34. kolo
07.05.2023 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Isaak Touré (© AFP)

Po remíze s Clermontem zůstává Auxerre těsně nad sestupovou propastí

Pro AJA bude hodně důležitý příští mač proti Brestu, který zatím nashromáždil pouze o jeden bodík víc. Naopak Clermont už jich má na kontě padesát, a tím pádem drží slušné šance na udržení horní poloviny tabulky.

Hned na samotný úvod se řítil na Ionuta Radua útočník Grejohn Kyei, kvůli mizernému zakončení však musí na svou osmou branku dál čekat. Do konce úvodní desetiminutovky stihli Les Lanciers zahrozit ještě jednou, avšak znovu s nulovým efektem. Teprve potom se osmělili i domácí. Han-Noah Massengo našel Gauthiera Heina, ten však ve velice slibné pozici minul.

Oba mančafty nadále hrály s velkým nasazením, musely se ale obejít bez vyložených příležitostí. Jubal Júnor bývá při rohových kopech silnou zbraní Pélissierova výběru, nicméně ve 32. minutě tohoto klání Moryho Diawa nepřekonal. To se totiž podařilo až za 200 sekund jeho spoluhráči Isaakovi Tourému, který nejprve nezpracoval přihrávku, avšak míč se k němu nakonec šťastně vrátil, a tak mohl z devíti metrů šajtlí levé nohy rozvlnit síť - 1:0.

Nepřesnou tečku za prvním poločasem udělal Yohann Magnin. Po změně stran chtěl odpovědět Saïf-Eddine Khaoui, ale dočkal se až při svém druhém pokusu, když mu na hranici malého čtverce z levé strany byla servírována výborná přihrávka od Neta Borgese. Odtamtud už pro tuniského reprezentanta opravdu nebyl problém zacílit na místo určení - 1:1.

S nerozhodným stavem se nehodlal smířit Massengo a krátce po vyrovnání, které ještě musel posvětit VAR, napálil tyč. Gauthier Hein to zkusil hodně z dálky, což svoje ovoce podle očekávání rovněž nepřineslo. A protože minul i Gideon Mensah, připsaly si obě ekipy po bodu, přičemž pro Auxerre šlo o jubilejní desátou remízu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele