základní skupiny - skupina A
27.06.2013 19:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Španělsko porazilo i Francouze a jen potvrdilo svoji suverenitu

Jeden ze šlágrů mládežnického mistrovství světa ovládli Španělé, kteří potvrdili svoji kvalitu a také díky nemalé francouzské pomoci zůstávají stoprocentní! Francie však nemusí smutnit, neboť se čtyřmi bodíky jde dál z druhé příčky.

Střetnutí dvou favoritů skupiny A, které jsou rovněž považovány za žhavé aspiranty na celkový triumf, odstartovala taktická přetlačovaná, při které ani jedna strana nechtěla udělat chybu, raději se tak zaměřila na obranu a výsledkem byla hra s minimem zajímavých momentů. To se změnilo až po devíti minutách, kdy hrubou chybu Španělů mohl potrestat Thauvin, napálil však pouze Sortrese!

Reprezentace galského kohouta ovšem svému protivníkovi za pouhé čtyři minuty vrátila stejnou mincí - trestat mohl Jesé - výsledkem ale byl spolehlivý zákrok strážce francouzské branky! Po těchto momentech se tempo hry opět zklidnilo, obě strany sice chtěly držet otěže utkání ve svých rukou, ale to se nedařilo... Z ničeho nic však přišla skvělá akce Španělska: Jesé se zbavil obránce, místo zakončení z nevýhodné pozice ještě vrátil pod sebe na lépe postaveného Paca Alcácera, jenž nezaváhal a přesnou střelou ke vzdálenější tyči otevřel skóre - 1:0.

Pro dnešní utkání hostující družina se pořádně nemohla prosadit k ohrožení španělské branky, Thauvin sice svým spoluhráčům naservíroval do pokutového území hned několik povedených centrů, ovšem Sortres pořádně zasahovat nemusel. Už v nastavení prvního dějství pak na sebe znovu výrazně upozornil Jesé, který se opětovně zbavil strážce, Aréola ovšem jeho pokus vyrazil alespoň na tyčku!

Očekávaný přestávkový průvan v kabině udělal s Francouzi své a ve druhých čtyřiceti pěti minutách se pro změnu pokračovalo dle francouzských not. Šance však ne a ne přijít a navíc v 56. minutě udeřilo před opačnou brankou: Sarr udělal při odvracení dlouhého míče fatální chybu, které s díky využil Jesé a nekompromisní střelou zvýšil na 2:0! Absence kapitána a režiséra středu pole Paula Pogby, jenž pyká za žluté karty, se tak podle předpokladů ukazovala jako velmi citelná.

Hodně na sebe upozornil také střelec první branky Alcácer, jenž se z každé jen trochu možné střelecké pozice pokoušel ohrozit francouzskou svatyni. Stejně tomu bylo i po hodině hry, jeho ránu směřující do středu branky si však bezchybný Aréola pohlídal. Hosté se ale nevzdali a nakonec ještě utkání zdramatizovali, když Sanogo po rychlé kombinaci vrátil na střídajícího Viona, jenž snížil na 2:1.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 Sanogo, Pogba, ?

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele