Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina B
04.06.2011 21:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Makedonie - Irsko 0:2

Irsko potvrdilo úlohu favorita i na půdě Makedonie a stále tak může živit naději na postup z první pozice. V tuto chvíli má na kontě úctyhodných třináct bodů a v těžké konkurenci Slovenska a Ruska se prozatím neztrácí. Patří mu sice stále třetí pozice, nicméně je pouze o skóre horší než dva úhlavní rivalové. Utkání ve Skopje mělo podobný průběh jako to v Irsku, favorit totiž dokázal vsítit dvě rychlé trefy a domácí se už nezvedli.

Hrdinou utkání se stala největší hvězda irského výběru Robbie Keane, který vsítil obě trefy svého výběru a hlavně on tak srazil soupeře do kolen. Už v úvodním duelu jednou do sítě Makedonie přesně mířil. Nicméně domácí se určitě mohli ještě v úvodním dějství vrátit do hry, avšak pět minut před přestávkou nedokázal proměnit nařízený pokutový kop Ivan Trickovski. Ve druhém dějství byli domácí lepším výběrem, už to ale nestačilo.

Úvodní trefa opravdu stála za to, Keane předvedl vskutku parádní kousek a dal svůj padesátý reprezentační gól. Po kombinaci hostujících hráčů na půlící čáře nakonec dostal dlouhou přízemní přihrávku do volného prostoru. Keane pak vypálil z neuvěřitelných třiceti metrů a pomocí teče obránce Bobana Grncarova balón zapadl k levé tyči za bezmocného gólmana Martina Bogatinova. Hosté pokračovali v tlaku, další branku se jim ovšem podařilo dát až deset minut před přestávkou.

Domácí předvedli opravdu naprosto neuvěřitelnou věc. Obrovskou hrubku udělal smolař utkání Grncarov. Po přihrávce Nikolce Noveskiho se snažil Grncarov přihrát zpátky na gólmana Bogatinova, jenže balón nepochopitelně nadzvedl a unikající Keane ho převzal, pohodlnou střelou k tyči pak v tváří tvář Bogatinovi uspěl - 0:2. Makedonci se však dokázali z nepříjemného šoku brzy oklepat a mohli situaci ve 41. minutě napravit.

John O'Shea totiž ve vápně poslal k zemi hvězdu domácí reprezentace Gorana Pandeva a sudí odpískal pokutový kop. K němu se s velkým sebevědomím postavil Ivan Trickovski, jenže branku vůbec netrefil. Ve druhé půli byla Makedonie aktivnější a do šancí se dostali Panděv se střídajícím Mariem Djurovskim, jenže branka už na stánku Filipa II. k vidění nebyla a Irové si odvážejí domu velice cenné tři body.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

remíza

Reagovat
smazaný uživatel

tezko tipovat...remiza by se mohla zrodit...tip 02..1:1,1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip10

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Green boys musí přivézt ze Skopje min. bod. Prohra by mnohé zkomplikovala, takže doufám, že vše dobře dopadne. Makendci jsou kousavý, ale snad víc než remízu doma neuhrají. Tip 1:1. IRELAND!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo IRELAND!!! Robbie se probudil právě včas a dokázal, že ještě nepatří do starého železa!!! Moc díky, jen tak dál!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele