Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina H
04.06.2011 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Island - Dánsko 0:2

Situace ve skupině H se pořádně zamotala a ve třech zbývajících duelech bude zajímavé sledovat, kdo nakonec postoupí z první pozice. Rozhodne se zřejmě ve dvou klíčových střetnutích, ovšem všechny celky by nesměly zaváhat s outsidery skupiny Kyprem a Islandem. Dánové první povinný krok zvládli a v těžkém střetnutí na Islandu si pohlídali pohodlné dvoubrankové vítězství.

V tabulce sice prozatím zůstávají na třetí pozici, nicméně horší než Norsko i Portugalsko jsou jen o skóre a navíc s oběma protivníky budou hrát v domácím prostředí. Island po pěti kolech získal pouze jediný korálek s Kyprem, určitě tak bude chtít tuto kvalifikaci zakončit důstojně na čtvrté pozici a svého úhlavního soka zdolat. Přitom hosté se dostali do vedení až po hodině hry, čtvrthodiny před koncem zisk tří bodů ztvrdili.

Hosté se mohli dostat do vedení už po dvou minutách, avšak islandský gólman Stefan Magnusson vyrazil ránu Michaela Krohna-Dehliho pěkně kolem tyčky. Ve 12. minutě po rohovém kopu Krohna-Dehliho hlavičkoval nebezpečně Bo Svensson, avšak jeho pokus skončil těsně nad břevnem. V dalším průběhu pálil z dobrých dvaceti metrů také nad břevno Nicklas Bendtner, po půl hodině hry neuspěl ani Christian Eriksen.

Závěr úvodního dějství však přeci jen patřil domácím, když Aron Gunnarsson svou pravačkou pálil jen o pár centimetrů nad branku, Eidur Gudjohnsen v tváří tvář neuspěl proti gólmanovi Thomasu Sorensenovi. Gudjohnsen byl tradičně nejnebezpečnější domácí hráč. Dvě minuty před pauzou prudce hlavičkoval, ovšem Svensson dokázal na poslední chvíli balón odvrátit. Ještě před gólovou situací hrozil v dresu hostů Niki Zimling, Magnusson ale pohodlně balón chytil.

Po hodině hry se Dánsko dočkalo a diváci se mohli kochat vskutku nádhernou trefou. Po centru Zimlinga se napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů záložník Lasse Schone a trefil se přímo k levé tyči - 1:0. Za čtvrt hodiny bylo definitivně rozhodnuto, když se do vápna dostal Dennis Rommedahl a zpětnou přihrávkou do středu na hranici vápna vyzval ke skórování Christiana Eriksena, který parádně zamířil k pravé tyči - 2:0.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...0:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 alebo 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2 0

Reagovat
smazaný uživatel

Island hraje sice doma, ale asi moc šancí nemá. Dánsko si nesmí dovolit zaváhat. Tip 0:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Předpoklady se potvrzují, do puntíku .... Bravo Dánsko!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele