36. kolo
24.05.2023 19:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Karim Benzema (© AFP)

Real Madrid v závěru díky Rodrygovi urval výhru nad Rayem

Real Madrid si doma ve vloženém kole poradil s Rayem, i když mu soupeř vstřelil vyrovnávací branku pár minut před koncem. V 89. minutě se ale Rodrygo postaral o to, že Real přeci jen slaví tři body.

Na stadionu Santiaga Bernabéua se utkaly dva týmy, kterým snad kromě cti už o nic zásadního nešlo. Real bilancuje sezonu s Carlem Ancelottim na lavičce a bez pořádné trofeje, Rayo se po skvělé podzimní části ocitlo v solidním středu tabulky a tenhle prostor nehodlalo opustit. Zároveň chtělo slavnějšího soupeře pořádně pozlobit. A že se mu to bude dařit, dokázala rána Valentína z dálky, která se snesla jen těsně nad břevno.

Obdobně to na druhé straně zkoušel z dálky i obránce Antonio Rüdiger, který ale také nemířil přesně. Santi Comesaña prokličkoval až ke střele, kterou však bez větších potíží zlikvidoval brankář Thibaut Courtois. "Bílý balet" byl ale přeci jen aktivnějším týmem a po třiceti minutách to dokázal vtělit i do ukazatele skóre. Rayo chybovalo v obraně, Valverde dokázal vysunout Karima Benzemu a zkušený Francouz si poradil i s brankářem Dimitrievskim.

Do konce poločasu se zkoušel prosadit ještě Rodrygo, ale mířil mimo. Úvod do poločasu druhého se nesl ve znamení opatrnosti ze strany Realu a neschopnosti překvapit kvalitní obranu z pohledu Raya. Trochu aktivněji začal působit Luka Modrić, ale na konci sezony už zdaleka nemá tolik sil či invence, jak jsme u něj zvyklí.

Nástup do poločasu druhého byl ve znamení trpělivé hry Realu, která se točila primárně kolem jednoduché kombinace bez rizika, zatímco Rayo čekalo na jakoukoli šanci, kterou by mu snad Real poskytl. Ten ale mezitím prostřídal, poslal na plac čerstvé síly a nepředpokládal potíže. Jenže těch se nakonec dočkal. V 84. minutě totiž krásnou nahrávku do vápna zpracoval Raúl de Tomás a přízemní ranou překonal brankáře Courtoise, který neměl šanci zasáhnout!

Ani tehdy to ale Real nevzdal a prakticky okamžitě si vzal své vedení zpátky. Po pouhých pěti minutách si Brazilec Rodrygo naběhl na hranici pokutového území a ranou do vzdálenějšího rohu branky Cádizu stanovil definitivní skóre - 2:1 pro Real!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele