36. kolo
23.05.2023 22:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Valladolidu (© AFP)

Mistrovská kocovina dává Barce zabrat, upadající výkonnosti soupeře využil i Valladolid

Závěrečný zápas úterního programu 36. kola LaLigy přinesl velké překvapení, když Valladolid porazil mistrovskou Barcelonu na vlastní půdě 3:1. Katalánci inkasovali úvodní dvě branky už po 22 minutách, což se jim v tak krátkém čase naposledy "povedlo" téměř před 10 lety proti Getafe. První z nich si už ve druhé minutě vstřelil do vlastní sítě Andreas Christensen, čímž poněkud předznamenal neúspěšný večer hostů. Real se po pěti porážkách v řadě dočkal klíčových třech bodů, které jej alespoň prozatím dostaly ze sestupového pásma.

Legendární Brazilec Ronaldo se jako majitel musel začít výrazně strachovat o osud svého klubu v nejvyšší španělské soutěži. Valladolid si totiž v Cádizu připsal již pátou porážku v řadě a propadl se na sestupovou 18. příčku. V dalším programu soutěže ho sice ještě čekal klíčový střet s konkurentem z Getafe, bodovat ale mohl i proti čerstvému mistrovi. Barcelona už o nic nehrála, o čemž vypovídala i předchozí domácí porážka s Realem Sociedad.

Domácí dopřáli svým fanouškům snový začátek. Již ve druhé minutě se pokusil odvrátit centr Christensen, ovšem jeho hlavička zamířila za záda Marca-André ter Stegena. Odpověď měl na kopačkách Raphinha, který si navedl míč z levé strany do středu vápna, ale jeho následnou střelu na přední tyč brankář pohlídal. Ve 22. minutě dostali Pucelanos možnost navýšit své vedení z pokutového kopu. Cyle Larin zvolil pravý dolní roh a penaltu proměnil. Dvougólový náskok motivoval Barcu ke zvýšené aktivitě, Valladolid však podržel hned ve třech po sobě jdoucích akcích výborně chytající Jordi Masip. Ve 43. minutě zahrával přímý kop Raphinha, ale jeho střela se mezi tři tyče nevešla.

Do druhého poločasu naskočili opět lépe domácí, když si skvěle naběhl za obranu Larin, ovšem jeho následnou přihrávku poslal Gonzalo Plata pouze doprostřed branky. Třetí direkt mohla Barca inkasovat v 58. minutě. Plata poslal střílený centr mířený na Larina, který na něj nakonec nedosáhl, balon však dopadl na tyč a Iňaki Peňa si pořádně oddechl. Definitivní rozhodnutí zápasu přišlo v 73. minutě. Larin potáhl míč na pravé straně a předložil jej pro Platu, ten se v zakončení na přední tyč nemýlil. Barca se přece jen svého gólu dočkala, když našel Roberta Lewandovského průnikovou přihrávkou Frenkie de Jong. Útočník obešel brankáře a připsal si již svůj 23. přesný zásah v ročníku.

Valladolid tak využil mistrovské kocoviny soupeře a rázně odmítl osmou porážku ve vzájemných kláních v řadě. Na důležitou výhru se pokusí navázat 28. května v Almeríi, Barcelona tentýž den přivítá Mallorku.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele