LaLiga - preview 36. kola: Valencia si může zajistit záchranu

23.05.2023, 09:08, aktualizováno 25.05.2023, 09:02
Previews
Edinson Cavani (© AFP)

Situace ve spodní části tabulky je hodně vyrovnaná a Valencia stále nemá klid, přestože vyhrála poslední dva zápasy. Ve čtvrtek se představí na Mallorce, ven cestuje i Athletic.

RCD Mallorca - Valencia CF

čtvrtek 19:30

Jistotu setrvání v nejvyšší soutěži si může s definitivní platností zajistit Valencia. Los Che jsou po výhře s Realem Madrid blízko a pokud získají další tři body a sejdou se i další výsledky, může být hotovo. Bermellones zase mohou v případě úspěchu poskočit do první poloviny tabulky.

Mallorce se poslední kolo vůbec nepovedlo. Bermellones vůbec nestačili na Almeríi (0:3) a v tabulce jsou dvanáctí, přičemž případná pohárová Evropa se na devadesát procent uzavřela. Ve zbytku sezony už půjde domácím jen o umístění a stále je tu reálná možnost posunout se do první poloviny tabulky.

Asi o něco větší motivaci uspět bude mít v tabulce sousední Valencia. Los Che se minulý týden dostali z nejhoršího a v tuto chvíli jsou opravdu blízko záchraně. Svěřenci trenéra Barajy porazili jak Celtu Vigo (2:1), tak především doma Real Madrid (1:0) a na nesestupových pozicích mají pětibodový polštář. Pokud se Valencii podaří na Mallorce zvítězit, může být záchrana zpečetěna. Vyhrát na Estadio Iberostar ale nebude jednoduché. "Netopýrům" se to sice v minulé sezoně podařilo, ale v té letošní doma na Mallorcu nestačili.

Každopádně ať už zápas dopadne jakkoliv, je to pro Los Che špatná sezona a moc tomu nepřidá ani incident, který se odehrál ve víkendovém zápase s Realem Madrid. Byli to totiž příznivci Valencie, kteří pokřikovali na adresu Viníciuse Júniora rasistické poznámky a v důsledku toho byla Valencia uzavřena část stadionu na pět zápasů. Klub se proti tomuto verdiktu odvolal.

Domácí celek bude postrádat Manu Morlanese, Iňiga Ruize, Ludwiga Augustinssona a Matiju Nastašiće. O něco lepší situace panuje i v táboře Los Che. Eray Comert a Yunus Musah zůstávají mimo, ale vrací se stopeři Gabriel Paulista a Mouctar Diakhaby.

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajković - Sánchez, Valjent, Hadžikadunić, Copete, Pablo Maffeo - Ndiaye, Rodriguez, Baba, Lee Kang-in - Muriqi

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardashvili - Correia, Diakhaby, Gabriel Paulista, Gaya - Nico, Guerra, Andre Almeida - Diego Lopez, Cavani, Kluivert

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.10 - 2.90 - 2.78

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Athletic Bilbao

čtvrtek 21:30

Až do posledního kola se bude hrát o evropské poháry ve Španělsku. Athletic Club o víkendu zastavil sérii špatných výsledků a tři kola před koncem bude hájit sedmé místo mimojiné i před Osasunou. Ta ztrácí na baskický celek tři body.

Kdo si zajistí místenku v Konferenční lize? Přímý souboj o sedmé místo svedou ve čtvrtek Osasuna a Athletic Club, přičemž hosté mají k dobru tři body. Nejde však o jediné kandidáty. Zuby si ještě brousí Girona, Sevilla či Vallecano a tak se jeví vzájemný zápas jako velmi důležitý.

Osasuna o víkendu nedokázala překvapit favorizované Atlético Madrid a porážka 0:3 byla už čtvrtá za posledních pět kol. To v pohárové vřavě znamená propad a komplikaci.

Naopak Athletic vyhrál, i když ani on neoplývá dobrou formou. Hlavní cíl Basků je proniknout do pohárové Evropy, přesto se ale pokukovalo po prestižnějších soutěžích a když už ne po Lize mistrů, tak Evropskou ligu určitě. Přelom dubna a května se však hostům nepovedl a následoval citelný pád, po kterém vrátit se alespoň na šesté místo, bude nesmírně obtížné. Athletic si o víkendu poradil se Celtou Vigo, když se už v páté minutě prosadil Iňaki Williams a po změně stran rozhodl Álex Berenguer.

Letos půjde už o čtvrté měření sil. Zápas na San Mamés skončil bez branek a pak se oba soupeři potkali ještě v semifinále Copa del Rey. Úspěšnější byla po prodloužení ve druhém zápase Osasuna.

Jagoba Arraste nemůže počítat s dvojicí Darko Brašanać a Nacho Vidal. Absence hlásí i Athletic a ve čtvrtečním zápase se nepředstaví Ander Herrera, Iňigo Martínez a Jon Morcillo.

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Pena, Hernandez, Garcia, Sanchez - Moncayola, Torro, Oroz - Garcia, Budimir, Avila

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - De Marcos, Vivian, Paredes, Berchiche - Zarraga - N. Williams, Sancet, Muniain, Berenguer - I.Williams

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.26 - 3.33 - 2.39

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Elche CF - Sevilla FC

středa 19:30

Sevilla zbrojí na finále Evropské ligy, ale ještě předtím, než se vrhne na AS Řím, ji čekají dva tuhé zápasy LaLigy. V prvním z nich jede na Estadio Manuel Martínez Valero, kde ji v rámci vloženého kola čeká domácí Elche. A to se s první ligou chce rozloučit důstojně.

Domácí by ale pro Sevillu neměli představovat nic jiného než sparingpartnera, alespoň podle papírových předpokladů. Ostatně až doposud se jim nedařilo působit svým soupeřům nějakou vážnější újmu. A už dlouho bylo jasné, že právě Elche je jasným favoritem na sestup. Toho také nakonec dosáhlo ze všech nejdřív, za 35 odehraných utkání totiž získalo jen ubohých 20 bodů, patří mu tedy zcela po právu poslední místo.

Z něj už se svěřenci trenéra Sebastiana Beccaceceho nedostanou, ani kdyby vyhráli všechny tři zbylé duely. Možná i tahle definitiva způsobila, že ztratili poslední zbytky nervozity a v nedávné době si připsali několika zajímavých výkonů. Myšleno je především to, jak čtyřmi góly roztrhali Rayo Vallecano, nebo jak si poradili s Atléticem Madrid. V minulém kole už jim štěstí tak moc nepřálo a s Getafe si jen rozdělilo body.

Podobný osud s Elche delší dobu sdíleli i v Seville. Bídná forma pohárového účastníka stála dle vlastních slov sportovního ředitele Ramóna Monchiho několik bezesných týdnů a plno vrásek. Sampaoli ještě na trenérské lavičce neuspěl, ale José Luis Mendilibar, který jej nahradil, už ano. S jeho vydatnou pomocí se Sevilla vyškrábala nejen v lize na skvělé deváté místo, ovšem ještě se přes několik favoritů dostala až do finále Evropské ligy! Poslední květnový den tak stráví v Budapešti, kde si dá dostaveníčko s AS Řím.

Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badía - Morente, Bigas, Magallán, Clerc, Blanco - Fidel, Nwankwo, Gumbau - Nteka, Boyé

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Montiel, Rekik, Gudelj, Telles - Rakitić, Gueyé - Lamela, Ocampos, Gómez - Mir

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.49 - 3.51 - 2.19

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Cádiz CF

středa 19:30

Středeční večer se stane pro Villarreal příležitostí, jak se dostat blíž k vysněné Lize mistrů. Pořád platí, že na čtvrté místo ztrácí už pět bodů, ale ve hře jich je ještě devět, takže nic není definitivně ztraceno. Cádiz nicméně potřebuje body jako sůl a nehodlá je nechat domácímu mužstvu bez boje.

Villarreal, zdá se, našel svou ztracenou formu v ten nejlepší možný čas. Za posledních šest duelů prohrál jen jednou, čtyřikrát pak bral plný počet bodů. Villarreal měl minule proti Gironě namále a dlouho to vypadalo, že si se svým soupeřem jen rozdělí body. A to by mu v tabulce moc nepomohlo. Pak se však ve čtvrté nastavené minutě utrhl ze řetězu Gerard Moreno a vstřelil klíčový gól na 2:1 pro Žlutou ponorku.

Díky tomuto vítězství si Žlutá ponorka pojistila svou pátou příčku, a tím pádem nasazení do Evropské ligy. Poháry se proto na Estadio de la Cerámica objeví i ve čtvrté sezoně v řadě. Navíc domácí stále pokukují po prestižnějším umístění v Lize mistrů, jenže tady už to nevypadá tak reálně. Real Sociedad má solidní formu a navíc náskok pěti bodů. Díky poslednímu vítězství jdou svěřenci trenéra Quiqueho Sétiena do dalšího kola v roli týmu, který už pět utkání po sobě neprohrál.

Cádiz půjde do duelu jako jasný outsider i přesto, že v posledních třech případech s Villarrealem ani jednou neprohrál. Teď by se mu ovšem body hodně hodily, protože v současné chvíli ho jen tři dělí od sestupových pozic. Hosté mají pořád druhou nejhorší ofenzivu celé ligy, i když v minulém kole si ji díky výhře 2:0 doma nad Realem Valladolid přeci jen trochu vylepšili.

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Reina - Femenia, Mandi, Torres, A. Moreno - Terrats, Parejo, Lo Celso - Chukwueze, Jackson, Pino.

Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Carcelen, Hernandez, Mere, Espino - Escalante, Alacaraz - Bongonda, Guardiola, Sobrino - Ramos.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.49 - 4.73 - 6.83

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Real Madrid - Rayo Vallecano

středa 19:30

Slavný stadion Santiago Bernabéu je připraven na utkání Realu Madrid s Vallecanem, ve kterém půjde oběma týmům o co nejlepší umístění. Svěřenci Carla Ancelottiho budou chtít skončit na druhém místě před Atléticem, zatímco Rayo ještě může vybojovat pohárovou Evropu.

Hned dvě nepříjemné porážky zaznamenal v minulém týdnu Real Madrid. Po vyřazení z Ligy mistrů od Manchesteru City (0:4) nestačil královský celek ani na sestupem ohroženou Valencii (0:1). Suma sumárum, dohromady v těchto zápasech inkasoval pět gólů a nedal žádný. To není zrovna bilance, na kterou by byli v Madridu zvyklí. Real samozřejmě titul neobhájí, ale ve hře je i nadále titul španělského vicemistra. V tuto chvíli však na konkurenční Atlético ztrácí jeden bod.

V závěru sezony vyvstávají otázky, nakolik je druhé místo pro "Bílý balet" motivací. Teoreticky ještě může skončit na čtvrtém místě, což na jeho startu v Lize mistrů příští rok nic nemění. "Připravujeme se na zápas se vší touhou a nadšením," odmítl jakékoliv spekulace ohledně laxního nasazení do zápasu kouč Ancelotti. Mezitím Španělskem hýbe kauza ohledně rasistického chování některých fanoušků Valencie. Jejich terčem měl být Vinícius Júnior, jenž uviděl v inkriminovaném zápase červenou kartu. Podle Carla Ancelottiho to není poprvé a sám žádá mnohem tvrdší opatření, aby se podobná situace na stadionech už neopakovala.

Real by měl k utkání přistoupit se vší vážnosti, protože těžko bude u svých příznivců obhajovat třetí soutěžní porážku. Madridský gigant má navíc svému soupeři co oplácet, protože Rayo vyhrálo první zápas ve Vallecanu 3:2. Jinak historie vyznívá mnohem lépe pro Real, i když výhry, kterých nad Vallecanem v posledních letech vybojoval byly těsné.

Hosté se ještě nevzdávají myšlenky na evropské poháry, ale k tomu budou potřebovat na Santiago Bernabéu minimálně bodovat. Úkol je to vskutku složitý, zvláště v době, kdy se Rayu také moc nedařilo. Hosté prohráli v posledních dvou zápasech s Betisem a o záchranu hrajícím Espanyolem. Rayu patří v tabulce až jedenácté místo, ovšem na sedmý Athletic ztrácí "jen" tři body.

Italský stratég nemůže počítat s brazilským křídelníkem Viníciusem a mimo hru je i jeho krajan Mariano Díaz. Pouze jednu absenci pak hlásí Rayo, jmenovitě jde o suspendovaného Maria Suáreze. Real Madrid je jasný favorit, dokáže tuto roli doma naplnit?

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Militao, Rüdiger, Alaba - Kroos, Tchouameni, Modrić - Asensio, Benzema, Rodrygo

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Lejeune, Catena, F. Garcia - Comesana, Valentin - Palazón, Trejo, A. Garcia - De Tomás

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.38 - 5.23 - 8.52

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Real Betis - Getafe CF

středa 22:00

Ve středu večer se dočkají fotbalu i pravidelní či občasní návštěvníci Estadio Benito Villamarín. Do Sevilly k utkání s domácím Realem Betis zavítá Getafe, které hraje o hodně. Nejenže nemá jistou záchranu, ale dokonce ho jen skóre dělí od sestupových pozic!

Real Betis hodlá udržet současnou pátou příčku, která by mu zajistila kvalifikaci do dalšího ročníku Evropské ligy. Svěřenci trenéra Manuela Pellegriniho mají za sebou hodně očekávané utkání, protože se minule postavili v rámci městského derby Seville. A rozhodně se za svůj výkon nemuseli stydět. Outsider utkání se samozřejmě pral se Sevillou, jež měla v zádech náročné utkání Evropské ligy s Juventusem, takže do toho nešlapala tak naplno, jak by asi jindy mohla. Ale i tak se bod s čistým kontem počítá.

Za šest posledních zápasů mají Béticos značně vyrovnanou bilanci - dvě porážky, dvě výhry a stejný počet remíz. Do karet jim hraje i domácí prostředí, protože ze Sevilly se Getafe coby vítěz vracelo naposledy na začátku roku 2019. Pellegrini nyní bude postrádat zraněnou dvojici Fékir - Ruiz, zatímco Miranda dostal minule červenou kartu.

Getafe se v Seville taky neukáže kompletní, zranil se mu totiž záložník Mauro Arambarri. Situace týmu, k němuž se vrátil Pepe Bordalás, je velmi složitá. Jen lepší skóre ho dělí od osmnáctého místa a že by Getafe získalo nějak úchvatnou formu, to se taky říct nedá. Z šesti posledních duelů vyhrálo jen jednou.

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Bravo - Sabaly, Pezzella, Felipe, Abner - Rodriguez, Akouokou - Juanmi, Canales, Pérez - José

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Mitrović, Alderete, Djene - Suárez, Milla, Maksimović, Iglesias - Aleñá, Ünal, Munir

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.33 - 2.95 - 3.85

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Atlético Madrid

středa 22:00

V zápasech mezi Espanyolem a Atléticem Madrid padá tradičně hodně branek a jen málokdy se stane, že bychom se nedočkali ani jedné branky. Ve středu večer můžeme očekávat další přísun branek, protože oběma týmům jde o hodně.

Zejména Espanyol potřebuje body jako sůl. Pořád mu totiž patří až předposlední místo a s každým dalším kolem jeho šance na záchranu mizí. Stále ale se ještě drží a v současné chvíli ho od sedmnáctého Getafe dělí jen jeden bod. Svěřenci trenéra Luise Garcíi zvládli po dlouhé době opět vyhrát, v minulém kole si poradili s Rayem Vallecano. A znovu to bylo drama, do kabin šly obě jedenáctky za nerozhodného stavu 1:1.

Jenže v 59. minutě se Espanyolu povedlo reagovat na nepříjemnou branku z konce první půle a díky trefě mladíčka Nicoláse Melameda (byla to mimochodem jeho první branka v letošním ročníku LaLigy) Espanyol vyhrál duel, který by mu možná mohl v konečném zúčtování přinést i záchranu. Teď jej ale čeká mnohem složitější oponent.

A trenér García si je toho samozřejmě dobře vědom. V rozhovoru pro deník Marca před utkáním prozradil: "Atlético je skvělý tým a je pravda, že nám se letos nedaří. Nicméně už minule jsme ukázali, že se nehodláme vzdát. Myslím, že výhra nad Rayem nám dodala trochu života a energie, kterou budeme nutně potřebovat. Očekávám velmi náročný duel a to i po psychické stránce. Musíme bodovat a naše situace je velmi vážná. Doufám, že od každého hráče na trávníku uvidím maximální nasazení."

Minulý úspěch se neobešel bez šrámů, protože ze zdravotních důvodů musel hřiště opustit zkušený obránce Sergi Gómez. K dispozici zřejmě nebudou ani José Gragera s Martinem Braithwaitem. Ani Atlético nemá kompletní kádr, chybí mu střelec Morata a kromě něj i další opory, Oblak, Lemar, Depay, Llorente a Savić, všichni jsou stále zranění.

Atlético šokovalo španělskou fotbalovou veřejnost porážkou od sestupujícího Elche, ale naštěstí na ni dokázali svěřenci trenéra Diega Simeoneho reagovat. Na stadionu Wanda Metropolitano to minule byla jednostranná záležitost, Atlético nedalo šanci Mallorce a dalo jí tři branky. I přes mírné zaváhání z předminulého kola si ale Colchoneros stále udržují průběžnou druhou příčku, což by vzhledem k nepovedenému úvodu sezony znamenalo úspěch. Od třetího Realu dělí jeho městského rivala jeden bod a Atlético by jistě chtělo tohle postavení udržet až do konce.

Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Gil, Montes, Cabrera, Oliván - Darder, Calero - Puado, Melamed, Suarez - Joselu

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Grbić - Molina, Giménez, Hermoso, Witsel, Carrasco - Saúl, De Paul, Koke - Correa, Griezmann

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.95 - 3.67 - 2.41

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Girona FC

úterý 19:30

Celta Vigo se po solidním startu do nového roku zase trápí a současná mizérie ji poslala až do druhé poloviny tabulky. Navíc se klub z Viga stále nemůže pochlubit jistotou záchrany. K ní by se ale v případě výhry nad Gironou dost přiblížil.

Mužstvo vedené koučem Carlosem Carvalhalem zažívá hodně náročné období a zatím nemá jistotu záchrany. Celtě patří až 14. místo s tím, že od sestupového pásma ji dělí jen pouhé čtyři body. Teď ji navíc čekají dva důležité duely. Poté, co se utká s Gironou, bude zřejmě hrát o definitivní jistotu o víkendu s Cádizem na jeho půdě. Začátkem června se Celta postaví ještě proti korunovanému králi LaLigy z Barcelony.

Optimismus není zrovna na místě, uvážíme-li formu Celty. Ta totiž prohrála už poslední čtyři duely v řadě. Minule o gól těsně nestačila na Athletic, i když to v Bilbau chvíli vypadalo velmi nadějně. Jenže pouhé čtyři minuty po vstřelení branky Celta inkasovala gól na definitivních 2:1. Nad Gironou sice v minulých dvou střetnutích dokázala vyhrát, ale faktem je, že současná Girona má pro strach uděláno.

Dokonce bojuje o evropské poháry! Před začátkem vloženého kola se Girona usadila na skvělém osmém místě a jen dva body jí chybí k předkolu Konferenční ligy! Po třech výhrách v řadě si ale Michelův celek vybral slabší období a k remíze s Realem Sociedad minule přidal porážku z rukou Villarrealu.

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Villar - Vázquez, Aidoo, Nuñéz, Galán - Rodriguez, Veiga - Pérez, Cervi - Seferović, Larsen

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - A. Martínez, Bueno, Juanpe, Gutiérrez - Romeu, D. López - Couto, Cyhankov, Riquelme - Castellanos

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.13 - 3.45 - 3.75

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Real Sociedad - UD Almería

úterý 19:30

Od půl osmé se do víru vloženého kola vrhne i Real Sociedad, který by si před vlastními fanoušky moc rád připsal tři body. Ty by mu mohly pomoct k zajištění kvalifikace do Ligy mistrů, takže je asi jasné, že Almeríi nečeká v San Sebastiánu nic lehkého.

Real Sociedad prožívá skvělé chvíle a platí to zvlášť po nedávno skončeném kole. V něm se totiž baskickému mužstvu povedlo málo vídaný úspěch - La Real porazil na Camp Nou v roli hosta slovutnou Barcelonu. Svěřenci trenéra Alguacila tím potvrdili dobrou formu, vyhráli totiž už čtyři duely z posledních šesti a dál kvapně spěchají za konečným čtvrtým místem.

V první čtyřce mimochodem La Real neskončil ani jednou od roku 2013. Domácím budou tentokrát scházet Merquelanz, Silva, Sadiq nebo Méndez. Almería se na Anoetě představí bez Tourého, Kaikyho, Chumiho nebo bez Sviderskyho.

Almería bojuje zuby nehty o své setrvání mezi španělskou elitou a zdaleka ještě nemá vyhráno. Pořád jí totiž patří náskok pouhých čtyř bodů na sestupovou propast, do níž by aktuálně patnáctý tým LaLigy nerad spadl. Jenže to bude muset zlepšit svou venkovní bilanci. Ta je totiž přímo hrůzostrašná, neboť Almería vyhrála venku jen jediné utkání! A pouze Elche má doma horší bilanci než Almería. Na půdě soupeřů uhrál tým trenéra Rubiho jen sedm bodů a dvanáct utkání ze sedmnácti venkovních prohrál.

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Elustondo, Zubeldia, Le Normand, Rico - Illarramendi, Merino, Zubimendi - Oyarzabal, Sørloth, Kubo

UD Almería - pravděpodobná sestava:
Martinez - Pozo, Ely, Babić, Centelles - Robertone, Costa, De la Hoz - Lazaro, Suárez, Embarba

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.39 - 5.10 - 8.71

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Real Valladolid - FC Barcelona

úterý 22:00

Real Valladolid bojuje o záchranu, ale v tomto kole ho čeká opravdu náročný úkol popasovat se s Barcelonou. Pucelanos potřebují body jako sůl, protože tři kola před koncem zůstávají v sestupovém pásmu. Barca, coby jistý šampion, už žádnou větší motivaci nemá.

Neznamená to však, že by utkání ve Valladolidu vypustila. Trenér Xavi zřejmě dá příležitost i jiným hráčům, kteří se budou chtít ukázat. Navíc Barcelona o víkendu prohrála s Realem Sociedad 1:2 a případný další nezdar by se jen těžko u fanoušků omlouval.

Každopádně půjde především o Valladolid, který potřebuje body, aby se zachránil. Tři kola před koncem není situace růžová, ale není také beznadějná. Pořád se dá se situací něco dělat, ale je potřeba přerušit už pětizápasovou sérii porážek. V minulém kole domácí podlehli v přímém záchranářském duelu Cádizu.

"Všichni tomu musíme dát víc, nyní není čas mluvit, ale konat. Musíme mít tu odvahu a touh. Závisí to stále na nás," prohlásil trenér Pezzolano. Pro Valladolid jsou zbývající tři kola jako tři finále a povzbudit tým přišel i slavný majitel Ronaldo. "Abychom vyhráli, musíme hrát víc, než perfektně," dodal kouč.

Pucelanos doma uspěli nad Barcou naposledy před devíti lety a i když s ní od té doby sehráli několik dobrých zápasů, pokaždé z toho byla porážka. Letošní utkání na Camp Nou pak znamenalo ostudu, protože Xaviho tým vyhrál 4:0.

Valladolidu budou chybět Luis Pérez, Selim Amallah, Anuar Tuhami i suspendovaný Martin Hongla. Ani Barcelona není kompletní a do utkání nebyli nominováni Pedri, Ronald Araújo a Jules Koundé. Dobrou zprávou je návrat Gaviho.

Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Fernandez, Sánchez, El Yamiq - Rosa, Monchu, Aguado, Olaza - Plata, Marin, Leon

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Peňa - Sergi Roberto, Alonso, Christensen, Baldé - Kessié, Busquets, Gavi - Dembélé, Lewandowski, Raphinha

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.81 - 3.87 - 1.97

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
35
27
4
4
65 : 15
85
2
Atlético Madrid
35
22
6
7
63 : 27
72
3
Real Madrid
35
22
5
8
70 : 33
71
4
Real Sociedad
35
19
8
8
47 : 32
65
5
Villarreal CF
35
18
6
11
54 : 36
60
6
Real Betis
35
16
8
11
43 : 38
56
7
Athletic Bilbao
35
14
8
13
46 : 39
50
8
Girona FC
35
13
9
13
55 : 50
48
9
Sevilla FC
35
13
9
13
44 : 49
48
10
CA Osasuna
35
13
8
14
32 : 39
47
11
Rayo Vallecano
35
12
10
13
42 : 47
46
12
RCD Mallorca
35
12
8
15
33 : 40
44
13
Valencia CF
35
11
7
17
39 : 41
40
14
Celta Vigo
35
10
9
16
40 : 50
39
15
UD Almería
35
11
6
18
46 : 61
39
16
Cádiz CF
35
9
11
15
28 : 50
38
17
Getafe CF
35
8
11
16
31 : 44
35
18
Real Valladolid
35
10
5
20
30 : 62
35
19
Espanyol Barcelona
35
8
10
17
44 : 61
34
20
Elche CF
35
4
8
23
27 : 65
20

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (40)

Přidat komentář
blaugrana

Vamos Valladolid!

Reagovat
smazaný uživatel

Pablo Torre v základu

Reagovat
Jordi Alba

Trošku jsem čekal vyloženě náhradníky doplněný Béčkem, ale bojujou o postup.

Reagovat
smazaný uživatel

Christensen

Reagovat
LAM

Moc okatě chceme potopit Espanyol

Reagovat
smazaný uživatel

To opravdu musí dělat schválně. Teď Stegen wtf výběh a Garcia

Reagovat
LAM

Naprosto nechápu proč musí Stegen chytat v takovejch zápasech kde prostě jeden jenom odehrát, když oni hrajou o všechno. Akorát si pokazí průměr, ale kdyby Real aspoň trochu hrál, tak by možná ten rekord měl.

Reagovat
patas92

Už teď se těším na příští sezónu bez Busquetse

Reagovat
LAM

Proč tohle vůbec řešíš? Po oslavách se prostě na to už vykašlali a není důvod hrát na plno. A to už bbylo i minule i když hrál Sergio

Reagovat
smazaný uživatel

Masip chytá jak bůh

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, že by se tam někdo přetrhl, ale takový Gavi na to úplně sere, hned bych ho sundal.

Reagovat
Jordi Alba

Měli si kluci Espanyolský pořádně rozmyslet ten výběh na trávník.

Reagovat
smazaný uživatel

Trapas...jedna věc je vypustit zbytečný zápas, druhá věc je udělat to tak, abychom nebyli za úplné kokoty. 3:0 a to ještě dali fialoví asi dvě tyčky.

Reagovat
smazaný uživatel

Larin docela dobrej hráč, ten má i na lepší tým. Lewa potvrdil status nejlepšího útočníka ligy a Torre nehrál alibisticky, i když z toho nic nebylo, aspoň nějaká pozitiva ze dvou zbytečných hodin.

Reagovat
LAM

Co je to za komedii s tím Viniciusem a anulováním ČK?

To jako po červený v budoucnu zase začne bulet, že mu nadávali a zase mu jí anulují, kvůli tomu že byl oběť? Co to má s tímhle společného? To se asi nikdy nestalo ne?

Reagovat
Phillipinho

Jeste se to nestalo no. Ja ocekaval, ze tam bude jeste vetsi flastr za to ironicke tleskani na rozhodciho po vylouceni a oni mu ji nakonec anuluji, jakoby se nestalo vubec nic.

Za me strasne nebezpecny precedens.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
CHONG

Ber to z té světlejší stránky, aspoň máš teď zase důvod bulet ty...

Reagovat
Israha

Tak faktem je, že rudou nedostal za nic, co by souviselo s rasistickými pokřiky, ale za "klasické" oplácení. Tady důvod k anulování (tedy jiný, než že si tím La Liga dělá PR) není .

Reagovat
Mass

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
misinho7

Reagovat
Mass

Tady si to vybreček spíš Vincek. Představ si, jak třeba Olayinka sundal toho hráče z Liberce a dostal za to červenou a následně stopku na 4 zápasy. A kdyby na něj někdo z diváků zařval že je opice, tak ten trest na 4 zápasy, kterej dostal, by se měl anulovat?

Reagovat
O.Giroud

anulovat a este vytlieskat Olayinku a hraci Slavie by mali tricka s jeho menom toto fakt nemoze obhajovat uz ani normalny fanusik Realu

Reagovat
Tony Stark

Aj s Durom mali dostať červenú kartu . Vinco dostal, Duro kvôli totálnemu zlyhaniu VAR nie, takže bol trest anulovaný. Nebezpečný precedens, ale férové rozhodnutie

Reagovat
patas92

Férové rozhodnutie by bolo, kdyby tu kartu dostal Duro zpětně

Reagovat
king23

A to bych chtěl Prosím pěkně zařídit jak? Počítač by pak namodeloval, jak by utkání dopadlo, kdyby hrála v 10 i Valencie?

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
patas92

Stejně jako namodeluješ zápas s Viniciusem bez červené. Nijak. Samozřejmě jsem myslel zápasovou stopku za červenou kartu.

Reagovat
king23

Tak to je ale zbytečné udělovat vůbec nějakou imaginární červenou kartu ne?

Pokud ti jde jenom o pozápasový trest, tak ten může disciplinární komise přece udělit i bez červené karty v zápase.

Reagovat
patas92

Tak jsem to myslel. Je to mnohem logičtější řešení, než to rušit Viniciovi

Reagovat
Raul=Real

s týmto samozrejme každý rozumný musí súhlasiť

Reagovat
smazaný uživatel

A po anulovaní červenej karty akože "počítač" modeluje hru 11 na 11?

Reagovat
Mass

Férové jenom v tvojí hlavě. To že někdo jiný nedostal kartu neznamená, že bude karta anulována tomu, kdo oplácel.

Jinak Vincek si kartu zasloužil, celou situaci vyprovoval on už tim, jak tam strkal do Musaha.

Reagovat
Phillipinho

Nicolas Jackson od doby co neprosel lekarskou prohlidku v Sotonu, tak hraje jako Ronaldo

Reagovat
Jordi Alba

Už jsem to psal minulý kolo proti Gironě, ten se tam bohužel asi moc dlouho neohřeje.

Reagovat
Phillipinho

Ale on mi prisel do zimy dost bezradnej a fanousci Ponorky byli nadseni, ze za nej mel Soton zaplatit 24 mega euro. A najednou tenhe zlom

Reagovat
Eichel

v Bourmouthu nie? či si zle pamatám

Reagovat
Phillipinho

Jo koukam, ze mas pravdu.

Reagovat
Phillipinho

Proc sakra neni v roce 2023 v La Lize goal line technology? Ty zabery, na zaklade kterych byl gol uznanej, byly dost pochybny…

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele