34. kolo
07.05.2023 13:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Monaca (© AFP)

Monaco bylo v duelu s Angers o jednu branku lepší

SCO prakticky už brzy po startu této sezony vědělo, že zachránit Ligue 1 rovná se takřka Mission: Impossible. A podle dostupných informací to vypadá, že za rok může pád pokračovat. Naopak knížecí klub udělal další krok k tomu, aby po posledním kole neokupoval horší než čtvrtou pozici.

Pod první možnost tohoto klání se už po necelých 180 sekundách podepsal Alexandr Golovin. Poté centroval Himad Abdelli na hlavu Ibrahimy Nianeho, kterému byla branka malá. Myron Boadu v závěru úvodní čtvrt hodiny nemířil špatně, ale na gól se na Stade Raymond Kopa dále čekalo. Nepřišel ani po další střele nizozemského útočníka, protože se proti ní vytáhnul Paul Bernardoni.

De facto od zahajovacího hvizdu dělal soupeřově defenzivě svou aktivitou problémy Takumi Mimamino, leč vstřelené branky se nedočkal. Neuspěl ani Chrislain Matsima, kterému překazil radost ve správný čas na správném místě stojící Abdoulaye Bamba. Senegalec Niane se v obrovské šanci ocitnul v minutě osmatřicáté, ovšem Alexander Nübel svůj tým podržel.

Následně ještě minul Justin-Noël Kalumba, takže se autorem prvního zásahu stal Golovin, který se trefil z devatenácti metrů z kroku, když mu balon "vykulil" Vanderson - 0:1. Domácí tenhle šatňák evidentně rozhodil, a tak není divu, že čtvrt hodiny po startu druhé půle inkasovali podruhé. Po chybě v rozehrávce táhnul míč Youssouf Fofana. Před šestnáctkou jej přenechal Myronu Boaduovi, který tváří v tváři gólmanovi volil přízemní zakončení levačkou - 0:2.

Nicméně po rozehrávce Dujeuxovi svěřenci rychle vrátili míč do hry. Abdelli poslal centr do vápna, kde se dokázal hlavou prosadit bývalý hráč Slavie Abdallah Sima - 1:2. Nabil Bentaleb zkusil vyrovnat, avšak jeho snaha k ničemu nevedla. A Axel Disasi svoji solidní příležitost rovněž zahodil, což ovšem jeho tým mrzet úplně nemuselo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele