Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina H
04.06.2011 22:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Portugalsko - Norsko 1:0

Družina kolem Cristiana Ronalda svého dnešního soupeře doslova přejela. Gólově se však ujala pouze akce Naniho a Héldera Postigy. Druhý jmenovaný tak jediným gólem zápasu rozhodl o výhře Portugalců 1:0.

Utkání skupiny H začalo opatrně z obou stran. Přeci jen domácí potřebovali vyhrát, kdežto hostující Norové chtěli hlavně neprohrát. Na domácích Portugalcích bylo vidět obrovské odhodlání, ale ti se snažili své kombinace hrát hlavně přes největší hvězdu Cristiana Ronalda, kterýho norský výběr výborně bránil.

Přesto se fotbalista Realu Madrid dostal v úvodní dvacetiminutovce třikrát do dobré střelecké pozice. Bohužel pro portugalské fanoušky gólmana Jarsteina překonat nedokázal. Také norský výběr se vydal několikrát do útoku a nebezpečně pálili Huseklepp s Pedersenem. Závěr prvního dějství patřil opět domácím. Své střelecké štěstí zkoušeli neúspěšně Nani, Postiga a také Fabio Coentrao.

První poločas tak patřil jasně portugalskému výběru, zejména duo středních záložníků Meireles - Moutinho skvěle zahajovalo útočné akce, na jejichž konci většinou stál Ronaldo nebo Helder Postiga, a bránit tyto akce dělalo Norům obrovské potíže. Druhý poločas začal opět volně, ale opět to byli hladoví Portugalci, kteří se hnali za úvodní brankou zápasu, a právě proto byli také odměněni. Nani se skvěle uvolnil, odcentroval na Héldera Postigu a ten v malém pokutovém území už neměl problém s tím, aby míč uklidil do norské branky - 1:0.

Tahle branka zápas hodně rozhýbala, protože Norové teď museli také začít hrát směrem dopředu, což domácímu výběru náramně vyhovovalo. Ten totiž měl otěže zápasu pevně v rukách a do poslední minuty už nedopustil žádné drama. Portugalsko si tak připsalo veledůležité vítězství nad Norskem, na které se tak bodově dotáhlo a ve své kvalifikační skupině je již vedoucím mužstvem.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Vubec bych Nory nepodcenoval i kdyz se da ocekavat ze poprve v kvalifikaci prohrajou...stejne si myslim ze kurs na Nory je podceneny silne...tip X 0:0,1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
PePiG7

3-0 2xNani,CR7

Reagovat
smazaný uživatel

Snad Portugalsci nezklamou. Budu doufat ve výhru s hendikepem. Kristínka s Nanim to snad zařídí

Reagovat
smazaný uživatel

TIP-2 0

Prani-4 1

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud chce Portugalasko získat vedení ve skupině H, musí proti Norsku pořádně zabrat. Seveřenům se zatím vede skoro vše na co v této kvalifikaci sáhnou, tak čekám vypjatý souboj. Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Portugalsko potvrdilo svoji kvalitu a soupeři toho mnoho nedovolilo. Jen gólové vyjádření zůstalo chudší. Norsko si prohrou notně zkomplikovalo situaci ve skupině H a bude to ještě moc zajímavé. Bravo PORTUGAL!!!

Reagovat
smazaný uživatel

No, málem to bylo 0:0. Portugalci nehrajou poslední dobou vůbec dobře remizovali s Kyprem a prohráli s Norskem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele