Ligue 1 - preview 21. kola

19.01.2010, 08:47, aktualizováno 20.01.2010, 09:10
Previews
Hned na devět zápasů se dnes mohou těšit fanoušci francouzské ligy. Vedoucí Bordeaux jede na hřiště posledního Grenoblu, rozjeté Lille hraje v Sochaux. Marseille hostí Le Mans, Paříž přivítá Monako, Lyon změří síly s Lorientem. Proti sobě hrají i nováčkové Lens a Montpellier.
FC Sochaux - Lille OSC  (středa 19:00)
Sochaux čeká těžký úkol. Před vlastními fanoušky. Minule se týmu Václava Svěrkoše nepodařilo klání s Monakem, nevyhrálo již dvě utkání za sebou. A nyní na Stade Auguste Bonal přivítá tým s vynikající formou, Lille.

Lille má momentálně opravdu vynikající formu. V posledních osmi utkáních nastřílelo vždy alespoň tři branky, zároveň si ale drží dobrou úroveň v obraně. Průměrný počet obdržených branek v jednom utkání z těchto osmi utkáních je pouze 0.75. V lize vyhrál tým Rudiho Garcii posledních sedm utkání - a je zatím nejvážnějším konkurentem prozatím stále fenomenálního Bordeaux. "Je jasné, že chceme o titul bojovat. Je to pro nás ale těžké. Každý teď čeká na naše výsledky," stěžoval si obránce Adil Rami.

Kvůli ztrátě Girondins o víkendu s Marseille se OSC přiblížilo již na dostřel sedmi bodů, zatímco druhý celek se ukáže na hřišti houževnatého Sochaux, obhájce titulu zajíždí do posledního Grenoblu. Les Dogues tak mají skvělou šanci navýšit rekord ve vyhraných utkáních již na osm v řadě. "O tom si opravdu příliš nepovídáme. Upřímně, je to pouze statistika," prohlásil obránce dnešních hostů Adil Rami.

"Můžete ten rekord klidně udělat, na konci sezony se ale můžete objevit klidně na sedmém nebo osmém místě. Nesmí se to přeceňovat. O skórování alespoň tří gólů, není to příliš přátelské vůči našim soupeřům, aktuální Sochaux. Stačila by nám klidně výhra 1:0," nebyl přehnaně ambiciozní mladý stoper.

Sochaux je ale v domácím prostředí vcelku silné. Jeho fanoušci si ale musí zvykat, že zde se remízy nenosí. Zatím se z deseti zápasů neurodila ani jedna dělba bodů. Převažují pak těsně výhry, kterých je prozatím šest. Poslední utkání se navíc týmu příliš nepodařila. Nejdříve si sice tým těsně před Vánoci poradil s Rennes, ale v lednu je to o poznání horší. Nejdříve přišla ostudná remíza s nováčkem z Boulogne, následně prohra s Monakem.

Hostům kvůli africkému mistrovství chybí nejlepší střelec Gervinho, reprezentuje také Aurelien Chedjou. Ze stejného důvodu chybí domácímu výběru Yassin Mikari. Problém Sochaux je především v útoku, zatímco Václav Svěrkoš se marně snaží zapadnout do formy z minulé sezony, Charlie Davies je dlouhodobě zraněný.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.55 - 3.25 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Toulouse FC - AS Nancy-Lorraine  (středa 19:00)
Podruhé během sedmi dnů na sebe opět narazí Toulouse a Nancy. První měření sil vyznělo jednoznačně pro Toulouse, které v rámci Ligového poháru přehrálo hosty vysoko 3:0 a postoupilo do čtvrtfinále. Fotbalisté Nancy mohou své zaváhání napravit už ve středu večer na hřišti Toulouse.

Hostům se ve venkovních utkáních daří, o čemž hovoří tabulka ze soupeřových hřišť. Tam patří Nancy čtvrté místo a zisk šestnácti bodů z deseti zápasů.

Hosté ale nezvládli poslední tři utkání, ve kterých nepoznali chuť vítězství. Toulouse je naopak stoprocentní, v poháry prokládané soutěži si poradilo právě s Nancy, Herbiers a v rámci Ligue 1 vyhrálo na hřišti Valenciennes.

Záložník hostů Malonga Toulouse varoval, že se rozhodně nebude opakovat průběh utkání Ligového poháru. "Dali jsme jim hned tři dary - vlastní gól, penaltu a třetí branku jsme hrubou chybou připravili," řekl 22letý hráč a pokračoval: "Kromě toho jsme nedokázali proměnit několik šancí. Nyní musíme všechny tyto chyby napravit. V posledních třech zápasech jsme obdrželi hodně branek a žádnou nedali. To se musí změnit. Není to problém neschopnosti - my si ty gólové šance umíme vytvořit, ale problém koncentrace."

Nancy se musí obejít bez obránců Lotiese a Samiho, mimo hru je také Brison a Diabaté. Alo'o Efoulou a Ayite jsou na Africkém poháru národů.

V dresu domácích visí otazník nad startem Braatena a Cetta, téměř jistá je absence Gignace, který si na tréninku pochroumal kotník.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.20 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Paris Saint-Germain - AS Monaco  (středa 19:00)
Zdá se, že ani po zimní pauze nenašlo PSG optimální formu. Na začátku ledna vypadlo z Ligového poháru s druholigovým Guingampem, v sobotu podlehlo rozjetému Lille hladce 1:3. Jestli se mu teď nepodaří porazit nevyzpytatelné Monako, může ztratit kontakt s pohárovými příčkami.

Nejde to. Stejně nevýrazné Paris SG na podzim se během krátké přestávky k lepšímu nezměnilo. Na nový rok porazilo v Národním poháru pouze amatéry z Aubervilliers. "Pořád ještě máme na jazyku pachuť porážky s Lille," přiznal obránce Sylvain Armand po klubové stránky. "Ten zápas se nám nepodařil. Musíme jednat rychle. Máme teď šanci hrát další utkání."

Porazit Monako nebude vůbec lehké. V novém roce ještě neprohrálo, v jarní předehrávce Ligue 1 smetlo nejprve třetí Montpellier hravě 4:0 a o tři dny později si poradilo i se Sochaux (2:0). "Můžeme se nyní věnovat jen Monaku, dívat se na to střetnutí tak klidně, jak jen to bude možné, získat zpátky důvěru a věřit sami v sebe," chtěl by lepší zítřky Armand.

Knížecí klub je šestý, drží se s mužstvy bojujícími o evropské poháry. PSG je až desáté, na Monako ztrácí čtyři body. Vyhrát by mu tak pomohlo vyhoupnout se zpátky na horká pohárová místa, opačný případ pád do dolní poloviny tabulky. Dotahovat nemalou ztrátu ve zbytku ligy by bylo pro Kombouarého hochy zajisté velmi složité. Už nyní není situace přece nijak růžová.

Ne všechny zprávy se pro domácí píší černým písmem. Velkolepý návrat může zastihnout loni nejlepšího střelce týmu Guillaumeho Hoaraua, jenž už je plně připravený hrát, základní sestava ho ale asi mine. V Parku princů se navíc Monaku nemůže hrát snadno, na podzim tam hosté skórovali pouze v pěti případech a jen jednou vyhráli. PSG navíc s Monakem neprohrálo v šesti případech za sebou.
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Coupet - Ceará, Camara, Sakho, Armand - Jallet, Makelele, Clément, Chantome - Erding, Luyindula
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Modesto, Mongongu, Puygrenier, Muratori - Haruna, Alonso, Costa, Pérez, Nene - Park
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.30 - 4.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Marseille - Le Mans UC 72  (středa 19:00)
Pohárový tým proti ohroženému sestupem. Marseille na svém stadionu po bodovém zisku proti Bordeaux bude toužit opět stáhnout ztrátu na vedoucí celek. Na Stade Vélodrome přijede trápící se Le Mans.

Olympique si v minulém utkání vylepšil náladu. Po povedeném pohárovém vstupu do nového roku přišel první ligový zápas - a hned proti obhájci a i letos fenomenálnímu Bordeaux. A svět div se, l'OM útočilo na výhru. Ve druhé půli bylo daleko lepším týmem, to ale bylo pochopitelně tím, že Girondins dohrávali v deseti. "Máme hodně důvodů být nespokojení. Girondins byli sice v první půli lepší, ale neměli mnoho šancí. Ve druhé půli jsme si zasloužili vyhrát. Na Bordeaux se nám zkrátka v poslední době nedaří," nebyl přesto po utkání s remízou 1:1 spokojen kouč Didier Deschamps.

Marseille je nyní pod jeho vedením až na čtvrtém místě, na vedoucí Girondins ztrácí již neuvěřitelných jedenáct bodů. "Něco vám řeknu. Když jsem hrál ještě v dresu Monaka," začal záložník Edouard Cisse, "měli jsme před Lyonem náskok deseti bodů. Bylo to podobné, jako teď. Všechno šlo dobře, až v květnu. Kvůli Lize mistrů jsme zapomněli na domácí ligu a začali ztrácet. Lyon nakonec zvítězil a byla to jenom naše chyba. Nyní máme stále šanci zvítězit. A uděláme pro to cokoliv," nebál se zkušený hráč.

Ani proti Le Mans nemá Marseille nijak oslnivé statistiky. V posledních pěti utkáních s ním sice nikdy neprohrál, ale hned třikrát remizoval. Naposledy s ním ztratil všechny body v lednu 2007, kdy se o výhru postaral Fanchone a Grafite. Olympiquu se navíc letos v domácím prostředí příliš nedaří, z osmi utkání vyhrál pouze polovinu a z této polovinu další polovinu prohrál a remizoval. Jakákoliv ztráta s Le Mans by ale byla obrovským překvapením - vždyť oranžovo-červení na svůj první bod mimo vlastní stadion stále čekají.

Také proto je tým Arnauda Cormiera až na osmnácté, sestupové pozici. Na nejbližší tým přitom ztrácí tři body. Ale poslední výsledky zatím příliš zlepšení nenasvědčují. Tým prohrál s Lille i Lorientem 0:3, mezi čímž se vyjímá bod za remízu 1:1 s Monakem. Jedinou radostí fanoušků tak může být alespoň postup do dalšího kola Coupe de France. Tam si Le Mans po brance Le Tallece poradilo 1:0 s Valenciennes.

Domácím bude kvůli problémům s achilovkou chybět španělský útočník Fernando Morientes, kapitán týmu Gabriel Heinze bude zase s podkolenní šlachou laborovat až měsíc. Na levé straně obrany by se tak mohl objevit Laurent Bonnart, Taye Taiwo totiž reprezentuje Nigérii na africkém mistrovství. "Může hrát nalevo i napravo. Před tím, než šel do Marseille, tak na levém beku hrával často. Nemělo by mu to dělat problémy," nechal se slyšet DD.

Le Mans si není jisté se zdravotním stavem Joaa Paula a Rolanda Lamaha. O obou hráčích se rozhodne až před utkáním.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.75 - 9.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
OGC Nice - AJ Auxerre  (středa 19:00)
Na první ligové vítězství v novém kalendářním roce chtějí dosáhnout fotbalisté Auxerre ve středečním duelu na hřišti Nice. Domácí na tom totiž nejsou zrovna nejlépe. Nezažívají příliš dobré období a už od konce listopadu loňského roku nedokázali vyhrát.

Současnou situaci Nice asi nejlépe vystihuje prohra s neznámým mužstvem Plabennec v rámci Francouzského poháru. Domácí jsou nejvíce "poškozeni" chybějícími hráči, kteří reprezentují svou zemi na Africkém poháru národů. V Angole je hned osm fotbalistů Nice. Navíc mimo hru je i zraněný Gace.

"Máme omezený počet hráčů, hlavně útočníků. Musím si "pohrávat" se složením týmu. Levý záložník hraje vpravo, defenzivní záložník se objeví na pravém křídle a podobně," nastínil strasti trenér domácích Olle-Nicole a pokračoval: "Je velmi neobvyklé, abychom měli kádr o velikosti dvanácti hráčů, ale budeme to muset akceptovat a toto těžké období překonat."

Ani hosté však nepřijedou v nejsilnější možné sestavě. Chybí jim suspendovaný Oliech, zranění vyřadilo Sorina, Coulibalyho, Licatu a Querciu. Narry je na Africkém poháru národů.

Na první start v základní sestavě v letošním roce je připraven tahoun mužstva Jeleń. Ten se po zranění ukázal ve druhém půli v zápase proti Boulogne (0:0), nyní by už měl po zranění kolena zvládnout odehrát celý zápas.

Auxerre je v poslední době remízovým králem, z pěti ligových utkání si hned čtyřikrát dělilo se soupeřem body. Remízy však znamenaly pád tabulkou až na momentální sedmé místo.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 3.10 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
RC Lens - Montpellier HSC  (středa 19:00)
Loni to bylo jasné. Když se v Ligue 2 potkalo Lens s Montpellierem, téměř každý tipoval výhru Racingu. A udělal dobře, minulý rok dokázalo RC vyhrát 1:0 a došlo si pak k celkovému druholigovému prvenství. Dnes se ale hraje v jinou dobu, jiná soutěž a vlastně i jiné týmy.

Racing sice vyhrál druhou nejvyšší francouzskou soutěž, ale nejlepším nováčkem tohoto roku není. Přestože třinácté místo není vůbec špatné, Montpellier se drží na vynikající třetí příčce. Lens si ale alespoň v minulém utkání počínalo bezchybně. Tým sice prohrával na hřišti ambiciozního Rennes, ale nakonec dokázal zásluhou Monneta-Paqueta vyrovnat a ubránil se i po vyloučení Yahiy.

Tým se tak posunul již na třináctou příčku a uniká pozicím ohroženým sestupem - nyní má na sestupující Le Mans náskok již jedenácti bodů. "To, že jsem uhráli bod proti Rennes, je pro nás velice povzbudivé. I pro naši pozici v tabulce," svěřil se záložník Sébastien Roudet. "Ukázali jsme, že jsme dobrým týmem se solidním potenciálem. Myslím, že můžeme pomýšlet na další vzestup, rádi bychom alespoň do středu tabulky," dodal dále sebevědomě.

Domácím ale bude kvůli zranění chybět klíčový záložník Nenad Kovačević. Ala-Eddine Yahia se kvůli červené kartě z minulého utkání posadí na tribunu vedle něho. Ve středu zálohy by tak mohl hrát Romain Sartre vedle Erica Chelleho. K dispozici by měl být i Kanga Akale, kterému se včera narodil již třetí syn. V Angole své země reprezentují Samba Sow a Issam Jemaa.

Na hřiště se nepostaví ani nová posila - Henri Bediamo, který s Kamerunem válčí o postup do vyřazovacích částí afrického šampionátu. Zatím ale v Lens sčítají spíše odchody - kvůli špatným výkonům odešli hned čtyři hráči na hostování - jedná se o dva mladíky - Stevena Joseph-Monroseho a Issama El Adouau. Odešli také dva zkušenější hráči, již se do základu ale neprosadili - Geoffrey Doumeng a Fabien Laurenti.

Pokud bychom ale chtěli vidět nějaké přestupové dění u jejich dnešních soupeřů, budeme zklamáni. Tým zatím nezískal jedinou posilu, ba dokonce ani nemá o nikoho očividný zájem. To je možná také důvod zhoršených výsledků a výkonů v novém roce. Po jasné prohře s Monakem 0:4 přišla sice opět výhra, nicméně těsná. Proti trápícímu se Nice urval třetí tým tabulky všechny body za výhru 1:0.

Kvůli zranění bude týmu chybět kapitán Nenad Dzodić.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.10 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Lorient - Olympique Lyon  (středa 19:00)
Pátý Lyon by rád napravil hodně nepovedený podzim. S léčením nezačal vůbec špatně, v prvním jarním kole porazil venku, ač šťastně, Nancy 2:0. Teď Olympique čeká v pořadí druhé venkovní utkání. Lorient, rovněž bojující o evropské poháry, je přitom vzdálen na rozdíl pouhého jednoho bodu.

Les Merlus navíc nejsou příliš oblíbeným soupeřem Lyonu, od srpna roku 2007 s ním prohráli ze čtyř utkání pouze letos v září. Lorient začal druhou polovinu sezóny také výhrou, hladce skolil Le Mans na jeho půdě 3:0. Takže hosty zkrátka nyní čeká možná ještě těžší utkání než v sobotou v Nancy.

Fanoušci OL se můžou zřejmě definitivně rozloučit se záložníkem Edersonem. Čtyřiadvacetiletý Brazilec, jenž na Stade Gerland přišel za 14 miliónů euro z Nice, je totiž na cestě do Itálie. Kromě zájmu Latia Řím je ve hře především AC Milán, který už údajně podal konkrétní nabídku.

Ederson za Les Gones odehrál na podzim celkem devatenáct zápasů a vstřelil jednu branku. V sestavě se pral o místo především s Gomisem a Míchelem Bastosem. A klub by se jich jako nových letních posil jen těžko zbavoval. "Milán ho sleduje asi dva roky. Pokud by si jednou měl Ederson vybrat další klub, Rossoneri by byli jistě ve výhodě," sdělil jeho hráčský agent.
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Audard - Sosa, Marchal, Koscielny, Le Lan - Amalfitano, Ducasse, Mvuemba, Diarra - Gameiro, Monterrubio
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lloris - Réveillére, Cris, Boumsong, Cissokho - Pjanič, Toulalan, Källström - Bastos, Govou, Lisandro Lopez
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.70 - 3.20 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Grenoble Foot 38 - Girondins Bordeaux  (středa 19:00)
Bordeaux si na vedoucí pozici prakticky může dovolit zaváhat. Jako třeba v prvním jarním kole s Marseille, se kterou jen remizovalo 1:1. Zezadu se ovšem mocně prokousávají ke kořisti Dogy z Lille. A tak ke zklidnění potřebují Les Girondins získat tři body z půdy beznadějně posledního Grenoblu.

Není snad nad jasnějšího favorita. Souboj posledního s prvním, mezi nimiž je po dvaceti kolech propastný rozdíl třiceti sedmi bodů! Obhájce titulu proti letos hodně se trápícímu alpskému soupeři, jenž v lize působí teprve druhým rokem. "Bude to zápas jako každý jiný. Víme o jejich problémech, bude to těžký zápas," říkal kouč Bordeaux Laurent Blanc.

Ruku na srdce. Je v silách Grenoblu, který má na svém kontě pouze sedm bodů a jednu jedinou výhru, porazit aktuální fotbalovou mocnost celé Francie? "Když se na začátku sezóny chystáte proletět s mužstvem, očekáváte velmi dlouhý výlet. Víme, že se občas vyskytne turbulence," nepodceňuje přesto nic Blanc.

Bordeaux má na první příčce luxusní náskok sedmi bodů. Jenže zřejmě největší konkurent v boji o titul - Lille - má možná ještě famóznější formu a usekává z rozdílu bod po bodu. Zatímco v sobotu Lille zdolalo PSG, Bordeaux s Marseille ztratilo. Minimálně znepokojovat musí Blanocvy hochy skvělé soupeřovy výkony.

"Obávám se, že únor bude také hodně složitý kvůli domácím pohárům. Jsme totiž v obou soutěžích," připomíná Blanc náročný program, že kromě Ligue 1 absolvuje Bordeaux i Národní pohár s Ajacciem a Ligový ještě teď v lednu s Le Mans. "Může nás to změnit a to by pro klub nebylo dobré," varuje.

Do Grenoblu nemůže počítat se zraněnou brankářskou jedničkou Carrassem, jenž si v utkání s Marseille poranil pravé lýtko, mezi třemi tyčemi ho tak zaskočí Ramé. Planus je potrestaný za poslední vyloučení proti Olympique, možná ho v sestavě nahradí Sané. Wendel s Chalmém už potrestáni nejsou a jsou schopni zasáhnout do hry.

GF38 v sobotu prohrál v dalším klíčovém utkání doma se St. Étienne a definitivně si tak asi zabouchl vrátka pro účast v příštím ročníku nejvyšší francouzské ligy. Proti Bordeaux může opravdu jen překvapit. Dvacetiletý Sofiane Feghouli je údajně na cestě z klubu, nebyl mu totiž prodloužen kontrakt a jeho start v utkání je na devadesát devět procent vyloučený.
Grenoble Foot 38 - pravděpodobná sestava:
Viviani - Calvé, Paillot, Cesar, Sauget - Matsui, Romao, Batlles, Dieuze, Courtois - Ljuboja
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Ramé - Chalmé, Sané, Ciani, Trémoulinas - Plašil, Diarra, Gourcuff, Wendel - Šamach, Bellion
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 7.40 - 4.25 - 1.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
US Boulogne - Valenciennes FC  (středa 21:00)
Poslední zápas 21. kola Ligue 1 je vyhrazen duelu mezi fotbalisty Boulogne a Valenciennes.

Boulogne se už od začátku sezóny potýká s rozsáhlou marodkou. Vše začalo zraněním kapitána Thila, kterého poraněný kotník vyřadil na dlouhou dobu ze hry. Podle posledních informací bude 29letý Francouz mimo hru ještě minimálně čtrnáct dní.

Thil se zranil už v pátém kole a poté se přidala i další zranění. Dá se říci, že tým nebyl pohromadě nikdy kompletní. Na tento nepříznivý jev reagovalo vedení mužstva zatím největším posilováním kádru v rámci týmů Ligue 1. Během zimní přestávky se v kabině objevily hned čtyři nové tváře. Kromě Yatabarého, Bellaida se v týmu ukázal Kapo z anglického Wiganu a také Lorca, který hned v prvním startu za rezervu skóroval.

Domácí sice už tři ligové zápasy v řadě neprohráli, přesto se krčí na předposledním místě tabulky. "Vytvořili jsme si několik šancí, a kdybychom měli více štěstí, tyto remízové zápasy bychom vyhráli," nechal se slyšet domácí lodivod Guyot.

Velkou motivaci odvést si z Boulogne tři body bude mít kouč hostů Montainer, jenž po pěti letech na lavičce domácích v loňském roce převzal právě kormidlo Valenciennes. "Samozřejmě rád uvidím osoby, se kterými jsem pět let pracoval." řekl stručně 45letý kouč.

Hosté postrádají trojici Samassa, Siaka a Assembe, kteří si plní svoje reprezentační povinnosti. Domácím chybí kromě již zmiňovaného Thila také zranění Racon a Soumare.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.90 - 3.00 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Saint-Étienne - Stade Rennes  (úterý 21:00)
Stejně jako loni o záchranu bojující St. Étienne může být po prvním jarním kole o něco klidnější. Výhrou 2:1 na půdě Grenoblu nejenom soupeře utvrdilo na samotném dnu tabulky, vzdálilo se také sestupovému pásmu na rozdíl tří bodů. Výhra nad Rennes by mu dodala zajisté ještě větší jistoty.

Poslední celek tabulky z Grenoblu má po zápase s Les Verts sestup asi definitivně zpečetěn. Hostům naopak tři ligové body psychicky hodně pomohly, získali je po dlouhých sedmi zápasech od vítězství ze 7. listopadu v Nancy. Aktuálně mu zařídily postup na první nesestupovou pozici před Le Mans, které doma v sobotu ruplo s Lorientem.

Venku se svěřencům nového kouče Christopheho Gaultiera daří dokonce lépe než doma. Zatímco na Stade Geoffroy-Guichard slavili domácí příznivci se svými miláčky na podzim pouze dvakrát vítězství, skalp Grenoblu byl pro ASSE už třetím venkovním. "Věřím, že ta výhra nám dodá novou dynamiku. Je opravdu hodně důležitá, jen tenhle výsledek nám pomůže získat další podobné," liboval si Gaultier.

Třetího října. To je datum, kdy St. Étienne doma uspělo bodově naplno naposledy. Překvapivě nad suverénním vládcem Ligue 1 Bordeaux. "Vítězství bez dalšího je úplně k ničemu," rád by zopakoval stejný výsledek výkon proti Grenoblu domácí lodivod. Byl rád, že v defenzívě jeho mužstvo udělalo pokroky. "Dokud není míč na střeše tribuny, nic není jisté. Od chvíle, kdy soupeři dáváte vzadu naději, trpíte," nabádá obranu stále k jednoduché hře.

Rennes v našlapaném středu tabulky bojuje o místa zaručující evropské poháry. Daleko k nim rozhodně nemá, je jen tři body za čtvrtou Marseille. Narozdíl od St. Etienne jen remizovalo v sobotu s Lens 1:1. Hosté postrádají novou posilu Bedimoa, Sowa a Jemaa, jež se bijí za své reprezentace na Africkém poháru v Angole, Kovačevič má stále problémy s lýtkem.

Domácím chybí Bergessio, který má problémy s nohou, Sanogo je rovněž mimo hru. V sestavě se možná neobjeví ani kapitán Perrin, jako hlavní záskok je připravený Andreu. Les Verts se v poslední době na Rennes nedaří. Loni s ním dvakrát prohráli (doma 0:3, venku 0:1), i podzimní vzájemný zápas zvládl lépe soupeř (1:0).
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.05 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Girondins Bordeaux20142433:1344
2.Lille OSC20114540:2037
3.Montpellier HSC20113627:2536
4.Olympique Marseille1996431:2133
5.Olympique Lyon2096533:2633
6.AS Monaco20103726:2233
7.AJ Auxerre2096519:1533
8.FC Lorient2095632:2232
9.Stade Rennes2086625:1930
10.Paris Saint-Germain2085732:2129
11.Toulouse FC2084822:1728
12.Valenciennes FC2084831:2928
13.RC Lens2076720:2527
14.AS Nancy-Lorraine20821026:3126
15.FC Sochaux1982917:2326
16.OGC Nice20641020:3322
17.AS Saint-Étienne20541113:2719
18.Le Mans UC 7220441217:3116
19.US Boulogne20361115:3515
20.Grenoble Foot 3820141511:357

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (22)

Přidat komentář
Godwinson

dám jim ještě jednu šanci :)) Frantíkům

Reagovat
smazaný uživatel

Já ne!

Reagovat
smazaný uživatel

SE nevyhraje dnes, Rennes si odvezou boda

Reagovat
Godwinson

tak Nice a Lorient, snad mě dneska potěší :))

pak klasika, Bordeaux a Lille ...

Reagovat
smazaný uživatel

toz snad monako zabojuje a odveze si csechny tri body to by je pekne nakoplo do zbytku sezony tak snad to vyjde

Reagovat
smazaný uživatel

tri body si nemyslim, ale bod udelaji s prehledem...

Reagovat
smazaný uživatel

toulouse

Reagovat
smazaný uživatel

OT:

Leko dočasnou náhradou za Essiena?

Michael Essien by mohl Chelsea chybět hodně dlouho, případnou defenzivní náhradou by se mohl stát 29letý Jerko Leko z Monaka.

Nějaké info o něm? Je Leko schopnej něco hrát, nebo bude poslední variantou při zranění Essiena, Mikela, Bellettiho a dalších 5ti hráčů, kteří by mohli DM odehrát?

Reagovat
smazaný uživatel

spis posledni variantou. v monaku letos vubec prakticky nehraje, myslim, ze jen docasna nahrada za essiena, pripadne stridani za mikela..

Reagovat
domingo

já ho viděl asi dvakrát, ale přišel mi docela zmatenej...do Chelsea?

Reagovat
smazaný uživatel

příšerná fotka

Reagovat
domingo

Ty vole, ten Licata umřel a maskujou to, ne?

Plichta 0:0, případně výhra 0:1. Zplundrovaný OGC to nedá.

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SAINT GERMAIN ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

OM!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že už se dostane na hřiště i Lovren.

Reagovat
Tsigi

myslíš, že Lyon vyhraje ? dával jsem je na tiket za 2,1 se tomu nedalo odolat

Reagovat
smazaný uživatel

Ta kurz to pěkněj je, ale říct jistě, jestli Lyon vyhraje, nedovedu, letos jsou výkony ze strany Les Gones jako na houpačce a proti nevyzpytatelnému Lorientu to může dopadnout všelijak.

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon? plichta...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zatim hodně překvapivý výsledky.

Reagovat
Radin

jn ani jeden z první pětice ligy nevede

Reagovat
Radin

Kazim Kazim v Tolouse taky zajímavé

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele