36. kolo
23.05.2023 19:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Realu Sociedad (© AFP)

Real Sociedad urval s Almeríou hubené vítězství

Real Sociedad už je hodně blízko tomu, aby zpečetil svou kvalifikaci do Ligy mistrů. Dnes udělal další krok, když porazil Almeríu. Je ale fakt, že mu hodně pomohl hostující útočník Luis Suárez, který byl už po pětatřiceti minutách vyloučen.

Delší dobu se na stadionu Anoeta nedělo nic zajímavého. Snad s výjimkou nečekaného zranění opory domácího La Realu Davida Silvy, který musel kvůli zdravotním potížím ze hry už ve 20. minutě. Pak se hra chvíli přelévala ze strany na stranu, ovšem bez výraznějších šancí. Až deset minut před koncem poločasu se udál jeden ze dvou klíčových momentů. Luis Javier Suárez zbytečně dojel kopačkou napřed Le Normanda a po zásahu VARu sudí přehodnotil svůj původní výrok na červenou kartu!

A druhý zásadní moment nastal ve čtvrté minutě nastavení. Tlak Realu rezultoval v obléhací manévry, které narušil až mladík Takefusa Kubo. Dostal totiž dostatek prostoru, potáhl míč do vápna a prostřelil všechno, co mu stálo v cestě.

Almería se pokoušela s výsledkem něco udělat, vůbec se jí však nedařilo v zakončení. Největší šanci na srovnání měl až ke konci utkání střídající útočník Largie Ramazani, ten každopádně bombou bez přípravy trefil jenom tyč!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele