34. kolo
07.05.2023 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Oslavující Ibrahima Koné (© AFP)

Brest nestačil na Lorient a dále drží pouze tříbodový náskok nad setupovým pásmem

Les Pirates v týdnu zvládli dohrávku proti Nantes, díky čemuž si právě s Les Canaris vyměnili pozice. Zato Lorient navázal na výhru proti PSG, přičemž velkou pochvalu zasluhuje dvougólový Ibrahima Koné.

V úvodu zápasu byli aktivnější svěřenci Régise Le Brise, ovšem první střelu vyprodukoval Hugo Magnetti. K radosti příznivců a příznivkyň domácího výběru každopádně nebyla přesná. Na gól se tedy muselo čekat půl hodiny. Montassar Talbi z levé strany nacentroval na hlavu malijského reprezentanta Ibrahimy Koného, který díky spolupráci s pravou tyčkou otevřel skóre - 1:0.

S okamžitou odpovědí hodlal přispěchat Jérémy Le Douaron, nicméně balon poslal nad břevno. První půle už více možností nepřinesla, zatímco šest minut po startu té druhé se stav na ukazateli znovu měnil. A opět to bylo k obveselení domácích. Koné si naběhnul na přihrávku od Romana Faivreho a přízemní střelou nedal Bizotovi šanci - 2:0.

Jean-Victor Makengo byl přemotivovaný prakticky už od svého příchodu na hrací plochu v 57. minutě. Okamžitě fauloval Pierra Lees-Meloua. K přímému kopu si stoupnul Kenny Lala a chyběl mu jenom malinkatý kousek. Následně se v dobrém světle předvedl Marco Bizot. O Jeanu-Kevinu Duvernem v 69. minutě nic takového neplatilo, protože ve vlastním vápně poslal na zem Yoanna Cathlinea a kopala se penalta.

Romain Del Castillo ji proměnil s přehledem, což vypadalo na zajímavou finální dvacetiminutovku. Darlin Yongwa chtěl po sudím Millotovi, aby odpískal "pětku" i pro Lorient, avšak jeho prosby zůstaly nevyslyšeny. V 84. minutě selhal Lilian Brassier, Le Douaron pak napálil tyč. Lorientu následně neuškodila ani skutečnost, že Makengo nashromáždil dvě žluté karty v rozmezí sedmi minut.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele