34. kolo
06.05.2023 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Marshall Munetsi (© AFP)

Reims zaskočilo favorita a bralo tři body. Lille nahrálo do karet Monaku

Fotbalisté Reims porazili ve 34. kole Ligue 1 na domácím stadionu Lille 1:0. Jedinou branku duelu vsítil ve 21. minutě Marshall Munetsi. Tým z Remeše tak konečně uspěl, v posledních třech kláních totiž nezískal ani bod, dokonce ani neskóroval. Dogy si po nečekané ztrátě ztížily boj o evropské poháry, jelikož na čtvrté Monako, které má zápas k dobru, ztrácí dva body. Na záda jim navíc dýchá i šesté Rennes.

Reims v posledních kolech předvádělo velmi špatné výkony, což dokazovaly tři porážky v řadě bez jediné vstřelené branky. Určitou měrou k tomu přispíval i fakt, že červenobílí už v aktuální sezoně o nic nebojovali, jelikož na evropské příčky ztráceli spoustu bodů. Stejně tak jim nehrozil sestup. To stejné se však nedalo říci o Lille, které naopak usilovalo o pozici zajišťující Evropskou ligu.

Dogy začaly velmi hladově, do první šance se ale dostali domácí. Folarin Balogun však tváří v tvář gólmanu Lucasi Chevalierovi zazmatkoval a branku minul. Ve 21. minutě už fotbalový klub z Remeše skóroval. V naprosto jasné příležitosti Balogun nepochopitelně zaváhal, když trefil pouze horní tyč, odražený balon ovšem dopravil do sítě Munetsi. Bleskově srovnat se pokusil po rychlé akci Jonathan Bamba, jeho přízemní projektil ale kryl gólman Yehvann Diouf. Před změnou stran vstřelil gól v samostatném úniku ještě Junja Ito, jenže kvůli ofsajdu rozhodčí trefu odvolal. Skórovat mohl neúnavný Balogun, který v další konfrontaci s brankářem Chevalierem uspěl, jenomže před doklepnutím míče do sítě šanci zhatil jeden z obránců.

Do druhé půle vběhlo Lille jako vyměněné a uzamklo domácí na jejich polovině. Obrovskou možnost neproměnil z malého vápna Rémy Cabella, proti jehož šanci na brankové čáře mrštně zakročil Diouf. Anglický forvard ve službách domácích neustále zkoušel své štěstí, v další příležitosti ale povedený obstřel na zadní tyč nenamířil přesně. Hosté ke konci utkání vsadili vše na jednu kartu, pozorná defenziva Reims ovšem všechny útočné výpady odvrátila. Díky tomu domácí slavili výhru.

Lille tak důležitý zápas nezvládlo a nezískalo ani bod. Další klíčový duel jej čeká 14. května, kdy se střetne s Monakem. Reims svede o dva dny dříve bitvu s Lens.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele