34. kolo
07.05.2023 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Habib Diallo proměnil penaltu (© AFP)

Nantes v důležitém záchranářském souboji nestačilo na Strasbourg

Les Canaris tedy po této, celkově už čtrnácté porážce, čekají na tolik potřebnou výhru už jedenáct ligových kol. Mezitím ještě stačili utrpět pětigólový příděl od Toulouse ve finále Coupe de France, jehož obhajoba se tedy nekonala. Ve zbývajících čtyřech zápasech budou hráči klubu ze Stade de la Beaujoire mít hodně co dělat, aby po deseti letech nesestoupili o patro níž. Zato Racing předvedl další dobrý výkon, ačkoli matematickou jistotu taky ještě nemá.

Borci ve žlutých dresech si byli evidentně velmi dobře vědomí toho, o co hrají. A tak se do šance dostali už po patnácti sekundách. Mostafa Mohamed našel pouze připraveného Selse, zatímco Ignatius Ganago nasměroval svou dorážku mimo.

Antoine Kombouaré v této sezoně postrádá především spolehlivého střelce, kterého ztratil s odchodem Randala Kolo Muaniho do Frankfurtu. Francouzův bývalý parťák z útoku Moses Simon je totiž zcela z formy, že ani nedostal příležitost v základu. A Mostafa Mohamed v poslední době šance spíše pálí, než aby je proměňoval. Kdežto Strasbourg se s odchodem Ajorqueho do Německa dokázal popasovat lépe. Především díky Habibu Diallovi, který skóroval i tentokrát.

Krátce poté, co Alban Lafont vychytal Morgana Sansona, fauloval Jean-Charles Castlelletto aktivního Jeana Bellegardeho a Benoît Bastien ukázal na penaltový puntík. Habib Diallo cílil na opačnou stranu, než jakou si vybral muž v rukavicích, takže nebylo co řešit - 0:1 Senegalský forvard, který se kouči Cissému nakonec nevešel do nominace pro loňské mistroství světa, měl záhy další možnost, při té byl ovšem vychytán.

Necelých 120 sekund po změně stran přišla pro bretaňský celek další pohroma. Quentin Merlin chyboval v rozehrávce. Diallo pobídnul svého skorojmenovce Diarru, který využil své robustní postavy a při střele z deseti metrů nezaváhal - 0:2. Za necelou čtvrthodinku stáhnul Kombouaré obránce Merlina ze hřiště.

Z přímého kopu se o snížení pokusil Florent Mollet, ovšem Matze Selse nevystrašil. V 69. minutě přihrál Andymu Delortovi, který si nepohlídal ofsajdovou hranu, takže Nantes nadále ztrácelo dva zásahy. A tak to zůstalo až do finálního hvizdu, protože v nastaveném čase neprostřelil Ganago shluk před sebou stojících těl.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele