36. kolo
24.05.2023 22:00 CET
3 : 3
(0:2)

Reportáž

Cesar Montes (© AFP)

Favorit z Madridu předvedl nevídaný zkrat. O přežití bojující Espanyol smazal třígólové manko

Fotbalisté Espanyolu ukázali ve 36. kole LaLigy příkladný boj o záchranu, když na vlastní půdě vyválčili s Atlétikem Madrid bod po divokém výsledku 3:3. Domácí prohrávali po 46 minutách hry už o tři branky, nic ovšem nevzdali a ve druhém poločase předvedli fantastické představení, které vedlo ke srovnání. Velkou zásluhu měl na zisku bodu Aleix Vidal, jenž hned u dvou branek asistoval. Dvě kola před koncem soutěže tak Andulky stále mohou živit naděje na záchranu, jelikož na 17. Cádiz nyní ztrácejí tři body.

Fotbalisté Atlétika mohli zakončit nepříliš úspěšnou sezonu alespoň na druhé příčce v tabulce před svým největším rivalem Realem Madrid. K tomu ovšem potřebovali ideálně vyhrát zbývající tři zápasy, protože na Los Blancos měli náskok pouhého jednoho bodu. Espanyol řešil naopak úplně odlišné problémy, jelikož bojoval o holé přežití. Před utkáním se topil na předposledním místě, na záchranu mu ale chyběl jen bod.

Modrobílí vstoupili do utkání aktivně a v průběhu úvodních dvou minut hned dvakrát prověřili pozornost Iva Grbiče přízemními pokusy. S přibývajícím časem se začali na soupeřově polovině objevovat častěji svěřenci Diega Simeoneho, kteří se krátce po uplynutí 20. minuty ujali vedení. Vhodně načasovaným náběhem se uvolnil Saúl Ňíguez a střelou na zadní tyč prostřelil domácího gólmana. Krátce po půlhodině hry měl na hlavě vyrovnání Denis Suárez, pokus směřující do středu branky ale Grbič reflexivně vyrazil. Atlético se všem soupeřovým pokusům ubránilo a krátce před koncem úvodního dějství navýšilo vedení, když po střele Yannicka Carrasca do tyče uklidil míč do odkryté branky Antoine Griezmann.

V 46. minutě vyrazil Fernando Pacecho dalekonosnou ránu Ángela Correy pouze k nohám Carrasca, který dorážkou k tyči prohloubil útrapy domácích. Espanyol se i přes vysoké manko dál tlačil dopředu, po hodině hry musel Grbič zasahovat proti střele Josela z hranice pokutového území. Gólman Atlétika odolával až do 64. minuty, kdy si na centr od rohového praporku naskočil César Montes a hlavou rozvlnil síť. Tlak týmu z Barcelony se stupňoval, útoky do otevřené obrany hrozili rovněž Los Indios. Po jednom z nich rozezvučel Nahuel Molina břevno. O zápletku se tak postaral v 75. minutě Joselu, jenž proměněnou penaltou snížil na rozdíl jediného gólu. Espanyol dokonal comeback o pouhé čtyři minuty později, kdy hlavou vyrovnal Vinícius Souza. V 84. minutě měl navíc na noze vedoucí trefu Joselu, Grbič ale obrat odmítl.

Atlético tak dobře rozehraný duel nezvládlo. Oba celky odehrají předposlední zápas sezony 28. května. Los Colchoneros změří síly s Realem Sociedad, Andulky pak svedou bitvu s Valencií.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele