základní skupiny - skupina B
27.06.2013 16:00 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Portugalsko "20" - Kuba "20" 5:0

Portugalsko ovládlo skupinu B a z první pozice postupuje do osmifinále, očekávanou záležitost potvrdilo pět dnešních branek do sítě Kuby. Hned čtyři z nich nesou podpis Brumy, jenž dvakrát skóroval sám a stejný počet zásahů připravil pro své spoluhráče. Kuba na turnaji končí bez bodu...

V Kayseri se dnes hrál velmi jednostranný zápas. Portugalci od začátku až do konce jasně ukazovali, že svou kvalitou jsou úplně někde jinde než soupeř, kterého jednoznačně přehrávali a výsledkem bylo pět branek v síti bezmocného brankáře Sáncheze. Hlavně Bruma si s Kubánci dělal co chtěl, což poprvé dokumentoval už ve čtvrté minutě, kdy utekl po levém křídle, Sáncheze však ještě překonat nedokázal.

V deváté minutě to pak Portugalec s jedenáctkou na zádech zkoušel tvrdou ranou zpoza pokutového území, na strážce kubánské svatyně si však ani tentokrát nepřišel. Třetí portugalská šance už ale vedoucím gólem skončila, a zase u toho byl Bruma. Ten znovu pláchl po levé straně, v šestnáctce předložil ideální přihrávku Ricardu Pereirovi a jeho střela se zastavila až v síti. Uběhly jen další tři minuty a sám před Sánchezem se po skvělé práci Pereiry ocitl Aladje, zblízka však selhal.

Ve třiatřicáté minutě přišla ojedinělá příležitost Kuby, proti pokusu Reyese ovšem skvěle zasáhl gólman Sá. A hned z protiútoku znovu zahrozil Bruma, jenže tentokrát napálil míč jen do břevna. Mica Pinto pak z otočky z penaltového bodu zamířil těsně mimo, v sedmatřicáté minutě už však druhý gól Portugalců přišel. Vše opět zařídil Bruma, jenž se klasicky prohnal kolem pravé strany kubánské obrany až před Sáncheze, tam ještě naservíroval míč před prázdnou branku Aladjemu a nebylo co řešit.

Dalekonosná rána Saeze nakonec nebyla tak nebezpečná, jak na první pohled vypadala, a tak mohl Sá zůstat naprosto v klidu a jen sledovat, jak balón končí několik metrů vedle jeho klece. A ještě do poločasu to navíc bylo o tři góly. Bruma si v tomto případě počkal na ideální přihrávku Tozého a když k němu míč přišel, zívala na něj už jen opuštěná branka.

Ani po pauze se obraz hry nezměnil, jen pár desítek sekund po návratu ze šaten mohl zvýšit střídající Tiago Silva, levačkou však těsně netrefil určený prostor. Po hodině hry už se však zblízka nemýlil Bruma a svým pátým úspěšným zásahem na šampionátu, druhým v zápase, zvýšil svůj náskok na čele tabulky střelců. Poslední hřebíček do kubánské rakve přidal v šedesáté deváté minutě Tozé, jenž se po skvělé portugalské kombinaci na jeden dotek najednou ocitl úplně sám před Sánchezem a bez potíží ho obstřelil.

Bruma pak ještě v závěru několikrát sahal po hattricku, ovšem jednou ho v poslední vteřině zradil špatný odskok míče, podruhé se dostal až příliš blízko Sáncheze a nedokázal ho prostřelit a potřetí minul. I tak ale mohl být spokojen, řídil totiž vysoké vítězství Portugalska nad Kubou v poměru 5:0.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
FC Porto

Bruma hraje pěkně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele