36. kolo
23.05.2023 19:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Cristhian Stuani (© AFP)

Celta vedení neudržela, z opakované penalty srovnal Stuani

Celta si na potvrzení záchrany bude muset počkat, protože v domácím utkání jen remizovala s Gironou. Tím jen potvrdila, jak moc se jí v poslední době nedaří. Hosté se ale také chtěli vrátit na vítěznou vlnu, což se jim každopádně nepovedlo.

Přitom Celta na tom nebyla herně špatně a od prvních minut v podstatě nedávala svému soupeři moc prostoru. Girona se na polovinu protivníka dostala až po nějakých osmi, devíti minutách, kdy se povedlo projít až k vápnu ukrajinskému útočníkovi Cyhankovi. Domácí postupem času dobývali obranu Girony, vlastně se však z toho stalo jen obléhání bez nápadu či šance.

Po osmadvaceti minutách se k dorážce po zajímavé ráně dostal Strand Larsen, avšak pálil jen nad bránu, kterou strážil Paulo Gazzaniga. Tři minuty před koncem první půle už to nicméně Celtě vyšlo. Javier Galán táhl brejk po levé straně, poněvadž se mu povedlo obrat o míč soupeře nedaleko poloviny hřiště. Pak ve vápně balon zasekl a všiml si ve druhé vlně volného Carlese Péreze. Ten krásnou ranou s přispěním teče skóroval, a připsal si tedy svou pátou letošní branku ve všech soutěžích dohromady.

Druhá půle přinesla poměrně brzké srovnání. Cyhankov byl totiž ve vápně faulován a sudí pískal penaltu pro Gironu. K ní se postavil Cristhian Stuani, jenže Villar jeho ránu vyrazil. Jenže moc velkou radost z toho mít nemohl, protože penalta se kvůli předčasnému vběhnutí hráčů do vápna opakovala. A napodruhé ji Stuani už proměnil! Dvacet minut před koncem ještě těsně minul Stran Larsen, přičemž Gazzaniga zlikvidoval i krásné zakončení Péreze.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele