Ligue 1 - preview 22. kola

30.01.2010, 09:55, aktualizováno 31.01.2010, 08:21
Previews
Nejzajímavějším nedělním duelem bude ve Francii souboj mezi Olympiquem Lyon a PSG. Lyon by rád nakoukl do první čtyřky, Pařížané zas do první desítky. V dalším zápase bude o poháry bojovat Auxerre, porazit musí St. Étienne. Valenciennes přivítá Sochaux.
Valenciennes FC - FC Sochaux  (neděle 17:00)
Souboj týmů ze středu tabulky bude k vidění v neděli ve Valenciennes, kam přijede Sochaux. Oba celky od sebe dělí v tabulce pouhé dva body.

Valenciennes zažívá rozporuplnou sezónu. Vstup do sezóny byl katastrofální, mužstvo si v úvodních třech utkáních připsalo hned tři prohry. Poté začali svěřenci kouče Montainera sbírat body, v posledních pěti střetnutích ale tým získal jen čtyři body a pokud klopýtne v zápase se Sochaux, pravděpodobně opustí horní polovinu tabulky.

Domácí v minulém kole porazili Boulogne 2:0 a po šesti utkáních bez výhry konečně poznali chuť vítězství. "To, že jsme vyhráli v Boulogne, je pěkná věc, tři body ale musíme nyní potvrdit doma. Očekávám velmi těžké utkání. K tomu, abyste porazili Lille, potřebujete velmi silný tým a Sochaux se to v minulém kole podařilo. Vítězství určitě zvedlo jejich sebevědomí, ale my jsme na nedělní utkání dobře připraveni," řekl trenér domácích Montainer.

Hostům se začalo dařit od poloviny prosince minulého roku, v šesti utkáních (z toho jedno v rámci Francouzského poháru) hned čtyřikrát zvítězili a pouze jednou prohráli. Při pohledu na tabulku to vypadá, že Sochaux se v letošním ročníku vyhne záchranářským pracím, jak tomu bylo v minulé sezóně. Hosté svou sílu ukázali v poslední době hned několikrát, když porazili silné týmy jako je Lille nebo Lyon.

V neprospěch Sochaux ale hraje bilance venkovních zápasů. Svěřenci kouče Gillota vyhráli na soupeřově hřišti naposledy v říjnu loňského roku. Sochaux má ale Valenciennes co vracet, měření sil z úvodu sezóny totiž skončilo před domácím publikem drtivou prohrou 2:5.

Domácím chybí zranění Rafael a Baldé, nejlepší střelec týmu Samassa se vrátil z Afrického poháru národů s poraněným kotníkem. Otazník visí nad startem Cohadeho a Ben Khalfallaha. Hosté postrádají suspendovaného Brécheta s Martinem. Do hry nezasáhne zraněný Nogueira, start Dramého a Svěrkoše je díky drobným zraněním zatím nejasný.
Valenciennes FC - pravděpodobná sestava:
Penneteau - Mater, Abardonado, Rafael, Bong - Kadir, Gomis, Sanchez-Moreno - Ben Khalfallah, Pujol, Audel
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
Richert - Faty, Perquis, Josse, Dramé - Boudebouz, Gavanon, Dalmat, Poujol, Maurice-Belay - Brown
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.10 - 3.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AJ Auxerre - AS Saint-Étienne  (neděle 17:00)
Momentálně sedmé Auxerre, které sní o příčkách zajišťující pohárovou Evropu, hostí v nedělní podvečer čtvrtý nejhorší klub soutěže ze St. Etienne.

Domácí tým už tři ligové utkání nedostal gól, čisté konto udržel proti Marseille, Boulogne a Nice. St. Etienne je sice těsně nad zónou sestupu, ale v posledních dvou zápasech Ligue 1 získalo čtyři body - bezbrankovou remízou s Rennes a vítězstvím v Grenoble.

Hosté budou hlavně muset zapomenout na vysoké vítězství 4:1 nad Lorientem v rámci Francouzského poháru a soustředit se na záchranářské boje v Ligue 1. To moc dobře ví i trenér St. Etienne Galtier: "Výhra nad Lorientem tým povzbudila a přinesla do něj určitou úlevu. Po utkání jsem ale dával pozor, aby vítězství příliš nestouplo hráčům do hlavy. Musíme se hlavně soustředit na ligu, protože tam není naše pozice příliš růžová. Auxerre se navíc prezentuje kompaktní hrou kolem šplímachra Pedrettiho, který hře dává smysl a řád."

Auxerre v úterý také hrálo zápas Francouzského poháru, ale s druholigovým Sedanem se pořádně natrápilo a postoupilo až po penaltovém rozstřelu.

Hostům chybí zranění Bergessio, Dabo a Fernandez, start Matuidiho je nejistý. Domácí také nebudou v plné síle, mimo hru jsou Licata, Coulibaly a Quercia.
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Riou - Hengbart, Mignot, Grichting, Berthod - Pedretti, Ndinga, Chafni, Birsa, Jeleń - Contout
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Janot - Perrin, Diakhaté, Benalouane, Matuidi - Mirallas, Fernandes, N'Daw - Payet, Sanogo, Bergessio
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.20 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Olympique Lyon - Paris Saint-Germain  (neděle 21:00)
Bídný týden prožil sedminásobný mistr Francie z posledních osmi let. Olypmique Lyon totiž vypadl z obou domácích pohárů a v téhle sezóně mu tak už zbývá pouze Liga mistrů a Ligue 1. V ní by si zajisté rád spravil chuť proti PSG a navázal na poslední dvě ligové výhry v Lorientu a Nancy.

V neděli OL vypadl z národního poháru, když venku nestačil Monaku, ve středu pak podlehl Lorientu, který přesně před týdnem v lize porazil 3:1. Les Merlus tak Lyonu vrátili porážku z Ligue 1 se vším všudy. "Mužstvo je z vypadnutí z obou soutěží hodně zklamané," přiznal pro klubové stránky kouč Claude Puel. "Ale už jsme se zase posunuli dál a připravujeme se plně na PSG."

V lize Lyon bojuje o třetí místo, které by mu zaručovalo alespoň kvalifikaci v příštím ročníku Ligy mistrů. Nesmí zkrátka ztratit kontakt s davem, jenž se o tuhle metu rve také. "Všechny zápasy teď budou důležité, pokud se chceme vrátit v tabulce nahoru. Chceme vyhrát. Potřebujeme pracovat ještě usilovněji a zároveň si zachovat stejný přístup k zápasům, jaký jsme měli doteď," věří Puel v lepší zítřky.

Pařížané se pomalu můžou loučit s vidinou evropských pohárů pro příští rok. Dvacet devět získaných bodů stačí pouze na spodní polovinu tabulky, ze které mají k pohárovým příčkám už docela daleko. Prohra v Lyonu by jim možná definitivně zabouchla vrátka. Přitom výhru na Stade Gerland slavili od roku 1994 jen ve dvou případech.

PSG má hodně špatnou formu. V lize vyhrálo z posledních pěti kol jen nad beznadějně posledním Grenoblem, naposledy podlehlo doma Monaku 0:1, nedávno vypadlo i z Ligového poháru s druholigovým Guingampem. Ve středu svěřenci kouče Antoineho Kombouarého alespoň postoupili do osmifinále národního poháru přes třetiligový Croix de Savoie.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lloris - Réveillére, Cris, Boumsong, Cissokho - Toulalan, Källström, Delgado - Bastos, Gomis, Lisandro Lopez
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Edel - Ceará, Camara, Sakho, Armand - Giuly, Clément, Makelele, Sessegnon - Hoarau, Erding
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.40 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stade Rennes - Grenoble Foot 38  (sobota 19:00)
Rennes dvě novoroční ligová kola příliš nezvládlo. Dvakrát totiž jen remizovalo s Lens a St. Étienne a trochu ztratilo kontakt s příčkami zaručující alespoň Evropskou ligu. Šance vrátit se zpátky do bojů o tuhle metu je nyní hodně velká. Na Stade de la Route de Lorient totiž zavítá poslední celek tabulky Grenoble.

Bretaňský klub nemá opravdu nijak povzbuzující formu, z posledních pěti utkání Ligue 1 vyhrál jen doma nad Paris SG. Svěřence kouče Frederica Antonettiho sráží především příliš velký počet remíz. Sedm nerozhodných výsledků nemá na svém kontě nikdo z Ligue 1. "Do utkání se St. Étienne se nám povedl vstup, to bylo dobré. Jenže z našeho pohledu jsme nehráli dobře proti Lens. Musíme zkrátka vyhrávat s větší pravidelností," ví domácí trenér.

Generálku na sobotní kolo zvládlo Rennes na jedničku, v národním poháru přešlo přes amatéry ze Saumur Olympique díky výhře 4:0 na jejich hřišti. "Útočníci potřebují důvěru," říkal Antonetti. "Vytvořili jsme si několik šancí, ale nejsem si jimi jistější nebo s nimi spokojenější, i když dali čtyři branky. Každé utkání má svou historii," pokračoval.

Domácím chybí ghanský útočník Asamoah Gyan, jenž ještě stále reprezentuje na Africkém poháru národů, Kader Mangane má zraněné stehno a Petter Hansson je vykartovaný. Hosté budou postrádat na tři týdny Davida Jemmaliho, avšak Bostjan Cesar je již zpět. Dlouhodobě zranění Brice Maubleu a Sofiane Feghouli se již pomalu vrací k tréninku.

Grenoble se stále nachází na samotném dně tabulky se třináctibodovou ztrátou na sedmnácté místo zaručující záchranu. Jen ti největší optimisté věří, že alpský klub s pouhou jednou výhrou na kontě bude v nejvyšší soutěži působit i další sezónu. "Je to pro ně velmi těžká sezóna, jsou v podstatě mimo hru. Myslím si, že měli hodně zranění, suspendací a smůly," hodnotil soupeře Antonetti.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 3.90 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Nancy-Lorraine - FC Lorient  (sobota 19:00)
Ačkoli Lorient vstoupil do nejvyšší soutěže teprve před čtyřmi sezónami, již třetím rokem v pohodě hraje ve středu tabulky. Nyní dokonce bojuje o příčky zaručující evropské poháry. Ke skvělým výsledkům, které bude chtít určitě potvrdit i venku proti tápajícímu Nancy, ho táhne hlavně útočné duo Gameiro - Vahirua.

Celkem třiatřicet vstřelených branek mají na kontě Les Merlus po jedenadvaceti kolech. A více jak polovinu, rovných sedmnáct, zařídili forvardi Gameiro s Vahiruou. "Mým cílem je teď zvýšit konto na jedenáct gólů," říká desetibrankový střelec Kevin Gameiro. "Chci zkusit vstřelit patnáct. Pak by pro mě sezóna byla dobrá."

Začíná se dokonce spekulovat o tom, že by Gameiro, jenž ve středu dokonce jedinou brzkou brankou rozhodl o postupu do další fáze Ligového poháru přes Lyon, mohl být nominován do francouzské reprezentace na následující světový šampionát. "Nepociťuji na sebe žádný přehnaný tlak. Jenom hraji svůj fotbal, nemyslím na to a ani o tom nemluvím," říkal skromně.

Domácím se v poslední době vůbec nedaří. Na nový rok už stihli vypadnout z Ligového poháru a ve středu i z toho národního. Přitom na domácí půdě podlehli třetiligovému Plabennecu překvapivě 0:2. "Nechci, aby tahle porážka zanechávala nějaké stopy, protože před sebou máme ještě sedmnáct kol," chce zapomenout na neúspěch kouč ASNL Pablo Correa.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.10 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AS Monaco - OGC Nice  (sobota 19:00)
Zápas mezi Monakem a Nice má jednoznačného favorita. Zatímco Nice se strachuje o udržení v soutěži, Monako oprašuje zašlou slávu.

OGC Nice je momentálně v hluboké krizi. Nejen, že se mu nepodařila podzimní část, ani nový rok nevypadá pro fanoušky tohoto klubu příliš růžově. Tři lednová utkání, nula bodů, jedna vstřelená branka. Tato statistika zahrnuje také potupné vyřazení z Coupe de France, ve kterém se z vítězství 2:1 radoval třetiligový Plebennec. Následovaly dvě těsné ligové porážky, nejprve s Montpellierem, následně také s Auxerre. To znamená po jednadvaceti kolech šestnácté místo, na sestupové pásmo má tým náskok šesti bodů.

"Určitě jsme outsidery. Procházíme velice složitým obdobím," postěžoval si kouč Didier Olle-Nicole. "Monako je jednoznačným favoritem, rok 2010 je pro ně zatím velice úspěšný. Ale naši hráči rozhodně nechtějí nic podcenit. Celý týden trénovali ještě tvrději než obyčejně. Nemůžete jít do utkání se svěšenou hlavou, musíte přijít jako vyzyvatelé. Věříme v body," dodal kouč OGC.

Ve vylepšení dosavadní pozice by měly týmu pomoci dvě posily, které zatím dorazily do Nice. Jedná se o obránce Renata Civelliho, jenž přišel hostovat ze San Lorenza, a Didiera Digarda, záložníka Middlesborough, který by ve Francii měl vydržet nejméně půl roku.

Zatím ani oni ale svůj tým příliš nepozvedli. Ještě těžší to budou mít dnes, proti Monaku. Monaku, které má na svém kontě neuvěřitelných pět výher v řadě. To znamená všechna utkání v novém roce. To znamená šesté místo. A znamená to také postup v obou pohárech, velikých úspěchem jistě bude porážka Lyonu v Coupe de France. Vítězství zařídili svými trefami Nene a Park Chu-Young. Na své půdě je navíc Monako letos takřka nedobytné. Prohrálo pouze dvakrát a ztratilo na svém stadionu pouze o dva body více než Bordeaux.

Ani jedno z posledních tří střetnutí nedopadlo pro Nice lépe, Nejpřijatelnějším výsledkem byla bezbranková remíza z minulého roku, která se urodila na stadionu OGC. Jedinou posilou Monaka zatím zůstává útočník Ouwu Maazou z CSKA Moskva, který přišel na hostování. Odešeli útočníci Eidur Gudjohnsen, Frédéric Nimani a Serge Gakpé.

Hosté mají navíc problém s obranou. Larrys Mabiala a Ismael Gace se sice již zapojili do tréninku, jejich start na celých devadesát minut je ale nepravděpodobný. Z afrického mistrovství se zase nestihne vrátit Onyekachi Apam. Domácím bude chybět zraněné trio Mathieu Coutadeur, Adriano a Eduardo Costa. Suspendovaný je Mamadou Bagayoko. Z Angoly se ale již vrátili Jean-Jacques Gosso a Nicolas Nkoulou.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.45 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Le Mans UC 72 - Toulouse FC  (sobota 19:00)
Toulouse, kterému se v letošním ročníku nedaří tak, jak se před sezónou očekávalo, hostí Le Mans - tým, kterému momentálně patří první sestupová pozice.

Hosté odehráli v průběhu týdne utkání Ligového poháru proti Guingampu, ve kterém vyhráli 1:0 zásluhou Ebonda a postoupili do semifinále. V tomto zápase se poprvé ve fialovém dresu objevila nová akvizice - 23letý Colin Kazim-Richards, známější pod jménem Kazim Kazim, jenž přichází na půlroční hostování. "Je to silový hráč, velice rychlý. Může hrát na všech postech v útoku. Je silný v soubojích a dokáže projít soupeřovou obranou," popsal hráče kouč TFC Casanova.

Fotbalisté Le Mans už v úterý takové štěstí neměli a z poháru byli vyřazeni. Po přestřelce 2:3 podlehli Bordeaux a tak se nyní mohou soustředit pouze na nejvyšší francouzskou soutěž. V té je totiž čeká záchranářská bitva. Le Mans je momentálně na osmnácté pozici a na první nesestupovou příčku ztrácí už čtyři body.

V posledních dvou utkáních se proti Le Mans postavily hned dva týmy z velké čtyřky - Marseille a Bordeaux. Přestože svěřenci kouče Cormiera v obou střetnutích prohráli, domácí lodivod na předvedené hře našel i pozitiva. "V dalších utkáních musíme spojit dobrou kombinační hru, kterou jsme předvedli proti Marseille a agresivní pojetí hry jako v duelu s Bordeaux." Nejvíce se ale podle domácího lodivoda musí zlepšit obranná činnost týmu. "To je místo, ve kterém bychom měli být silnější. Dostáváme příliš mnoho zbytečných branek - třeba jako dvě, které jsme inkasovali v zápase proti Bordeaux."

Po skončení Afrického poháru národů se k týmu Le Mans připojí nová posila - defenzivní záložník Moussa Narry, jenž přichází na půlroční hostování z Auxerre.

Domácím budou v sobotním utkání chybět Stromstad a Camara. Hosté postrádají zraněného Ebonda.
Le Mans UC 72 - pravděpodobná sestava:
Ovono - Corchia, Geder, Cerdan, Baal - Ouali, Dossevi, Loriot, Thomas - Le Tallec, Helstad
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Valverde - Congre, Cetto, Fofana, M'Bengue - Braaten, Sissoko, Capoue, Luan, Machado - Gignac
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.00 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Lille OSC - RC Lens  (sobota 19:00)
Rozjetá lokomotiva s názvem Lille se pokazila. Tak by se dala charakterizovat současná forma domácích fotbalistů. Ti totiž už tři zápasy v řadě prohráli. V sobotu je navíc čeká derby s Lens.

Černý kůň soutěže nejprve v lize prohrál na půdě Sochaux, poté ale nezvládl zápas s daleko slabším soupeřem. Ve Francouzském poháru mu totiž stopku vystavil neznámý Colmar, Ligový pohár sice přinesl daleko těžšího soupeře v podobě Marseille. I ta byla nakonec nad síly Lille, rozhodující branku vstřelil osm minut před závěrečným hvizdem Valbuena a poslal Marseille do semifinále.

Trenér domácích Garcia po sérii nepříznivých výsledků své svěřence povzbudil. "Po dvou pohárových porážkách chceme uspět v lize. Vězte, že můj tým je velmi namotivovaný a nechybí mu chuť zase vítězit."

Hostům se vcelku daří, z posledních šesti ligových utkání odešli poraženi jen jednou. Nad jejich síly byl v posledním kole Ligue 1 Montpellier.

"Je to derby, důležitý zápas. Lille sice tři utkání v řadě prohrálo, to ale nijak nesnižuje jejich kvalitu. Víme, že nás čeká těžké střetnutí. Ale ať už to je Lille nebo jiný tým, vždy si chceme jet pro tři body," netajil se vysokými ambicemi záložník hostů Sow.

Lille hlásí novou posilu, z německého Wolfsburgu přichází 28letý Portugalec Ricardo Costa, který se v sestavě vlků příliš často neobjevoval.

Domácím bude chybět zraněný Plestan. Hosté postrádají Eduarda a Yahiu. Otazník visí nad startem Kovačeviče.
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Landreau - Beria, Rami, Chedjou, Emerson - Balmont, Mavuba, Obraniak - Gervinho, Frau, Hazard
RC Lens - pravděpodobná sestava:
Runje - Demont, Yahia, Sartre, Ramos - Monnet-Paquet, Sow, Hermach, Akalé - Maoulida, Eduardo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.15 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Girondins Bordeaux - US Boulogne  (sobota 19:00)
Vedoucí Bordeaux hostí v sobotu večer soupeře z kategorie těch papírově slabších. Na Stade Chaban-Delmas přijede předposlední Boulogne.

Domácí mají letošní sezónu rozehranou více než dobře. Ligue 1 vedou s náskokem osmi bodů, v březnu je čeká osmifinále Ligy mistrů proti Olympiakosu. Bordeaux pokračuje i ve Francouzském a Ligovém poháru. V prvně jmenovaném jsou domácí fotbalisté v osmifinále, v Ligovém poháru se dostali už do čtvrtfinále. Naděje, že Bordeaux získá všechny tři domácí trofeje, je tak vcelku velká. "Všichni věříme, že treble můžeme získat," nechal se slyšet obránce Chalmé.

Mezi oběma mužstvy je propastný rozdíl 32 bodů, přesto domácí lodivod Blanc řekl: "Budeme se připravovat podobně jako na ostatní utkání. Musíme využít domácího prostředí a získat tři body. To je ale také filozofie trenéra Boulogne. Obě mužstva potřebují body, ovšem každý z jiných důvodů."

V dalším víkendovém utkání na sebe narazí Montpellier a Marseille, tedy vážní konkurenti Bordeaux v boji o špici tabulky. "Samozřejmě budu zvědavý na výsledek tohoto zápasu, to ale nic nemění na tom, že se zabývám jen svým týmem. Naše motivace, koncentrace směřuje pouze k utkání s Boulogne," dodal trenér Blanc.

Hráči Boulogne ve středu postoupili do osmifinále Francouzského poháru, když vyřadili Colmar, v domácí soutěži se jim ale příliš nedaří. V posledních čtyřech ligových utkáních vybojovali sice tři remízy, ty ale předposlední pozici nijak nevylepšily.

V průběhu týdne se do týmu domácích po zranění lýtka vrátil Carrasso, mimo hru ale bude Sertic. Dá se však očekávat, že domácí stratég Blanc nechá proti slabšímu protivníkovi některé hráče ze základní sestavy odpočívat.
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Ramé - Chalmé, Ciani, Planus, Trémoulinas - Plašil, Diarra, Gourcuff, Fernando - Wendel, Chamakh
US Boulogne - pravděpodobná sestava:
Bedenik - Borne, Bellaid, Lachor, Dembélé, Rabuel - Da Rocha, Marcq, Lorca, Cuvillier - Kapo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 5.75 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Montpellier HSC - Olympique Marseille  (sobota 21:00)
Hráči Montpellieru hlásí, že se jedná o obyčejný zápas. Není tomu úplně tak. Ve Francii se střetne druhý a čtvrtý. Překvapivě je do klání zamotán nováček z Montpellieru, který vyzve čtvrtou Marseille.

Dvě ligové výhry v novém roce katapultovaly Montpellier již na druhé místo. Na vedoucí Bordeaux ale stále mají velikou ztrátu osmi bodů. Tým si poradil se dvěma celky z dolní poloviny tabulky - Nice a Lens - jež shodně porazil 1:0. Smutnější zprávou pro příznivce HSC je pak poslední utkání, které jejich tým nezvládlo. Podlehlo po prodloužení 2:3 Grenoblu, a nedobrovolně se tak muselo rozloučit s dalším působením v Coupe de France.

"Bude to pro nás zápas jako každý jiný. Možná pro fanoušky, kteří jsou nadšení naší hrou a výsledky to bude něco zvláštního. Přeci jen se utkají dvě mužstva z čela tabulky. Určitě to bude proti Marseille zvláštní, ale přistoupíme k tomu stejně jako k jakémukoliv jinému duelu. Budeme se snažit hrát stejně jako předtím," prohlásil Romain Pitau, záložník domácích.

Montpellier nedávno získal své dvě první lednové posily. Útočník Tours Olivier Giroud ale zůstane do konce sezony ve svém stávajícím klubu. Naopak obránce Garry Bocaly přichází na Stade de la Mosson půlroční hostování s opcí na přestup.

To Marseille zatím na přestupovém poli není tak aktivní. Nevyšel přestup Amantina Manciniho, jedná se tak spíše o odchody. Na hostování odešel právě Bocaly, který ale bude pro dnešní utkání nedostupný, smlouvu pak rozvázal čtvrtý brankář Hilaire Munoz. Marseille ani zatím příliš posil nepotřebuje. V Ligue 1 se jí totiž daří.

Z posledních sedmi ligových utkání prohrála pouze jednou a vyšplhala již na pohárové příčky. Na vedoucí Bordeaux ztrácí jedenáct bodů, na svého dnešního soupeře body tři. Olympiquu se navíc podařilo postoupit do dalších fází v obou pohárech. Poradil si jak s Lens, tak s Lille. Pokaždé po výsledku 2:1.

"Pokud se podíváme do tabulky, jsou to naši přímý soupeři. Ale koukáme se také na dlouhodobý plán. Musíme k tomu přistupovat jednoduše. Bez mnoha otázek," řekl ještě Pitau. Jeho soupeřům možná bude chybět brankářská jednička Steve Mandanda, která si poranila stehenní sval a její start je nejistý. Zranění jsou Gabriel Heinze, Brandao a Fernando Morientes. Po africkém mistrovství se k týmu připojilo duo Stephane M'Bia-Bakari Kone.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.20 - 3.10 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Girondins Bordeaux21152436:1447
2.Montpellier HSC21123628:2539
3.Lille OSC21114641:2237
4.Olympique Marseille20106433:2236
5.Olympique Lyon21106536:2736
6.AS Monaco21113727:2236
7.AJ Auxerre21106520:1536
8.FC Lorient2195733:2532
9.Stade Rennes2187625:1931
10.Valenciennes FC2194833:2931
11.Paris Saint-Germain2185832:2229
12.Toulouse FC2185822:1729
13.FC Sochaux2092919:2429
14.AS Nancy-Lorraine21831026:3127
15.RC Lens2176820:2627
16.OGC Nice21641120:3422
17.AS Saint-Étienne21551113:2720
18.Le Mans UC 7221441318:3316
19.US Boulogne21361215:3715
20.Grenoble Foot 3821141612:387

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
homeles8

Bordeaux vystřídá Lyon a bude mít 8 titulů v řadě

Reagovat
smazaný uživatel

taková utopie.

Reagovat
Godwinson

Montpellier do toho

Reagovat
smazaný uživatel

Montpellier příjemné překvapení

Reagovat
smazaný uživatel

Můžu se zeptat, co se to proboha děje s PSG? Podle té sestavy by měli být v top 4? kde udělalali soudruzi z ndr chybu??

Reagovat
smazaný uživatel

Je pravda, že ta sestava se dá rovnat se silnou šestkou, ale mají to fakt těžký.. Všichni se na jejich zápasy připravujou, nesnášejí je.. A zase o tolik lepší kádr, aby všechny i tak porážela fakt nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč je nesnášejí? já myslel, že jen OM nesnáší psg? Já se totiž na PSG občas mrknu a v L1 jim fandím, takže mě mrzí, jak jsou na tom.

Reagovat
smazaný uživatel

Protože to je klub, kterej se do L1 v podstatě přisral až někdy v 70. letech... A Paříž vůbec je mezi Francouzi strašně neoblíbená, nebo ne ani tak Paříž jako spíš Pařížany.. Je to hodně nesympatickej klub, proto vůbec nechápu jak mu může tady fandit tolik lidí

Reagovat
smazaný uživatel

Já jim fandím od doby Raího, Leonarda a Marca Simoneho..jednu chvíli to byl pro mě dokonce top klub v Evropě, ale pak mi nějak sešel z očí a teď už na to tolik času nemám a hlavně se mi nelíbí politika PSG. Spíš nechápu, proč je pro fotbalové fanoušky ve fRancii tak nesympatický - ptalí to všeobecně, nebo jen tady na EF?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nejspíš má PSG v ČR nejvíce fanoušků, takže i na EF... Jsou nesympatičtí, protože jak říkám.. Přišli v 70. letech s obrovskou pokladnou, skupovali nejlepší hráče.. Přitom to byl vlastně uměle vytvořenej klub. Jejich fanoušci jsou jedni z nejhorších v Evropě.. Je toho fakt dost i když samozřejmě vím, že za něj hrálo hrozně moc sympatických fotbalistů, tak jako klubu bych jim fandit fakt nemohl

Reagovat
smazaný uživatel

jj, tak je pravda, že z historického hlediska o nich páru moc nemám a moc je neřeším, u mě to je hodně spojené s tím, že 3 moji nejoblíbenější fotbalisti - Simone, Ronaldinho a Okocha tam hráli a hráli výborně. Na druhou stranu poslední dobou to nijak slavné s nimi není, pár jejich zápasu jsem viděl a je to bída (řekněme posl. 3 roky), oproti třeba Bordeaux či Lyonu. V jednou jsem s tebou zajedno - jejich fanoušci jsou ostuda nejenom jejich, ale i francouzského fotbalu, protože to jsou hovada (pamatuji je v čechách). Komu vůbec fandí ve francii ta početná africká přistěhovalecká masa? Marseille?

Reagovat
smazaný uživatel

To bude dost rozdělený.. Třeba PSG fandí jak černoši, tak Arabové, tak i "normální" Francouzi... Spíš je to podle toho kde bydlejí, nebo jaký fotbal se jim líbí.. Takže jako u nás

Reagovat
smazaný uživatel

ok, díky za info.

Reagovat
smazaný uživatel

Máte chybu, Lyon není obhájcem titulu, obhájcem titulu je Bordeaux

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele