LaLiga - souhrn 36. kola: Další nezdar pro šampiona

23.05.2023, 21:27, aktualizováno 25.05.2023, 23:21
Komentáře a souhrny
Radost hráčů Valladolidu (© AFP)

Barca má sice titul v kapse, určitě si však představovala, že se bude prezentovat na hřišti zachraňujícího se Valladolidu lépe. Real Madrid nezaváhal proti Vallecanu a drží se bod před Atléticem, které pouze remizovalo s Espanyolem. Real Sociedad potvrdil ve vloženém kole roli favorita, Almería na jeho půdě padla těsně o gól, a baskický celek tak upevnil své postavení v top čtyřce, strategické pro postup do Ligy mistrů pro příští sezónu...

CA Osasuna - Athletic Bilbao 2:0

25.05.2023 21:30

Góly: 50. Ante Budimir, 77. Lucas Torró

Osasuna zvládla přímý souboj o sedmou příčku a díky výhře 2:0 nad Athletic Clubem se na svého soupeře bodově dotáhla. Šanci na Konferenční ligu mají i další celky a závěrečná dvě kola kola slibují velké drama. Čtvrteční zápas na El Sadaru rozhodli Ante Budimir a Lucas Torró.

Jde bezpochyby o důležité vítězství, protože Athletic se mohl v případě úspěchu na sedmém místě osamostatnit. A co víc, příležitost probojovat se do evropských pohárů má hned několik týmů. Vždyť jedenáctá Mallorca ztrácí jen tři body.

Athletic byl v prvním poločase nebezpečnějším týmem, byť se o nějaké plejádě šancí nedá mluvit. Teprve po půlhodině hry přišel první náznak a Iňakiho Williamse včas zastavil Peňa. Až ve 44. minutě měl stejný útočník loženku a zblízka ho vychytal Fernández.

Osasuna si vytvořila první velkou šanci až po změně stran a hned z toho byla vedoucí branka. Na centr Moncayolu si naskočil Ante Budimir a hlavou poslal Osasunu do vedení. Athletic se ani potom nedostal do tempa a naopak Osasuna hru plně kontrolovala.

V 77. minutě přiblížil domácí k vítězství Lucas Torró, který zakončil kombinaci na malém vápně. Baskům nebylo v tomto utkání přáno. Na branku soupeře sice vyslali pět střel, ale Fernández s žádnou z nich neměl problémy.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Valencia CF 1:0

25.05.2023 19:30

Góly: 64. Vedat Muriqi

Zdá se, že si fanoušci Valencie až do závěrečného kola neoddychnou. Netopýři prohráli na Mallorce 0:1 a od sestupu je dvě kola před koncem dělí jen dva body. Jedinou branku vstřelil v 64. minutě útočník Vedat Muriqi.

Po výhře nad Realem Madrid to vypadalo s Valencií dobře, jenomže čtvrteční porážka znovu míchá kartami. Hosté přitom měli v prvním poločase slušné šance a zejména ve 31. minutě selhal v tutovce Diego López. Koncovka mu na malém vápně vůbec nesedla. Mallorca měla jen jednu příležitost a s tou si bez problému poradil gólman Mamardašvili.

Ospalý první poločas žádnou branku nepřinesl, a divákům tak nezbývalo nic jiného, než doufat, že se to po změně stran zlepší. Valencia měla o trochu větší držení balónu, ale nebylo to nic platné. V 64. minutě přišel jediný gólový okamžik zápasu. Lee odcentroval na hlavu úplně volného Vedata Muriqiho a ten zajistil Bermellones vedení.

Los Che byli v problémech, ovšem ve zbývajícím čase měli možnosti na vyrovnání. Deset minut před koncem zachránil Mallorcu od vyrovnání skvělý brankář Rajković, který jednou rukou vychytal tutovku Kluiverta. I v závěru se Valencia tlačila do ofenzívy, jenomže Bermellones ji už do ničeho nepustili. Valencia si tedy porážkou znovu zkomplikovala situaci, co se udržení v LaLize týče.

Více informací k zápasu

Real Betis - Getafe CF 0:1

24.05.2023 22:00

Góly: 69. Omar Alderete

Getafe zvládlo i v roli papírového outsidera klíčový duel na půdě Betisu, kde ve 36. kole LaLigy zvítězilo 1:0. Tři body byly pro madridský celek kriticky důležité z hlediska boje o záchranu. Azulones se totiž vítězstvím posunuli mimo sestupové pásmo na 16. příčku. Hlavním hrdinou se stal obránce Omar Alderete, jenž v 69. minutě potrestal několik neproměněných šancí domácích a vstřelil svůj první ligový gól v dresu Getafe.

Klubu z madridského předměstí šlo na stadionu Betisu opravdu o hodně. Getafe v minulém kole pouze remizovalo s již sestupujícím Elche, a v posledních třech kolech jej tak čekal nemilosrdný boj o ligovou příslušnost. Hosté si museli pohlídat především Borju Iglesiase, neboť to byl právě nejlepší střelec domácího celku, kdo rozhodl úvodní vzájemný zápas.

Jako první zahrozili zelenobílí, když po jejich povedené akci doputoval míč na hranici šestnáctky, odkud z první vypálil Sergio Canales, jeho střela ale letěla mimo. Po půlhodině se znovu připomněli domácí, tentokrát z velké dálky napřáhl Aitor Ruibal, tento pokus ovšem stačil bez větších problémů pokrýt David Soria v bráně Getafe. Aktivně hrající pravý bek na sebe znovu upozornil v nastavení první půle, kdy z prvního doteku poslal ostrý centr na Ayozeho Péreze, ten na něj však těsně nedosáhl.

Kmenový hráč anglického Leicesteru byl vidět také krátce po návratu ze šaten, kdy se ocitl v patrně největší šanci dosavadního průběhu utkání. Na hranici vápna si přebral milimetrovou kolmici Williana Josého, střelu bodlem ale za záda Sorii neprotlačil. Rychle následovala také velká příležitost Juanmiho, on ovšem neuspěl. Po hodině hry opět potvrdil svou velkou chuť Pérez, když si skvěle naskočil na centr z levé strany, jenže ani ve třetí dobré pozici nezakončil přesně. Promarněné šance mohly Betis mrzet v 69. minutě, kdy jako blesk z čistého nebe udeřili hosté. Přesný míč od rohového praporku si našel Alderete a nechytatelně jej poslal za záda Claudia Brava. Další velkou komplikaci do domácích řad přinesl Germán Pezzella, který v 78. minutě nevybíravě zasáhl kopačkou do krku Porta a musel se předčasně poroučet do kabin.

Betis si tak s nevyzpytatelným soupeřem neporadil a nezískal ani bod. V příštím zápase jej prověří další adept na postup do pohárů z Girony. Getafe se doma popere s Osasunou.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Atlético Madrid 3:3

24.05.2023 22:00

Góly: 64. César Montes, 75. Joselu (pen.), 79. Vini Souza - 21. Saúl Ñíguez, 44. Antoine Griezmann, 46. Yannick Carrasco

Fotbalisté Espanyolu ukázali ve 36. kole LaLigy příkladný boj o záchranu, když na vlastní půdě vyválčili s Atlétikem Madrid bod po divokém výsledku 3:3. Domácí prohrávali po 46 minutách hry už o tři branky, nic ovšem nevzdali a ve druhém poločase předvedli fantastické představení, které vedlo ke srovnání. Velkou zásluhu měl na zisku bodu Aleix Vidal, jenž hned u dvou branek asistoval. Dvě kola před koncem soutěže tak Andulky stále mohou živit naděje na záchranu, jelikož na 17. Cádiz nyní ztrácejí tři body.

Fotbalisté Atlétika mohli zakončit nepříliš úspěšnou sezonu alespoň na druhé příčce v tabulce před svým největším rivalem Realem Madrid. K tomu ovšem potřebovali ideálně vyhrát zbývající tři zápasy, protože na Los Blancos měli náskok pouhého jednoho bodu. Espanyol řešil naopak úplně odlišné problémy, jelikož bojoval o holé přežití. Před utkáním se topil na předposledním místě, na záchranu mu ale chyběl jen bod.

Modrobílí vstoupili do utkání aktivně a v průběhu úvodních dvou minut hned dvakrát prověřili pozornost Iva Grbiče přízemními pokusy. S přibývajícím časem se začali na soupeřově polovině objevovat častěji svěřenci Diega Simeoneho, kteří se krátce po uplynutí 20. minuty ujali vedení. Vhodně načasovaným náběhem se uvolnil Saúl Ňíguez a střelou na zadní tyč prostřelil domácího gólmana. Krátce po půlhodině hry měl na hlavě vyrovnání Denis Suárez, pokus směřující do středu branky ale Grbič reflexivně vyrazil. Atlético se všem soupeřovým pokusům ubránilo a krátce před koncem úvodního dějství navýšilo vedení, když po střele Yannicka Carrasca do tyče uklidil míč do odkryté branky Antoine Griezmann.

V 46. minutě vyrazil Fernando Pacecho dalekonosnou ránu Ángela Correy pouze k nohám Carrasca, který dorážkou k tyči prohloubil útrapy domácích. Espanyol se i přes vysoké manko dál tlačil dopředu, po hodině hry musel Grbič zasahovat proti střele Josela z hranice pokutového území. Gólman Atlétika odolával až do 64. minuty, kdy si na centr od rohového praporku naskočil César Montes a hlavou rozvlnil síť. Tlak týmu z Barcelony se stupňoval, útoky do otevřené obrany hrozili rovněž Los Indios. Po jednom z nich rozezvučel Nahuel Molina břevno. O zápletku se tak postaral v 75. minutě Joselu, jenž proměněnou penaltou snížil na rozdíl jediného gólu. Espanyol dokonal comeback o pouhé čtyři minuty později, kdy hlavou vyrovnal Vinícius Souza. V 84. minutě měl navíc na noze vedoucí trefu Joselu, Grbič ale obrat odmítl.

Atlético tak dobře rozehraný duel nezvládlo. Oba celky odehrají předposlední zápas sezony 28. května. Los Colchoneros změří síly s Realem Sociedad, Andulky pak svedou bitvu s Valencií.

Více informací k zápasu

Elche CF - Sevilla FC 1:1

24.05.2023 19:30

Góly: 25. Tete Morente - 10. Erik Lamela

Elche už je jistým sestupujícím, přesto působí trable zvučnějším celkům. Los Franjiverdes obrali o body i Sevillu, se kterou remizovali 1:1. Klíčovým okamžikem bylo brzké vyloučení hostujícího Gueyeho, ale dlouhou přesilovku domácí nevyužili naplno.

Sevilla se už brzy představí ve finále Evropské ligy, ale než se tak stane, může zabojovat o pohárové příčky v domácí soutěži. Ve středu byla proti poslednímu Elche horkým favoritem..

A nic nenasvědčovalo tomu, že Andalusané klopýtnou. V 10. minutě převzal přihrávku do kombinace Erik Lamela a střelou k tyči zajistil rychlé vedení. Jenže velice rychle přišla i komplikace a to pořádná. O osm minut později ostře fauloval Boyého Gueye a nemohl vidět nic jiného, než červenou kartu. Sevillu tak čekal prakticky celý zápas v oslabení.

Elche toho využilo ještě v prvním poločase, když přetažený centr Josana trefil hlavou Tete Morente - 1:1. Domácí celek následně převzal veškerou iniciativu a častěji držel balón na svých kopačkách, ale do poločasu už se neprosadil.

I po změně stran byla převaha Franjiverdes značná, ale Sevilla se dobře bránila. Brankou neskončil ani pokus Raúla Gutiho a čas domácím kvapně ubíhal. Skalp Sevilly by sice byl pro Elche cenný, ale na celkové situaci by nic neměnil. Remíza tedy nakonec vyhovovala všem.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Cádiz CF 2:0

24.05.2023 19:30

Góly: 20. Nicolas Jackson, 45+2. Nicolas Jackson

Villarreal neměl s Cádizem potíže a to především kvůli několika chybám, kterých se hosté v obraně dopustili. Díky nim se dvakrát prosadil mladíček Nicolás Jackson a "Žlutá ponorka" slaví tři body.

Villarreal se prezentuje v lize velmi solidní formou a platí to zvlášť v posledních utkáních, kde ztrácí body jen minimálně. Cádiz se oproti tomu minule zachránil jen o jediný bod a letos měl před sebou podobné vyhlídky, nepříliš radostné. V současné chvíli totiž jeho náskok na sestupové pozice činil jen tři body. A v duelu s Villarrealem byl vším, jen ne favoritem.

Několikrát v úvodu vystrašil svého soka v bráně mladík Jackson, ale první větší šanci si připsal střelec mnohem zkušenější. Gerard Moreno, který v patnácté minutě obral o míč Espina a upaloval sám na bránu Ledesmy, jenže ten nakonec zasahovat nemusel a sledoval, jak Morenova rána míří těsně vedle. Po dalších šesti minutách se ale situace v podstatě opakovala, protože Jackson obral o míč Carceléna a pak obešel snadno i brankáře Ledesmu.

Třicet pět minut uplynulo velmi rychle, zvlášť pro Cádiz, který rozhodně nebyl brankáři Reinovi nijak nebezpečný. Naopak ještě do konce první půle inkasoval další trefu. Gól Manuela Triguerose sice ještě sudí kvůli útočnému faulu neuznali, ale po další chybě Cádizu už byl následný kontr Villarrealu smrtící. Espinovu chybu v rozehrávce dokonale potrestal Nicolás Jackson, který vstřelil snadno druhý gól "Žluté ponorky".

Cádiz potřeboval zkvalitnit hru a přestat dělat chyby, ale to se mu nedařilo. Parejova souhra s Triguerosem se nesetkala s úspěchem, Triguerosova rána dvacet minut před koncem taky nebezpečná nebyla. Hostující Alcaráz v závěru velkou šanci nedal a proto Cádiz odjíždí zklamaný.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Rayo Vallecano 2:1

24.05.2023 19:30

Góly: 31. Karim Benzema, 89. Rodrygo - 84. Raúl de Tomás

Real Madrid si doma ve vloženém kole poradil s Rayem, i když mu soupeř vstřelil vyrovnávací branku pár minut před koncem. V 89. minutě se ale Rodrygo postaral o to, že Real přeci jen slaví tři body.

Na stadionu Santiaga Bernabéua se utkaly dva týmy, kterým snad kromě cti už o nic zásadního nešlo. Real bilancuje sezonu s Carlem Ancelottim na lavičce a bez pořádné trofeje, Rayo se po skvělé podzimní části ocitlo v solidním středu tabulky a tenhle prostor nehodlalo opustit. Zároveň chtělo slavnějšího soupeře pořádně pozlobit. A že se mu to bude dařit, dokázala rána Valentína z dálky, která se snesla jen těsně nad břevno.

Obdobně to na druhé straně zkoušel z dálky i obránce Antonio Rüdiger, který ale také nemířil přesně. Santi Comesaña prokličkoval až ke střele, kterou však bez větších potíží zlikvidoval brankář Thibaut Courtois. "Bílý balet" byl ale přeci jen aktivnějším týmem a po třiceti minutách to dokázal vtělit i do ukazatele skóre. Rayo chybovalo v obraně, Valverde dokázal vysunout Karima Benzemu a zkušený Francouz si poradil i s brankářem Dimitrievskim.

Do konce poločasu se zkoušel prosadit ještě Rodrygo, ale mířil mimo. Úvod do poločasu druhého se nesl ve znamení opatrnosti ze strany Realu a neschopnosti překvapit kvalitní obranu z pohledu Raya. Trochu aktivněji začal působit Luka Modrić, ale na konci sezony už zdaleka nemá tolik sil či invence, jak jsme u něj zvyklí.

Nástup do poločasu druhého byl ve znamení trpělivé hry Realu, která se točila primárně kolem jednoduché kombinace bez rizika, zatímco Rayo čekalo na jakoukoli šanci, kterou by mu snad Real poskytl. Ten ale mezitím prostřídal, poslal na plac čerstvé síly a nepředpokládal potíže. Jenže těch se nakonec dočkal. V 84. minutě totiž krásnou nahrávku do vápna zpracoval Raúl de Tomás a přízemní ranou překonal brankáře Courtoise, který neměl šanci zasáhnout!

Ani tehdy to ale Real nevzdal a prakticky okamžitě si vzal své vedení zpátky. Po pouhých pěti minutách si Brazilec Rodrygo naběhl na hranici pokutového území a ranou do vzdálenějšího rohu branky Cádizu stanovil definitivní skóre - 2:1 pro Real!

Více informací k zápasu

Real Valladolid - FC Barcelona 3:1

23.05.2023 22:00

Góly: 2. Andreas Christensen (vl.), 22. Cyle Larin, 73. Gonzalo Plata - 84. Robert Lewandowski

Závěrečný zápas úterního programu 36. kola LaLigy přinesl velké překvapení, když Valladolid porazil mistrovskou Barcelonu na vlastní půdě 3:1. Katalánci inkasovali úvodní dvě branky už po 22 minutách, což se jim v tak krátkém čase naposledy "povedlo" téměř před 10 lety proti Getafe. První z nich si už ve druhé minutě vstřelil do vlastní sítě Andreas Christensen, čímž poněkud předznamenal neúspěšný večer hostů. Real se po pěti porážkách v řadě dočkal klíčových třech bodů, které jej alespoň prozatím dostaly ze sestupového pásma.

Legendární Brazilec Ronaldo se jako majitel musel začít výrazně strachovat o osud svého klubu v nejvyšší španělské soutěži. Valladolid si totiž v Cádizu připsal již pátou porážku v řadě a propadl se na sestupovou 18. příčku. V dalším programu soutěže ho sice ještě čekal klíčový střet s konkurentem z Getafe, bodovat ale mohl i proti čerstvému mistrovi. Barcelona už o nic nehrála, o čemž vypovídala i předchozí domácí porážka s Realem Sociedad.

Domácí dopřáli svým fanouškům snový začátek. Již ve druhé minutě se pokusil odvrátit centr Christensen, ovšem jeho hlavička zamířila za záda Marca-André ter Stegena. Odpověď měl na kopačkách Raphinha, který si navedl míč z levé strany do středu vápna, ale jeho následnou střelu na přední tyč brankář pohlídal. Ve 22. minutě dostali Pucelanos možnost navýšit své vedení z pokutového kopu. Cyle Larin zvolil pravý dolní roh a penaltu proměnil. Dvougólový náskok motivoval Barcu ke zvýšené aktivitě, Valladolid však podržel hned ve třech po sobě jdoucích akcích výborně chytající Jordi Masip. Ve 43. minutě zahrával přímý kop Raphinha, ale jeho střela se mezi tři tyče nevešla.

Do druhého poločasu naskočili opět lépe domácí, když si skvěle naběhl za obranu Larin, ovšem jeho následnou přihrávku poslal Gonzalo Plata pouze doprostřed branky. Třetí direkt mohla Barca inkasovat v 58. minutě. Plata poslal střílený centr mířený na Larina, který na něj nakonec nedosáhl, balon však dopadl na tyč a Iňaki Peňa si pořádně oddechl. Definitivní rozhodnutí zápasu přišlo v 73. minutě. Larin potáhl míč na pravé straně a předložil jej pro Platu, ten se v zakončení na přední tyč nemýlil. Barca se přece jen svého gólu dočkala, když našel Roberta Lewandovského průnikovou přihrávkou Frenkie de Jong. Útočník obešel brankáře a připsal si již svůj 23. přesný zásah v ročníku.

Valladolid tak využil mistrovské kocoviny soupeře a rázně odmítl osmou porážku ve vzájemných kláních v řadě. Na důležitou výhru se pokusí navázat 28. května v Almeríi, Barcelona tentýž den přivítá Mallorku.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Girona FC 1:1

23.05.2023 19:30

Góly: 42. Carles Pérez - 59. Cristhian Stuani (pen.)

Celta si na potvrzení záchrany bude muset počkat, protože v domácím utkání jen remizovala s Gironou. Tím jen potvrdila, jak moc se jí v poslední době nedaří. Hosté se ale také chtěli vrátit na vítěznou vlnu, což se jim každopádně nepovedlo.

Přitom Celta na tom nebyla herně špatně a od prvních minut v podstatě nedávala svému soupeři moc prostoru. Girona se na polovinu protivníka dostala až po nějakých osmi, devíti minutách, kdy se povedlo projít až k vápnu ukrajinskému útočníkovi Cyhankovi. Domácí postupem času dobývali obranu Girony, vlastně se však z toho stalo jen obléhání bez nápadu či šance.

Po osmadvaceti minutách se k dorážce po zajímavé ráně dostal Strand Larsen, avšak pálil jen nad bránu, kterou strážil Paulo Gazzaniga. Tři minuty před koncem první půle už to nicméně Celtě vyšlo. Javier Galán táhl brejk po levé straně, poněvadž se mu povedlo obrat o míč soupeře nedaleko poloviny hřiště. Pak ve vápně balon zasekl a všiml si ve druhé vlně volného Carlese Péreze. Ten krásnou ranou s přispěním teče skóroval, a připsal si tedy svou pátou letošní branku ve všech soutěžích dohromady.

Druhá půle přinesla poměrně brzké srovnání. Cyhankov byl totiž ve vápně faulován a sudí pískal penaltu pro Gironu. K ní se postavil Cristhian Stuani, jenže Villar jeho ránu vyrazil. Jenže moc velkou radost z toho mít nemohl, protože penalta se kvůli předčasnému vběhnutí hráčů do vápna opakovala. A napodruhé ji Stuani už proměnil! Dvacet minut před koncem ještě těsně minul Stran Larsen, přičemž Gazzaniga zlikvidoval i krásné zakončení Péreze.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - UD Almería 1:0

23.05.2023 19:30

Góly: 45+4. Takefusa Kubo

Real Sociedad už je hodně blízko tomu, aby zpečetil svou kvalifikaci do Ligy mistrů. Dnes udělal další krok, když porazil Almeríu. Je ale fakt, že mu hodně pomohl hostující útočník Luis Suárez, který byl už po pětatřiceti minutách vyloučen.

Delší dobu se na stadionu Anoeta nedělo nic zajímavého. Snad s výjimkou nečekaného zranění opory domácího La Realu Davida Silvy, který musel kvůli zdravotním potížím ze hry už ve 20. minutě. Pak se hra chvíli přelévala ze strany na stranu, ovšem bez výraznějších šancí. Až deset minut před koncem poločasu se udál jeden ze dvou klíčových momentů. Luis Javier Suárez zbytečně dojel kopačkou napřed Le Normanda a po zásahu VARu sudí přehodnotil svůj původní výrok na červenou kartu!

A druhý zásadní moment nastal ve čtvrté minutě nastavení. Tlak Realu rezultoval v obléhací manévry, které narušil až mladík Takefusa Kubo. Dostal totiž dostatek prostoru, potáhl míč do vápna a prostřelil všechno, co mu stálo v cestě.

Almería se pokoušela s výsledkem něco udělat, vůbec se jí však nedařilo v zakončení. Největší šanci na srovnání měl až ke konci utkání střídající útočník Largie Ramazani, ten každopádně bombou bez přípravy trefil jenom tyč!

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
36
27
4
5
66 : 18
85
2
Real Madrid
36
23
5
8
72 : 34
74
3
Atlético Madrid
36
22
7
7
66 : 30
73
4
Real Sociedad
36
20
8
8
48 : 32
68
5
Villarreal CF
36
19
6
11
56 : 36
63
6
Real Betis
36
16
8
12
43 : 39
56
7
Athletic Bilbao
36
14
8
14
46 : 41
50
8
CA Osasuna
36
14
8
14
34 : 39
50
9
Girona FC
36
13
10
13
56 : 51
49
10
Sevilla FC
36
13
10
13
45 : 50
49
11
RCD Mallorca
36
13
8
15
34 : 40
47
12
Rayo Vallecano
36
12
10
14
43 : 49
46
13
Valencia CF
36
11
7
18
39 : 42
40
14
Celta Vigo
36
10
10
16
41 : 51
40
15
UD Almería
36
11
6
19
46 : 62
39
16
Getafe CF
36
9
11
16
32 : 44
38
17
Cádiz CF
36
9
11
16
28 : 52
38
18
Real Valladolid
36
11
5
20
33 : 63
38
19
Espanyol Barcelona
36
8
11
17
47 : 64
35
20
Elche CF
36
4
9
23
28 : 66
21

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (33)

Přidat komentář
loki5

Docela zajímavá statistika. Barcelona nemá v lize jediný gól z penalty. Docela je to ukazuje Xaviho herní systém.

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslím, že tohle nemá obdoby.

Reagovat
Kejza

Xavi má systém, a mohl bych ho vidět? Ne, fakt, co to ukazuje?

Reagovat
celeb

ze s posilami za stovky milionov nedokaze vyhrat jediny zapas, kedy ide o vsetko. Ze sa na jeho hru neda pozerat.

Ignorovanie Fatiho, ktory najskor dostane ako obrovsku poctu dres s cislom 10, aby nasledne ked sa mu podari dostat zo zraneni nedostaval potrebny priestor a aj v zapasoch o nic mu Xavi radsej ukaze middlefinger. On potrebuje pravidelnu zapasovu zataz, je to mlady chalan, ktory viac premarodil nez hral posledne 2 roky! Fakt potrebujeme davat viac prilezitosti Torresovi ci Raphinovi v takychto zapasoch?!?

Roberto - snad som ho uz videl v Barce posledny krat. Kapitan!

Reagovat
Jordi Alba

Jestli to bude znamenat padák pro Getafe a Espanyol, tak to aspoň bylo pro dobrou věc. Každopádně krásná ukázka toho, jak je naše obrana bez Arauja kvalitní.

Reagovat
CHONG

Na druhou stranu, pokud by měl ten pád do Segundy stejný následný scénář jako minule, tak vlastně nakonec proč ne...

Reagovat
Jordi Alba

Ještě jsem ochotnej vás vyměnit za Cádiz. Ale ono se to blbě odhaduje, kdokoliv prostě získá 6 bodů a je v suchu.

Reagovat
Rizek

Jako jo, ale je ostuda to takhle vypouštět. MAtS měl naprosto nedostižnou sezonu, a my mu ji takhle kurvíme.

Reagovat
Jordi Alba

Ostuda to je, ale bejt to na mě, tak to dohrává béčko a rekordy se nehoní.

Reagovat
sergi

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa má v debutové sezoně nejvíc gólů od Ronalda 96/97. Pokud si někdo v hodnocení sezony zaslouží kritiku, tak on určitě ne. Docela mě mrzí, že už se na něho zase začínalo nehezky plivat, když neměl po MS nejlepší formu a navíc ofenzivní hráči okolo něj byli doslova na dně nebo zranění.

Reagovat
LAM

Já bych řekl, že od vedení 4:0 na Espanyolu to neukazuje vůbec nic Jako opravdu nemá cenu hledat cokoliv na hře, když už se vyhrálo a hráči se vidí tak maximálně na pláži. Teď bude důležitý jak se povede léto

Reagovat
Rizek

Jako asi jo, ale zbytečně si tu sezonu kazíme. Ať je to čím chce, tak hráči dosáhli hlavně v obranných statistikách nadpozemská (a možná neopakovatelná) čísla, a teď to za posledních pár kol spláchnou do hajzlu? Strašná škoda.

Reagovat
Mateo16

Kubo what a goal. toho bude neudržateľne aby zostal v Sociedade ešte jednu sezónu. Zase ďalší Odegaard

Reagovat
vilp

Zkusil bych to s ním místo Asensia.

Reagovat
misinho7

Reagovat
Mateo16

Tam sa vráti Brahim z hosťovania. Na to aby sa vôbec začalo špekulovať o by musel Eden odísť. Co bude extrémne náročné

Reálne to vidím ze Neapol pošle 40 mega a je vybavene

Reagovat
Jordi Alba

Ruce pryč.

Reagovat
Phillipinho

Kubo je borec. Konecne z jeho strany prulomova sezona. Snad ho Socky jeste diky ucasti v Lize mistru pristi sezonu udrzi

Reagovat
CHONG

RdT pořád madridista

Reagovat
Spagetka

Espanyol karmička

Reagovat
Spagetka

Espanyol karmička

Reagovat
Rizek

To jsou výsledky...

Reagovat
Pony Slaystation

Barca vsází, aby zaplatila ty dluhy?

Reagovat
Elliasson

Takže nakonec sedmá Osasuna a ne Athletic či Girona?

Reagovat
Jordi Alba

Nás imho bohužel sekne ten Betis teď, poslední kolo by mohla bejt ale sranda, Girona x Osasuna prlřímej, Athletic na Realu kterej to asi pustí, to samý Sevilla na Sockách. Z pohledu Girony tak či tak super sezóna, chtělo se nesestoupit, 49 bodů 2 kola do konce, hra velmi atraktivní, na poměry dnešní LL fakt nadprůměrná a to nepřeháním, jenom ta první trojka má víc vstřelených gólů v lize. Největší problém samozřejmě bude, že ten kádr se rozpadne.

Přání Gironka

Spokojil bych se s Osasunou, za mě od postupu do LL neskutečná konzistentní práce, prakticky nejlepší tým tý druhý desítky hned po pohárech

Tip Athletic

Reagovat
Xavi

Reagovat
king23

"Real bilancuje sezonu s Carlem Ancelottim na lavičce a bez pořádné trofeje."

Takže za pořádnou trofej už nepovažujeme ani Copa del Rey jo? U superpoháru a MS klubů to ještě dovedu pochopit, ale domácí poár fakt pořádná trofej je.

Reagovat
Israha

Třetí nejdůležitější v sezoně, no. Nevím jak ty, já nicméně vnímám každou sezonu bez alespoň ligového či LM titulu jako spíše neúspěšnou.

Reagovat
king23

Ano, v pořadí důležitosti je až třetí, souhlas, nicméně já sezonu s pohárem vnímám jako úspěšnou, kor když je doplněna SF Ligy mistrů. Mám pocit, že jsme si za posledních 10 let moc zvykli na vyhrávání Ligy mistrů, ale tato veleúspěšné období se nemusí zase dlouho opakovat. A v domácí lize je to před sezonou tak 39% Barca, 39% Real, 20% Atleti, 2%% někdo jiný, takže to bychom pak museli považovat za neúspěšné sezony v průměru tak 2 za 3 roky.

Reagovat
Israha

Tohle už je zatížené subjektivním vnímáním, které se odvíjí od náročnosti každého fanouška. Osobně jsem jako fanoušek Realu Madrid hodně náročný, protože fandím klubu, co má kapitál, prestiž a ambice vyhrávat velkou trofej (tedy LM či domácí ligu) každý rok. A jakkoliv je to jen má soukromá domněnka, mám pocit, že interně v rámci klubu se to vnímá podobně.

Reagovat
sergi

Ono ako sa to bere. Neber to ako rýpanie, ale keď ho Real vyhrá tak to trofej je poriadna ale keď ju nevyhrá, tak to je mickey mouse cup..

Reagovat
Jordi Alba

Jak se to vezme no, sezóna jenom s ním furt asi úspěšná není, naopak když vyhraješ jednu z LL a LM + k tomu pohár hned se to bere jako super dvě trofeje. Superpoháry blbost, to že jsme porazili Real, je sice fajn, ale to je tak všechno - celkově mě ta soutěž moc nebaví jak tam jsou 4 týmy. U Copy jsem měl osobně taky radši starší formát, nicméně tenhle dává větší šanci všem, dřív se prostě favorit na 1 zápas úmyslně vysral a šlo to vidět, teď to vypustíš a končíš a to je asi dobře.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele