34. kolo
06.05.2023 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Seko Fofana (© AFP)

Lens nadále živí milionový sen, v přímém souboji o druhé místo si poradilo s Marseille

Fotbalisté Lens zvítězili ve 34. kole Ligue 1 na domácí půdě nad Marseille 2:1. Utkání gólově otevřel krátce před koncem první půle tvrdou střelou z hranice vápna Seko Fofana, rozdílovou trefu však zaznamenal až po hodině hry Loïs Openda. Celek ze severu Francie se tak díky třem získaným bodům dostal v tabulce před svého soupeře, což by mu po konci posledního kola zaručilo vysněnou účast v příštím ročníku Ligy mistrů.

Racing Club v minulém kole využil obměněné sestavy Toulouse a gólem svého nejlepšího střelce Opendy porazil Fialky nejtěsnějším rozdílem. Skalp čerstvého vítěze Coupe de France dokonale potvrdil formu Lens, velice dobrými výsledky se ovšem prezentovala i Marseille. Oba týmy totiž z posledních 10 ligových duelů prohrály jediný, a to shodně s PSG. Jejich vzájemný střet byl přímým soubojem o druhou příčku, vítěz navíc stále mohl snít o dostižení vedoucích Pařížanů.

První zajímavý moment duelu přinesla osmá minuta. Měl ho na svědomí s rozehrávkou váhající Kevin Danso, jehož o míč připravil Alexis Sánchez, který poté vstřelil úvodní gól zápasu. Ten byl však po zásahu VARu odvolán, neboť si zkušený útočník v souboji s rakouským zadákem počínal nedovoleně. Již tradičně skvělá atmosféra na stadionu v Lens motivovala domácí hráče k rychlé hře, šance ale dlouho nepřicházely. Vše se změnilo ve 42. minutě, kdy se Fofana opřel na hranici vápna do odraženého míče a dělovkou poslal Racing Club do poločasového vedení.

Po návratu ze šaten měla Marseille dobrou příležitost na srovnání skóre, avšak Leonardo Balerdi hlavičkoval z dobré pozice nad břevno. Skóre se tak znovu měnilo až po hodině hry. Velký podíl na tom měl Przemyslaw Frankowski, který se nejprve uvolnil na pravé straně hřiště a poté naservíroval exkluzivní centr na hlavu Opendy, jenž neměl se zakončením z bezprostřední blízkosti problém. V závěru zápasu pak přerušil suverénní výkon domácích kontaktním gólem Dimitri Payet, na vyrovnání se však celek z Azurového pobřeží již nezmohl.

Důležitý souboj z čela tabulky tak ovládlo domácí Lens. To v příštím kole 12. května přivítá Reims, o dva dny později bude na svém stadionu hrát také Marseille, která vyzve Angers.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele