Ligue 1 - preview 26. kola

27.02.2010, 09:06, aktualizováno 28.02.2010, 08:42
Previews
Podruhé za sebou se o víkendu nepředstaví hráči Bordeaux, jejich zápas v Le Mans byl odložen kvůli nepřízni počasí. Lille hraje s Auxerre a po Montpellieru a Lyonu se může stát dalším klubem, který stáhne něco z náskoku Bordeaux. Totéž platí i pro Marseille, ta se střetne s PSG...
Lille OSC - AJ Auxerre  (neděle 17:00)
Rozjeté Lille, kterému momentálně patří třetí pozice tabulky Ligue 1, přivítá v neděli večer v dobré formě hrající Auxerre.

Hosté v letošním kalendářním roce prohráli pouze jednou, po tragickém výkonu podlehli Grenoble 5:0. Mimo tento herní výpadek ale sbírají body jako na běžícím pásu. Naposled v lize porazili Rennes, minulý týden si ale díky odloženému utkání s Bordeaux dopřáli volno.

Domácí získali z posledních čtyř ligových utkání deset bodů a vyhřívají se na třetím místě tabulky. Kromě toho navíc postoupili do další fáze Evropské ligy. První zápas s Fenerbahce skončil 1:1, i druhé měření sil mělo nakročeno ke stejnému výsledku. Lille ale pět minut před závěrečným hvizdem spasil Rami a poslal domácí už do osmifinále.

Několik hodin předtím byl 25letý obránce povolán do francouzské reprezentace k přátelskému utkání se Španělskem. "Život přináší vzestupy a pády. Já jsem zrovna nahoře, jsem obklopen skvělým týmem a trenérem, který mi věří. Potěšil mě gól proti Fenerbahce a výhra nad Auxerre by byla už jen třešničkou na dortu," řekl Rami.

Trenér Auxerre Fernandez moc dobře ví, že v Lille nečeká jeho svěřence jednoduchá práce. "Je to nejútočnější tým ligy. Spojení rychlosti a techniky. Jejich hráči jsou na tom i skvěle po fyzické stránce. Od první do poslední minuty hrají naplno," vysekl poklonu nedělnímu soupeři lodivod hostů.

Nešťastníkem posledních dnů je jednoznačně domácí Gervinho, který si o minulém víkendu poranil koleno a pravděpodobně bude šest týdnů mimo hru. Kromě toho útočník Lille nedávno způsobil dopravní nehodu a policii se přiznal, že nikdy neprošel řidičskými zkouškami a průkaz si nechal vyrobit v Pobřeží slonoviny. Gervinho možná nestihne část mistrovství světa, protože na tu dobu je právě jeho soudní proces naplánován.

Kromě Gervinha domácí tým postrádá Plestana, Debuchyho a Tulio de Mela. Hostům chybí klíčový útočník Jeleń, který mám problémy se zády.
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Landreau - Beria, Rami, Costa, Emerson - Balmont, Mavuba, Cabaye - Obraniak, Frau, Hazard
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Sorin - Hengbart, Mignot, Grichting, Coulibaly - Oliech, Pedretti, Ndinga, Chafni, Niculae - Contout
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.45 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Paris Saint-Germain - Olympique Marseille  (neděle 21:00)
Jeden z nejvyhrocenějších a nejsledovanějších duelů Ligue 1 mezi pařížským Saint Germain a Olympiquem Marseille uzavře 26. kolo. Francouzské LE Classico, jak se tomuto zápasu obecně říká, jako obvykle doprovází velká nevraživost mezi tábory obou fanouškovských skupin. A je dost možné, že ti z Marseille se na utkání ani nedostaví.

I kdyby body z tohoto zápasu nikdy neměly promluvit více do ligové tabulky, žádný z týmů by starost o motivaci neměl. Dva nelítostní konkurenti si jen s těží dají na hřišti metr prostoru. Každý z týmů chce bezpodmínečně vyhrát, byť je nyní papírový favorit Marseille. A nejlépe svého soupeře co nejvíce ponížit.

LE Classico se hodně podobá tomu španělskému mezi Realem Madrid a Barcelonou. Nebo italskému souboji dvou milánských gigantů Interu s AC. Souboj mezi PSG a Marseille je již tradičně provázen konflikty radikálních příznivců obou klubů. Jakmile kalendář ukáže den tohoto střetnutí, jsou obě města vzhůru na nohama. Pouliční bitky a střety se pak tolik neliší od krvavé francouzské revoluce z 18. století.

Hostující příznivci, jež chtějí vážit cestu z jihu Francie do hlavního města, pohrozili, že střetnutí budou bojkovat a nedostaví se na něj. Důvodem jsou přísná bezpečnostní opatření, která se na ně v Parku princů vztahují. "Nemůžeme popřít, že to bude velký mač tady v Paříži," povídal pro klubové stránky domácí útočník Guillaume Hoarau.

Zatímco Pařížané by rádi navázali na poslední ligovou výhru nad Toulouse a ještě více se přiblížili horní polovině tabulky, OM bojuje o příčky zaručující Ligu mistrů. "Víme, že každý bude tohle utkání sledovat. I když někteří říkají, že LE Classico ztratilo trochu náboj. To je špatně!" těší se Hoarau. "My, hráči, víme, jak důležité klání to je."

Hoarauovi, jenž naposledy rozhodl jednou trefou právě utkání s Toulouse, se na Marseille daří. V roce 2008 jí vsítil hned dvě branky. "Na to mám velmi dobrou paměť," rád vzpomínal. "Bylo to moje první LE Classico, na to se nezapomíná. V neděli bych byl ale raději za vítězství než nějaký gól. Pokud zvítězíme 1:0, bude to něco víc, než jestli skóruji nebo ne."

Olympique je letos rozhodně úspěšnější než jeho soupeř. Ten se nachází aktuálně až na dvanáctém místě tabulky jen s minimální šancí bojovat o evropské poháry. "I když teď nejsme nahoře, jsme schopní se utkat se soupeřem, který bojuje o titul. Máme na to srdce všem to dokázat," burcoval francouzský forvard.

Hosté vstupují do zápasu se třízápasovou šňůrou vítězství a povzbuzeni také o čtvrteční hladký postup do osmifinále Evropské ligy přes dánskou Kodaň. "Všichni víme, že je to zvláštní utkání. Ale také to, ve kterém se dají získat tři body jako v každém jiném," uvedl pro om.net senegalský obránce Souleymane Diawara. "Pokusíme se je tam získat a udržet naší sérii tak dlouho, jak jen to bude možné."

PSG se bude muset obejít bez služeb stopera Sakha a záložníka Sessegnona, kteří jsou suspendovaní. Kouč Antoine Kombouaré tak nemá malé ztráty, pokud-li ještě dodáme dlouhodobé zranění brankářské jedničky Coupeta. Marseille nemá k dispozici zraněného Roola, Rodrigueze ani Brandaa, kapitán Niang je ovšem zpět stejně jako M'Bia, kterému už karetní trest vypršel.
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Edel - Ceará, Traoré, Camara, Armand - Giuly, Clément, Makelele, Chantome - Hoarau, Erding
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Bonnart, Diawara, Heinze, Taiwo - Cheyrou, M'Bia - Valbuena, Lucho Gonzalez, Ben Arfa - Niang
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.80 - 3.15 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Toulouse FC - RC Lens  (sobota 19:00)
Toulouse, které už tři ligová utkání v řadě nevyhrálo, se tuto nepříznivou bilanci pokusí změnit v sobotu, kdy před svým publikem hostí Lens.

Obě mužstva zažila o minulém víkendu zcela odlišné zápasy. Zatímco domácí podlehli na horké půdě PSG 0:1, Lens si počínalo daleko suverénněji a bez problémů porazilo knížecí klub z Monaka 3:0. K obraně domácích je ale třeba dodat, že rozhodně nebyli horším týmem než Pařížané, ale od 23. minuty hráli bez vyloučeného Ebonda, a právě po jeho faulu vsítil jedinou branku zápasu Hoarau.

Trenér domácích Casanova však stále věří, že i přes nepříznivé výsledky z poslední doby skončí jeho tým v horní polovině tabulky - momentálně je jeho výběr na 11. pozici. "Usilovně pracujeme na koncovce, ale víme, že zlepšení nepřijde ze dne na den. Myslím si ale, že od ledna předvádíme už hru srovnatelnou s loňským ročníkem. Pokud se nám podaří uhrát dva nebo tři dobré výsledky v řadě a okolní soupeři trošku zaspí, věřím, že půjdeme nahoru," nechal se slyšet lodivod Toulouse a na závěr dodal: "Doufám, že i nadále budeme tahat za jeden provaz. Vzhledem k potencionálu, který moje mužstva má, by bylo velkým zklamáním neskončit v horní polovině tabulky."

Poslední vzájemný duel z října loňského roku skončil výhrou Toulouse 2:0. Kouč hostů Wallemme se za utkáním ohlédl: "Určitě to byl jeden z nejhorších výkonů, které jsme v této sezóně předvedli. Od té doby jsme se herně zvedli. Tuto úroveň budeme chtít udržet i v sobotním utkání."

Hostům chybí zraněný Maoulida, naopak trenéra Toulouse Casanovu může těšit návrat gólmana Pelého, který se zotavil z vážného poranění kolena.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.15 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valenciennes FC - AS Saint-Étienne  (sobota 19:00)
Nabuzeni pořádným úspěchem pojedou borci ze Saint-Etienne ke svému dalšímu ligovému utkání. Po výhře nad Montpellierem míří jeho kroky do Valenciennes. Tomu se ale v poslední době také vcelku daří.

Saint-Etienne má plné ruce práce se záchranářskými prácemi. Vždyť zeleno-bílí jsou až na šestnáctém místě, s pouhými šesti body náskoku na sestupující Le Mans. Minulý víkend ale dorazila do tohoto města radostná zpráva. ASSE na svém stadionu přivítalo druhý Montpellier. A překvapivě se radovalo hned ze tří bodů - jedinou branku utkání vstřelil deset minut před koncem Emmanuel Riviere.

St. Etienne tak pod koučem Galtierem zažívá vcelku povedené období, ze šesti zápasů vyhrálo již třikrát, jednou přitom remizovalo. Prohrálo pouze s Bordeaux a Auxerre. Trenér Galtier si je ale vědom, že cesta k úspěchu bude ještě hodně těžká. Navíc jeho tým čeká po utkání s Valenciennes velice těžký dvojzápas - nejdříve se utká s druhým Lille, následně se čtvrtým Lyonem.

"Samozřejmě, že jsme byli opravdu nadšení, když jsme porazili Montpellier. Však jsme také porazili druhý nejlepší celek ve Francii!" byl pyšný Galtier. "Na druhou stranu víme, jak těžká utkání jsou ještě před námi. Jsme před rozhodujícím bodem tří následujících utkání - s Valenciennes, Lille a Lyonem," dodal.

Valenciennes ale nastupuje do zápasu taktéž s dobrou náladou. Tým vyhrál dvě poslední ligová představení a možná opět začíná pomýšlet na pohárové boje. Z těch vypadl nedávno -zmiňované sérii dvou výher totiž předcházela špatná forma VA, které vyhrálo pouze jednou z osmi utkání.

"Je vždy velice těžké hrát proti Valenciennes. Tento tým chce ještě zabojovat o příčky zajišťující start v evropských pohárech," je si vědom Galtier, jemuž bude chybět trojice zraněných Christophe Landrin, Moustapha Bayal Sall a Yoann Andreu. Otazníky se vznášejí také nad startem Dimitriho Payeta.

Týmu Philippa Montaniera bude chybět dvojice útočníků Mamadou Samassa a Filip Šebo. Z obrany pak nebude moci nastoupit Rafael, ani Bobo Balde. Záložník Jonathan Lacourt se zase vrátil po vážném zranění, jeho start v základní sestavě je ale nepravděpodobný.
Valenciennes FC - pravděpodobná sestava:
Penneteau - Mater, Biševac, Angoua, Tiéné - Sanchez, Kadir, Gomis, Ben Khalfallah - Danic, Audel
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Janot - Perrin, Benalouane, Diakhaté, Dabo - N'Daw, Matuidi, Fernández, Sako - Sanogo, Bergessio
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.10 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Nancy-Lorraine - Grenoble Foot 38  (sobota 19:00)
Čtrnácté Nancy má na sestupové pásmo náskok dvanácti bodů. Jenže poslední ne příliš uspokojivé výsledky mu žádný klid dodávat nemůžou. Teď ovšem domácí čeká série soupeřů ze spodku tabulky, na jejíž začátku je poslední Grenoble. A právě tohle období je pro ASNL zřejmě klíčovým v sezóně.

Ze sedmi zápasů získali svěřenci kouče Pabla Correy jen jedno ligové vítězství nad Lorientem. Mužstva z francouzské Ligue 1 nemůžou být ke třem bodům nikdy tak blízko, jako když hrají proti Grenoblu. A domácí je hodně potřebují, můžou se totiž blíže přiblížit horní polovině tabulky a ještě teoreticky bojovat alespoň o Evropskou ligu.

K tomuto cíli by měl pomoci i snadný los. Po Grenoblu následně Nancy vyzve Nice, Boulogne a St Étienne, rovněž celky bojující o záchranu. "Opravdu jsou to zápasy, které by nám mohly umožnit nějakou dobrou sérii. Sice jsme naposledy prohráli v Marseille (1:3), ale můžeme to napravit, pokud nad Nice, Boulogne i St. Étienne zvítězíme," uvedl pro klubové stránky obránce Florian Marange.

Correa nebude moci nově počítat s útočníkem Hadžim, který si poranil tříslo. Přitom Maročan je s osmi góly nejlepším střelcem týmu, zřejmě bude chybět ještě tři týdny. "Grenoble to má těžké, jezdí na špatném svahu," povídal Marange, jenž si dokáže soupeřovu situaci živě představit. Loni totiž působil v Le Havre, který také snadno sestoupil. "Stávalo se, že nás někdo trochu podcenil. To se nám teď nesmí stát."

GF38 je s deseti body na posledním místě tabulky s minimální šancí se ještě nějak zachránit. Na sedmnácté Nice ztrácí šestnáct bodů, a to se zdá být pro mužstvo kouče Mehmeda Baždareviče bezvýchodná situace. Na Stade Marcel Picot se možná dočká po roční pomlce debutu dlouhodobě zraněný Francois Marque.
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
Bracigliano - Chrétien, Ouaddou, André Luiz, Lemaitre - Berenguer - Dia, N'Diaye, Féret, Malonga - Alo'o Efoulou
Grenoble Foot 38 - pravděpodobná sestava:
Viviani - Calvé, Cesar, Vitakič, Sauget - Ravet, Juan, Batlles, Dieuze, Matsui - Akrour
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.50 - 5.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Monaco - US Boulogne  (sobota 19:00)
Po třech porážkách v řadě Monako zřejmě definitivně ztratilo naději bojovat o Ligu mistrů. Teď musí ale opravdu naplno bodovat, aby se ještě více nevzdálilo příčkám zaručující pro příští sezónu Evropskou ligu. Proti němu se postaví předposlední nováček z Boulogne. Ten na jih Francie přijede znovu bez kapitána Thila.

Právě Grégory Thil může být pro Boulogne klíčovou postavou v boji o záchranu. Na hřiště se vrátil již v minulém kole proti Le Mans, když střídal po půli. Na prohře 1:3 už ani s jeho pomocí nestačil USBCO nic změnit, přesto v klubu věří, že záchrana není ještě ztracená. "Neměl jsem v úmyslu Thila poslat do zápasu už ve 45. minutě. Ale průběh zápasu si to vyžadoval," říkal kouč Laurent Guyot.

Thil marodoval od 5. kola Ligue 1 se zraněným kotníkem pět měsíců. Přitom s ním Boulogne dokázalo získat na začátku sezóny z pěti zápasů, než se Thil zranil, hned osm bodů. Čili polovinu dosavadních. Jenže proti Monaku tentokráte do hry nezasáhne. Čtyřicet pět minut proti Le Mans ukázalo, že Thil není ještě zcela zdráv.

"Cítil bolesti. Teď je zpátky v rehabilitačním programu," potvrdil jeho absenci Guyot. "Ještě není úplně zdravý, aby si udržel svůj rytmus. Je potřeba si také uvědomit, že ani nehrál za rezervu." Situace Boulogne začíná být v tabulce kritická. Osmnácté Le Mans se mu díky minulé výhře vzdálil na rozdíl čtyř bodů, na sedmnácté Nice pak ztráta činí osm bodů.

Kromě Thila hosté nemají k dispozici Roberta, N'Diayeho, Boussahu, Perrinelleho, Rabuela, Tourého, Moreiru a nově i Adefemiho, jež jsou všichni dojednoho zranění, Marcq je vykartovaný. Domácí postrádají Parka, do sestavy se však vrací po zranění Piňo. Na podzim dopadlo vzájemné utkání lépe pro monacký klub, který venku zvítězil díky dvěma brankám Neneho během posledních čtyř minut 3:1.
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Modesto, Mongongu, Puygrenier, Traoré - Alonso, Costa, Coutadeur, N'Koulou, Nene - Maazou
US Boulogne - pravděpodobná sestava:
Bédénik - Borne, Bellaid, Lachor, Soumare, Adefemi - Karuru, da Rocha, Agouazzi, Cuvillier - Yatabaré
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.20 - 7.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Lorient - FC Sochaux  (sobota 19:00)
Dva týmy, které v minulém ligovém kole prohrály, se setkají v sobotu večer v Lorientu, kde domácí výběr hostí Sochaux. Zatímco domácí jen těsně podlehli Nice 1:0, Sochaux si utrhlo kus ostudy porážkou 0:4 s Lyonem.

Hosté však chtějí na vysokou prohru hned zapomenout a soustředit se na aktuální zápasy: "Hráli jsme strašně. To jste chtěli slyšet? My však jdeme dál. Prohráli jsme s týmem, který bojuje o titul, zatímco my bojujeme o záchranu," řekl podrážděně kouč Sochaux Gillot.

Těžký duel očekává kapitán domácích Marchal: "Toto utkání bude velmi obtížné, to je přece jasné. Sochaux je v tabulce za námi a bude se na nás chtít dotáhnout," myslí si 30letý obránce. Pokud by Sochaux zvítězilo, na Lorient by se dotáhlo na rozdíl jediného bodu.

Lorient postrádá hned několik hráčů, do utkání nezasáhne Gameiro, Vahirua a Morel. Všechny příznivce Sochaux naopak potěšil návrat Charlieho Davise zpět do tréninkového procesu. Americký fotbalista měl v říjnu loňského roku vážnou autonehodu, zdá se však, že jeho léčba probíhá rychleji, než se předpokládalo, a Davies by se mohl v úplném závěru sezóny podívat i hřiště.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.00 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Lyon - OGC Nice  (sobota 19:00)
Další výhra, přejí si fanoušci natěšeného Lyonu. Jejich tým totiž vyhrál již tři utkání v řadě, dokázal přitom porazit i takový klub, jako je španělský Real Madrid. Před odvetným zápasem Ligy mistrů ho ale čeká ještě jedna překážka - ligové Nice.

L'OL neprohrál již pět utkání v řadě, v lize má ještě o jeden zápas lepší bilanci. Kouč Puel si ale dobře pamatuje vzájemný zápas s Nice - těsně po vítězství nad Liverpoolem (2:1) přicestovali jeho svěřenci právě do Nice. A nestačili se divit. Po poločase prohrávali o dvě branky, nakonec lovil Lloris míč ze sítě ještě jednou tolikrát. Jedinou trefu Lyonu zaznamenal těsně před koncem Ederson.

Před reprezentačními zápasy tak Claude Puel nechce svého soupeře rozhodně podcenit. "Bude to velice důležitý zápas. Musíme být opatrní. V Nice jsme prohrávali velice rychle, neměli jsme po výhře nad Liverpoolem zkrátka dostatek sil," nevymlouval se trenér domácích. "Po tomto utkání se bude reprezentační přestávka," dodal.

"V Nice hraje několik hráčům kteří dříve působili u nás. Nemají co ztratit, naopak - budou mít o motivaci postaráno. Vše ale záleží jenom na nás," připomněl například největší hvězdu OGC - Loïca Remyho. Právě ten by mohl Lyon přivézt do úzkých, vždyť l'OL na svém stadionu není rozhodně tím nejsilnějším týmem. Z dvanácti utkání ztratil již pětkrát. Celkově tým navíc inkasoval nejvíce branek z první pětky Ligue 1. Také to stojí za tím, že svěřenci Clauda Puela ztrácí na vedoucí Bordeaux solidních pět bodů. Obhájce trofeje má navíc zápas k dobru. Na Ligu mistrů to pak dělá pouze bod.

Domácím navíc v tomto utkání bude chybět dvojice zraněných obránců, mimo je jak Francois Clerc, tak Anderson Cleber. Nastoupit by neměl ani Cesar Delgado, argentinský fotbalista se teprve zotavil ze zranění stehenního svalu a trenér Claude Puel nechce riskovat obnovení zranění. Hostům zase bude chybět stoper Alain Cantareil, kterého vyřadilo poraněné koleno. Suspendovaní jsou Mickael Pote a Drissa Diakite. Po zranění by se ale mohl vrátit Larrys Mabiala s Ismaelem Gacem.

Také v Nice ale měli důvod k jásotu. Vždyť jejich tým vyhrál! A to po jaké době, po neuvěřitelných třech měsících. Místo Didiera Olle-Nicolleho je tak alespoň dočasně v bezpečí - díky výhře nad Lorientem se totiž OGC dále vzdálilo sestupovým vodám. Konkrétně jejich náskok nyní činí již šest bodů.

A útočník Mamadou Bagayoko, jenž se vrací po dlouhodobém trestu, chce na dobrý výsledek navázat i dnes. "Velice dlouho jsme na výhru čekali," řekl pro klubový web. "Tým se ale vzchopil, přestože ta situace byla již kritická. Museli jsme vyhrát. Je před námi stále ještě třináct zápasů. A ty týmy za námi se rozhodně nebudou chtít vzdát. Ale my máme kvalitu, navíc i skvělé fanoušky. Zvládneme to," myslí si.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lloris - Reveillere, Cris, Boumsong, Cissokho - Makoun - Toulalan, Kallstrom - Govou, Bastos - Lopez
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Ospina - Mabiala, Apam, Civelli, Gace - Digard, Fae - Coulibaly, Ben Saada - Remy, Bagayoko
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.50 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Montpellier HSC - Stade Rennes  (sobota 21:00)
Černý kůň soutěže z Montpellieru v minulém kole odmítl nabídku bodově se dotáhnout na vedoucí Bordeaux a v St. Etienne prohrál 0:1. Bude tento víkend úspěšnější proti mužstvu Rennes?

"Po pěti ligových vítězstvích v řadě jsme čekali, že prohra musí jednou přijít. Už jsme ale tu porážku překousli a plně se soustředíme na utkání s Rennes, protože moc dobře víme, že nás čeká velmi těžký zápas," řekl kouč domácích Girard a pokračoval: "Kluci byli z prohry zklamaní a já samozřejmě také. St. Etienne z ničeho nic vstřelilo gól a bylo po utkání. Víme, že v takové situaci, v jaké se nacházíme, je ztráta každého bodu velmi citelná."

Montpellier prohrál v Rennes v říjnu loňského roku vysoko 0:3 a soupeři tak má co oplácet. Hosté si před třemi týdny vyšlápli na vedoucí Bordeaux a doma vyhráli 4:2, od té doby si ale Rennes připsalo dvě ligové porážky. Nejpotupnější prohru ale utržilo v rámci Francouzského poháru, ve kterém bylo vyřazeno neznámým týmem Quevilly.

Rennes je nyní na devátém místě, a pokud chce myslet na pohárovou Evropu, mělo by v nejbližší době začít vítězit.

Domácím chybí zraněný Džodić, hosté nehlásí žádné problémy a dá se očekávat, že trenér Antonetti nasadí stejnou jedenáctku, jako minulý týden proti Lille. V tomto zápase Rennes prohrálo před domácím publikem 1:2.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.10 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Girondins Bordeaux24163541:1951
2.Montpellier HSC25153733:2648
3.Lille OSC25145648:2547
4.Olympique Lyon25137543:2846
5.Olympique Marseille24136543:2745
6.AJ Auxerre24126622:2042
7.AS Monaco251231031:3239
8.Valenciennes FC25115938:3638
9.Stade Rennes25107834:2437
10.FC Lorient25106937:2836
11.Toulouse FC2597926:2034
12.Paris Saint-Germain25961034:2733
13.RC Lens25961025:2933
14.AS Nancy-Lorraine25951129:3532
15.FC Sochaux24951021:3032
16.AS Saint-Étienne25751318:3126
17.OGC Nice25751325:4026
18.Le Mans UC 7225551523:3920
19.US Boulogne25371517:4516
20.Grenoble Foot 3825241917:4410
Zbývající zápasy
28.02. 17:00Le Mans UC 72 - Girondins Bordeaux (zápas odložen)

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (24)

Přidat komentář
homeles8

Monako vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Odvážný tip

Reagovat
smazaný uživatel

Toulouse FC - RC Lens 1, under

Valenciennes FC - AS Saint-Étienne 1

AS Nancy-Lorraine - Grenoble Foot 38 1, over

AS Monaco - US Boulogne 1, under

FC Lorient - FC Sochaux 1, over

Olympique Lyon - OGC Nice 1, under

Montpellier HSC - Stade Rennes 1, under

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Nice se musí vyhrát, navíc by bylo na místě vrátit jim podzimní debakl.

Reagovat
domingo

Teď se bude lámat chleba, jestli z Lille dovezeme body, budou poháry hodně blízko.

Reagovat
honziss

Nedovezete.

Reagovat
smazaný uživatel

Remíza by byla ideální.

Reagovat
domingo

Dej pokoj :) budu koukat, tak chci hlavně vidět fotbal, a ne oliechovinu. Na vás asi kouknu taky, chci se pořádně kouknout na Ospinu :)

Reagovat
domingo

omg, píšu jak tatar

Reagovat
smazaný uživatel

Na Ospinu jsem taky zvědavej, dneska bude mít ideální příležitost ukázat, jestli by jednou mohl nahradit Llorise.

Jinak v zápase AJA - Lille bude fandit spíš vám, ale doma je Lille hodně silné, proto bych se hodně divil, kdybyste si odvezli víc než bod. :) I když výhra v Rennes se taky nečekala..

Reagovat
smazaný uživatel

podle me by byla dobra nahrada ruffier. v monaku se mi hodne libi..

Reagovat
smazaný uživatel

HSC teď nakrásno ztratí, Rennes se dostane tak o dvě příčky výše.. Nice by mohlo Lyon potrápit, recept na ně mají..

Já si půjdu vsadit za dvacičku blbosti, který nejsou až tolik nepravděpodobný..

VA vs. ASSE 0

Lyon vs. Nice 02

HSC vs. Rennes 2

TFC vs. Lens 02... ale nad tímhle váhám, spíš to nahradím někým mimo L1

:)

Reagovat
smazaný uživatel

to se ti moc nepodarilo..

Reagovat
Godwinson

Bordeaux plichta, Montpellier výhra a hned budou pod tlakem :)))

Reagovat
domingo

Hmm, Pjanić, Lisandro, Bastos i Govou na hřišti...

Reagovat
domingo

Ten Cris se s tím moc nepáře

Reagovat
domingo

A Apam taky ne...tohle smrdělo peckou

Reagovat
domingo

ale už to přehání

Reagovat
domingo

Na co mám koukat druhej poločas? Bastose s Pjanićem, jak si to pinkají vedle vápna a nejsou schopní vystřelit, už vidět nepotřebuju, Toulouse jsou nuďáci, Lorientu chybí nejlepší hráč, Monako bude na jednu bránu, Grenoble nemám rád a ASSE mají hnusný dresy

Reagovat
domingo

Lloris je neuvěřitelnej...nechápu jeho pružnost, jako by byl z gumy...efektní a efektivní

Reagovat
smazaný uživatel

ALLEZ PARIS ! ! !

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SAINT GERMAIN

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a je to tady...kdo má přístup na Sport 2 má asi pro dnešek jasno...PAAAAAAAAAAAARIIIIIIIIIIIIS!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele