Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina F
04.06.2011 18:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Lotyšsko - Izrael 1:2

Úvodní desetiminutovky obou poločasů patřily lotyšskému výběru, ale ve zbytku utkání byli rozhodně lepší hosté z Izraele, kteří díky brankám Benyouna a Ben-Haim zvítězili v Lotyšsku 1:2.

Do důležitého utkání vstoupili lépe domácí fotbalisté. Izrael moc dobře věděl, že potřebuje v Lotyšsku zvítězit, aby se udržel v nejvyšších patrech svojí kvalifikační skupiny, a to jeho hráčům svazovalo nohy. Dvěma dobrými ranami se hned v úvodu prezentoval Aleksandrs Cauna, ale ani jeden z jeho pokusů se nevešel mezi tři tyče.

Poté začali zvyšovat obrátky hostující fotbalisté a Lotyšsko mělo problémy s defenzívou. V 19. minutě přihrál Hemed zcela volnému Benayounovi a ten technickou ranou překonal Vaninse v domácí brance - 0:1.

Tenhle moment Izraelce hodně uklidnil a dodal jejich kombinacím značnou dávku jistoty. Zato domácí borci měli největší potíže s vlastní rozehrávkou, jelikož ztráceli obrovské množství míčů na vlastní polovině a dostávali se sami pod tlak.

Krátce před přestávkou přišel hodně důležitý moment. Lazdins ve vápně fauloval Spungine a nařízenou penaltu proměnil Tal Ben-Haim. Do kabin tak šli hosté s pohodlným dvoubrankovým vedením.

Druhý poločas začal hodně opatrně, možná až moc z hostující strany. Lotyšsko totiž vycítilo svoji šanci na kontaktní branku, která také padla v 62. minutě a opět to bylo z pokutového kopu. Hostující Cohen zahrál ve vápně rukou a do té doby nejlepší domácí hráč Cauna nedal Aouatomu v brance Izraele nejmenší šanci - 1:2.

Po kontaktní brance domácích se hra hodně kouskovali. Izrael měl strach, že by mohl inkasovat i podruhé a domácí akce za vyrovnáním ztroskotávaly na nepřesnostech v kombinaci. Čas hrál do karet spíše hostujícím fotbalistům, a čím více se blížil konec, tím lépe izraelští fotbalisté bránili svůj výsledek.

I přes snahu domácích v závěrečných minutách se na výsledku nic nezměnilo a Izrael si tak odváží z Lotyšska velice důležité tři body za vítězství 1:2.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

remíza

Reagovat
smazaný uživatel

Izrael je venku polovicni...ale tip na remizu dobry...tip X 1:1,2:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip02

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Lotyšsko se domá nenechá snad zahanbit, ale Izreal hraje o hodně. Tak asi tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

Lotyšsko si bude zoufat, ale hosté ukázali větší zkušenost. Izrael opět potvrdil, že v posledních letech se s ním už musí vážně počítat, byť se to někomu nelíbí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele