MS do 20 let - devátý hrací den

29.06.2013, 20:51, aktualizováno 29.06.2013, 22:05
Komentáře a souhrny
Mládežnické mistrovství světa má za sebou závěrečná utkání základních skupin, rozhodlo se tak o posledních postupujících do osmifinále. Definitivu mají po výhrách Uruguay a Chorvatsko, takřka jistotu má se čtyřmi body Uzbekistán a Nový Zéland si po třetí porážce balí kufry. Ve skupině E byla k vidění porážka Anglie od Egypta, který si na úkor Albionu zařídil třetí místo. Irák po výhře nad Chile postupuje bez porážky...
Skupina E

Irák - Chile 2:1

29.06.2013 20:00

Góly: 15. Mahdi Kamil, 67. Saif Salman - 28. Felipe Mora

Jedno z největších turnajových překvapení má za sebou další cenný skalp, Irák dokázal i s nemalou porcí štěstí porazit částečně se šetřící Chilany a do osmifinále postupuje z prvního místa.

Chilané, stejně jako Chorvatsko, nechali pro třetí utkání ve skupině své největší hvězdy pouze na lavičce náhradníků, ovšem i přesto měla družina Mario Salase navrch. To však nebylo hostům nic platné, neboť po patnácti minutách našel Abdulraheem přesným centrem maličkého Mahdi Kamila, jenž naprosto suverénně propálil Daria Mela - 1:0!

Radost jezné z ropných velmocí však neměla dlouhého trvání, přesněji pouhých třináct minut. Na centr od rohového praporku si nejvýše vyskočil Felipe Mora a ve svém premiérovém vystoupení na turnaji srovnal na 1:1. Ten samý hráč mohl ještě po pauzy navýšit vedení, ovšem tentokráte, po skvělém pasu od Marutana, strážce irácké branky nepřekonal!

A Felipe Mora měl do třetice všeho dobrého i zlého možnost po restartu, ani tentokráte si však na Mohammeda Hameeda nepřišel! Rozhodující moment celého utkání potom přišel v 67. minutě, kdy z velké dálky natáhl Salman a za lehkého přispění Huerta zapadnula mičuda k levé tyči Melovy branky - 2:1. Chilané sice následně vrhli všechny síly do útoku, ovšem nebylo jim to pranic platné.

Více informací k zápasu

Egypt - Anglie 2:0

29.06.2013 20:00

Góly: 79. Trézéguet, 90+3. Koka

Obrovské překvapení nabídla skupina E. Angličané po brzkém vypadnutí na Euru U21 nezvládli ani světový šampionát do dvaceti let, se kterým se po porážce od Egypta rovněž loučí už před vyřazovacími zápasy.

Přitom neuběhla ani minuta hry a dobrou možnost měl Kane, ovšem branku nenašel, čímž jakoby předznamenal další osud... Faraoni sice častěji drželi mičudu na svých kopačkách, pořádně horko však bylo zejména před domácí svatyní. Během krátké chvíle vyzkoušeli Awadovu pozornost Cole a Coady, ani jeden z nich však neuspěl. Další šanci měl Barkley, ovšem egyptský brankář byl znovu bezchybný!

S postupujícím časem se opět začala zvýrazňovat anglická převaha. Rovnou dvě nadějné možnosti měl aktivní Kane, ale vymezený prostor hledal marně. Naprosto stejný obraz hry byl však servírován i po patnáctiminutovém oddechu. Další příležitosti tak na sebe nenechaly dlouho čekat. Hned ve 48. minutě měl dobrou pozici Cole, který se ještě zbavil obránce, pak ale na Awada recept nenašel! Od rohového praporku se pak dostal míč k Barkleymu, ten ale pálil nad branku. Vrchol anglického zmaru přišel po hodině hry, kdy Dier ze standardky trefil břevno Awadovy svatyně!

Po většinu utkání "spící" Faraoni udeřili deset minut před koncem řádné hrací doby: Trezeguet ukázal skvělou individuální akci, při které se zbavil Coadyho a následně povedenou křižnou ranou překonal bezmocného Johnstona - 1:0! Záhy však mohl srovnat krok opět Kane, hlavou ale nejprve našel pouze Awada a poté z dorážky trestuhodně minul prostor tří tyčí! Ve třetí minutě nastaveného času definitivně pohřbil anglické naděje Hassan, jenž podruhé zavěsil - 2:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Irák32106:47
2.Chile31114:44
3.Egypt31024:43
4.Anglie30213:52
Skupina F

Uzbekistán - Uruguay 0:4

29.06.2013 17:00

Góly: 38. Federico Gino, 47. Nicolás López, 64. Giorgian De Arrascaeta, 77. Rubén Bentancourt

Navázat na předchozí dvě povedená vystoupení se Uzbekistánu nepovedlo, Uruguay nadělila asijskému celku rovné čtyři góly! Ani přesto však nemusejí "domácí" smutnit, neboť se čtyřmi body půjdou rovněž do osmifinále.

Na tomto mistrovství světa dvacetiletých už tradiční oboustranné oťukávání vystřídala větší aktivita jihoamerického mužstva, které bylo nebezpečné především zásluhou Nicoláse Lópeze, jenž měl během prvních čtyřiceti pěti minut dvě nadějné možnosti, ani jednou však branku nenašel. Mezitím mohlo udeřit na opačné straně, Jusupov ale mířil pouze do De Amoresa!

Ještě před odchodem na poločasový oddych se však skóre přece jen měnilo. Konkrétně se ve středu pole dostal k míči Acevedo, který měl kolem sebe dostatek prostoru, zpoza pokutového území se tím pádem odhodlal ke střele a přízemní ranou k tyči překonal Amanova - 0:1.

Uzbeci se ani nestačili vzpamatovat z nástupu do druhého dějství a už museli podruhé lovit mičudu ze sítě. Tentokráte byl v centru dění nezastavitelný López, jenž dostal přesný pas za obranu, obešel i asijského strážce branky a pohodlně zvýšil na 0:2! Od této chvíle bylo rozhodnuto. To mohl jen potvrdit Pais, tomu však ještě přáno nebylo. Za dalších pár minut ale De Arrascaeta z hranice penalty pohodlně přidal třetí zásah - 0:3. Konečnou podobu pak dostal výsledek třináct minut před koncem, když si čerstvý Bentancourt dobře zpracoval a střelou k bližší tyči uzavřel na 0:4.

Alespoň čestný zásah mohl na druhém konci hřiště zaznamenat střídající Sergejev, který měl během posledních deseti minut hned dvě vyložené šance. Nejdříve však trestuhodně minul a těsně před závěrečným hvizdem napálil kulatý nesmysl pouze do břevna, načež se mičuda odrazil k Mašaripovi, ani tomu ale přáno nebylo, pro změnu zamířil do tyče uruguayské svatyně!

Více informací k zápasu

Chorvatsko - Nový Zéland 2:1

29.06.2013 17:00

Góly: 11. Stipe Perica, 75. Ante Rebić - 84. Louis Fenton (pen.)

Jeden z největších outsiderů probíhajícího mistrovství světa do dvaceti let naplnil předpoklady a po porážce od Chorvatska se z Turecka vrací bez bodu. Útěchou může být pro tichomořský stát alespoň čestná trefa z penalty.

Chorvatský kormidelník Dinko Jeličić se rozhodl udělat proti odpadlíkovi z Nového Zélandu rovnou devět změn v zahajovací sestavě, ani to však ostrovnímu týmu nepomohlo. Psala se jedenáctá minuta, když se ve vápně na centr nejvýše vyšrouboval Perica a bez větších problémů hlavou překonal vyběhnuvšího Crocombeho - 1:0! Od této chvíle se zdálo být jasno...

Novozélanďané se však nevzdali a zejména po standardních situacích, hlavně rohových kopech, dostali soupeře pod tlak, ovšem vyloženou šanci si vypracovat nedokázali. Naopak pojistku mohl přidat Ivančić, trefil ale pouze břevno! Ještě do přestávky mohl na chorvatské kopačky dostat klid také Rebić, ovšem ani jemu nebylo přáno, když ohraničený prostor nenašel.

Marný tlak hostů pokračoval i po změně stran. Když už mohl po hodině hry srovnat krok Boyd, tak mu pokazil radost skvělý Sluga! Pověstné rčení mohlo být hned záhy na pořadu dne, avšak Crocombe se nenechal zahanbit a šanci Kovačiče zlikvidoval! Po pěkné individuální akci navíc z hranice šestnáctky natáhl Rebić a parádní ranou zvýšil na 2:0. Reagovat se neúspěšně snažil Fenton, který pálil jen do chorvatského brankáře. Sedm minut před koncem byl však ten samý hráč ve vápně faulován, rozhodčí Ricci nařídil penaltu a Fenton premiérovým novozélandským gólem na turnaji snížil na 2:1!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Chorvatsko32104:27
2.Uruguay32016:16
3.Uzbekistán31114:54
4.Nový Zéland30031:70
Tři hvězdy dne: Nicolás López (Uruguay), Mohammed Hameed (Irák), Trezeguet (Egypt)

Odpadlík dne: Albion, který měl proti Egyptu nespočet šancí, ovšem nakonec si po porážce 2:0, stejně jako na mistrovství Evropy do jednadvaceti let, balí kufry již před vyřazovacími mači.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (37)

Přidat komentář
Robbie

tak Anglie jsou hrozný vemana, takový hráči a neumí dát ani posranej gol

Reagovat
Ronaldo.com

Jzsi to sou srack

Reagovat
Ronaldo.com

*sraci

Reagovat
smazaný uživatel

dufam že to zvladne Egypt 6 kurz bol až priliš lakavy

Reagovat
smazaný uživatel

Anglie si to dává

Reagovat
Ronaldo.com

Ty vole

Reagovat
Billy McClane

To uz musi byt komplex anglickych reprezentacii na vsetkych urovniach

Reagovat
blaugrana

Nie je správne nazývať nekvalitu komplexom.

Reagovat
smazaný uživatel

ej prd, oni kvalitu majú, a možno jednu z najvyšších...proste tam to je o inom a dlhá debatka....prečítaj si, budeš mudrejší : http://www.premierleague.cz/clanek-blog/blog/cottageruv-sloupek-58--spatna-cesta-anglie/?aktualitaId=10718

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

keby davali Eskimaci do futbalu tolko penazi co Anglicania, keby mali Eskimaci take stadiony ako Anglicania, keby mali Eskimaci taku ligu ako Anglicania, keby mali Eskimaci takych fanusikov ako Anglicania, tak by boli lepsi futbalisti ako Anglicania.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Anglie je velkej vtip

Reagovat
smazaný uživatel

škoda že nepostupil Egypt do vyraďovacej časti

Reagovat
smazaný uživatel

Jako trochu sem Egypťany nechápal. Věděli, že musí dát co nejvíc gólů, aby postoupili ze 3.místa a oni se tam radujou po gólu jak kdyby vyhráli celé mistrovství, místo toho, aby se šlo rychle rozehrát.

Reagovat
mithro

From a United point of view: Cole - lively, neat and tidy; Thorpe - really solid; Johnstone - made some fine saves in the games

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mithro

videl si aspon zapas? ci len skore?

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle jsem jedinej videl.

Reagovat
Robbie

to je prej nejlepší liga světa at se ty žebráci radši soustředí na svoje hráče když neporazí ani takový sračky

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

cista fantazmagoria ved anglicania vo svete nic nedokazali aj ked nemali PL napumpovanu petrodolarmi a po ihrisku behalo 90% domacich. jednoducho nemaju potrebny talent, chyba im futbalovy mozog a kreativita. je to vsetko take upracovane, stuhnute, nefutbalove.

za poslednych 20 rokov sa najde len velmi malo hracov ktorych mozeme opravnene povazovat za svetovu spicku. pritom maju na futbal fantasticke podmienky a su neskutocne preplacani. media robia hviezdy z hracov ktori by si inde ani nekopli. mam tu cest ze som videl zapasy PL este ked v nej nehrali skoro ziadni cudzinci (zaciatky 90-tych rokov).

bol to des a hruza. samy nakop, odkop, prekop, center naverim boha, suboje hlava nehlava.

kopni a bez sa to v Europe ironicky volalo. anglicania vedia robit to "okolo futbalu" najlepsie na svete ale samotny futbal hrat najlepsie urcite nevedia. a prave toto este znizuje ich kvality.

lebo su narody ktore ani zdaleka nemaju "to okolo" na takej urovni ako oni a su ovela futbalovejsi.

Reagovat
smazaný uživatel

s niečím súhlasím, s niečím nie...ale celkovo ....na niektoré veci zase môže mať každý iný názor, ale zase nesledujem PL od 90tych rokov.....

Reagovat
smazaný uživatel

čistá pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Presne Tak. Problém je v mládeží...Kým kluby nezlepšia výchovu mládeže tak sa angličania nikde neposunú.... Sústredia sa len na pracovitosť a kašlú na kreativitu. V dnešnom futbale len pracovitosť nestačí. Našťastie s tým FA už konečne začala niečo robiť.

Reagovat
smazaný uživatel

ti nezaspali posledních pár let, ale celou historii.

Reagovat
smazaný uživatel

tak zas oni vymysleli futbal (aj ked Skoti tvrdia ze oni boli prvi) a keby ho vsetci hrali tak ako sa kedysi vymyslel asi by v nom boli najlepsi doteraz

Reagovat
smazaný uživatel

to je taková paráda,jak ty namyšlení angláni, dostávaj ve všech kategoriích na prdel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Trand

Kane.

Reagovat
LAM

Anglie Hlavně že tu všichni píšou jak je PL best.Je otázka na snadě a to ta-Kdo vlastně tu PL dělá.Je vidět že rádoby hvězdy jak v seniorské tak juniorské repre nedosahují kvality nejen Španělů ale i jinejch zemí.

Pokud by se hrála PL bez cizinců tak rozdíl mezi ní a skotskou ligou by byl minimální a to je přesně to o čem mluvil myslim Csaplár(a to ho nikterak nemusim) a to že třeba Španělé vychovávaj fotbalisty ale Anglie Atlety.

Reagovat
Trand

Se SPL jsi to gigapřehnal. Ta má nižší úroveň než česká. Samozřejmě, že PL se zkvalitnila příchodem zahraničních hráčů, ale Angličané žádní nazdárkové nejsou.

Reagovat
smazaný uživatel

ty si asi v zivote nevidel zapas skotskej ligy ked toto tvrdis

v SPL je vela kvalitnych a vzrusujucich zapasov v ktorych navyse pada vela golov.

co je podla teba vlastne "kvalita" a cim sa meria? u mna je to fakt ze si sadnem pred TV a zapas ma bude bavit, je jedno ci nasadenim, akciami, golmi ci atmosferou.

skratka ma to musi chytit tak aby som ani nemal kedy odskocit do chladnicky po pivo.

ta vasa GL stoji za totalne hovno. hraci nebehaju, goly nepadaju, divakov malo.

cez zas GL som ochotny do tej chladnicky sa aj zavriet lebo viem ze o nic nepridem.

Reagovat
Ronaldo.com

ale jasně SPL je rychlejší, tvrdší, ty zápasy mají tempo navíc sou vetšinou aspon poloplné stadiony. Takže je velice zajímavá, ale GL je techničtejší a i goly padajj, samozřejmě lidi nechodí a to je největší problém české ligy ale nebojím se říct že sparta a i plzen by hrály minimálně vyrovnané zápasy s celticem.

Reagovat
Losinho

Hlavně Celtic je tam o parník přede všemi, zbytek ligy je výrazně níž, stačilo bohatě vidět Sigmu, jak dává na frak Aberdeenu.

Reagovat
Robbie

nesnaším je ty kurvy měl jsem že to bude 1:0 pro Anglii

Reagovat
Zaschrona

Alespon ze i pres tu dnesni ostudu Anglie pry Stones i Barkley patrili k tomu nejlepsimu, co Anglie na place mela, na Garbuttovi bylo znat, ze je po zraneni porad hodne nerozehrany.. A bohuzel trener opet nevidel, ze stredu zalohy John Lundstram nabizel mnohem vice, nez Coady nebo Ward-Prowse...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele