Evropská liga - souhrn odvetných zápasů předkola play-off

23.02.2023, 20:42, aktualizováno 23.02.2023, 23:04
Komentáře a souhrny
Ángel Di María (© AFP)

Manchester United v domácí odvetě porazil Barcelonu a postupuje do osmifinále. Evropské poháry končí rovněž pro Salzburg, jenž prohrál v Římě s místním AS. Do další fáze postupuje Union Berlín, který vyřadil Ajax. Juventus i díky početní výhodě naplnil roli favorita proti Nantes, zatímco Leverkusen po penaltách vyřadil AS Monaco...

Manchester United - FC Barcelona 2:1

23.02.2023 21:00

Góly: 47. Fred, 73. Antony - 18. Robert Lewandowski (pen.)

První zápas: 2:2, postupuje Manchester United

Z postupu do dalšího kola Evropské ligy se může těšit Manchester United. "Rudí ďáblové" nakonec zvládli lépe konfrontaci dvou evropských velikánů a přestože i v odvetě prohrávali, dokázali výsledek otočit. Na první branku Roberta Lewandowského z pokutového kopu odpověděl vyrovnávacím gólem Fred a čtvrthodinu před koncem rozhodl brankou na 2:1 střídající Brazilec Anthony.

Před týdnem se na Camp Nou zrodila remíza, takže postupové šance byly vyrovnané. Manažer domácích Erik ten Hag udělal oproti prvnímu zápasu jen jednu změnu na pozici stopera a Malaciu nahradil Martínez. Pokud jde o Barcelona, tam bylo změn více a Xavi nemohl počítat s Albou, Alonsem, Pedrim a Gavim.

Manchester ohrozil Ter Stegenovu svatyni už ve třetí minutě. Casemiro si všiml volného prostoru a vysunul do samostatného úniku Fernandese, ale ten si vylámal zuby na zákroku německého brankáře. Na druhé straně se odhodlal k nepřesné střele Raphinha a byla to nakonec Barcelona, kdo se ujal vedení.

V 18. minutě šel po kontaktu s Fernandesem k zemi Baldé a sudí Turpin odpískal pokutový kop. Lewandowski měl štěstí, protože De Gea si sáhnul na balón a ke zneškodnění penalty mu chyběl opravdu kousíček. Každopádně Barcelona se na Old Trafford ujala vedení a na tahu byli "Rudí ďáblové". Katalánci svému soupeři moc nedovolovali a před koncem prvního poločasu málem potrestali chybnou rozehrávku De Gey. Španělský brankář odkopl balón přímo na prvního hráče, ale hostující útočníci toho nedokázali využít.

Erik ten Hag na nic nečekal a do druhého poločasu posílil ofenzivu příchodem Anthonyho. Hru to osvěžilo a United hned z kraje srovnali na 1:1. Fernandes krásně posunul balón na Freda, který v náběhu pálil neomylně k tyči.

I když to na Old Trafford zdaleka nebylo podobné vystoupení jako před týdnem, o velké šance nouze nebyla. V 64. minutě zachránil domácí mužstvo od inkasované branky výtečným zákrokem De Gea. Koundé hlavičkoval nejlépe jak mohl a španělský brankář vytáhl balón nad břevno. Byl to klíčový moment, protože zatímco Barcelona tuhle velkou šanci nedala, Manchester o devět minut později udeřil. Garnacho ani Fred před sebou nepropálili stojící obránce, až Anthonyho rána proletěla přesně ke vzdálenější tyči. Angličany dělila od postupu čtvrthodina.

Barcelona se potřebovala tlačit dopředu a samozřejmě Man Utd už se koncentroval na defenzivu. Skvěle přitom fungovala dvojice Varane, Martínez, přes kterou to Kataláncům jednoduše nešlo. Až v nastaveném čase měla Barca obrovskou šanci. Lewandowski se totiž zbavil De Gey a celou situaci zachraňoval na brankové čáře Varane. Hostům tak nepomohlo ani pětiminutové nastavení a sudí Turpin nakonec závěrečným hvizdem stvrdil postup United. Barcelona se letos s evropskými poháry loučí.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Šachtar Doněck 2:2p

23.02.2023 21:00

Góly: 52. Karl Toko Ekambi, 106. Ibrahim Salah - 119. Jeanuël Belocian (vl.)

První zápas: 1:2, postupuje Šachtar Doněck

Už v prvním utkání ve Varšavě mělo Rennes k herním ideálům daleko. Na neutrální půdě se nakonec před Šachtarem muselo sklonit, podařilo se mu ale teď těsné manko dohnat. Během prodloužení bylo už blízko postupu do osmifinále Evropské ligy, jenomže vlastenec Jeanuëla Belociana dostal duel do penalt. A v nich nakonec po velkém dramatu slavil ukrajinský klub.

Domácí se sice snažili být v úvodu utkání aktivní, byli to nicméně oni, kdo jako první lovil míč z vlastní sítě. Sudakov se ujal rohového kopu, o pár vteřin později balón dopravil za brankovou čáru z blízkosti L. Traoré, jeho radost ovšem byla předčasná. Na kobereček si totiž vzal celou situaci VAR, sudí Stieler se jal sběhnout k monitoru, tam uviděl, že krátce před touto trefou zahrál rukou jeho spoluhráč Bondarenko, a tak branku neuznal.

Obecně každopádně Šachtar držel svého protivníka slušně na uzdě. Ten potřeboval k rovnání účtů aspoň jeden gól, po celý první poločas se přitom k takovém počinu nepropracoval. Vstup do druhé půle každopádně domácím vyšel moc dobře, a najednou se tak bezpochyby dostali do daleko větší pohody.

V 52. minutě se po svém úniku středem pole nenechal strhnout k zemi Doku, udržel balanc a přenechal míč Gouirimu, ten ho ještě posunul doleva na Toka Ekambiho, jenž z blízkosti usměrnil svou střelu, a to i s pomocí zásahu gólmana Trubina, pod břevno.

Zápas musel dospět do prodloužení. A to paradoxně nabídlo více branek než celá devadesátiminutovka předtím. Ve 106. minutě se bretaňský celek ocitnul na koni, to když náběh Dokua nezachytil bránící Matvijenko, Belgičan pak předložil přihrávku před prázdnou bránu, odkud pohotově zacílil střídající Salah.

Doněcký výběr se ovšem nevzdal a ve 119. minutě zaznamenal potřebný gól, který následně poslal tohle měření sil do penaltového rozstřelu. Belocian byl tím, kdo se stal oním nešťastníkem, jenž zavinil inkasování na straně Rennes. Dlouhý pas do vápna od Djuraseka na první pohled nevypadal v podstatě vůbec nebezpečně, domácí stoper ovšem do balónu tak nešikovně trknul ve snaze odvrátit ho pryč, až obloučkem zamířil za záda brankáře Mandandy.

Loterie s názvem kopy ze značky pokutového kopu poté nabídla pořádné drama. Rennes v prvních dvou ze tří penalt neuspělo, konkrétně kvůli Dokuovi a Melingovi, jenže Šachtar poté, co naopak proměnil své první tři pokusy, selhal ve čtvrtém i pátém případě, konkrétně díky Bondarovi a Sikanovi.

Nakonec tak otázku postupujícího rozluštila až sedmá série. Zatímco Ugochukwu nevyzrál na Trubina, který balón polapil u své tyčky, Kelsy se trefil nekompromisně do spodního rohu brány podél marně se natahujícího Mandandy.

Více informací k zápasu

Union Berlín - AFC Ajax 3:1

23.02.2023 21:00

Góly: 20. Robin Knoche (pen.), 44. Josip Juranović, 50. Danilho Doekhi - 47. Mohammed Kudus

První zápas: 0:0, postupuje Union Berlín

V prvním zápase šestnáctifinále Evropské ligy mezi Ajaxem a Unionem Berlín branka nepadla, v odvetě naopak byly k vidění hned čtyři. O překvapivém postupu německého celku se zasloužil zejména chorvatský obránce Juranović, který se jednou střelecky prosadil a na další dvě branky přihrál.

Bundesligový celek, který zažívá opravdu velmi dobrou sezónu, vstoupil do utkání poměrně pasivně. Hráči Ajaxu drželi míč na svých kopačkách, nicméně přes pevný defenzivní blok Unionu se nedokázali dostat ke střeleckým příležitostem. V 9. minutě byla slibně se rozvíjející šance hostů zabrzděna zdviženým ofsajdovým praporkem.

O deset minut později se dostal poprvé k ohrožení soupeřící branky také domácí Union, když rohový kop rozehrála zimní posila, a to Josip Juranović. Chorvatský bek poslal míč přesně na hlavu Doekhiho, který při pokusu o zakončení trefil jen bránícího Basseyho do pravé paže. Přestupku si všiml španělský rozhodčí Bengoetxea a po konzultaci s VAR nařídil pokutový kop. K míči se postavil zkušený obránce Robin Knoche a s pořádným kusem štěstí jej poslal za záda Geronima Rulliho. Argentinský brankář si sice na balón sáhl, ale nedokázal jej vytěsnit mimo tři tyče - 1:0.

Ve 42. minutě se dočkali hráči Ajaxu vstřelené branky, křídelník Steven Bergwijn se dostal do nebezpečného prostoru a vyslal prudkou střelu na zadní tyč, se kterou si brankář Rønnow poradil jen částečně. Vyrazil totiž míč před sebe, kde stál Mohammed Kudus, který bez problému rozvlnil síť. Jeho radost trvala jen krátce, protože rozhodčí Bengoetxea si všiml jeho postavení mimo hru.

Z následného protiútoku se naopak dočkali překvapivého navýšení skóre domácí Juranović vystřelil slabou střelu zpoza vápna, která zapadla, zejména díky velké hrubce brankáře Rulliho, do pravého dolního rohu soupeřovy svatyně - 2:0. Ajax tak i přes optickou převahu šel do kabin s tím, že v druhém poločase se musí alespoň dvakrát střelecky prosadit.

A na kontaktní gól svěřencům trenéra Heitingy stačily necelé dvě minuty. Kudus si tentokráte pohlídal ofsajdovou pozici a precizně si naběhl na střílený centr Bergwijna. Ghanský záložník dokázal míč lehce tečovat za záda bezmocného Rønnowa.

Rozdíl jednoho gólu však vydržel jen necelé tři minuty. Roh Juranoviće si našel díky svému skvělému náběhu Doekhi a prudkou hlavičkou dokázal prostřelit Rulliho - 3:1.

V poslední půlhodině se stupňoval nátlak hostujících hráčů, nicméně další branka k vidění nebyla. V úplném závěru se navíc vykartoval Edson Álvarez, a tak fanouškům Ajaxu zbyly jen oči pro pláč.

Více informací k zápasu

AS Řím - Red Bull Salzburg 2:0

23.02.2023 21:00

Góly: 33. Andrea Belotti, 40. Paulo Dybala

První zápas: 0:1, postupuje AS Řím

AS Řím zvládl svou roli a před zaplněným Olimpicem dokázal otočit vývoj dvojzápasu se Salzburgem. Povedla se mu především bravurní první půle, v níž dalo na spolupráci z Palerma vzpomenout duo Belotti a Dybala.

Římané potřebovali nutně zabrat a Salzburgu museli vstřelit aspoň jednu branku, aby dosáhli na prodloužení. Před plným domem, který je ostatně v Římě už nějakých pár měsíců zvykem, to mělo být snazší. Stadio Olimpico bylo vyprodáno už po čtyřiadvacáté v řadě! A Giallorossi za to chtěli svým fanouškům poděkovat.

Chvíli jim ale trvalo, než se dostali do tempa. V deváté minutě zahrozila největší zbraň AS, Paulo Dybala. Ten po rohovém kopu nejprve zakončoval akrobaticky a následně se k němu balon vrátil, načež ho argentinská modla domácích fanoušků poslala netradičně hlavou do břevna! AS začalo tlačit, ale zároveň si muselo dávat velký pozor na zadní vrátka. To mu připomněl Kjaergaard, který se ocitl prakticky sám před Patríciem, jenže pálil hodně vedle.

Po třiceti minutách se ke střele dostal kapitán Pellegrini, jenže jeho ránu vyrazil pozorný brankář Köhn a dorážku Zalewského už nikdo nezachytil. A tak AS zahrozilo na opačné straně hřiště. Po pouhé minutě Leonardo Spinazzola parádně přesprintoval svého soka a naběhl až do vápna, kde centrem před bránu našel Andreu Belottiho. Ten nastavil hlavu a mohl slavit svým typickým projevem - 1:0.

Jenže AS potřebovalo k postupu víc než jen jednu branku. A proto nepřestávalo ve svém tempu, které Salzburg přestával stíhat. Opět byl na začátku akce Spinazzola, který proběhl k vápnu a centrem hledal opět Belottiho. Ten dal ale přednost Paulu Dybalovi a argentinský mistr světa se z první trefil nádherně!

Po změně stran se do první šance dostal Bryan Cristante, jehož dělovku vyrážel brankář Köhn hlavou mimo. Salzburg se v mnohém zlepšil, zpřesnil rozehrávku a mohutně zvýšil držení míče, ale to bylo všechno. Šanci si svěřenci trenéra Jaissleho nevytvořili žádnou. Snad jen Adamu mohl ostrý centr zakončit lépe než udělal. Ale "Vlci" už si doma postup zkušeně pohlídali.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Juventus FC 0:3

23.02.2023 18:45

Góly: 5. Ángel Di María, 20. Ángel Di María, 78. Ángel Di María

První zápas: 1:1, postupuje Juventus FC

Velmi nadějný výsledek odváželo Nantes před týdnem z Turína do domácí odvety play-off Evropské ligy. Jenže druhý zápas v pořadí si jednoznačně podmanil Juventus. Na tenhle duel především nezapomene Ángel Di María, jehož prostě Kanárci nedokázali žádným způsobem zastavit. Zařídil pro svůj tým penaltu, červenou kartu pro soupeře, ale hlavně zapsal hattrick.

Stadion na Bretaňském poloostrově nebyl pro Di Maríu žádným neznámým prostředím, ještě nedávno tu v dresu PSG poměrně pravidelně podstupoval bitvy na francouzské nejvyšší scéně. A nebýt jeho výkonu, možná by měla Stará dáma s postupem dál daleko větší problémy.

Je každopádně třeba podotknout, že vystoupení Kanárků notně ovlivnilo brzké vyloučení. V oslabení se jim nepříznivý stav jednoduše dost těžko otáčel, případnou cestu za obratem, která se nakonec neuskutečnila, měli hlavně kvůli této skutečnosti velmi trnitou a ztíženou.

Situace se jim přitom začala zásadně komplikovat už v 5. minutě. Poprvé, a rozhodně ne naposledy, se ozval právě Di María, a v tuhle chvíli se projevil opravdu pořádně hlasitým způsobem.

Ukázal, že rozhodně nepatří do starého železa, že se ho možná v Paříži zbavili po loňské sezóně zbytečně. Protože jeho zakončení na vzdálenější tyčku, cílené kolem bránícího Palloise, které vyprodukoval z rohu pokutového území, a to po přihrávce Fagioliho, bude patřit bezpochyby k highlightům nejen tohoto kola, ovšem celého tohoto ročníku Evropské ligy.

A v 17. minutě už bylo s Nantes vážně pořádně zle. Di María zase úřadoval ve vápně, zbavil se bránícího Pedra Chirivelly, pak se štěstím obehrál brankáře Lafonta, nakonec u bližší tyčky vystřelil patičkou, a míč v pádu zasáhl ruku stopera Palloise. Sudí José Sánchez nařídil penaltu, a jelikož domácí obránce vlastně zabránil dosažení branky, inkasoval červenou kartu.

Krutý moment pro francouzský soubor vyústil v další přesný zásah Di Maríy, který zamířil z pokutové značky do protipohybu Lafonta. Do poločasu ještě mohl náskok Juventusu navyšovat ve druhé minutě nastavení Kostič, avšak jeho pokus Lafont s vypětím všech sil vyrazil do své brankové konstrukce.

Prakticky ani po obrátce nepředstavoval pro hosty žádný problém hlídat pohotový náskok. V 78. minutě pak zkompletoval hattrick Di María, který skóroval z blízkosti hlavou. Jeho trefu na každý pád musela potvrdit až gólová technologie. Ta zkrátka potvrdila, že Lafont vyrážel pryč ze své brány už v době, kdy míč celým svým objemem překročil brankovou čáru.

Více informací k zápasu

FC Midtjylland - Sporting CP 0:4

23.02.2023 18:45

Góly: 21. Sebastián Coates, 50. Pedro Gonçalves, 77. Pedro Gonçalves, 85. Stefan Gartenmann (vl.)

První zápas: 1:1, postupuje Sporting CP

Sporting dokázal v odvetném utkání na půdě dánského Midtjyllandu zvítězit vysoko 4:0 a zajistil si tak postup do dalšího kola Evropské ligy. Skóre utkání otevřel Coates, v druhé půli se dvakrát prosadil Gonçalves a pět minut před koncem zpečetil výsledek vlastním gólem Gartenmann.

Favorit z Lisabonu nedokázal Midtjylland porazit v prvním zápase, a tak musel v odvetném utkání nutně vyhrát, nechtěli-li dvojzápas dostat do penaltové loterie. A do duelu vstoupil daleko aktivněji než domácí. Pedro Gonçalves spolu s Paulinhem se dostávali do nebezpečných prostor, nicméně hosté svou převahu nedokázali přetavit do brankových příležitostí, naopak domácí hrozili ze standardních situací.

Ve 21. minutě přišla první velká šance hostů a hned byla gólová. Dobře kopnutý rohový kop vyvolal zmatky v domácí obraně, bránící Henrik Dalsgaard při pokusu o odkop orazítkoval břevno vlastní branky. Míč se nakonec odrazil k Sebastiánu Coatesovi, který bez problému poslal Sporting do důležitého vedení a gólově tak navázal na svoji branku z prvního utkání.

Domácí potřebovali k postupu nutně skórovat, namísto toho měl však v 35. minutě obrovskou příležitost k navýšení vedení Marcus Edwards. Anglický záložník totiž běžel zcela sám na brankáře Lössla, ve stoprocentní gólové šanci však zazmatkoval a nedokázal přelobovat dánského reprezentačního gólmana.

Domácí trenér Albert Capellas o tři minuty později musel řešit další problém, a to, když byl po obdržení druhé žluté karty v zápase vyloučen zkušený krajní obránce Paulinho.

Na začátku druhého poločasu měl další velkou příležitost hostující tým, střelu Joãa Paula Fernandese však dokázal Lössl vyrazit nad bránu. Z následujícího roku však přeci jen přišlo navýšení vedení, a to, když se k odraženému míči dostal Gonçalves, který z voleje namířil přesně k pravé tyči soupeřící branky - 2:0.

Domácí Midtjylland po další inkasované brance vypadl z tempa hry a o postupujícím bylo rozhodnuto. V 77. minutě navíc navýšil vedení svým druhým gólem v utkání Gonçalves, jehož rána zpoza vápna byla tečována jedním z bránících hráčů do protipohybu brankáře, který už nedokázal na změnu směru míče zareagovat.

Nešťastnou tečku za výkonem svého týmu udělal pět minut před koncem utkání domácí stoper Gartenmann, který při pokusu o malou domů překonal vlastního brankáře - 4:0.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Bayer Leverkusen 2:4p

23.02.2023 18:45

Góly: 19. Wissam Ben Yedder (pen.), 84. Breel Embolo - 13. Florian Wirtz, 21. Exequiel Palacios, 58. Amine Adli

První zápas: 3:2, postupuje Bayer Leverkusen

Naprosto totožným, docela divokým výsledkem končila odveta play-off Evropské ligy mezi Monacem a Leverkusenem. Stejně jako před týdnem hosté úplně nezvládli závěrečné pasáže základní hrací doby, duel tak musel dospět až do kopů ze značky pokutového kopu. V nich už každopádně Die Schwarzroten uspěli a urvali po opravdu lítém boji postup ve svůj prospěch.

Úvodní dvacetiminutovka tohoto souboje nabídla hned dvě změny skóre. Ta první přišla na řadu ve 13. minutě. Adli uvolnil na pravé straně Frimponga, ten přešel u boční čáry pokutového území přes bránícího Caia Henriqueho, a ačkoli jeho přihrávku u bližší tyčky nezachytil Hložek, propadl balón k Wirtzovi, který snadno doklepával do prázdné brány.

Monaco ovšem dokázalo na inkasování zareagovat záhy. Stoper Tapsoba si v 18. minutě počínal nešikovně ve vlastní šestnáctce, nastavil nohu proti podnikajícímu Ben Seghirovi, kterou zkrátka nestáhl včas, a sudí Alejandro Hernández nařídil penaltu. Tu si pak vzal na starosti kapitán Ben Yedder, jenž zamířil zkušeně do protipohybu brankáře Hradeckeho.

Nerozhodný stav ale nevydržel opětovně moc dlouho, Bayer o pouhé dvě minuty později navrátil vedení na svou stranu. Adliho centr od rohového čtvrtkruhu propadl ve vápně na Hložka, tomu míč sice odebral úspěšně Sarr, jenže ho dostal pouze k Palaciosovi, který pak levačkou propálil zpoza pokutového území marně se natahujícího Nübela.

Obecně tohle utkání gólových příležitostí nenabízelo s nějakou velkou dávkou pravidelnosti, oba týmy jednoduše byly především nesmírně produktivní při jejich proměňování, když už nějaká na řadu přece přišla.

A v 58. minutě Leverkusen ukázal, jak efektivní umí být. Palacios ve středu hřiště předal merunu Wirtzovi, ten následně vyprodukoval jemný oblouček na nabíhajícího si Adliho, který poté umístil svou hlavičku přesně na vzdálenější tyč.

Knížecí soubor nicméně pořád nebyl bez šance, stačilo mu totiž jednou skórovat, aby mač uvedl aspoň do prodloužení. V 60. minutě nebyl daleko od takového počinu Ben Yedder, avšak po rychlém brejku trefil pouze brankovou konstrukci. Hosté se od svého třetího gólu soustředili hlavně na hájení pohotové náskoku, nakonec ovšem přece jednou inkasovali.

V 84. minutě vyslal Diatta z pravé strany pas do ohně, střídající Embolo sice svou hlavičku zřejmě nezamýšlel bouchnout nejprve do země, přesto právě od ní nakonec míč doputoval na zadní tyčku. Hradecky na jeho zakončení opravdu reagovat nemohl, pouze se smutně ohlédl, kterak balón padá do jeho brány.

V prodloužení si obě ekipy vytvořily po jedné možnosti, Leverkusen na každý pád nerozradostnil v 93. minutě Bakker, ve 118. minutě naopak Monaco náhradník Volland, a tak o osudu postupujícího musel rozhodnout penaltový rozstřel.

Hosté proměnili všech pět pokutových kopů, domácí naopak selhali hned při druhé sérii, Matazo totiž dělovkou orazítkoval pouze břevno, a tak do osmifinále proklouzl výběr ze Severního Porýní-Vestfálska.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - Sevilla FC 2:0

23.02.2023 18:45

Góly: 77. Luuk de Jong, 90+5. Fábio Silva

První zápas: 0:3, postupuje Sevilla FC

Sevilla i přes trápení na ligové scéně zůstává ve hře o svou oblíbenou trofej v podobě Evropské ligy. Do Eindhovenu si přivezla z prvního zápasu tří gólové vedení, a ačkoliv domácí v závěru zabrali, stáhnout tuto ztrátu nezvládli.

Ačkoliv PSV neprožilo ideální minulý týden a po tvrdém nárazu v Seville ztratilo i v lize, v sestavě provedl trenér van Nistelrooy pouhé dvě změny Ve středu pole vedle Tila s Veermanem nahradil Sangarého Gutiérrez, v útočné trojici operoval vedle de Jonga se Simonsem Bakayoko namísto Simonse. Obranná čtveřice zůstala ve složení Mwene, Ramalho, Branthwaite a van Aanholt, záda jim kryl gólman Benítez.

Andalusané paradoxně provedli v základní jedenáctce o jednu změnu více - a šlo o tu nejvíce defenzivní část. Mezi třemi tyčemi se místo Bounoua představil Dmitrović, ze stoperského tria zůstal jen Nianzou, po jehož boku nastoupili Fernando s Tellesem, a nikoliv Bade a Gudelj. Na krajích obrany znovu dostali důvěru Navas s Acunou, záloha se ukázala ve složení Torres, Jordán, Rakitić a Gil. Takto podporovali na hrotu hrajícího En-Nesyriho.

V první polovině utkání krátce před jejím koncem zahrozil výrazněji jen Gil. Ten se po individuální akci poroučel k zemi, kopal se však jen rohový kop. Po pauze už šlo o podstatně zajímavější utkání. Bezprostředně po návratu ze šaten vychytal aktivního Gila Benítez, na opačném konci hřiště nevyužil zaváhání defenzivy de Jong. A po dvou přišly i další příležitosti, když Rakitić napálil míč do břevna, Bakayoko zase příliš vysoko.

Prosadil se až v sedmasedmdesáté minutě Luuk de Jong, jenž uspěl ve vzdušném souboji a následně propálil gólmana. Nizozemský útočník bleskově vsítil další branku, VAR ale odhalil, že během akce došlo k ofsajdovému postavení a PSV tak nadále potřebovalo dvě trefy, aby dostalo utkání do prodloužení.

Jednu z nich si připsal ve čtvrté minutě nastavení Fábio Silva po asistenci Simonse, avšak na nic dalšího se Nizozemci nezmohli, a Sevilla se tedy může těšit na los osmifinále.

Více informací k zápasu

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Hlahart
Reagovat
Memento_Mori_86

Jak Barca nehraje třeba proti Elche, tak je úplně ztracená...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele