36. kolo
25.05.2023 21:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Oslavující Jaime Mata (© AFP)

Osasuna se ve vzájemném zápase dotáhla na Athletic

Osasuna zvládla přímý souboj o sedmou příčku a díky výhře 2:0 nad Athletic Clubem se na svého soupeře bodově dotáhla. Šanci na Konferenční ligu mají i další celky a závěrečná dvě kola kola slibují velké drama. Čtvrteční zápas na El Sadaru rozhodli Ante Budimir a Lucas Torró.

Jde bezpochyby o důležité vítězství, protože Athletic se mohl v případě úspěchu na sedmém místě osamostatnit. A co víc, příležitost probojovat se do evropských pohárů má hned několik týmů. Vždyť jedenáctá Mallorca ztrácí jen tři body.

Athletic byl v prvním poločase nebezpečnějším týmem, byť se o nějaké plejádě šancí nedá mluvit. Teprve po půlhodině hry přišel první náznak a Iňakiho Williamse včas zastavil Peňa. Až ve 44. minutě měl stejný útočník loženku a zblízka ho vychytal Fernández.

Osasuna si vytvořila první velkou šanci až po změně stran a hned z toho byla vedoucí branka. Na centr Moncayolu si naskočil Ante Budimir a hlavou poslal Osasunu do vedení. Athletic se ani potom nedostal do tempa a naopak Osasuna hru plně kontrolovala.

V 77. minutě přiblížil domácí k vítězství Lucas Torró, který zakončil kombinaci na malém vápně. Baskům nebylo v tomto utkání přáno. Na branku soupeře sice vyslali pět střel, ale Fernández s žádnou z nich neměl problémy.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele