36. kolo
24.05.2023 19:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Nicolas Jackson (© AFP)

Villarreal neměl potíže s Cádizem, ten mu výhru skoro daroval

Villarreal neměl s Cádizem potíže a to především kvůli několika chybám, kterých se hosté v obraně dopustili. Díky nim se dvakrát prosadil mladíček Nicolás Jackson a "Žlutá ponorka" slaví tři body.

Villarreal se prezentuje v lize velmi solidní formou a platí to zvlášť v posledních utkáních, kde ztrácí body jen minimálně. Cádiz se oproti tomu minule zachránil jen o jediný bod a letos měl před sebou podobné vyhlídky, nepříliš radostné. V současné chvíli totiž jeho náskok na sestupové pozice činil jen tři body. A v duelu s Villarrealem byl vším, jen ne favoritem.

Několikrát v úvodu vystrašil svého soka v bráně mladík Jackson, ale první větší šanci si připsal střelec mnohem zkušenější. Gerard Moreno, který v patnácté minutě obral o míč Espina a upaloval sám na bránu Ledesmy, jenže ten nakonec zasahovat nemusel a sledoval, jak Morenova rána míří těsně vedle. Po dalších šesti minutách se ale situace v podstatě opakovala, protože Jackson obral o míč Carceléna a pak obešel snadno i brankáře Ledesmu.

Třicet pět minut uplynulo velmi rychle, zvlášť pro Cádiz, který rozhodně nebyl brankáři Reinovi nijak nebezpečný. Naopak ještě do konce první půle inkasoval další trefu. Gól Manuela Triguerose sice ještě sudí kvůli útočnému faulu neuznali, ale po další chybě Cádizu už byl následný kontr Villarrealu smrtící. Espinovu chybu v rozehrávce dokonale potrestal Nicolás Jackson, který vstřelil snadno druhý gól "Žluté ponorky".

Cádiz potřeboval zkvalitnit hru a přestat dělat chyby, ale to se mu nedařilo. Parejova souhra s Triguerosem se nesetkala s úspěchem, Triguerosova rána dvacet minut před koncem taky nebezpečná nebyla. Hostující Alcaráz v závěru velkou šanci nedal a proto Cádiz odjíždí zklamaný.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele