Ligue 1- souhrn 34. kola: RC Lens jde na druhé místo

06.05.2023, 18:51, aktualizováno 07.05.2023, 22:37
Komentáře a souhrny
Seko Fofana (© AFP)

RC Lens porazil Olympique Marseille a posunul se místo něho na druhé místo. První příčku si každopádně PSG pojistilo výhrou na půdě Troyes. AS Monaco zdolalo Angers a udrželo šanci na Ligu mistrů. OGC Nice zvládlo souboj se Stade Rennes a zůstává ve hře o pohárové příčky. K těm se mohl dotáhnout bretaňský celek, jenž má na domácí k dobru pět bodů. V pořádnou přestřelku se změnilo utkání v Lyonu...

ES Troyes - Paris Saint-Germain 1:3

07.05.2023 20:45

Góly: 83. Xavier Chavalerin - 8. Kylian Mbappé, 59. Vitinha, 86. Fabián Ruiz

Jedním gólem se pod celkově pětadvacátou výhru podepsal Kylian Mbappé, jenž se čtyřiadvaceti zásahy dorovnal na čele tabulky kanonýrů Alexandre Lacazettea. PSG na první příčce drží šestibodový náskok, zatímco Estac to bude mít se záchranou už hodně složité.

Na samotný úvod přihrával před bránu Juan Bernat a Hugo Ekitike cílil pouze do boční sítě. Výše jmenovaný nejlepší střelec uplynulého mistrovství světa potřeboval k přesné trefě pouhých osm minut. Vitinhův tečovaný centr se odrazil od břevna k Mbappému, který jej dopravil na místo určení z bezprostřední blízkosti hlavou - 0:1.

Pod další šanci se podepsal Fabián Ruiz, ale Gauthier Gallon byl pozorný, což platilo i v minutě sedmadvacáté. Převaha hostujícího výběru byla v této fázi utkání vcelku jednoznačná. Do konce otevíracího dějství našel pouze náruč brankáře Vitinha, po kterém minul zařízení Mbappé. Na opačném pólu zahrozili Iké Ugbo a Mama Baldé, leč do poločasového hvizdu sudího Ruddyho Buqueta se skóre neměnilo.

V 51. minutě musel hned dvakrát zasahovat Gallon, zatímco forvard se sedmičkou na dresu a jeho spoluhráč Warren Zaire-Emery postrádali při svých pokusech přesnost. Prosadil se tedy až Vitinha, konkrétně v době, kdy se hodina hry stávala minulostí. Naběhnul si na Verrattiho centr. Napoprvé domácí jedničku ještě nepřekonal, nicméně při dorážce už byl úspěšný - 0:2.

Převaha PSG trvala až do 83. minuty, kdy paradoxně došlo na snížení. Svůj podíl na něm měl vedle na přední (levou) tyč centrujícího Papeho Yadeho i Gianluigi Donnarumma, který si chtěl jít pro balon, jenže si vůbec nevšimnul Xaviera Chavalerina, který před ním hlavou neminul - 1:2. Avšak už za 180 sekund Gallon sice zblízka rozesmutnil Mbappého, nicméně z hranice šestnáctky dorážející Ruiz byl tak přesný, že svou střelu otřel o levou tyč - 1:3. Zbývajících osm minut (včetně nastavení) se dohrávalo už jenom z povinnosti.

Obhájce titulu tedy napravil týden staré zaváhání proti Lorientu, který mu připravil sedmou prohru. Zbývající čtyři kola by v honbě za titulem přesto mohla být ještě dramatická, neboť Lens má vynikající formu, ačkoli PSG hraje do karet los, který mu přisoudil tři o záchranu bojující týmy. Na družinu kouče Patricka Kisnorba, která tedy setrvává na předposlední pozici, čekají ještě Rennes, Strasbourg a Angers SCO.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Montpellier HSC 5:4

07.05.2023 17:05

Góly: 31. Alexandre Lacazette, 59. Alexandre Lacazette, 70. Dejan Lovren, 82. Alexandre Lacazette, 90+10. Alexandre Lacazette (pen.) - 40. Elye Wahi, 41. Elye Wahi, 53. Elye Wahi (pen.), 55. Elye Wahi

V Ligue 1 se opravdu nestává, aby padlo v jednom utkání branek a aby na každé straně barikády byl jeden čtyřgólový střelec. Jenže ani řádění Elyeho Wahiho, který danou porci nasázel během patnácti minut, na vítězství hostujícího celku nestačilo. Alexandre Lacazette měl totiž také svůj den, přičemž výhru zajistil až v samotném závěru díky proměněné penaltě.

Navrátilec z Arsenalu byl aktivní už během úvodní desetiminutovky, ovšem bez gólového efektu. Prosadil se až po půl hodině, kdy Bradley Barcola zkrotil centr ještě na hrací ploše. Jeho spoluhráč s desítkou na dresu převzal míč uvnitř malého čtverce a nekompromisně jej napálil za záda Benjamina Lecomteho - 1:0.

Ovšem vedení domácím nevydrželo ani 600 sekund. Johann Lepenant držel míč zbytečně dlouho, takže se stal snadnou kořistí Jorise Chotarda, který okamžitě pobídnul Wahiho, a ten ve skluzu zakončoval na bližší (pravou) tyč pod padajícím Lopesem - 1:1. Hned po rozehrávce se hosté dostali do vedení. Slabší chvilku si znovu vybral Lepenant, kterého oloupil Wahi, a jeho následná tečovaná střela se prakticky nedala zkrotit - 1:2.

Teprve potom si Anthony Lopes připsal na konto první úspěšný zákrok. V 53. minutě svému brankáři nepomohl Dejan Lovren, jelikož ve vlastní šestnáctce poslal na zem Wahiho. Osmnáctiletý mladík, který už, ač rodák z hlavního města Čadu, nastupuje za francouzskou jednadvacítku, se sám ujal exekuce pokutového kopu. Ten proměnil, i když muž v rukavicích uhodnul směr - 1:3.

Tohle už pro skvadru Michela Der Zakariana vypadalo velmi dobře a brzo mělo být ještě veseleji, přestože autor hattricku oslavil třetí zásah sundáním dresu, za což vyfasoval žlutou kartu. Nicméně při rozehrávce lyonští hráči znovu zaspali. Chotard vymyslel dobrý balon za obranu, který si před vyběhnuvším Lopesem Wahi lehce posunul, načež musel trefit mezírku mezi Diomandého nohama, aby mohl zaznamenat svůj čtvrtý zářez - 1:4.

Až tento moment představoval ten pravý budíček pro mužstvo Laurenta Blanca. Rayan Cherki se svou pumelicí ještě neuspěl, leč Alexandre Lacazette už ano, protože mu jako na zlatém podnose naservíroval dokonalou přihrávku před odkrytou klec Barcola - 2:4. Záhy poté tečoval Faitout Maouassa pokus Cherkiho do břevna vlastní brány.

Malo Gusto sice svou šanci neproměnil, nicméně Lovrenův koníček po centru Caquereta přinesl ovoce - 3:4. V ten moment zbývalo do konce řádné hrací doby předlouhých dvacet minut. Následně skóroval Barcola, jenže z ofsajdu. Zato v minutě dvaaosmdesáté, kdy Lacazette z voleje uklízel Barcolovu přihrávku, bylo všechno v pořádku - 4:4.

Les Gones vycítili příležitost dotáhnout dokonalý obrat. Sinaly Diomandé ani Bradley Barcola se sice do listiny střelců nezapsali, zato Alexandre Lacazette tak učinil hned čtyřikrát, neboť na samý závěr desetiminutového nastavení proměnil střelou do pravé šibenice penaltu, kterou po faulu na jeho osobu způsobil Christopher Jullien - 5:4.

Více informací k zápasu

AC Ajaccio - Toulouse FC 0:0

07.05.2023 15:00

Góly: -

Po zisku Coupe de France sehrálo TFC druhé utkání. Po porážce s Lens bere alespoň bod, díky čemuž jich má na kontě po čtyřiatřiceti kolech dvaačtyřicet. Zato Korsičané pravděpodobně promarnili poslední možnost, jak vylepšit svou nepříznivou situaci a zdramatizovat boj o udržení.

Už ve 4. minutě zkusil štěstí Mohamed Youssouf, jenže jeho střela nepatřila k těm, na které by se mělo dlouho vzpomínat. Na opačném pólu o sobě dal vědět Thijs Dallinga. Hráč, který ve vzpomínaném pohárovém finále zaznamenal hned dvě branky svého týmu, vyšel tentokrát střelecky naprázdno.

Ani následující fáze nepřinesla zajímavé situace. Možná s výjimkou zakončení Zakakariy Aboukhlala, které François-Joseph Sollacaro, jenž dostal mezi třemi tyčemi přednost před Benjaminem Leroyem, sice v rukavicích neudržel, ale žádná pohroma se pro Ajaccio přece nekonala. Největší šance první pětačtyřicetiminutovky se odehrála v její 41. minutě.

Aboukhlal si naběhnul za obranu, jenže byl až příliš blízko gólmanovi, než aby jej mohl prostřelit. Dorážet se pokoušel Brecht Dejaegere, leč skákavý míč nezasáhnul podle svých představ. Teprve po změně stran začal být aktivnější Branco van den Boomen, který jakožto jeden z mála borců hájících barvy klubu ze Stadium Municipal podává prakticky po celou sezonu velmi dobré a stabilní výkony.

Ani jemu však nebylo v tomto střetnutí dopřáno rozvlnit síť. Nezvládnul to ani Fares Chaïbi, protože byl vychytán Sollacarem, tak jako Mikkel Desler v minutě sedmasedmdesáté. Krátce předtím si merunu osahal i Maxime Dupé. Ovšem opravdu větší vzruch přinesla až 85. minuta, kdy rozhodčí Batta odpískal penaltu po faulu na Vincenta Marchettiho. Záhy ji každopádně odvolal, protože celé akci předcházel ofsajd.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - Clermont Foot 1:1

07.05.2023 15:00

Góly: 36. Isaak Touré - 54. Saif-Eddine Khaoui

Pro AJA bude hodně důležitý příští mač proti Brestu, který zatím nashromáždil pouze o jeden bodík víc. Naopak Clermont už jich má na kontě padesát, a tím pádem drží slušné šance na udržení horní poloviny tabulky.

Hned na samotný úvod se řítil na Ionuta Radua útočník Grejohn Kyei, kvůli mizernému zakončení však musí na svou osmou branku dál čekat. Do konce úvodní desetiminutovky stihli Les Lanciers zahrozit ještě jednou, avšak znovu s nulovým efektem. Teprve potom se osmělili i domácí. Han-Noah Massengo našel Gauthiera Heina, ten však ve velice slibné pozici minul.

Oba mančafty nadále hrály s velkým nasazením, musely se ale obejít bez vyložených příležitostí. Jubal Júnor bývá při rohových kopech silnou zbraní Pélissierova výběru, nicméně ve 32. minutě tohoto klání Moryho Diawa nepřekonal. To se totiž podařilo až za 200 sekund jeho spoluhráči Isaakovi Tourému, který nejprve nezpracoval přihrávku, avšak míč se k němu nakonec šťastně vrátil, a tak mohl z devíti metrů šajtlí levé nohy rozvlnit síť - 1:0.

Nepřesnou tečku za prvním poločasem udělal Yohann Magnin. Po změně stran chtěl odpovědět Saïf-Eddine Khaoui, ale dočkal se až při svém druhém pokusu, když mu na hranici malého čtverce z levé strany byla servírována výborná přihrávka od Neta Borgese. Odtamtud už pro tuniského reprezentanta opravdu nebyl problém zacílit na místo určení - 1:1.

S nerozhodným stavem se nehodlal smířit Massengo a krátce po vyrovnání, které ještě musel posvětit VAR, napálil tyč. Gauthier Hein to zkusil hodně z dálky, což svoje ovoce podle očekávání rovněž nepřineslo. A protože minul i Gideon Mensah, připsaly si obě ekipy po bodu, přičemž pro Auxerre šlo o jubilejní desátou remízu.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Stade Brestois 2:1

07.05.2023 15:00

Góly: 32. Ibrahima Koné, 51. Ibrahima Koné - 69. Romain Del Castillo (pen.)

Les Pirates v týdnu zvládli dohrávku proti Nantes, díky čemuž si právě s Les Canaris vyměnili pozice. Zato Lorient navázal na výhru proti PSG, přičemž velkou pochvalu zasluhuje dvougólový Ibrahima Koné.

V úvodu zápasu byli aktivnější svěřenci Régise Le Brise, ovšem první střelu vyprodukoval Hugo Magnetti. K radosti příznivců a příznivkyň domácího výběru každopádně nebyla přesná. Na gól se tedy muselo čekat půl hodiny. Montassar Talbi z levé strany nacentroval na hlavu malijského reprezentanta Ibrahimy Koného, který díky spolupráci s pravou tyčkou otevřel skóre - 1:0.

S okamžitou odpovědí hodlal přispěchat Jérémy Le Douaron, nicméně balon poslal nad břevno. První půle už více možností nepřinesla, zatímco šest minut po startu té druhé se stav na ukazateli znovu měnil. A opět to bylo k obveselení domácích. Koné si naběhnul na přihrávku od Romana Faivreho a přízemní střelou nedal Bizotovi šanci - 2:0.

Jean-Victor Makengo byl přemotivovaný prakticky už od svého příchodu na hrací plochu v 57. minutě. Okamžitě fauloval Pierra Lees-Meloua. K přímému kopu si stoupnul Kenny Lala a chyběl mu jenom malinkatý kousek. Následně se v dobrém světle předvedl Marco Bizot. O Jeanu-Kevinu Duvernem v 69. minutě nic takového neplatilo, protože ve vlastním vápně poslal na zem Yoanna Cathlinea a kopala se penalta.

Romain Del Castillo ji proměnil s přehledem, což vypadalo na zajímavou finální dvacetiminutovku. Darlin Yongwa chtěl po sudím Millotovi, aby odpískal "pětku" i pro Lorient, avšak jeho prosby zůstaly nevyslyšeny. V 84. minutě selhal Lilian Brassier, Le Douaron pak napálil tyč. Lorientu následně neuškodila ani skutečnost, že Makengo nashromáždil dvě žluté karty v rozmezí sedmi minut.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Racing Strasbourg 0:2

07.05.2023 15:00

Góly: 26. Habib Diallo (pen.), 47. Habib Diarra

Les Canaris tedy po této, celkově už čtrnácté porážce, čekají na tolik potřebnou výhru už jedenáct ligových kol. Mezitím ještě stačili utrpět pětigólový příděl od Toulouse ve finále Coupe de France, jehož obhajoba se tedy nekonala. Ve zbývajících čtyřech zápasech budou hráči klubu ze Stade de la Beaujoire mít hodně co dělat, aby po deseti letech nesestoupili o patro níž. Zato Racing předvedl další dobrý výkon, ačkoli matematickou jistotu taky ještě nemá.

Borci ve žlutých dresech si byli evidentně velmi dobře vědomí toho, o co hrají. A tak se do šance dostali už po patnácti sekundách. Mostafa Mohamed našel pouze připraveného Selse, zatímco Ignatius Ganago nasměroval svou dorážku mimo.

Antoine Kombouaré v této sezoně postrádá především spolehlivého střelce, kterého ztratil s odchodem Randala Kolo Muaniho do Frankfurtu. Francouzův bývalý parťák z útoku Moses Simon je totiž zcela z formy, že ani nedostal příležitost v základu. A Mostafa Mohamed v poslední době šance spíše pálí, než aby je proměňoval. Kdežto Strasbourg se s odchodem Ajorqueho do Německa dokázal popasovat lépe. Především díky Habibu Diallovi, který skóroval i tentokrát.

Krátce poté, co Alban Lafont vychytal Morgana Sansona, fauloval Jean-Charles Castlelletto aktivního Jeana Bellegardeho a Benoît Bastien ukázal na penaltový puntík. Habib Diallo cílil na opačnou stranu, než jakou si vybral muž v rukavicích, takže nebylo co řešit - 0:1 Senegalský forvard, který se kouči Cissému nakonec nevešel do nominace pro loňské mistroství světa, měl záhy další možnost, při té byl ovšem vychytán.

Necelých 120 sekund po změně stran přišla pro bretaňský celek další pohroma. Quentin Merlin chyboval v rozehrávce. Diallo pobídnul svého skorojmenovce Diarru, který využil své robustní postavy a při střele z deseti metrů nezaváhal - 0:2. Za necelou čtvrthodinku stáhnul Kombouaré obránce Merlina ze hřiště.

Z přímého kopu se o snížení pokusil Florent Mollet, ovšem Matze Selse nevystrašil. V 69. minutě přihrál Andymu Delortovi, který si nepohlídal ofsajdovou hranu, takže Nantes nadále ztrácelo dva zásahy. A tak to zůstalo až do finálního hvizdu, protože v nastaveném čase neprostřelil Ganago shluk před sebou stojících těl.

Více informací k zápasu

Angers SCO - AS Monaco 1:2

07.05.2023 13:00

Góly: 64. Abdallah Sima - 45. Aleksandr Golovin, 60. Myron Boadu

SCO prakticky už brzy po startu této sezony vědělo, že zachránit Ligue 1 rovná se takřka Mission: Impossible. A podle dostupných informací to vypadá, že za rok může pád pokračovat. Naopak knížecí klub udělal další krok k tomu, aby po posledním kole neokupoval horší než čtvrtou pozici.

Pod první možnost tohoto klání se už po necelých 180 sekundách podepsal Alexandr Golovin. Poté centroval Himad Abdelli na hlavu Ibrahimy Nianeho, kterému byla branka malá. Myron Boadu v závěru úvodní čtvrt hodiny nemířil špatně, ale na gól se na Stade Raymond Kopa dále čekalo. Nepřišel ani po další střele nizozemského útočníka, protože se proti ní vytáhnul Paul Bernardoni.

De facto od zahajovacího hvizdu dělal soupeřově defenzivě svou aktivitou problémy Takumi Mimamino, leč vstřelené branky se nedočkal. Neuspěl ani Chrislain Matsima, kterému překazil radost ve správný čas na správném místě stojící Abdoulaye Bamba. Senegalec Niane se v obrovské šanci ocitnul v minutě osmatřicáté, ovšem Alexander Nübel svůj tým podržel.

Následně ještě minul Justin-Noël Kalumba, takže se autorem prvního zásahu stal Golovin, který se trefil z devatenácti metrů z kroku, když mu balon "vykulil" Vanderson - 0:1. Domácí tenhle šatňák evidentně rozhodil, a tak není divu, že čtvrt hodiny po startu druhé půle inkasovali podruhé. Po chybě v rozehrávce táhnul míč Youssouf Fofana. Před šestnáctkou jej přenechal Myronu Boaduovi, který tváří v tváři gólmanovi volil přízemní zakončení levačkou - 0:2.

Nicméně po rozehrávce Dujeuxovi svěřenci rychle vrátili míč do hry. Abdelli poslal centr do vápna, kde se dokázal hlavou prosadit bývalý hráč Slavie Abdallah Sima - 1:2. Nabil Bentaleb zkusil vyrovnat, avšak jeho snaha k ničemu nevedla. A Axel Disasi svoji solidní příležitost rovněž zahodil, což ovšem jeho tým mrzet úplně nemuselo.

Více informací k zápasu

RC Lens - Olympique Marseille 2:1

06.05.2023 21:00

Góly: 42. Seko Fofana, 60. Loïs Openda - 88. Dimitri Payet

Fotbalisté Lens zvítězili ve 34. kole Ligue 1 na domácí půdě nad Marseille 2:1. Utkání gólově otevřel krátce před koncem první půle tvrdou střelou z hranice vápna Seko Fofana, rozdílovou trefu však zaznamenal až po hodině hry Loïs Openda. Celek ze severu Francie se tak díky třem získaným bodům dostal v tabulce před svého soupeře, což by mu po konci posledního kola zaručilo vysněnou účast v příštím ročníku Ligy mistrů.

Racing Club v minulém kole využil obměněné sestavy Toulouse a gólem svého nejlepšího střelce Opendy porazil Fialky nejtěsnějším rozdílem. Skalp čerstvého vítěze Coupe de France dokonale potvrdil formu Lens, velice dobrými výsledky se ovšem prezentovala i Marseille. Oba týmy totiž z posledních 10 ligových duelů prohrály jediný, a to shodně s PSG. Jejich vzájemný střet byl přímým soubojem o druhou příčku, vítěz navíc stále mohl snít o dostižení vedoucích Pařížanů.

První zajímavý moment duelu přinesla osmá minuta. Měl ho na svědomí s rozehrávkou váhající Kevin Danso, jehož o míč připravil Alexis Sánchez, který poté vstřelil úvodní gól zápasu. Ten byl však po zásahu VARu odvolán, neboť si zkušený útočník v souboji s rakouským zadákem počínal nedovoleně. Již tradičně skvělá atmosféra na stadionu v Lens motivovala domácí hráče k rychlé hře, šance ale dlouho nepřicházely. Vše se změnilo ve 42. minutě, kdy se Fofana opřel na hranici vápna do odraženého míče a dělovkou poslal Racing Club do poločasového vedení.

Po návratu ze šaten měla Marseille dobrou příležitost na srovnání skóre, avšak Leonardo Balerdi hlavičkoval z dobré pozice nad břevno. Skóre se tak znovu měnilo až po hodině hry. Velký podíl na tom měl Przemyslaw Frankowski, který se nejprve uvolnil na pravé straně hřiště a poté naservíroval exkluzivní centr na hlavu Opendy, jenž neměl se zakončením z bezprostřední blízkosti problém. V závěru zápasu pak přerušil suverénní výkon domácích kontaktním gólem Dimitri Payet, na vyrovnání se však celek z Azurového pobřeží již nezmohl.

Důležitý souboj z čela tabulky tak ovládlo domácí Lens. To v příštím kole 12. května přivítá Reims, o dva dny později bude na svém stadionu hrát také Marseille, která vyzve Angers.

Více informací k zápasu

Stade Reims - Lille OSC 1:0

06.05.2023 19:00

Góly: 21. Marshall Munetsi

Fotbalisté Reims porazili ve 34. kole Ligue 1 na domácím stadionu Lille 1:0. Jedinou branku duelu vsítil ve 21. minutě Marshall Munetsi. Tým z Remeše tak konečně uspěl, v posledních třech kláních totiž nezískal ani bod, dokonce ani neskóroval. Dogy si po nečekané ztrátě ztížily boj o evropské poháry, jelikož na čtvrté Monako, které má zápas k dobru, ztrácí dva body. Na záda jim navíc dýchá i šesté Rennes.

Reims v posledních kolech předvádělo velmi špatné výkony, což dokazovaly tři porážky v řadě bez jediné vstřelené branky. Určitou měrou k tomu přispíval i fakt, že červenobílí už v aktuální sezoně o nic nebojovali, jelikož na evropské příčky ztráceli spoustu bodů. Stejně tak jim nehrozil sestup. To stejné se však nedalo říci o Lille, které naopak usilovalo o pozici zajišťující Evropskou ligu.

Dogy začaly velmi hladově, do první šance se ale dostali domácí. Folarin Balogun však tváří v tvář gólmanu Lucasi Chevalierovi zazmatkoval a branku minul. Ve 21. minutě už fotbalový klub z Remeše skóroval. V naprosto jasné příležitosti Balogun nepochopitelně zaváhal, když trefil pouze horní tyč, odražený balon ovšem dopravil do sítě Munetsi. Bleskově srovnat se pokusil po rychlé akci Jonathan Bamba, jeho přízemní projektil ale kryl gólman Yehvann Diouf. Před změnou stran vstřelil gól v samostatném úniku ještě Junja Ito, jenže kvůli ofsajdu rozhodčí trefu odvolal. Skórovat mohl neúnavný Balogun, který v další konfrontaci s brankářem Chevalierem uspěl, jenomže před doklepnutím míče do sítě šanci zhatil jeden z obránců.

Do druhé půle vběhlo Lille jako vyměněné a uzamklo domácí na jejich polovině. Obrovskou možnost neproměnil z malého vápna Rémy Cabella, proti jehož šanci na brankové čáře mrštně zakročil Diouf. Anglický forvard ve službách domácích neustále zkoušel své štěstí, v další příležitosti ale povedený obstřel na zadní tyč nenamířil přesně. Hosté ke konci utkání vsadili vše na jednu kartu, pozorná defenziva Reims ovšem všechny útočné výpady odvrátila. Díky tomu domácí slavili výhru.

Lille tak důležitý zápas nezvládlo a nezískalo ani bod. Další klíčový duel jej čeká 14. května, kdy se střetne s Monakem. Reims svede o dva dny dříve bitvu s Lens.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Stade Rennes 2:1

06.05.2023 17:00

Góly: 49. Gaëtan Laborde, 71. Terem Moffi - 77. Benjamin Bourigeaud

Čtyři kola před koncem soutěže si Stade Rennes komplikuje účast v evropských pohárech. Les Rennais prohráli na jihu Francie s Nice 1:2 a zůstávají šestí. Pokud jde o Nice, to se posunulo na osmé místo tabulky. Vítěznou branku měl na svědomí čtvrthodinu před koncem Terem Moffi.

Zejména pro Stade Rennes to bylo velmi důležité utkání, protože v případě vítězství se mohlo bodově dotáhnout na páté Lille. Hosté také postupně získávali převahu. Bohužel do velké příležitosti se dostali až před koncem prvního poločasu, kdy hlavičkoval Lovro Maier a brankář Schmeichel předvedl prvotřídní zákrok.

Byl to vlastně klíčový okamžik celého zápasu. Kdoví, jak by se vše vyvíjelo, kdyby šlo Rennes do vedení. Každopádně se to nestalo a krátce po změně stran Nice z první své šance udeřilo. V 50. minutě přilétl z pravé strany kroucený centr a na malém vápně zasáhl balón Gaëtan Laborde - 1:0. Les Aiglons vedli a tentokrát působili bezradnějším dojmem hosté.

Druhý poločas nabídl víceméně vyrovnanou partii, která ale na rozdíl od první půle konečně přinesla branky. V 72. minutě přiblížil jihofrancouzské mužstvo třem bodům Terem Moffi. Obrovskou hrubku ale vyrobil obránce Theate a samostatný únik na branku proměnil Moffi v druhý gól. Stade Rennes se ještě dokázalo rychle vzpamatovat a dát kontaktní branku. Benjamin Bourigeaud se nádherně opřel do balónu a svojí pravačkou vymetl šibenici.

Na vyrovnání mělo Rennes ještě zhruba dvacet minut, ovšem domácí se "zakopali" a výsledek dotáhli do vítězného konce. Porážka je pro hosty nepříjemnou komplikací v boji o evropské poháry. Na druhé straně Nice si polepší, ale k pohárům má také hodně daleko.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
34
25
3
6
79 : 35
78
2
RC Lens
34
21
9
4
57 : 26
72
3
Olympique Marseille
34
21
7
6
62 : 34
70
4
AS Monaco
34
19
7
8
68 : 51
64
5
Lille OSC
34
17
8
9
60 : 41
59
6
Stade Rennes
34
17
5
12
56 : 38
56
7
Olympique Lyon
34
16
8
10
57 : 41
56
8
OGC Nice
34
13
12
9
42 : 32
51
9
FC Lorient
34
14
9
11
48 : 46
51
10
Stade Reims
34
12
14
8
41 : 35
50
11
Clermont Foot
34
14
8
12
37 : 44
50
12
Montpellier HSC
34
13
4
17
56 : 57
43
13
Toulouse FC
34
12
6
16
48 : 55
42
14
Racing Strasbourg
34
8
11
15
46 : 55
35
15
Stade Brestois
34
8
11
15
38 : 50
35
16
AJ Auxerre
34
8
10
16
32 : 56
34
17
FC Nantes
34
6
14
14
35 : 50
32
18
AC Ajaccio
34
6
5
23
22 : 61
23
19
ES Troyes
34
4
10
20
42 : 73
22
20
Angers SCO
34
3
5
26
28 : 74
14

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (35)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Rennes a Lille prohry, zítra tutovka že neporazíme Montpellier

Reagovat
Ferax

Ani bych se nedivil. Montpellier je pod

Der Zakarianem více než dobrej tým. Před týdnem vyprášili Monaco a dokážou hrát vyrovnaně s kýmkoliv

Reagovat
Ferax

Ty vole Není kolo, kdy by Marseille nedostala výstavní gól zpoza vápna V živé paměti mám Aholoua, Tourého z minulýho týdne a dneska Fofana, kterej longshot předtím ještě trefil tyč a až teď mu to tam spadlo

Reagovat
Mandanda_30

Nebo to je taky tím, že López neni schopnej chytit nic jinýho než centr. Samba narozdíl od něj umí chytat střely, viz od Veretouta

Reagovat
Israha

Zrovna tohle nebyla žádná haluz, Fofana toto umí, takový hráč nemůže v dané pozici dostat prostor k zakončení.

Reagovat
Mandanda_30

Ten Rongier jak se začal s míčem točit na půlce, se z něj poseru Prej kapitán, no ok Tudore

Reagovat
Mandanda_30

Zase gól z ničeho

Reagovat
El Fáňos

Ach jo, turpin nás nesnáší. Proč neuznal ten gól Sancheze? Danso uklouzl... Pak jasný faul na žlutou a místo toho Lens má aut, před druhým gólem openda rukou odhodí balerdiho a Lens ma aut a dá druhý gól.... Rychle Guendouzihk a payeta a ještě otočíme

Reagovat
El Fáňos

Jen to dopisu, fofana padá a má faul...

Reagovat
Mandanda_30

Turpin je odpad, nic novýho, to jeho rozdávání 15 karet střídačce je vskutku fantazie

Reagovat
El Fáňos

fakt hroznej rozhodčí, zase jsem naštvanej. Openda fotbalista dobrej, ale dneska večer předvedl charakter teda... a Turpin ho v tom všem jenom podpořil, tohle mě na fotbale vždy nejvíc naštve. Tudor čeká se střídáním do 75minuty. Nechá hroznýho Tavarese. Jsem dost naštvanej, jediný Balerdi mile překvapil. Payet s Guendouzim maji hrat vic. Malina bez formy, Tavares hrozny, Clauss neviditelný, Under slaboučký. Dost by mě zajímalo, co se stalo u toho golu Sancheze. Koukal jsem jedním okem, viděl jsem, jak slaví, pak opakovačku, kde jsem od Sancheze faul neviděl, pak opakovačka oslav a za pár minut je to 0:0... tak proč to neuznali? Ten Danso si vybrečel faul?

Reagovat
Mandanda_30

Je frustrující jak se nedá nikdy čekat co od těch našich ofenzivních hráčů čekat.... Payet s jeho výklusem na 15 minut předvedl víc než oni za celejch 90, ale tak pro Tudora běh = efektivita a kvalita....

Reagovat
El Fáňos

Tudor bude hrozný paličák a možná snad i pověrčivej, protože on má takové podivné návyky, které vůbec nekorespondují s děním na hřišti. Na druhou stranu když střídal Haise Fulginiho v 55, tak jsem si řikal, to je dělá dobře, pošle tam dva čerstvý, to měl přesně udělat Tudor s Guendouzim a Kabourem za Tavarase... no ale Fulgini byl z toho evidetně špatný, takže možná to dělá pro dlouhodobou morálku týmu, každopádně to už pár bodů poztrácelo

Reagovat
Israha

Mi přijde, že to některým hráčům dělá schválně, aby je z klubu vyštípal. Na Gersonovi (tom hlavně), Gueyém a Suárezovi to bylo ukázkové a tam se mu to i povedlo. To samé celou sezonu dělá Payetovi s Baillym, a poslední měsíce i Guendovi. Když chce rotovat a dát hráči čuchnout, tak to dělá, viz čtveřice stoperů, poslední zápasy Vitinha a Kaboré (protože tam imho zase chce vyštípat Nuna, což chápu ).

Reagovat
Mandanda_30

Hráč leží na zemi 3 minuty a z toho 2 v nastavení a on dá celkově jen 4 minuty nastavení

Reagovat
El Fáňos

hroznej Turpin, jako vždy, ale v těch důležitých zápasech je to frustrující

Reagovat
Mandanda_30

Tavares je totální p**a Proč to nenahraješ proboha Už ho nechci nikdy vidět

Reagovat
Mandanda_30

Výborně, přijdeme o druhý místo s týmem z Ligue 2 co sponzoruje Mekáč, skvěle

Reagovat
Israha

No, tak se bude hrát předkolo. Nedokážeme Lens porazit, tak je logické, že budeme v tabulce pod nima. Ale tady se především vůbec neměla udát situace, že tento zápas bude přímým soubojem. Neměly se udát ty Štrasburky, Lorienty a Montpelliery, to je šest bodů pryč, které by znamenaly komfortní náskok. Jako Lens za celou sezonu zaslouženě, ale nemůžu si pomoct - ten kádr tak dobrý, aby nás porazili doma i venku, prostě nemají. Začínáme z nich mít pomalu, ale jistě jakýsi komplex...

Reagovat
Mandanda_30

Nezapomeň na naši velkolepou domácí 3 bodovou ztrátu s Ajacciem

Reagovat
Israha

To byla ještě jiná fáze sezony. Tadyty tři zmíněné remízy přišly ve chvíli, kdy se mělo Lens bezprostředně odskočit a odvrátit právě tu hrozbu toho, že vzájemný zápas bude rozhodovat o umístění.

Reagovat
El Fáňos

bohužel, když nebudu brečet kvůli Turpinovi, tak to bylo ze hry mnohem blíž 3:1, než 2:2...

Reagovat
Mandanda_30

Po tom gólu na 2:0 jsme totálně odešli no...

Reagovat
Israha

Tak řečí statistiky byl tohle absolutně nejtěžší ligový zápas sezony...kdy jindy lze omluvit porážku? Jak píšu výše, byly zde zbytečně prošustrované lehčí zápasy, kvůli kterým získala dnešní ztráta na extrémní důležitosti .

Reagovat
Godwinson

Lyon má strašně průměrný tým, hezky to dopracovali. Jsem na zítra zvědavý.

Reagovat
Langi

Lol Lyon

Reagovat
Seydou Doumbia

Neskutečný...sice to jsou ocasové za ty hrubky, ale megarespekt za tu bojovnost a otočku, takovou bojovnost jsem od Lyonu neviděl sakra dlouho Laca je bůh

Reagovat
Langi

Ve hre je 12 bodu, nejhorsi los ma Monaco a hned potom Lille…Lyon to nema rozehrane blbe a dokonce si myslim, ze pri 4 vyhrach ty pohary hrat budou…otazka jestli toho ten tym bude schopen dosahnout…furt se nelze zbaviz dojmu, ze cesta skrze pohar byla asi tak 10x lehci a meli to na zlatem podnose…

Reagovat
Seydou Doumbia

Pořád tomu nevěřím. Jako ten náš los svádí k nějakým 2 výhram, 1 remíze a 1 prohře při štěstí což stačit nebude. Na Clermont neumíme, s Remeši to zas bude boj a Monaco s Nice oba neporazíme. Vidím to že o ty 3 body nakonec skončíme za poháry, ale díky včerejšku alespon lze živit naději do dalších kol.

Reagovat
Kixi Syhimour

oukej

Reagovat
Mandanda_30

Lacazette > Mbappé

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
MarcoBanco

Bol niekedy zapas kde dali hráči z oboch týmov 4 góly?

Reagovat
Seydou Doumbia

podle všeho poprvé po 75 letech v ligue 1 co jsme četl na jedné stránce chudak wahi

Reagovat
MarcoBanco

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele