MS do 20 let - třetí hrací den

23.06.2013, 19:25, aktualizováno 23.06.2013, 22:06
Komentáře a souhrny
V neděli vstoupily vítězně do světového šampionátu hráčů do dvaceti let Uzbekistán, Chile a Chorvatsko. Zatímco prvně jmenovaný tým nedal šanci Novému Zélandu, Jihoameričané museli proti Egyptu otáčet skóre. Chorvati zdolali Uruguay, Angličané přišli o výhru nad Irákem v nastavení.
Skupina E

Anglie - Irák 2:2

23.06.2013 20:00

Góly: 41. Conor Coady, 52. Luke Williams - 75. Ali Faez (pen.), 90+3. Ali Adnan

Další nepřesvědčivé vystoupení má na svém kontě Albion, který tentokráte v kategorii U-20 neudržel proti Iráku dvoubrankové vedení a inkasovaným gólem z nastaveného času si proti jasnému outsiderovi zapisuje pouhý bod.

Od samého úvodu bylo patrné, jakým směrem se bude dění na hrací ploše ubírat: Angličané drželi kulatý nesmysl pod svoji správou, pohodlně kombinovali na soupeřově polovině a na druhé straně zatím byla jasně patrná snaha o pevnou defenzivu. Ta se však Iráku příliš nedařila a po dobré individuální akci mohl potrestat premiérové obranné zaváhání Barkley, Mohammed Hameed ale jeho dělovku směřující pod břevno dokázal z prostoru tří tyčí vytěsnit!

Paradoxně právě brankář byl, minimálně zpočátku, hlavní slabinou hostujícího výběru. To se v celé nahotě ukázalo po osmi minutách, kdy Hameed podběhl centr od rohového praporku, následně však i za pomoci štěstí dokázal ošemetnou situaci nadvakrát vyřešit. Favorita mohl po pěkné narážečce dostat do vedení Williams, překonaného gólmana ale za minutu dvanáct na čáře zastoupil Ali Adnan!

To před druhým pokutovým územím bylo "horko" až po dvaceti minutách, když si dlouhý míč zpracoval Mohannad Abdulraheem, jeho neškodnou přízemní ránu však Johnstone bez větších problémů zpacifikoval. Zhruba od této chvíle se herní obraz vyrovnal, válkami proslulý stát o poznání častěji držel míč a po půlhodině hry měl z ničeho nic další šanci Abdulraheem, bránu ale těsně minul!

Závěrečná pětiminutovka první půle už však znovu patřila Albionu. Nejprve to z úhlu zkoušel Kane, ovšem na strážce irácké svatyně recept nenašel! Následný roh ale ten samý hráč na přední tyči prodloužil pro Coadyho a rázem už se číslice na ukazateli skóre měnily - 1:0!

Iráčané nastoupili do druhého dějství o poznání aktivněji a během pár minut měli dvě obrovské příležitosti na vyrovnání, ani jednu z nich však Johnstone za svá záda nepustil! Hned nato pak ukázkový rychlý protiútok zakončil Williams, Hameed si na mičudu sáhl, ovšem zabránit v cestě do sítě mu už nedokázal - 2:0. Po druhé brance se tempo hry trochu zklidnilo, pověstnou výjimkou byla pouze neškodná střela Williamse, která tak jako tak neměla naděje na úspěch.

Asijský celek se však nakonec přeci jen dočkal. Johnstone ve vápně poslal k zemi pronikajícího Abdulraheema, načež sudí García Orozco nařídil pokutový kop! Míč si na značku postavil Ali Faez a tvrdým pokusem snížil na 2:1! O dramatickou zápletku tak bylo dostatečně postaráno. Irák znovu zvýšil aktivitu, paradoxně však měl po dalším kontru šanci Kane, ale z úhlu na Hameeda recept nenašel.

Otřepané fotbalové pravidlo tak mohlo zafungovat podruhé v tomto utkání, ovšem čerstvý Abdulhussein po Jabbarově centru hlavou vymezený prostor netrefil. To ho však nemuselo dvakrát mrzet. Ve čtvrté minutě nastaveného času se i s pořádnou dávkou štěstí dostal ke střele Ali Adnan a za pomoci jednoho z bránicích hráčů v hodině dvanácté srovnal na 2:2!

Více informací k zápasu

Chile - Egypt 2:1

23.06.2013 17:00

Góly: 25. Nicolás Castillo, 76. Christian Bravo - 10. Mahmoud Kahraba

Nouze o pohledné fotbalové momenty nebyla ani mezi Chile a Egypťany, kteří se ujali vedení, ovšem dlouho si hubený náskok neužívali, chvíli před koncem pak jihoamerický stát zásluhou střídajícího Christiana Brava obrat dokonal.

Očekávané střetnutí skupiny E nabízelo od první minuty zajímavou podívanou, Chilané drželi častěji mičudu na svých kopačkách a po devíti minutách si vypracovali prvotní nebezpečnou situaci, Castillo ale z dobré pozice hlavičkoval nepřesně. Africký celek však nezůstával pozadu a byl o poznání nebezpečnější, což se záhy potvrdilo, když si Kahraba naběhl na kolmici za obranu a rázem to bylo 0:1.

Chilští mladíci odpověděli zvýšenou aktivitou, ovšem to znovu vedlo jen k platonické územní převaze a Mossad Awad nadále zůstával bez výraznějšího zákroku. Navíc po další kombinaci na malém prostoru to zkusil opět Kahraba, tentokráte volil přízemní ránu na zadní tyč, avšak jeho snaha úspěchem neskončila! Po 25. minutách pak bylo srovnáno: Egypťané si nepochopitelně dávali přednost, kulatý nesmysl se nakonec dostal ke Castillovi, jenž za pomoci jednoho z bránících hráčů dopravil balón až do prostoru ohraničeného třemi tyčemi - 1:1.

Od tohoto momentu byla chilská převaha ještě výraznější, opakovaně to z velké dálky zkoušel Maturana, ani jedna z jeho střel však na egyptského brankáře recept nenašla. Po půlhodině hry mohl opakovaně trestat Kahraba, jenž dostal parádní míč za obranu, ale z bezprostřední blízkosti nepochopitelně přestřelil! A kmenový hráč ENPPI měl i další tutovku, hlavičkoval však pouze do tyče!

Ve stejném duchu se pokračovalo i po obrátce. Zvyšující se tlak arabského mužstva však ne a ne přinést kýžené vyústění, mezitím naopak mohlo udeřit na opačné straně, když si na ofsajdové hranici počkal na mičudu Ángelo Henríquez, tomu se ale na skvěle reagujícího Awada vyzrát nepodařilo! Jen se tak překlopil herní obraz z prvního dějství, což se opět potvrdilo při šancích Trezegueta a Ahmeda Hassana, kdy ani jeden z nich nedokázal zamířit do prostoru branky!

Dvacet minut před koncem řádné hrací doby mohl po rohovém kopu z ničeho nic udeřit střelec první chilské trefy Castillo, který si na přední tyči naběhl na balón od rohového praporku, hlavou však zamířil těsně vedle! Egypt se však z centrovaných míčů evidentně nepoučil. Přetažený míč vrátil Rabello na zadní tyči na střídajícího Brava, ten udělal s koženým nesmyslem pár kroků a poté nekompromisně napálil balón do sítě - 2:1. Na konečném výsledku už potom nic nezměnilo ani vyloučení Cuevase, Chile pohodlně drželo míč na svých kopačkách a zapisuje si důležité body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Chile11002:13
2.Anglie10102:21
 Irák10102:21
4.Egypt10011:20
Skupina F

Uruguay - Chorvatsko 0:1

23.06.2013 19:00

Góly: 41. Ante Rebić

Hodně důležitý krok ke konečnému prvenství ve skupině F udělalo Chorvatsko, které zásluhou Ante Rebiče udolalo Uruguay a před zbývajícími zápasy s Uzbekistánem a Novým Zélandem má skvělou výchozí pozici k postupu do dalších bojů.

Oba zúčastnění si připsali ve vzájemném utkání jednu velkou premiéru - doposud se Uruguay s Chorvaty ještě nikdy nestřetla! Úvodní oboustranné oťukávání vystřídala chorvatská převaha, která se tvořila zejména zásluhou dobře hrající dvojice Rebić- Pjaca, kteří přidělávali jihoamerickému týmu nemalé potíže. Paradoxně ale mohlo udeřit na opačné straně, Giménez však vymezený prostor minul.

Velkou možnost pak dostali Chorvati ve 22. minutě, když Čanadiju ve vymezeném prostoru lehce kontaktoval Silva a rozhodčí Alioum bez mrknutí oka nařídil penaltu! Odpovědnost vzal na svá bedra Livaja, kterému se dokonale podařilo zmást brankáře, který zvolil opačný kout, ovšem bývalý hráč milánského Interu zacílil pouze do tyče! Na opačném konci hřiště to na Zeleniku neúspěšně zkoušel Silva. Čtyři minuty před pauzou se však domácí mohli radovat: Rebić ukázal po Livajově pasu skvělou individuální akci, na jejímž konci bylo obstřelení brankáře a zasloužené vedení 1:0.

Pouze pět minut ve druhé půlce stačilo Uruguay k tomu, aby si vypracovala šanci na vyrovnání, Rolánovu hlavičku však Zelenika za svá záda nepustil a nadále držel chorvatské akcie nad vodou! To ale pouze naznačilo nadcházející dění... Čerstvě příchozí López měl obrovskou možnost, křižnou ranou však zaťukal pouze na tyčku hostující branky! Tlak Uruguaye však neustával.

Pár okamžiků před konečným hvizdem měl dobrou příležitost také De Arrascaeta, tomu však na poslední chvíli skočil do zakončení obětavý Šimunović a zachránil tím svůj tým od pohromy! Uruguay se i nadále snažila, ovšem marně a na světelném ukazateli zůstal stav 1:0.

Více informací k zápasu

Nový Zéland - Uzbekistán 0:3

23.06.2013 16:00

Góly: 14. Abbosbek Machstalijev, 53. Igor Sergejev, 67. Dijoržon Turapov

Před večerním soubojem mezi Uruguayí a Chorvatskem měla skupina F na programu zápas Nového Zélandu proti Uzbekistánu, došlo tedy na střet očekávaných odpadlíků, který po zásluze ovládli Asiaté.

Obě strany se potkaly před dvěma lety na mistrovství světa U-17 v Mexiku, kde si Nový Zéland připsal drtivé vítězství 4:1, tentokráte však byl na programu trochu jiný příběh. Ten se začal psát už po pěti minutách, kdy Sergejev přetlačil dvojici Crocombe - Arms, při zpracování míče si však pomohl rukou a proto nemohla být jeho trefa uznána! Ani tato situace ale na dalším průběhu nic nezměnila.

Jeden z hlavních aktérů z předešlé situace brankář Crocombe doslova ukázkově namazal Sergejevovi, jeho střelu sice následně zneškodnil, ovšem pouze k neobsazenému Machstalijevovi, který už měl před sebou jednoduchý úkol - 0:1. Vzrůstem nevysoký hráč (měří pouhých 169 centimetrů) byl pro defenzivu ostrovního týmu úhlavní hrozbou a svým pohybem vytvářel dostatek prostoru i spoluhráčům. Z další nebezpečné akce však mířil pouze do jednoho z obránců.

Neméně dobrou možnost měl před sebou Sergejev, ovšem křižnou střelou zacílil pouze do tyče novozélandské svatyně! Z ničeho nic pak dvě minuty před pauzou natáhl z obrovské vzdálenosti Payne a Omonov měl rázem plné ruce i nohy práce, i když ostrý pokus nakonec skončil nad břevnem hostující branky. Následně se Sergejev dokonce zbavil i Crocombeho, ovšem ten jeho nedůrazný pokus ještě, ve spolupráci s obráncem, dokázal před brankovou čarou zastavit!

Nedlouho po příchodu z kabin už se však zaměstnanec uzbeckého Pachtakoru dočkal, když těžil z výborné práce Machtsalijeva a přesnou střelou poté zvýšil na 0:2! Uzbekistán měl obrovskou územní převahu a vytvářel si jednu nebezpečnou šanci za druhou. Zpoza vápna napřáhl Kozak, ovšem na Crocombeho si nepřišel. To se v 65. minutě nepovedlo ani Sergejevovi!

Vzápětí ale z dálky natáhl Turapov, jehož rána skončila nechytatelně pod břevnem - 0:3. Za Nový Zéland mohl deset minut před koncem devadesátiminutové hrací doby snížit Payne, ten ale na přihrávku od Boyba o kousek nedosáhl. Na opačné straně nesupěl Mašaripov.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Uzbekistán11003:03
2.Chorvatsko11001:03
3.Uruguay10010:10
4.Nový Zéland10010:30
Tři hvězdy dne: Igor Sergejev (Uzbekistán), Mahmoud Kahraba (Egypt), Ante Rebić (Chorvatsko)

Odpadlík dne: Reprezentace Anglie, která přišla o povinné tři body nad Irákem až ve čtvrté minutě nastaveného času.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (54)

Přidat komentář
Godwinson

Ward-Prowse

Reagovat
olis

som sa tesil ze si pozriem ako hra Radosevic ale ak som sa spravne docital tak sa zranil a bude mimo az dva tyzdne

Reagovat
smazaný uživatel

jak hraje Laxalt?

Reagovat
olis

netusim, nesledujem

Reagovat
Godwinson

Coady Snad je to trochu zvedne, zatím je to od Angličanů špatné.

Reagovat
smazaný uživatel

grc, grc,grc...u20, u21, áčko..jeden vedie loptu, ostatní v chôdzi, v najlepšom prípade v pokluse sa prizerajú kým dotyčný nestratí loptu..kto ich to tam preboha učí? to vážne chcú končiť pravidelne v skupine?

ešteže dostali na úvod irak, ktorý má také problémy s kondíciou, že musí po každom fyzickom kontakte privolávať fyzioterapeutov

Reagovat
jv

Prvních zhruba patnáct až dvacet minut šlo, ale potom se to vyrovnalo. Snad ve druhý půli uvidíme další branky, zatím je to docela nuda.

Reagovat
kiwwi

ty vole tak co teraz nedali Iracania (Sam Johnston ) a ten protiutok Anglicanov bol proste DOKONALY!!!

Reagovat
fantomas

Krásně Angláni..dá se na to koukat uplně jinak než na U21, že jo?

Reagovat
smazaný uživatel

dá, ale ďaleko proste nepôjdu

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
db18

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

Uruguay mě docela zklamala. Proti Chorvatům uplně jalová.

Reagovat
db18

taky jsem je bohužel přecenil...

Reagovat
smazaný uživatel

Naštěstí jsem na ně nevsadil.

Reagovat
db18

já jo, ikdyž jsem nad tím váhal - zbytek mi vyšel... tak aspoň že tohle byl nejvyšší kurs

Reagovat
smazaný uživatel

Mně tiket posrali Angličané.. Koukáš na Guardiolu?

Reagovat
db18

až teď jsem to zapnul

(hmm, hlavně že měl mluvit německy )

Reagovat
smazaný uživatel

On mluvil německy celou dobu, akorát na otázky těch joudů ze Španělska odpovídá španělský. Ale německý mluví docela dobře.

Reagovat
db18

jo, už to slyším

Reagovat
kiwwi

si pozeral?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, ti uruguayci jsou dobří technicky, ale nějáká technická průprava celkem žádná. Oproti dobře organizovaným Chovartům si nevěděli rady, hlavně když se Chorvati zatáhli před vlastní bránu. Uruguayci tlačili celou druhou půli, ale nic z toho, nevytvořili si skoro nic..

Reagovat
smazaný uživatel

ja som to nestihol, co pravy obranca Uruguaya?

Reagovat
smazaný uživatel

Ježiš, tak to nevím. Ale zřejmě nic moc, jelikož Uruguay když hrozila, tak hlavně ze středu, a stejně hrozilo i Chorvatsko. Takže defenziva ze strany beků dobrá, směrem dopředu to ale pak bylo teda horší..

Reagovat
smazaný uživatel

Jezis? tak sa najblizsie sustred na podstatnych hracov

Reagovat
smazaný uživatel

To je nuda.

Reagovat
smazaný uživatel

DO PICIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII..mna uz to s anglickymi repre nebavi proste

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Ligter

Ach jo.

Reagovat
Zaschrona

Prosim vas, jestli jste to nekdo videli cele - jak hrali Lundstram, Barkley a Long? Z toho nastaveneho casu, ktery jsem videl, se fakt moc usuzovat neda.

Reagovat
Godwinson

Hm, tak jsem si to v té 30.minutě asi pomyslel správně. Škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Anglicani tragedi snad v kazdej kategorii. Oni na to vazne nemaju talent...

Reagovat
Godwinson

Oni na stránkách nemají možnost se zpětně na ten zápas kouknout? Tak to je v háji.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

anglie opět válec

Reagovat
smazaný uživatel

Anglicko

Reagovat
smazaný uživatel

ten Ali Adnan si 93.minúte robí čo chce s polovičkou hráčov Anglicka, pekne pekne, hneď ho treba kúpit a svojich mladých zakopať niekde v rezerve alebo po hosťovaniach v 3.lige...proste špatná cesta Anglie pokračuje....http://www.premierleague.cz/clanek-blog/blog/cottageruv-sloupek-58--spatna-cesta-anglie/?aktualitaId=10718

Reagovat
smazaný uživatel

Anglicania nam dali futbal, ale bohuzial pre nich ho nevedia hrat precenovani tragedi, kazdy rok na kazdom podujati, nebyt darovaneho titulu zo 66teho, tak maju hovno

Reagovat
Darren Fletcher

skurveni anglicania, od zaciatku som si hovoril, ze im uz nemozem verit, ze pojebavaju vsetko, coho sa chytia, ale napriek tomu im este dam sancu a vsadim jackpot... predsa toto nemozu nevyhrat.... prisiel som o lowe, okej. ale definitivne stracam aj vieru a nejake to fanusikovstvo v anglicku mladez. seniori su shit ,na to si zvykam, na svetovu spicku proste nemaju, ale co je horsie, lepsie to este dlho nebude. fuck off.

"precenovani tragedi" by "tr0t3l"

Reagovat
alcantara

Reagovat
fantomas

Omg, zas se klidněte, na tenhle tým "jen tak ze zvyku" neni potřeba nadávat. Nebylo to tak špatný, co sem viděl, ztráta smolná. ME "21" byl trapas, tohle podle mě nebude.

Reagovat
Darren Fletcher

nenadaval som az doteraz, ale fakt co je vela to je vela

no, we´ll see

Reagovat
fantomas

No tos klidně měl, jednadvacítka a vesměs i dospěláci si to zasloužej už delší dobu. Ale vybíjet si zlost zrovna na tyhle kluky je nesmysl.

Reagovat
fantomas

(Minimálně zatim)

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně sázet proti úplně neznámému týmu, v kurzu 1,6, když Asiaté zatím mají velmi slušné výsledky, je nebetyčná hovadina.

Reagovat
Darren Fletcher

nj, tak som hovado, co uz... inak mam taky zvyk skoro nikdy a v nicom nevsadzat protu juznej korey, ta ma vzdy prekvapi :D ale tak fakt, anglicko...irak..futbal...?

Reagovat
fantomas

A zrovna o irácký mládeži se v Asii i dost ví.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě jsou zatím největším překvapením Evropani, kteří 6x vyhráli a jednou remizovali.

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec bych se nedivil, kdyby Uzbeci udělali medaile.

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt? Z čeho tak soudíš?

Reagovat
Godwinson

Pojďme Francie

Reagovat
Godwinson

Foulquier dnes geniální.

Reagovat
Godwinson

Frantíci to dnes tedy ukázkově posrali

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele