ani tu nejmenší šanci zasáhnout - 1:1.

Po změně stran jsme dlouho čekali na nějakou zajímavou šanci. Ta přišla na světlo světa až po hodině hry, kdy obléhání jihokorejské svatyně zakončil povedenou ranou zpoza vápna Bruma a se třemi zápasy na turnaji se vyrovnal nigerijskému kapitánovi Abdulu Ajagunovi - 2:1! Z velké dálky to zkusil netradiční střelec Pinto, jeho pokus však zaťukal jen na břevno Leeovy branky! Hrálo se nahoru dolu a rozhodně bylo na co se koukat. Na jedné straně měl dobrou možnost Kim Hyun a pro změnu za Portugalce mohl zvýšit Bruma, ani jednomu z nich však nebylo přáno.

Neúspěšný korejský střelec se ale přece jen dočkal. To se psala sedmdesátá pátá minuta, Sang-Min Shim předal právě Hyunovi a ten i možná díky mírnému ofsajdovému postavení srovnal na průběžných 2:2. Mohlo se tak opět začínat "od nuly". Už v nastavení mohl strhnout utkání na portugalskou stranu nezastavitelný Bruma, jeho pokus směřující pod břevno ovšem Lee za svá záda nepustil!

Více informací k zápasu

Kuba - Nigérie 0:3

24.06.2013 17:00

Góly: 19. Aminu Umar, 23. Aminu Umar, 67. Abdul Ajagun

Zklamání z předešlé porážky od Portugalska budiž zapomenuto, nigerijští mladíci dokázali ve svém druhém vystoupení proti Kubě zaváhání napravit a před zbývajícím utkáním s Koreou udělali výrazný krok k postupu.

Mládežnické mistrovství světa nabízí hned několik premiérových střetnutí a mezi takové patřil i zápas mezi Kubou a Nigérií. Africký tým měl po prvním utkání, kdy těsně podlehl Portugalsku, co napravovat a hned od prvního fouknutí do píšťalky dával najevo, kdo bude diktovat tempo hry. Hodně aktivní byl tradičně kapitán Ajagun, který zkoušel chytrý lob, ale Sanchezovu branku přestřelil!

Super Eagles se však záhy přece jen dočkali. Velké penzum práce odvedl Kayode, který následně naservíroval kožený nesmysl před prázdnou svatyni pro Umara, jenž tak měl před sebou snadnou práci - 0:1. Za další čtyři minuty se skóre znovu měnilo: Osuchukwu po rohovém kopu natáhl, mičudu však ještě stihl tečovat střelec první branky Umar a rázem to bylo 0:2.

"Hosté" měli zcela jasnou převahu a postupem času už pouze vyvstávala na mysl otázka, kolik úderů ještě outsiderovi zasadí. Ještě do konce prvního dějství mohl přidat třetí zásah Michael Olaitan, který vyslal na kubánskou svatyni parádní střelu, ovšem mimo prostor tří tyčí.

Podle stejných not se pokračovalo i po obrátce. Nadějné možnosti měli dva nejvýraznější nigerijští hráči Kayode a Ajagun, první jmenovaný ale nemířil přesně a kapitánovi hostující skvadry potom vystavil stopku Abel Martinez. Druhý jmenovaný si však po hodině hry počkal na centr Madua a bez větších potíží hlavou přidal třetí gól utkání a zároveň svůj třetí zásah na turnaji - 0:3! Kapitán Nigérie měl následně, po zákroku Martineze na Kayodeho, možnost svůj střelecký účet ještě rozšířit, ovšem z pokutového kopu úspěch neslavil. I tak si však jeho tým zapisuje povinné tři body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Portugalsko21105:44
2.Korejská republika21104:34
3.Nigérie21015:33
4.Kuba20021:50
Tři hvězdy dne: Paul Pogba (Francie), Bruma (Portugalsko), Seung-Woo Ryu (Korejská republika)

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (60)

Přidat komentář
Radin

Sanogo další palič do Arsenalu,Bendtner hadra :-)

Reagovat
exse

Dělaj si ti žabožrouti ze mě prdel?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kongo

Může mi někdo něco napsat o "Juan Quintero" ?

Hráč Kolumbie U20.

Reagovat
smazaný uživatel

Tvůrce hry, super technika, v Pescaře letos dělal co mohl a má hraje slušně i dopředu

Reagovat
Kongo

Takže to není křídlo? Četl jsem,že pokud nevýjde pro Valencií Gio,tak je další možnost právě Juan.

Reagovat
smazaný uživatel

v Pescaře hrál trequartistu, vymýšlel přhrávky pro útočníky, kopal standartky díky své super levačce, vleký talent. Další objev ze Serie A, už v lednu mělo zájem PSG, teď se mluvi o Portu, Janovu atd. Osobně bych rád, aby zůstal v lize, i ten Janov třeba. Nebo Udinese.. ti by ho časem prodali za 30 určitě.

Reagovat
smazaný uživatel

ono bude naňho postupne veľký tlak, všade je spojovaný s Messim a tak podobne.....ale viditeľne nato má danosti a predpoklady tak nech hlavne nejde hneď velkým krokom niekde do veľkoklubu aby ho nezabrdzilo moc

Reagovat
smazaný uživatel

nemá někdo stream na španěle?? dík

Reagovat
Kokesh

Trošku fazec .) Jesééé

Reagovat
smazaný uživatel

Jesé dostává jednu pozlacenou nahrávku za druhou, takhle nebude o nejlepším střelci MS pochyb už po skupinách.

Reagovat
Rssa

Jesé k těm brankám přichází jak slepý k houslím... Neskutečné, ten kluk zatím na MS jen tak vyklusává a stejně k němu ten míč dojde,

Reagovat
smazaný uživatel

V případě slavnějších se tomu říká: "skvělý výběr místa"

Reagovat
Rssa

Opálenější Lafata?

Reagovat
Robbie

horší Cavani

Reagovat
TheAdy

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska až ve 14. minutě .

Reagovat
smazaný uživatel

kdo mu nahrával prosimtě?

Reagovat
smazaný uživatel

Denis Suárez

Reagovat
smazaný uživatel

Ole

Reagovat
smazaný uživatel

ten deulofeu je paradny hrac aku ma vykupnu ????

Reagovat
SunFells

Reagovat
Rssa

Suso opět vynikající přihrávka do šance...

Reagovat
Kokesh

Tak to by snad dával i slepej...některý náběh jsou neskutečný, to jde pak samo.

Reagovat
smazaný uživatel

nechapem preco v Liverpoole nehra zaklad ...

Reagovat
smazaný uživatel

lebo ma 19 rokov

Reagovat
smazaný uživatel

no a ? to aj Varane ma malo

Reagovat
Rssa

Na základ má čas, ale do sestavy by se mohl letos kouknout častěji.

Reagovat
smazaný uživatel

teď to tak zajebali

Reagovat
blaugrana

Deulofeu je dnes mimo.Príde mi ako keď hrá za Áčko, zbrklý.

Reagovat
Kokesh

Každý zápas nebude převyšovat svoje vrstevníky. Já jsem spíš doufal, že jak zazdil dvě šance, tak se vzchopí a udělá opět něco, čímž získá svoje sebevědomí, tak potřebné pro svou hru. Zatím nic.

Reagovat
Godwinson

Jsem hodně zvědavý na čtvrtek, Francie bez Pogby .... snad Ghana nezklame

Reagovat
smazaný uživatel

Chudaci kluci z Ghany, tak mladi a impotentni

Reagovat
smazaný uživatel

Jesé

Reagovat
fantomas

Korejčíci

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Máte někdo představu o tom, kde koukat na nhl?

Reagovat
Godwinson

Na Gamecenteru

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl bych si to koupit na příští sezonu, stojí to za to?

Reagovat
fantomas

Je to dost drahý a dá se to ochcat viz Kovi.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Godwinson

Dá se říct, že stojí. Drahé to není a za to dostáváš prvotřídní přenos, bez stresu s hledáním. Je pravda, že omezení sledování zápasů dle vysílaní domácích tv stanic mě sralo, ale celkově bych to hodnotil pozitivně.

Reagovat
jv

Možností máš hned několik, záleží na tobě.

Reagovat
Kovi81

http://smb.cdnak.neulion.com/fs1/mobile/video/nldsdvr/nhl/flyers/as/live/flyers_hd_4500.m3u8 je tam dvakrat flyers, tak to prepis na blackhawks nebo bruins. musis mit ale nainstalovany vlc plugin pro prohlizec. kdyby se ti to sekalo tak uber 4500 na 3000 nebo 1600.

Reagovat
C-M@ster

Tady pravidelně běžel HD stream http://popstreams.eu/stream2.html

Reagovat
smazaný uživatel

ten sanogo ma fakt nohy, postavu a divne pohyby ako diaby

Reagovat
SunFells

Akorát nic z jeho schopností no

Reagovat
smazaný uživatel

to hej no

Reagovat
tomasinho

http://www.youtube.com/watch?v=jxvau-hIHE0

Pěkně si to tam vodí, i takhle z hloubky.

Reagovat
smazaný uživatel

Nehraje on u vás v záloze spíš na špici?

Reagovat
tomasinho

Tak primárně je AM, ale hodně hrával zprava, což není jeho úplně vhodná pozice, teda ne v tom systému, jak jsme hráli na podzim, navíc za ním hrál na RB stoper Wisdom a tím pádem se jeho přednosti docela vytráceli.

Reagovat
smazaný uživatel

Právě jsem něco podobnýho viděl.. Tady v tom videu hrál DLP, to by bylo určitě lepší.. Má parádní první dotyk.

Reagovat
tomasinho

No v budoucnu to klidně může být jeho post, ale momentálně si nemyslím, že by zvládal hrát ve dvoučlenném středu v jakékoliv top lize, takticky a pozičně na to není při bránění moc dobře, rád se vysouvá a možná by ho tam byla teď i škoda. Ale jak píšeš, první dotyk, celkově pohyb s míčem má skvělý a hlavně má neuvěřitelný cit pro přihrávku, dlouhé přenesí i kolmice, nic mu nedělá problém. Na DLP musí ale zesílit. Možná to bude pro něj role v budoucnu, protože není až tak prudktivní.

Reagovat
miky10

Mexiko - Paraguay bude supr zápas.

Reagovat
miky10

Reagovat
fantomas

Aussies ale Brillante

Reagovat
blaugrana

El Salvador asi dnes rozčúlil veľa tipérov.

Reagovat
OVi.77

Reagovat
blaugrana

Mňa zas dojal Kohlschreiber. Taký kokot sa len tak nevidí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele