Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina G
04.06.2011 17:45 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Anglie - Švýcarsko 2:2

Anglie se Švýcary ve Wembley dlouho prohrávala, ale nakonec dokázala přes velkou snahu alespoň vyrovnat a před večerní dohrávkou tak může přijít o první místo ve skupině. Naopak svěřenci Ottmara Hitzfelda si odváží velice cenný bod a i nadále tak drží naději na postup.

Domácí vstoupili do utkání aktivně, již ve druhé minutě hledal Walcott nabíhajícího Benta, ale nebezpečí odvrátil na poslední chvíli Senderos. Vzápětí zahrozil Johnson, ale ani on nedokázal Benaglia výrazněji ohrozit. Hostující odpověď přišla v osmé minutě, po Terryho chybě se k míči dostal Inler, který neváhal a povedenou střelou prověřil Harta.

Postupem času se začala hra přecejen vyrovnávat a svěřenci Ottmara Hitzfelda se tak dostávali stále více k ohrožení domácí svatyně. Ve dvacáté minutě poprvé napřáhl Barnetta, ale tentokrát ještě byla jeho rána zablokovaná, před dobíhajícím Shaqirim stihl zasáhnout pozorný Hart. To už ale neplatilo po půlhodině hry, Lampard poslal k zemi Barnettu, ke standardní situaci se postavil sám postižený a přesnou střelou překonal Harta - 0:1.

O chvíli později se celá situace opakovala, Barnetta se postavil k další standardce a z úhlu se opět nemýlil - 0:2. Wembley bylo rázem v šoku, alespoň malou naději dal divákům před odchodem do kabin Lampard, který po faulu Djouroua na Wilshera se štěstím proměnil penaltu - 1:2. Vzápětí mohl srovnat stav Bent, ale Benaglio předvedl skvělý postřeh a hlavičku vyrazil.

Po obrátce se už na trávníku neobjevil v domácím dresu Lampard, místo něhož přišel na hřiště Ashley Young. A lepší nástup si ani naplánovat nemohl, v 51. minutě si po Bainesově přihrávce míč dobře zpracoval a nechytatelně skóroval - 2:2. O tři minuty později měli hosté možnost zahrávat další nebezpečný přímý volný kop, ale k balónu se tentokrát nepostavil Barnetta, nýbrž Shaqiri, ale Hart se i tak musel mít na pozoru.

Po hodině hry pálil znovu Shaqiri, ale ani tentokrát nedokázal Harta přimět k namáhavému zákroku. V 64. minutě našel Wilshere parádním pasem nabíhajícího Benta, ten ale prováhal ideální příležitost ke střele a Benaglio si následně bezchybně poradil. Za dalších šest minut napřáhl z dálky Young, Benagio míč pouze vyrazil, ale Bent nabídnutou příležitost nevyužil a vysoko přestřelil.

Atmosféra byla ve Wembley poněkud vlažná, hostující hráči jakoby to vycítili a ještě před závěrečným hvizdem tak chtěli strhnout vedení na svou stranu. V 83. minutě napřáhl z velké dálky aktivní Inler, ale jeho rána byla zablokovaná, naproti tomu Shaqiri střílel ze standardní situace o šest minut později nepřesně. V úplném závěru mohl rozhodnout i přes velkou pasivitu domácích v závěrečných minutách Downing, ale ani on neuspěl, a tak se oba celky rozešly smírně.

Autor: Jiří Vojík / soccernet.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Sance Svycarska budou mizive pokud prohrajou v Anglii a Cerna hora porazi Bulhary...a zrejme to tak i dopadne..tip 1...3:1

Reagovat
Filipow

Tak se nestalo ani jedno.

Reagovat
smazaný uživatel

To je fotbal, ale že se tato skupina zamotává, což?

Reagovat
smazaný uživatel

i mistr tesar se nekdy utne lol:-)

Reagovat
smazaný uživatel

anglie by melatip1 ale svickove muzou prekvapit

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Dufam ze nedojde k prekvapeniu a domaci vyhraju :) tipujem 2:0

Reagovat
PePiG7

2-1 Wazza,Milner-Frei

Reagovat
scholes18

Wazza nebude hrat..disc. trest

Reagovat
smazaný uživatel

Snad to Albion zvládne.Myslím, že Švýcary nepodcení. Rozhodne asi Bent...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tip-2 1

Prani-4 2

Reagovat
smazaný uživatel

Domácí si neohou dovolit zaváhat a proti nim navíc nastoupí nabuzený tým Švýcarska. Vidím to na těsnou výhru Albionu nebo remízku. Tip 3:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Milner

Reagovat
smazaný uživatel

a teraz ujde z muru...

Reagovat
smazaný uživatel

Že zrovna Djourou fauloval Wilshera.

Reagovat
smazaný uživatel

Není to poprvé, co Anglie doma ve slovutném Wembley klopýtla. Albion si to opět komplikuje sám, čím to asi bude? Hostům relativně již o nic nešlo a dokázali přitom překvapivě bodovat, vypadá to, že jsou na v FA nepoučitelní ....

Bohužel tu je na EF stále stejný nešvar, den po utkáních kvalifikace na ME není ve statistice potřebný údaj o počtu diváků. Že by nebylo možné sehnat vedle dalších údajů i tento, obzvláště u těchto atraktivních zápasů?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele