34. kolo
06.05.2023 17:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Gaëtan Laborde (© AFP)

Stade Rennes v Nice padlo a komplikuje si pohárovou Evropu

Čtyři kola před koncem soutěže si Stade Rennes komplikuje účast v evropských pohárech. Les Rennais prohráli na jihu Francie s Nice 1:2 a zůstávají šestí. Pokud jde o Nice, to se posunulo na osmé místo tabulky. Vítěznou branku měl na svědomí čtvrthodinu před koncem Terem Moffi.

Zejména pro Stade Rennes to bylo velmi důležité utkání, protože v případě vítězství se mohlo bodově dotáhnout na páté Lille. Hosté také postupně získávali převahu. Bohužel do velké příležitosti se dostali až před koncem prvního poločasu, kdy hlavičkoval Lovro Maier a brankář Schmeichel předvedl prvotřídní zákrok.

Byl to vlastně klíčový okamžik celého zápasu. Kdoví, jak by se vše vyvíjelo, kdyby šlo Rennes do vedení. Každopádně se to nestalo a krátce po změně stran Nice z první své šance udeřilo. V 50. minutě přilétl z pravé strany kroucený centr a na malém vápně zasáhl balón Gaëtan Laborde - 1:0. Les Aiglons vedli a tentokrát působili bezradnějším dojmem hosté.

Druhý poločas nabídl víceméně vyrovnanou partii, která ale na rozdíl od první půle konečně přinesla branky. V 72. minutě přiblížil jihofrancouzské mužstvo třem bodům Terem Moffi. Obrovskou hrubku ale vyrobil obránce Theate a samostatný únik na branku proměnil Moffi v druhý gól. Stade Rennes se ještě dokázalo rychle vzpamatovat a dát kontaktní branku. Benjamin Bourigeaud se nádherně opřel do balónu a svojí pravačkou vymetl šibenici.

Na vyrovnání mělo Rennes ještě zhruba dvacet minut, ovšem domácí se "zakopali" a výsledek dotáhli do vítězného konce. Porážka je pro hosty nepříjemnou komplikací v boji o evropské poháry. Na druhé straně Nice si polepší, ale k pohárům má také hodně daleko.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele