34. kolo
07.05.2023 20:45 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Kylian Mbappé (© AFP)

PSG i bez suspendovaného Messiho porazilo Troyes

Jedním gólem se pod celkově pětadvacátou výhru podepsal Kylian Mbappé, jenž se čtyřiadvaceti zásahy dorovnal na čele tabulky kanonýrů Alexandre Lacazettea. PSG na první příčce drží šestibodový náskok, zatímco Estac to bude mít se záchranou už hodně složité.

Na samotný úvod přihrával před bránu Juan Bernat a Hugo Ekitike cílil pouze do boční sítě. Výše jmenovaný nejlepší střelec uplynulého mistrovství světa potřeboval k přesné trefě pouhých osm minut. Vitinhův tečovaný centr se odrazil od břevna k Mbappému, který jej dopravil na místo určení z bezprostřední blízkosti hlavou - 0:1.

Pod další šanci se podepsal Fabián Ruiz, ale Gauthier Gallon byl pozorný, což platilo i v minutě sedmadvacáté. Převaha hostujícího výběru byla v této fázi utkání vcelku jednoznačná. Do konce otevíracího dějství našel pouze náruč brankáře Vitinha, po kterém minul zařízení Mbappé. Na opačném pólu zahrozili Iké Ugbo a Mama Baldé, leč do poločasového hvizdu sudího Ruddyho Buqueta se skóre neměnilo.

V 51. minutě musel hned dvakrát zasahovat Gallon, zatímco forvard se sedmičkou na dresu a jeho spoluhráč Warren Zaire-Emery postrádali při svých pokusech přesnost. Prosadil se tedy až Vitinha, konkrétně v době, kdy se hodina hry stávala minulostí. Naběhnul si na Verrattiho centr. Napoprvé domácí jedničku ještě nepřekonal, nicméně při dorážce už byl úspěšný - 0:2.

Převaha PSG trvala až do 83. minuty, kdy paradoxně došlo na snížení. Svůj podíl na něm měl vedle na přední (levou) tyč centrujícího Papeho Yadeho i Gianluigi Donnarumma, který si chtěl jít pro balon, jenže si vůbec nevšimnul Xaviera Chavalerina, který před ním hlavou neminul - 1:2. Avšak už za 180 sekund Gallon sice zblízka rozesmutnil Mbappého, nicméně z hranice šestnáctky dorážející Ruiz byl tak přesný, že svou střelu otřel o levou tyč - 1:3. Zbývajících osm minut (včetně nastavení) se dohrávalo už jenom z povinnosti.

Obhájce titulu tedy napravil týden staré zaváhání proti Lorientu, který mu připravil sedmou prohru. Zbývající čtyři kola by v honbě za titulem přesto mohla být ještě dramatická, neboť Lens má vynikající formu, ačkoli PSG hraje do karet los, který mu přisoudil tři o záchranu bojující týmy. Na družinu kouče Patricka Kisnorba, která tedy setrvává na předposlední pozici, čekají ještě Rennes, Strasbourg a Angers SCO.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele