Gambrinus liga preview - 1. kolo

02.08.2008, 08:18, aktualizováno 04.08.2008, 08:52
Previews
V pondělní dohrávce vstoupí do ligy také Bohemians Praha. Soupeřem pro nováčka soutěže bude Sigma Olomouc.
Viktoria Plzeň - Viktoria Žižkov  (sobota 17:00)
Plzeň, která přes léto kvalitně obměnila kádr, jde do nové sezony s cílem hrát atraktivní fotbal s množstvím gólů a bojovat o evropské poháry. Ligu začne doma proti Žižkovu a nebere nic jiného než tři body.

Západočeši budou chtít i letos mířit hodně vysoko. Tým přes léto výrazně posiloval. Došlo ke změně trenéra, když Krejčího nahradil zkušený Jaroslav Šilhavý. Z pražské Sparty do Štruncových sadů zamířila hned pětice hráčů: útočník Rezek, záložník Petržela, obránce Limberský, brankář Poštulka a tou největší posilou by měl být Pavel Horváth, který ponese kapitánskou pásku.

Klub zalovil také v zahraničí, z gruzínského Ameri Tbilisi si vybral Tatanašviliho, nejlepšího střelce loňského ročníku tamní ligy. Není se čemu divit, že vedení klubu si dalo za cíl hrát o nejvyšší příčky. A mnohými experty je Plzeň také označována za černého koně nejvyšší tuzemské soutěže. Na úvod čeká svěřence kouče Šilhavého tým z hlavní metropole. "Chceme rozhodně urvat tři body. Je to důležité i pro psychiku, protože Žižkov je klub, který by neměl být nad námi," prohlásil záložník Horváth.

Hosté odcestují do Plzně v roli týmu, který může překvapit. Desátý celek loňské tabulky narozdíl od svého sobotního soupeře méně posiloval. Ze známějších jmen získal českobudějovického Vozábala a obránce Gabriela z německého Bielefeldu. Kouč Stanislav Griga i jeho svěřenci si jsou vědomi, že je v úvodním zápase ligy nic lehkého nečeká. "Hrajeme se soupeřem, který hodlá útočit na přední příčky a kádr posílil zvučnými jmény. Jejich obrana je stabilizovaná a oproti minulému ligovému ročníku Plzeň zkvalitnila ofenzívu. V našem kádru nemůžeme počítat s Radkem Bukačem, který je v rekonvalescenci a otazník se vznáší i nad Novotným, Zenguem a Pilařem. Ten měl v tomto týdnu problémy se zuby," řekl Griga.
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Poštulka - Limberský, Hochmeister, Rada, Lecjaks - Rezek, Horváth, Trapp, Petržela - Varadi, Tatanašvili
Viktoria Žižkov - pravděpodobná sestava:
Hruška - Šťastný, Labant, Gabriel, Čermák - Stracený, Vozábal, T. Procházka, Koukal - Švancara, Kalod.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.25 - 4.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sparta Praha - FK Mladá Boleslav  (sobota 19:00)
První kolo nového ročníku fotbalové ligy slibuje několik zajímavých duelů, mezi ty nejvíce sledované určitě patří souboj pražské Sparty s Mladou Boleslaví. Oba týmy mají jen ty největší ambice a prohlašují, že chtějí ligu vyhrát. Určitě se tedy bude na co dívat.

Sparta již vstoupila do nové sezony, když ve druhém předkole Ligy mistrů zdolala Šeriff Tiraspol, a ikdyž herně neoslnila, vybudovala si velmi doboru pozici do odvety. "Snad bude výhra v Tiraspolu tou nejlepší pozvánkou na naši ligovou premiéru. Každopádně to bude další těžký test na začátku sezony," řekl nový trenér letenských Lavička. Ten bude před soubojem s Boleslaví řešit dilema, zda do brány postavit navrátilce Blažka, nebo Kozáčika, který vychytal nulu v Tiraspolu. Zajímavé bude určitě sledovat i výkon Patrika Bergera, hráče jenž by měl patřit mezi nejlepší v lize.

Mladá Boleslav udělala po poslední nepodařené sezoně velké změny. Na lavičku přivedla ambiciózního trenéra Hapala a několik posil, nejvíce respektu u soupeřů určitě budí nové útočné duo v obsazení Pecka - Papadopulos. Boleslav navíc proti Spartě, vyjma poslední vysoké prohry, vždy hrála velmi dobře a několikrát také na Letné bodovala na plno. "Máme tým schopný hrát hodně vysoko, který může vyhrát i na Spartě," řekl sebevědomě kouč Hapal. Zvláštní může mít utkání pro obránce Ševinského, který v případě že nastoupí, odehraje svůj stý ligový zápas.
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Kozáčik (Blažek) - Voříšek, Řepka, Kučera, Kadlec - Kladrubský, Hušek, Berger, Matušovič - Slepička, Holenda
FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Miller - Kalina, Janíček, Procházka, Hrdlička - Kysela, Rajnoch, Sylvestre, Poláček - Papadopulos, Pecka
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.60 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Baník Ostrava - SK Kladno  (sobota 19:00)
Adept na titul versus adept na sestup, asi takto by se dal popsat úvodní zápas nové sezony na ostravských Bazalech. Baník doma přivíta na úvod ligy Kladno a očekává se snadná výhra silného domácího týmu, kladenští ale nechtějí dát svou kůži lacino.

Ostrava si může gratulovat, jelikož se ji podařilo udržet letošního nejlepšího střelce ligy Svěrkoše. Právě on spolu s Davidem Střihavkou by měl bořit obranné valy kladenských. Ostrava má navíc doma s Kladnem skvělou bilanci, když mu ve dvou zápasech nasázela devět branek. Ovšem pozor, loni na podzim Kladenští na svém stadionu sebevědomou Ostravu rozdrtili výsledkem 3:0! "To je snad pádný důvod k tomu, abychom nic nepodcenili. Tým, který týden před ligou vyhraje v Liberci, musí mít sílu," varoval trenér Večeřa.

Kladno prozatím jezdilo do Ostravy spíš na výlet, než hrát fotbal, a dvakrát si odvezlo domů ostudný debakl. Nový kouč Kladna Hřídel ale věří, že staré pořádky se změní. "Jak já a celý realizační tým, tak celé mužstvo jsme odhodlaní v Ostravě zabodovat. Baník chce hrát v horních patrech, ale my strach nemáme," prohlásil sebevědomě nový kouč Kladna.
Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Vašek - Řezník, Neuwirth, Bolf, Tchuř - Rajtoral, Marek, Lukeš, Lička - Střihavka, Svěrkoš
SK Kladno - pravděpodobná sestava:
Pavlík - Bartoš, Killar, Gross, Hajník - Zoubele, Holub, Strnad, Šisler, Cigánek - Klinka (Zachariáš)
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.25 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tescoma Zlín - FK Jablonec  (sobota 19:00)
Fotbalová Tescoma bude chtít konečně prolomit domácí střelecké prokletí a vstoupit do nového ročníku Gambrinus ligy vítězstvím s novým trenérem Josefem Mazurou. Jablonci se podařilo na poslední chvíli získat navrátilce a největší útočnou zbraň Davida Lafatu a je možné, že nastoupí už v prvním kole.

Zlínští fotbalisté mají za sebou kvalitní a velice úspěšnou přípravu na novou sezonu. Soustředění se konalo v Rakousku, kde v jednom z přípravných zápasů zvítězili nad skotským účastníkem Poháru UEFA Motherwellem. Z vítězství se svěřenci kouče Mazury radovali ještě čtyřikrát a pouze jednou prohráli. Z nových posil se nejvýrazněji prosadil útočník Karel Kroupa, který nastřílel v přípravných duelech čtyři góly. Dnes čeká hráče první ostrá prověrka, na svém hřišti totiž zahájí svou ligovou misi proti Jablonci.

"Kluci pracovali v přípravě velmi dobře. Měli jsme sice náročný program, ale hráči přistoupili ke svým povinnostem maximálně zodpovědně a svým přístupem mi udělali velkou radost. Na ligu jsme připraveni, nic jsme nepodcenili, ale teprve mistrovské zápasy ukáží, jak na tom doopravdy jsme," prohlásil kouč domácích. Ten bude moci počítat s téměř kompletní sestavou, nenastoupí pouze zraněný univerzál Elšík.

Zato Jablonečtí se v přípravě hledali. První čtyři souboje prohráli, potom forma týmu postupně stoupala. Ligová generálka se jim výsledkově vyvedla, ve Varnsdorfu vyhráli 2:0. Kouči Františkovi Komňackém se kádr omladil. Mužstvo například opustilo zkušené duo Fukal s Barankem a talentovaný Necid, který se vrátil do Slavie. Naopak přišly ofenzivní posily v podobě Heska a Žofčáka. Největší posilou se ale stal útočník David Lafata, který se k týmu připojil ve čtvrtek. To, jestli se na trávníku objeví už v úvodním kole, není jasné. "Lafata s námi do Zlína pojede, ale ještě není jisté, zda nastoupí od začátku," potvrdil Komňacký.
Tescoma Zlín - pravděpodobná sestava:
Baránek - Čelůstka, Zbožínek, Kroča, Penner - Malár, Šmahaj, Kóňa, Konečník - Kroupa, Vyskočil.
FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Špit - Krejčí, Homola, Huber, Hamouz - Michálek, Pavlík, Loučka, Žofčák - Klapka - Hesek (Lafata).
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 2.90 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FK Příbram - 1. FC Brno  (neděle 17:00)
Příbram po roce uvidí prvoligový zápas, v němž se střetne s 1. FC Brno. Oba týmy mají diametrálně odlišené cíle, domácí tým se chce udržet, Brno už obvykle touží po pohárech.

Do první ligy dovedl středočeský klub italský trenér Massimo Morales, který účinkoval na různých pozicích například v Bayernu Mnichov, AC Milán nebo v reprezentaci Ghany. Na postu hlavního trenéra doposud první ligu nehrál. Podepsala se na něm však italská škola a z toho, že při loučení se s první ligou nedala Příbram v posledních čtyřech utkání ani gól, si hlavu nedělá: "Naším hlavním cílem bude branky nedostávat," řekl před nedělním zápasem. Příbram také hodně posilovala, tým naopak opustil pouze brankář Hruška Podrazký. Právě Hrušku nahradí jedna z posil, když na hostování do týmu přišel plzeňský Krbeček. Přípravné zápasy toho o síle nováčka moc nenapověděly – jednou čtyři góly dostal, podruhé čtyři góly dal.

Ambiciózní Brno si na konci loňské sezóny připsalo z posledních dvou venkovních zápasů šest bodů a nedostalo ani gól, ale Příbram by podle trenéra Uličného mohla být těžký oříšek. "První zápas u nováčka bývá vždycky náročný, protože domácí budou mít velikou motivaci," řekl brněnský trenér, který o soupeři mluví spíše jako o staronováčkovi s bohatými zkušenostmi. Marodka Brna se postupně vyprázdnila a jediným zraněným zůstává Lejsal, který nejspíše do utkání nezasáhne. Moravský tým v přípravných zápasech neexceloval v útoku, když za šest zápasů skóroval pětkrát a připsal si tři vítězství. Světlým momentem tak byl turnaj v Čelákovicích, kde vybojoval třetí místo.
1. FK Příbram - pravděpodobná sestava:
Krbeček - Pleško, J. Štochl, Müller, Plašil - Hloušek, Costa, Nechvátal, Kalabiška - Pilík, De Oliveira
1. FC Brno - pravděpodobná sestava:
Bureš - Švejnoha, Trousil, Dvorník, Čoupek - Kalivoda, Mareček, Polách, Střeštík - Besta, Došek
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FK Teplice - České Budějovice  (neděle 17:00)
Teplickým hráčům se nepovedlo zakončit loňskou sezonu umístěním v elitní trojce. Nyní mají před sebou další pokus, jak to napravit. A proto chtějí vkročit do nového ročníku Gambrinus ligy domácím vítězstvím nad Českými Budějovicemi.

Teplice vstupovaly do přípravy s Petrem Radou, jenže před třemi týdny musel lavičku opustit kvůli postu trenéra české reprezentace. Klub vzápětí povolal nového nástupce, stal se jim Jiří Plíšek. Hráčský kádr doznal mnoha změn, odešlo sedm hráčů. Nejvýraznější letní posilou je bezesporu Štěpán Vachoušek, který se vrátil na Stínadla po šesti letech. Severočeši už hráli mistrovská klání v nové sezoně, a to letní soutěž Intertoto Cup, ze které se chtěli probít do Poháru UEFA. Ovšem marně. Hned v prvním kole totiž nestačili na maďarský Honvéd Budapešť. Nyní se tak mohou plně koncentrovat na domácí ligu, v níž jim dalo vedení za cíl postoupit do pohárové Evropy. K tomu by jim měl nejvíc dopomoci kanonýr Tomáš Jun, který v přípravných utkáních vsítil sedm branek. Zda přenese skvělou formu i do ligových soubojů, to naznačí již tato neděle, kdy "Žlutomodří" zahájí nesmírně těžký boj o nejvyšší pozice v ligové tabulce.

I Českobudějovičtí během léta měnili trenéra. Františka Straku vystřídal Jan Kmoch, který zažije svou ligovou premiéru. Mužstvo také přišlo o svého kapitána Martina Vozábala, který zamířil směrem na sever do pražského Žižkova. Jeho pásku převzal jednatřicetiletý stoper David Horejš. Kádr byl posílen zejména dvěma mladoboleslavskými Riegelem a T. Sedláčkem a Hudsonem, který přišel z Liberce. Předligovou přípravu si mohou fotbalisté pochvalovat. Z devíti střetnutí prohráli pouze jednou. Nyní je čeká opravdový test. "Do Teplic pochopitelně pojedeme s velkou pokorou, ale přesto si uvědomujeme svou sílu a budeme chtít navázat na dobré výkony a výsledky z posledních přípravných zápasů. Pokud předvedeme v Teplicích dobrou hru, můžeme klidně získat i body," prohlásil lodivod hostů Jan Kmoch, jenž naposledy působil ve sparťanské rezervě.
FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Belic - Vidlička, Lukáš, Klein, Rosa - Mareš, Ljevakovič, Doležal, Verbíř - Jun, Vachoušek.
České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Kučera - Skopalík, Horejš, Riegel, Šíma - Hudson, Hílek, Benát, Kovařík - Sedláček, Svátek.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.60 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Slovan Liberec - Slavia Praha  (neděle 20:15)
Slavia odstartuje cestu za obhajobou titulu duelem s Libercem. S ním má navíc vynikající bilanci, a proto na severu Čech uvidíme velmi zajímavou bitvu.

Sedm let. Přesně tak dlouho "sešívaní" na stadiónu U Nisy nepoznali hořkost porážky. Slovan na Slavii prostě neumí, tři body ze vzájemného zápasu si připsal na konto naposledy přesně před dvěma lety, kdy si z Prahy odvezl výhru 2:0, kterou zařídili dnes už bývalí hráči Jan Holenda a Zbyněk Pospěch.

"Nemůžeme mít jiné cíle než je obhajoba titulu, nic jiného by asi nebylo na místě. Samozřejmě víme, že mužstev s podobnými ambicemi je více. Ale věřím tomu, že už v přípravném období jsme udělali všechno pro to, aby to pro nás dobře dopadlo," prohlásil kouč Slavie Karel Jarolím.

Ten si i přes problémy, především se soustředěním v Itálii, pochvaloval přípravu, kterou jeho tým ukončil s dobrou bilancí. Z jedenácti zápasů jich rovných osm vyhrál, poradil si například i s reprezentací Íránu. V sestavě Slavie by se oproti minulé sezóně mělo udát několik změn. Na pravém kraji obrany se například s největší pravděpodobností objeví stoper Marek Suchý, na levém pro změnu mladý Jablonský. Pravá strana záložní řady bude patřit zřejmě Theodoru Gebre Selassiemu, v útoku se na 90 procent vedle Toleskiho objeví slovenský reprezentant Dušan Švento.

V Liberci si další neúspěch se Slavií nepřipouští a odhodlaně prohlašují, že tentokrát nelichotivou sérii ukončí. Ví ale také o svém velkém nešvaru, jenž je trápil v přípravě – nízká produktivita. Třináct gólů hovoří za vše. Navíc o ty se podělilo hned jedenáct hráčů a podle kouče Škorpila v tom může být problém. "Žádný kanonýr nevykrystalizoval, ale snad se to v lize zlepší. Vstup do ligy je velmi důležitý a Slavia nás určitě hodně prověří," prohlásil trenér, jehož tým se během léta změnil jen minimálně.
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Zlámal - Radzinevičius, Holeňák, Košťál, Janů - Dočkal, Bílek, Dort, Papoušek - Kerič, Nezmar
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Vaniak - Suchý, Brabec, Latka, Jablonský - Gebre Selassie, Tavares, Jarolím, Černý - Švento, Toleski
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 2.95 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bohemians Praha - Sigma Olomouc  (pondělí 17:15)
Utkání nováčka střížkovských Bohemians a Sigmy Olomouc uzavře první kolo Gambrinus ligy. Domácí celek si v pondělí zaznamená svůj historicky první start v nejvyšší soutěži. Hosté jedou do Prahy v roli favorita.

Bohemians vystřídala v lize Bohemians, respektive klub z Vršovic byl nahrazen týmem ze Střížkova. Narozdíl od svého slavnějšího rivala nebude moci hrát na vlastním stadionu, jenž nesplňuje podmínky pro první ligu. Jeho azylem se tak stává hřiště fotbalistů Žižkova. Cílem nováčka je udržet se mezi elitou. Klokani absolvovali 9 přípravných duelů, z nichž ani jednou neprohráli. S prvoligovými soupeři ale hráli pouze dvakrát hned na začátku přípravného kempu. Změřili síly s Kladnem a Plzní, oba souboje vyhráli.

Kouč Luboš Urban v létě přivítal do mužstva dvě zkušené posily útočníka Marka Kincla a záložníka Martina Zbončáka. A v tomto týdnu získal také na půlroční hostování mládežnického reprezentanta Jana Vošahlíka z Jablonce. To jsou hlavní posily, které by měly nováčkovi pomoci k záchraně. Do kroniky první české ligy se klub Bohemians Praha zapíše v pondělí, kdy se střetne s Olomoucí. "Vstup do sezony je strašně důležitý. V prvních zápasech to domácí většinou zvládli, tak věřím, že se to povede i nám. Záchrana totiž leží na domácím hřišti. Uděláme všechno pro to, abychom utkání proti Olomouci vyhráli, i když na soupeřově straně jsou větší prvoligové zkušenosti," řekl Urban.

Sigma vstoupí do této sezony s novým trenérem Zdeňkem Psotkou. Ten se dočkal malého posílení kádru. Na Hanou zamířily pouze dvě nové tváře - Ordoš z druholigových Bohemians a Pulkert, který se vrátil z hostování z Vítkovic. Naopak tým opustili střelec Hartig, Vojáček, Rýdel, Bueno. K odchodu má blízko i Bajer, o kterého se zajímá holandský Heracles. Kouč hostí doufá, že jeho svěřenci v úvodním kole navážou na úspěšnou generálku, kterou vyhráli 3:0 nad Letohradem. "Kluci si pohodovým vítězstvím zvedli náladu i sebevědomí, věřím, že to přeneseme i do prvního ligového kola." Do hlavní metropole nepocestují dva hráči základní jedenáctky. Obránce Hudec a záložník Onofrej nenastoupí kvůli svým zdravotním problémům.
Bohemians Praha - pravděpodobná sestava:
Belaň - Macháček, Obermajer, Lencevič, Grznár - Zoubek, Kropík, Galbavý, Zbončák - Ibe, Kincl.
Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Drobisz - Škerle, Šuškavčevič, Komárek, Heidenreich - Janotka, Kaščák, Melinho, Kazár - Hubník, Ordoš.
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.SK Kladno00000:00
Viktoria Plzeň00000:00
Slavia Praha00000:00
České Budějovice00000:00
Viktoria Žižkov00000:00
1. FK Příbram00000:00
Bohemians Praha00000:00
Sigma Olomouc00000:00
FK Teplice00000:00
Baník Ostrava00000:00
Sparta Praha00000:00
Slovan Liberec00000:00
Tescoma Zlín00000:00
FK Mladá Boleslav00000:00
FK Jablonec00000:00
1. FC Brno00000:00

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (154)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doufám za vyhraje ligu sparta ........a v tomto zapase plzen

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zlín-Jablonc 2:0!!!!!!! Hoši bojovat!!!

Reagovat
smazaný uživatel

este sem zapomel goly ..Kroupa,Zurek..

Reagovat
smazaný uživatel

Pribram 0:3 Brno,věřím Brnu,Příbram jsou největší trapáci v lize,snad sestoupí zpátky do druhé ligy,nemají co dělat v gambrinus lize

Reagovat
smazaný uživatel

myslim ze Příbram Brno trochu potrapi ..ale víteztví se čeka od Brna ..da se říct Povině!!

Reagovat
smazaný uživatel

pročpak by byli trapáci, že vás porazili v rozhodujicim zapase na vašem stadiónu

Reagovat
Hiko

Příbram - Brno 2:1 a na bonzácku můžou puknout!

Reagovat
smazaný uživatel

trapák jseš akorát tak ty! nemůžeš zkousnout to,že jsme vás porazili na vašem stadionu...upřímně vám přeju,aby jste ani tuhle sezónu nepostoupili...loosers

Reagovat
smazaný uživatel

vy jste loosers,Slovácko tuhle sezonu postoupí a vy pujdete zase tam kam patrite(do 2.ligy)

Reagovat
smazaný uživatel

Obvykle nkomu sestup nepřeju, ale letos to bude vyjímka a sestup přeju Střížkovu!

Reagovat
smazaný uživatel

a jinak to celkově musí vyhrát Baníček

Reagovat
smazaný uživatel

myslíš ten příbramskej,že jo?

Reagovat
smazaný uživatel

ne myslim Ostravu,Pribram bude rada kdyz ziska tak 10 bodu

Reagovat
smazaný uživatel

sparta-bl. boleslav live na fotbalzive.cz

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
cubinho

Plzeň - Žižkov 2:1

Sparta - Boleslav 1:1

Baník - Kladno 3:0

Zlín - Jablonec 1:1

Příbram - Brno 1:2

Teplice - ČB 2:0

Liberec - Slavia 1:1

Střížkov - Sigma 1:1

Reagovat
cubinho

Titul - kéžby Baník...ale nejspíš Slavka

Sestup - Střížkov, Kladno + by mohla spadnout ještě Příbram:-) a postup do GL - Opava, Bohemka + Slovácko

Nej. střelec - pokud zůstane celou sezonu tak Svěrkoš

Černý kůň - Bolka

Zklamání - snad Sparta

Reagovat
smazaný uživatel

Jak může být černým koněm někdo,kdo vyhlašuje útok na titul

Reagovat
cubinho

Ok, řekni mi, kdo je podle většiny největší kandidátem na titul? Slavka, Sparta, Baník...A z těch dalších se dá vybírat černý kůň, který by na tu nejlepší dvojku - trojku mohl zaútočit. A pokud v Boleslavi řeknou, že chcou titul? A co jako? To samé může říct Kladno...

Reagovat
smazaný uživatel

Kandidáti na titul? Tam počítám právě i Bolku Kdyby vyhráli titul,není to pro mě žádné obrovské překvapení.. Černý kůň by měl býtpřekvapení a to bolka rozhodně nesplnuje...

Reagovat
cubinho

Dobře, co si pod pojmem černý kůň představuješ? Já si vždycky myslel, že to je někdo, s kým se obecně např. na ten titul moc nepočítá, ale ty si myslíš, že by ho např. ten titul získat nebo atakovat mohl...= Bolka

Reagovat
smazaný uživatel

Z tvého pohledu to může být černý kůň,z mého to je jeden z adeptů na titul... Kvůli složení týmu,výsledků z předchozích let... Pro mě byli černým koněm na EURO Švýcaři a Rusové,týmy,které teoreticky neměli ani postoupit ze skupiny...

Stejně tak v lize je pro mě černým koněm Plzeň a Liberec... Ten je ostatně černým koněm každoročně,protože každoročně rozprodá kádr bez adekvátních náhrad...

Reagovat
cubinho

Jak může být černým koněm někdo,kdo vyhlašuje útok na titul - tos napsal ty

Z tvého pohledu to může být černý kůň,z mého to je jeden z adeptů na titul... tos taky napsal ty

Přesně - z mého pohledu je to černý kůň - takže pokud je to z tvého pohledu adept na titul, tak to je sice fajn, ale je je jako adepta nevidím, takže je proto dávám jako černého koně, který bude pronásledovat podle mě 3 obecně uznávané favority na titul - Baník, Slavka, Sparta

Reagovat
smazaný uživatel

TY TVOJE TIPY ZAS ANI ZÁAS TRAPAS

Reagovat
cubinho

Trapas jseš ty....

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeň - Žižkov 1

Sparta - Boleslav 0

Baník - Kladno 1

Zlín - Jablonec 0

Příbram - Brno 02

Teplice - ČB 1

Liberec - Slavia 02

Střížkov - Sigma 0

Reagovat
smazaný uživatel

Hej hustý.... to je poprvý co vidim Brno na prvnim místě.....

Reagovat
smazaný uživatel

nebál bych se říct,že letos i naposledy

Reagovat
smazaný uživatel

v Mistrovské sezonně Baníku bylo Brno v prvních kolech taky na 1 místě

Reagovat
One-Real

No budou to zajímavé zápasy, letos vidím ligu velmi vyrovnanou, adepti na titul obě pražská S, Ostrava a nejspíš Bolka, za černého koně považuji do posilujívší Plzen, sestup jednoznačně přeju Střížkovu a pak odhaduju souboj o druhé sestupové místo mezi Příbramí a Kladna a na postup tipuju Slovácko,Bomemians ale líbilo by se mi Bohemians a Dukla

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeň - Žižkov 1

Sparta - Boleslav1

Baník - Kladno 1

Zlín - Jablonec 1

Příbram - Brno 2

Teplice - Český Budějovic 1

Liberec - Slavia 1

Střížkov - Sigma 0

tak to podle mě dopadne

Reagovat
smazaný uživatel

Baník - Kladno 8:0 (5 Svěrkoš, 2 Střihavka, 1 Rajtoral)

Reagovat
smazaný uživatel

banik vyhraje, ale 8:0.....

Reagovat
smazaný uživatel

a co... rovnou 10

Reagovat
M11

5:0

Reagovat
plechi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

O Mladé Boleslavi jako aspirantovi na titul bych moc nemluvil, zvláště když je vede Hapal s tou svoji připosranou taktikou "hlavně na nulu vzadu".

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych o nich jako aspirantovi na titul nemluvil z toho důvodu, že ta obrana je prostě k smíchu (pro fandy Bolky teda spíš k pláči). Ale dneska jim budu držet palce.

Reagovat
smazaný uživatel

V tomhle mě opět rozesmíval pořad "Před Gambrinus ligou" - každý chce "hrát útočný fotbal, který přiláká diváky do ochozů". Jak to bude vypadat každý víme, některým to vydrží tak dvě kola, odolnějším pět a dlouhodobě tak max. pěti týmům.

Reagovat
fantomas

V tom případě tak nemužeš mluvit ani o Spartě.

Reagovat
smazaný uživatel

A ty jsi zas úplně mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Lavičkův zandour je myslim že tak proslulý, že by si o něm mohl vědět i ty.

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeň - Žižkov 10

Sparta - Boleslav 1

Baník - Kladno 10

Zlín - Jablonec 0

Příbram - Brno 02

Teplice - Č. Budějovice 10

Liberec - Slavia 1

Bohemka - Sigma 0

a doufam ze tymy v TV prenosech predvedou atraktivni fotbal

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Teplice s Brnem budou na prvních vou příčkách, zbytek se vyvrbí až později!

Reagovat
smazaný uživatel

Teplicím moc nevěřim, ten kádr na úplnou špičku nemá a Plíšek mi připomíná Csaplára.

Reagovat
havrys99

Plzeň - Žižkov 3:1 (Tatanašvili,Rezek,Varadi - Vozábal)

Sparta - Boleslav 2:1 (Slepička,Řepka - Pecka)

Baník - Kladno 4:0 (2 Svěrkoš,Střihavka,Rajtoral)

Zlín - Jablonec 0:0

Příbram - Brno 1:1 (Borek - Polách)

Teplice - Český Budějovice 3:0 (Vachoušek,Verbíř,Rosa)

Liberec - Slavia 2:2 (Kerič,Bílek - Černý,Švento)

Střížkov - Sigma 2:1 (Ibe,Adjei - Hubník)

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych to viděl takhle

Plzeň - Žižkov 1

Sparta - Boleslav 02

Baník - Kladno 1

Zlín - Jablonec 1

Příbram - Brno 2

Teplice - Č. Budějovice 1

Liberec - Slavia 02

Bohemka - Sigma 02

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeň - Žižkov 1

Sparta - Boleslav 1

Baník - Kladno 1

Zlín - Jablonec 0

Příbram - Brno 1

Teplice - Český Budějovice 1

Liberec - Slavia 1

Střížkov - Sigma 2 SPARTA TO DNES VYHRAJE 4:0(2xSlepicka,Berger,Matusovic)

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že konečně Slovánek porazí na vlastním stadionu ty komunisty s rudou hvězdou

Reagovat
smazaný uživatel

kdyz se podivam na kvality obou kadru, tak myslim, ze to nebude problem

Reagovat
smazaný uživatel

Slavistická hvězda neni rudá ale červená

Reagovat
smazaný uživatel

Baníček=Titul

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeň - Žižkov 3:0

Sparta - Boleslav 2:1

Baník - Kladno 2:0

Zlín - Jablonec 0:1

Příbram - Brno 0:0

Teplice - ČB 2:2

Liberec - Slavia 2:0

Střížkov - Sigma 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Baník musí vyhrát jsem na nich vsadil..

Reagovat
smazaný uživatel

FCB-Kladno 3:1

Reagovat
M11

Opava-Slovacko 2...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No myslím si , že liga bude ještě vyrovnanější.Budu fandit hlavně Brnu.Mladá bolka nemá si myslím na titul, protože mají naprosto hroznou obranu a ikdyž mají ofenzívu jednu z nejlepších tak to na titul prostě nebude.Černým koněm určitě bude Plzen,mají dost kvalitní kádr.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky myslím,že bude vyrovnaná bude boj o poháry

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně, tohle mám tak rád, jak všichni jsou chytrý, skončí to tak a tak, a pak to dopadne úplně jinak! Jako teplický fanda svému mužstvu věřím, sympatické je mi jinak hlavně Brno, jež bude hrát taktéž o titul!

Reagovat
smazaný uživatel

Tipy:

Viktoria Plzeň - Viktoria Žižkov 2:0

Sparta Praha - Mladá Boleslav 1:0

Baník Ostrava - SK Kladno 3:0

Tescoma Zlín - Baumit Jablonec 0:0

1.FK Příbram - 1.FC Brno 0:1

FK Teplice - Dynamo České Budějovice 1:0

Slovan Liberec - Slavia Praha 1:1

Bohemians Praha - Sigma Olomouc 1:1

Reagovat
-Kopy-

Kurz 6 na FKMB, pěkný.

Reagovat
smazaný uživatel

ty jo.. jenom?

Reagovat
smazaný uživatel

Kasli na to, dej ty penize me.

Reagovat
fantomas

Jéje, Sport tipuje Slávii na třetí místo aj za Baník. To teda parádně přestřelil.

Reagovat
smazaný uživatel

tjn.. pred slavkou bude jeste brno

Reagovat
smazaný uživatel

I Teplice, a další mužstva by sešívky taky ještě mohli předstihnout!

Reagovat
smazaný uživatel

pravda pravda

Reagovat
fantomas

Haha.

Reagovat
smazaný uživatel

Hattrick tipuje Slavii druhou za Baníkem. Ale nejlepší je stejně fotka "Ronaldinha" Horvátha .

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono je možné,že ani jeden tým se do tý pohárový trojky nevejde..

Reagovat
fantomas

To těžko.

Reagovat
$dolar$

Jak tipuji Plzen?

Reagovat
smazaný uživatel

Sport i Hattrick na 8.

Reagovat
smazaný uživatel

by me zajímalo podle čeho to tipujou??? Plzen má good fanoušky, jestli se jim povedou první 3 kola tak bude chodit hodně lidí a budou doma silný.. ten kadr je dobrej a myslím si, že jsou schopni být výš... tyhle prognozy jsou stejne o ničem..

Reagovat
$dolar$

Taky doufam ze Plzen bude vys

Reagovat
smazaný uživatel

Banik!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak fajn, už jsem se těšil, do zbraně a hrrr na ně. Fotbalová válka o titul mistra ČR je vyhlášena.

Reagovat
smazaný uživatel

mně bavi ty předběžne vysledky atd...

Reagovat
smazaný uživatel

a uz za 2 hodky- co je pičooo????Banik pičo!!!

Reagovat
smazaný uživatel

cely stadion za ramena....

Reagovat
smazaný uživatel

ale nejvic se tesim az si zarvu Na letenske plani...

Reagovat
smazaný uživatel

dej gol Baník gol

Reagovat
smazaný uživatel

jako Brnak nemuzu jinak ale tento rok je to snad nejrealnejsi..... kadr temer beze zmen....Uličný cool....ofenzivní síla a krása fotbalu nakonec stejne zvitezí.

1. FC Brno

2. Banik Ostrava

3. Slavia Praha

4. Ml. Boleslav

5. Sparta Prdha

....

jinak prvni kolo Příbran 0:2 Brno (Besta/Došek, Polách)

Reagovat
smazaný uživatel

jj.. krasa fotbalu zvitezi a titul se vrati na Bazaly

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Goool! Plzen jede na titul!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Prejde...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mas strach?

Reagovat
Tsigi

Chtěl bych, aby se Limberskýmu začlo dařit je to takovej můj oblíbenec a hlavně by to dokázalo mou teorii, že Sparta ničí hráče

Reagovat
smazaný uživatel

dneska mam vsazeno na výhry Sparty Plzně a Baníku a neprohru Lyonu

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta nevyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

uvidime vím že Boleslav dobře posílila ale podle mě to Sparta zvládne

Reagovat
božský John

Jestli bude hrat Bolka jako Argentina(podle tech novejch dresu) tak je sparta v loji..a kdyby nehrali v bilo-modrym tak maj v zaloze model Palermo...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jo sry ze to bylo bez komentare, ale du se kouknout na EF a vidim tohle.. nemohl sem odolat

Reagovat
smazaný uživatel

tak to mas slusnou sanci, ze ti to vyjde

Reagovat
božský John

Dnes same vyhry...krom zapase Zlin-Jablonec pokazde vyhraji domaci (bohuzel i Sparta)...JABLONEC 4EVER!!!

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro titul do Plzne

Reagovat
smazaný uživatel

možná tak za 100 let

Reagovat
havrys99

joooooooooooooooo

Reagovat
$dolar$

Jooooooooo

Reagovat
havrys99

tak zatim 2:1....to vypadá ž povedem tabulku do večera

Reagovat
havrys99

7128 diváků v Plzni

Reagovat
$dolar$

Mel jsem tam byt taky, ale bohuzel jsem se nestihl vratit z nemecka

Reagovat
havrys99

a odkuď si, jestli můžu????já z Rokycan

Reagovat
$dolar$

Ja jsem ze z Plzne ale tenhle rok jsem byl na skole v Nemecku, a zrovna dneska jsem se vratil, ale o pul hodiny pozdejc

Reagovat
havrys99

tak to naštve...tak aspoň že máme ty počítače, aže to jde po netu sledovat...5 min do konce...střídání Jiráček za Lecjakse

Reagovat
havrys99

3:1

Reagovat
havrys99

Plzeń vede 3:1! Petržela se typicky prodral do šestnáctky a jeho ostrý centr si srazil do vlastní sítě nešťastný Hušbauer.

Reagovat
havrys99

ty jo.......po desítkach let vedeme tabulku...a i sme si nadělali skóre, tak třeba do zítřka to může vydržet

Reagovat
$dolar$

Myslim , ze zitra uz ne , ale je to jedno

Reagovat
havrys99

buď dneska roznese Baník Kladno nebo zejtra Teplice ČB

Reagovat
$dolar$

Tak nic 3:2

Reagovat
havrys99

no Makedonec Naumov..u nás se bohužel netrefil Tatanašvili..a proč nehrál Varďas

Reagovat
havrys99

tak, naštěstí už konec

Reagovat
$dolar$

Tatanashvili je lepsi , ale mohl by promenovat sance stejne tak Rezek

Reagovat
havrys99

já tam chci tak Tatana., ale i z Varaďasem a Réza do zálohy...mě právě překvapilo, že nehraje, takže used na lavicu.....

Reagovat
$dolar$

No mozna bych to udelal jak rikas, s tim , ze Lecjakse bych ze zalohy posunul do obrany misto Smoly

Reagovat
havrys99

jjjj přesně

Reagovat
havrys99

dneska sme hráli Poštulka - Smola,Rada,Hochmeister,Limby - Lecjaks,Trapp,Horvy,Petržela - Tatanašvili,Rezek..já bych hrál Poštulka - Lecjaks,Rada,Hochmeister(Navrátil),Limby - Réza,Trapp,Horvy,Petržela - Tatanašvili,Varadi

Reagovat
havrys99

anebo obrana....Lecjaks,Rada,Limby,Malcharek, ale nevim jestli Limby je stopík, ale lepší je rozhodně na kraji, tam lítá jak Alves

Reagovat
$dolar$

Limba stoper nikdy Limba je puvodne ofenzivni zaloznik

Reagovat
havrys99

no kdyby tam hrál, tak by to bylo úplně super, protože pod Hochmeister to bude napnutý jako třeba pod Knakalem, ale tak kvalitní stopery máme ještě na střídačce (Navrátil,Halama)

Reagovat
$dolar$

Ja bych daval sanci Halamovi Je to velky talent a minulou sezonu catso nastupoval. Ale Hochmeister nebyl spatny

Reagovat
$dolar$

Reagovat
$dolar$

Jo

Reagovat
smazaný uživatel

Pojistovak, je to doma.

Reagovat
$dolar$

Me stve , ze nefacha fotbal(nekdy)zive.cz

Reagovat
havrys99

přetíženo, ne??no mě nakonec stáčo i online z fcviktoria

Reagovat
smazaný uživatel

Service Unavailable, ne že by to člověka překvapilo. Snad jim na ČT dojde, že když chtějí online přenosy všech zápasů, tak na to musejí mít i dostatečné připojení...

Reagovat
smazaný uživatel

jdou vam prenosy CT?

http://fotbalzive.ct24.cz/

me ne

Reagovat
havrys99

150. pro sestup Slávky

Reagovat
smazaný uživatel

Tyvole Jablonec 4. minuta goal

Reagovat
božský John

cos cekal...letos jedem na titul ..jinak sem rikal ze krom Zlina vyhrajou domaci tymy...

Reagovat
$dolar$

Papadopoulos : V době, kdy už měl sparťan Řepka žlutou kartu, tak vás tvrdě fauloval. Měl být vyloučen?

Zákrok to byl tvrdý, ale nejsem žádný bolestínek. Dostat kartu možná mohl. Ale je to věc rozhodčího, jestli ji dá, nebo ne.

Reagovat
smazaný uživatel

sympaticky

Reagovat
smazaný uživatel

Slavia remiza

Reagovat
smazaný uživatel

UPLNE OD VECI ALE DULEZITE:

nechtel bych dstat ban na IP na tyto stranky bo tak neco, ale dnes se mi do rukou dostal komentar, ktery opravdu stoji za to... kdyby se tim zabyval eurofobal.cz bylo by super tuto problematiku hodne resit, protoze mame rok 2008 a to co se deje na stadionech je uz neunosne..

http://www.anticapitalista.com/revo-cz/2008/07/03/ rasismus-a-krajne-pravicove-projevy-v-1-fotbalove -lize/

OPRAVDU STOJI ZA T SI TO PRECIST

kdyby si to vzal na paskal eurofotbal.cz dostalo by se to vice lidem na oci

Omlovam se za propagaci stranek (neni na nich zadn reklama, je to jen clanek)

Reagovat
smazaný uživatel

Ano odkazem na anarchistický stránky hodně vyřešíš.Víš vůbec co to jue anarchismus?

Reagovat
smazaný uživatel

Skvěle že Slavie pohrála První kolo se mi v tipování hodně povedlo

Reagovat
smazaný uživatel

Sigma dnes musí....

Reagovat
smazaný uživatel

Bohemians - Sigma 0:2 (Melinho,Dolezal)

Reagovat
smazaný uživatel

Kéž by. Ale mam strach.

Reagovat
smazaný uživatel

myslim si že vyhraje ale možná remízuje ale bude to nudnej zápas si myslim

Reagovat
smazaný uživatel

No snad.

Reagovat
smazaný uživatel

Sigma do toho!!!!! !!!! Ty nováčky převálcujem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele