36. kolo
24.05.2023 22:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Omar Alderete (© AFP)

Getafe potrestalo střeleckou nemohoucnost Betisu, z pásma sestupu ho odpoutal Alderete

Getafe zvládlo i v roli papírového outsidera klíčový duel na půdě Betisu, kde ve 36. kole LaLigy zvítězilo 1:0. Tři body byly pro madridský celek kriticky důležité z hlediska boje o záchranu. Azulones se totiž vítězstvím posunuli mimo sestupové pásmo na 16. příčku. Hlavním hrdinou se stal obránce Omar Alderete, jenž v 69. minutě potrestal několik neproměněných šancí domácích a vstřelil svůj první ligový gól v dresu Getafe.

Klubu z madridského předměstí šlo na stadionu Betisu opravdu o hodně. Getafe v minulém kole pouze remizovalo s již sestupujícím Elche, a v posledních třech kolech jej tak čekal nemilosrdný boj o ligovou příslušnost. Hosté si museli pohlídat především Borju Iglesiase, neboť to byl právě nejlepší střelec domácího celku, kdo rozhodl úvodní vzájemný zápas.

Jako první zahrozili zelenobílí, když po jejich povedené akci doputoval míč na hranici šestnáctky, odkud z první vypálil Sergio Canales, jeho střela ale letěla mimo. Po půlhodině se znovu připomněli domácí, tentokrát z velké dálky napřáhl Aitor Ruibal, tento pokus ovšem stačil bez větších problémů pokrýt David Soria v bráně Getafe. Aktivně hrající pravý bek na sebe znovu upozornil v nastavení první půle, kdy z prvního doteku poslal ostrý centr na Ayozeho Péreze, ten na něj však těsně nedosáhl.

Kmenový hráč anglického Leicesteru byl vidět také krátce po návratu ze šaten, kdy se ocitl v patrně největší šanci dosavadního průběhu utkání. Na hranici vápna si přebral milimetrovou kolmici Williana Josého, střelu bodlem ale za záda Sorii neprotlačil. Rychle následovala také velká příležitost Juanmiho, on ovšem neuspěl. Po hodině hry opět potvrdil svou velkou chuť Pérez, když si skvěle naskočil na centr z levé strany, jenže ani ve třetí dobré pozici nezakončil přesně. Promarněné šance mohly Betis mrzet v 69. minutě, kdy jako blesk z čistého nebe udeřili hosté. Přesný míč od rohového praporku si našel Alderete a nechytatelně jej poslal za záda Claudia Brava. Další velkou komplikaci do domácích řad přinesl Germán Pezzella, který v 78. minutě nevybíravě zasáhl kopačkou do krku Porta a musel se předčasně poroučet do kabin.

Betis si tak s nevyzpytatelným soupeřem neporadil a nezískal ani bod. V příštím zápase jej prověří další adept na postup do pohárů z Girony. Getafe se doma popere s Osasunou.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele