Evropská liga - preview odvetných zápasů předkola play-off

23.02.2023, 16:48
Previews
Trofej pro vítěze (© AFP)

Remíza se konala před týdnem na Camp Nou, teď se ostře sledovaná bitva v Evropské lize mezi Manchesterem United a Barcelonou stěhuje do Anglie. Jen remízu si do odvety s Nantes přivezl Juventus, na který rozhodně nečeká snadná práce naplnit roli favorita na Bretaňském poloostrově. Zvrátit situaci se pokusí Leverkusen v Monacu a AS Řím proti Salzburgu...

FC Nantes - Juventus FC

čtvrtek 18:45

první zápas: 1:1

Na západě Francie se chystá velká bitva, protože domácí Nantes očekává příjezd slavného Juventusu. První měření sil ukázalo, že Nantes je schopné favoritovi na postup pořádně zavařit a s podporou domácího obecenstva snad dokonce pomýšlet na postup.

Až se domácí Nantes na Stade de la Beaujoire postaví proti slavnému italskému týmu, půjde o hodně. Oba týmy bojují o postup mezi nejlepších 16 týmů Evropské ligy a oba mají zatím téměř totožnou šanci postoupit. V prvním duelu se rozhodně bylo na co dívat, ale branek padlo pomálu. Domácí sice poslal do vedení mladý kanonýr Dušan Vlahović, ale na jeho trefu ze 13. minuty navázal po změně stran Ludovic Blas a víc už Juventus nedokázal. Takže v odvetě se bude hrát o všechno.

Nantes se do velké evropské soutěže podívalo poprvé po dvaadvaceti letech a přesto, že mu vůbec nevyšel úvod do sezony, zvládlo skončit v tabulce na druhém místě za vedoucím Freiburgem. Pořád tak má šanci na postup do vyřazovacích bojů poprvé od sezony 2000/2001, kdy zvládlo postoupit přes Laussane-Sport. Že by ale byli svěřenci trenéra Antoinea Kombouarého v dobré formě, to se rozhodně říct nedá.

V minulém kole francouzské elitní soutěže Ligue 1 totiž nezvládli navázat na onu zmíněnou remízu s Juventusem a prohráli. Domácí Lens jim dalo dvě branky a jednu si Nantes vstřelilo samo. Po porážce o dvě branky najdeme Nantes pořád až na třináctém místě, byť jeho náskok na pásmo sestupu činí už pohodlných devět bodů.

Nantes doma nebude čelit Juventusu v kompletním složení, protože mimo hru je stále Quentin Merlin a jistý není ani start dvojice Castelletto - Pallois. Absencí má dost i Juventus, mimo jiné se týkají Pogby, Milika, Mirettiho a Jorgeho. Zcela fit není ještě ani Federico Chiesa, který se nezúčastnil posledního ligového vystoupení Staré dámy.

Ta se naposledy utkala se Spezií a byl to zápas úspěšný. Bianconeri vyhráli o dvě branky, což se jim v posledních šesti duelech povedlo jen dvakrát. I vzhledem k tápající konkurenci se tak turínský celek posunul na skvělé sedmé místo tabulky a ani patnáctibodový odpočet by mu nemusel bránit v účasti v pohárech. Od šesté Atalanty jej totiž dělí jen devět bodů, což vzhledem ke schopnostem trenéra Allegriho překvapovat není nepřekonatelná překážka.

FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Castelletto, Girotto, Pallois - Centonze, M. Sissoko, Chirivella, Coco - Blas, Mollet - Mohamed

Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - De Sciglio, Danilo, Bremer, Sandro - Fragioli, Locatelli, Rabiot - Di María, Vlahović, Kostić

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.27 - 3.54 - 1.80

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

FC Midtjylland - Sporting CP

čtvrtek 18:45

první zápas: 1:1

Dánské překvapení z padesátitisícového města Herning se na domácí půdě MCH Areny utká s tradičním portugalským gigantem z Lisabonu a vše je před odvetou otevřené. V Portugalsku totiž před týdnem skórovaly oba týmy jednou.

Neveliké město v centrálním Jutsku (odsud také název Midtjylland) je hrdým zázemím ambiciózního klubu, který sice nepatří k těm nejstarším (existovat začal až v 1999!), ale na evropské scéně se objevuje víceméně pravidelně. A zároveň v něm nalezneme i českou stopu, protože jeho barvy oblékali Filip Novák s Václavem Kadlecem, byť ten se omezil jen na pár měsíců.

Pětapadesátiletý španělský kouč Albert Capellas bude na svůj tým určitě hrdý, protože v prvním vzájemném utkání se Sportingem hrál nebojácně a ukázal charakter. Především ale sahal po nečekaném vítězství! V 77. minutě se totiž prosadil jako první díky brance Egypťana Emama Ashoura a kapituloval po velkém tlaku Sportingu až v nastavení, kdy jeho naděje zchladil Sebastian Coates. Pro domácí Sporting to bylo velké zklamání, Dánové naopak odjížděli spokojenější, protože do vzájemného střetu rozhodně nešli jako favorité.

Vlci evidentně povzbuzení velmi dobrým představením pak v lize sehráli ještě lepší show. Viborg totiž vyplenili čtyřmi góly, z nichž většinu dal Gustav Isaksen. V lize ale mají k ideálu daleko, protože jim pořád patří až čtvrtá příčka a na vedoucí Nordsjaelland ztrácí už deset bodů. Tentokrát se navíc domácí nemohou spoléhat na záložníka Emiliana Martíneze, který si musí odpykat jednozápasový trest. Zraněn je navíc ještě Brazilec Brumado.

Ani Portugalci se v Dánsku neukážou v plné síle, protože jim stále schází Daniel Bragança, který si loni v červenci přetrhl kolenní vazy. Hidemasa Morita se ale po dlouhém zranění dostal zase do tempa a nastoupil už v minulém kole portugalské ligy proti Chavesu. Tohle utkání nakonec Sporting zvládl a těsně vyhrál, což udržuje tým trenéra Rubena Amorima pořád na čtvrté příčce. Na titul to ale tentokrát rozhodně nevypadá, neboť Sporting ztrácí na čelo tabulky po odehraných jednadvaceti zápasech už patnáct bodů.

FC Midtjylland - pravděpodobná sestava:
Lossl - Andersson, Dalsgaard, Gartenmann, Paulinho - Gigović, Sørensen, Olsson - Isaksen, Heiselberg, Andreasen

Sporting CP - pravděpodobná sestava:
Adán - Juste, Coates, Reis - Esgaio, Morita, Ugarte, Santos - Goncalves, Edwards, Paulinho

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.43 - 3.51 - 1.88

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

AS Monaco - Bayer Leverkusen

čtvrtek 18:45

první zápas: 3:2

Monako v prvním zápase ztratilo vedení, samo ovšem náskok Leverkusenu také smazalo, a díky trefě Axela Disasiho z nastaveného času tak nakonec vstoupí do odvety z lepší výchozí pozice. Uhlídá si knížecí klub na domácí půdě postup?

Týden starý špíl v Leverkusenu měl dost divoký průběh. Do vedení šli krátce po úvodním hvizdu hosté, a to poté, co si brankář Bayeru Lukáš Hrádecký dal pod tlakem důrazně napadajícího Breela Embola vlastní gól. Německý tým se oklepal až po změně stran, kdy se skóre po dvou přesných zásazích přelilo ve prospěch "Werkself". Jenže domácí nezvládli koncovku duelu, inkasovali ještě dvakrát, a v Monaku tedy budou mít co dělat.

V Porýní ovšem věří, že dvojzápas ještě není rozhodnutý. "První utkání jsme zahájili smolně, pak jsme zápas otočili. Zítra (ve čtvrtek) to snad bude vypadat podobně," velí k dalšímu obratu sportovní manažer Leverkusenu a někdejší záložník téhož klubu Simon Rolfes.

Bayer určitě bude chtít protivníkovi cestu za postupem ještě zkomplikovat a pokud možno překazit. Na to jsou ale v Monaku připraveni. "Z prvního duelu si musíme vzít především to, že ještě není konec. Jsme rádi, že si do druhého utkání bereme náskok. Musíme být stejně silní, jako jsme byli v prvním střetnutí, prohlásil gólman AS Alexander Nübel.

Na čtvrteční odvetu se Monako naladilo vítězstvím v Ligue 1. V Brestu si připsalo čtvrtou ligovou výhru v řadě, v kalendářním roce 2023 dál čeká na přemožitele ve francouzské nejvyšší soutěži. Díky dobrým výsledkům vystoupalo AS v tabule Ligue 1 už na třetí místo za vedoucí Paris Saint-Germain a druhý Olympique Marseille.

To Leverkusen se po jistém restartu poněkud zadrhl. V Bundeslize prohrál tři z posledních čtyř seancí a zase klesl až do druhé poloviny ligové tabulky. Naposledy Bayer podlehl Mainzu, což neodvrátil ani uzdravený útočník Patrik Schick, jenž v neděli jednou skóroval. I kvůli formě tak má větší šance na postup do další fáze Evropské ligy zřejmě Monako.

AS bude ve čtvrtek postrádat útočníka Kevina Vollanda i obránce Rubena Aguilara, jenž se před týdnem zranil právě v Leverkusenu. Hrát zřejmě nebudou ani zadáci Guillermo Maripán s Vandersonem a křídelník Gelson Martins. Bayer si u Azurového pobřeží bude muset poradit bez klíčového ofenzivního hráče Moussy Diabyho. Zranění limituje též středopolaře Charlese Aránguize a náhradního brankáře Andreje Luňova.

AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Nübel - Matsima, Disasi, M. Sarr, Henrique - K. Diatta, Fofana, Camara, Golovin - Ben Seghir, Embolo

Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hrádecký - Frimpong, Tah, Tapsoba, Bakker - Palacios, Andrich - Adli, Wirtz, Amiri - Schick

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.23 - 3.74 - 3.23

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

PSV Eindhoven - Sevilla FC

čtvrtek 18:45

první zápas: 0:3

Před domácím PSV se otevírá možnost překvapit, protože v ruce moc trumfů nemá. Všechny drží Sevilla, která zvládla úvodní utkání ve Španělsku naprosto sebejistě. Nicméně na půdě Philips Stadion má PSV velmi dobré výsledky a rozhodně se nevzdá bez boje.

Sevilla odehrála na úvod velmi dobré utkání, po jěhož průběhu málokdo pochybuje o jejím postupu. Radost domácím příznivcům rozdělilo trio En-Nesyri, Ocampos a Gudelj, které se rovným dílem podělilo o jednotlivé zásahy španělského celku. A všechny tři zásahy ještě k tomu dokázala Sevilla vměstnat do pouhých deseti minut! PSV zůstalo střelecky na suchu a v odvetě ho čeká pořádný kus práce, pokud chce vůbec pomýšlet na postup.

PSV neprožívá zrovna ideální období, protože ani v lize se mu tolik nedaří. Po výprasku od Sevilly (vzhledem k aktivitě Nizozemců v utkání je to označení na místě) dokázalo PSV jen remizovat s Utrechtem, na jehož půdě ještě muselo dotahovat manko jedné branky. Tohle zaváhání pro něj znamená až čtvrtou příčku v soutěži, i když na Alkmaar ztrácí jen jeden jediný bod.

Nizozemský celek hodně zasáhly absence Codyho Gakpa s Nonim Maduekem, které zanechaly zkrátka až příliš velkou díru v kvalitě kádru. Přesto má trenér Ruud van Nistelrooy k dispozici dostatek zajímavých jmen, aby usiloval o vyšší příčky v Eredivisie. Nicméně nevzdává předčasně ani souboj o postup, jakkoli může vypadat nereálně. Pomáhá mu i uzdravení El Ghaziho s Hazardem.

V rozhovoru pro klubové stránky někdejší vynikající střelec uvedl: "Víme, že výsledek nevypadá moc nadějně, ale ve fotbale se staly už i zvláštnější věci. Dokud nebude konec, budeme bojovat. Máme na své straně fanoušky a ti pro nás vždycky představují velkou motivaci. Poženou nás dopředu a já věřím, že se za nás nebudou stydět. Chceme dát do zápasu maximum a poprat se o šanci postoupit."

Sevilla taky v minulém kole LaLigy příliš neexcelovala, protože si s Rayem Vallecano dokázala jen rozdělit body rovným dílem, byť se několikrát dostala do zajímavých šancí. Problém, před kterým stojí trenér Jorge Sampaoli, je mimo jiné spojen s prostředím, protože doma Sevilla letos podává mnohem lepší výkony než na cestách. V Nizozemsku se Sevilla představí bez Lamely, který posbíral přílišný počet karet, stejně jako bez zraněného Badého. I bez nich se požene za sedmým vítězstvím evropských pohárů v historii.

PSV Eindhoven - pravděpodobná sestava:
Benitez - Mwene, Ramalho, Branthwaite, Van Aanholt - Til, Sangare, Veerman - Bakayoko, De Jong, Simons

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Nianzou, Fernando, Gudelj - Navas, Jordan, Rakitić, Acuña - Torres, Gil - En-Nesyri

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.00 - 3.57 - 3.81

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Manchester United - FC Barcelona

čtvrtek 21:00

první zápas: 2:2

Odveta dvou slavných velkoklubů se přesouvá na ostrovy, konkrétně do "Divadla snů" na Old Trafford. Manchester United si před týdnem přivezl z Katalánska remízu 2:2 a díky domácímu prostředí má výhodu. Vzájemná bilance však hovoří pro Barcelonu, takže vše zůstává otevřené. Který gigant si nakonec proklestí cestu do osmifinále Evropské ligy?

Man Utd se potkal s Barcelonou už v předkole play-off Evropské ligy a první utkání potvrdilo, že v tomto dvojzápase není favorita. A těžko ho hledat i v odvetě.

Co, že se to před týdnem na Camp Nou stalo? Barcelona nevyužila domácího prostředí k vytvoření náskoku a v Anglii bude muset zvítězit. Blaugranas přitom vedli, ale "Rudí ďáblové" výsledek otočili a remízu 2:2 musel zachraňovat až čtvrthodinu před koncem Brazilec Raphinha.

Tentokrát bude mít výhodu domácího publika Manchester United, který mezitím pokračuje v dobrých výkonech v Premier League. O víkendu porazil díky dvěma brankám Rashforda a jedné trefě Sancha Leicester 3:0 a na druhý Manchester City ztrácí jen tři body, na vedoucí Arsenal pak pět bodů. Svěřenci manažera Erika ten Haga navíc natáhli soutěžní sérii bez porážky na osm zápasů. Dobrý zápas předvedli i v Evropské lize na Camp Nou. "Myslím, že za poslední měsíc jsme hodně vyrostli a hrajeme s větším sebevědomím. Zítřejší atmosféra bude elektrizující. Musíme zvládnout emoce, být klidní a věřit si. Dalším cílem je porážet týmy jako je Barcelona. Je to skutečná výzva a skvělá příležitost," prohlásil natěšený Raphaël Varane, jenž souboje s Barcelonou moc dobře zná z působení v Realu Madrid.

V podobném duchu se vyjádřil i Ten Hag. "Abychom se dostali do dalšího kola, musíme proti týmům jako je Barcelona ze sebe vydat všechno. Na Old Trafford budou proti sobě stát dva velké týmy. Bude tam skvělá atmosféra a prostředí. Zkrátka to nejlepší, co můžete dostat."

V krasojízdě pokračuje i Barcelona. O víkendu porazila Cádiz 2:0 a připsala si už sedmou ligovou výhru v řadě. V aktuálním ročníku LaLigy prohrála jen jednou, uprostřed října na Santiago Bernabéu s Realem Madrid. Katalánce to nemusí nijak mrzet, protože na úhlavního rivala má luxusní osmibodový náskok. Barcelona usiluje o zisk mistrovského titulu a samozřejmě i o triumf v Evropské lize. Xavi má o tuto trofej zájem, ale výsledek z prvního zápasu plány zkomplikoval. Někdejší vynikající záložník má navíc zamotanou hlavou ohledně rozestavení, protože sázka na čtyřčlennou zálohu proti Man Utd úplně nevyšla a je tak otázkou, zdali nebude lepší vsadit na rozestavení 4-3-3.

K postupu budou Katalánci potřebovat vynikající výkon a opřít se mohou jak do domácí formu, tak i vzájemnou bilanci. Barça naposledy navštívila slavný Old Trafford v dubnu 2019 a díky vlastnímu gólu Luka Shawa zvítězila nejtěsnějším rozdílem.

Manchesteru ani v odvetě nepomohou Christian Eriksen a Donny van de Beek. Problémy s kyčlí trápí Anthonyho Martiala a jisté otazníky se vznášely i nad Harrym Maguirem potažmo Anthonym, i když Ten Hag věří, že oba budou pro zápas k dispozici. Pokud jde o Barcelonu, tak karetní trest si bude odpykávat mladík Gavi. Jeho kolega Pedri a Ousmane Dembélé zůstávají na marodce.

Hlavní tahák čtvrteční nabídky Evropské ligy bude řídit francouzský sudí Clément Turpin, výkop je na programu v tradičních 21 hodin.

Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Wan-Bissaka, Varane, Martinez, Shaw - Casemiro, Sabitzer - Sancho, Fernandes, Rashford - Weghorst

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Koundé, Araújo, Alonso, Alba - De Jong, Busquets, Kessié - Raphinha, Lewandowski, Fati

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.21 - 3.60 - 3.37

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Stade Rennes - Šachtar Doněck

čtvrtek 21:00

první zápas: 1:2

Rennes obecně není po skončení světového šampionátu v tom nejlepším rozpoložení, zkrátka nedokázalo navázat na své výkony před tímto turnajem. Úplně dobře nemá rozehranou partii v Evropské lize, po prvním klání play-off totiž musí dohánět těsné manko, jaké zaznamenalo před týdnem proti Šachtaru. Alespoň se před tímto soubojem povzbudilo o minulém víkendu.

Utnulo totiž šňůru tří porážek, včetně té z Varšavy, a porazilo doma v Ligue 1 o dvě branky Clermont. Když bretaňský soubor s ukrajinským protivníkem naposledy padl, držel se kouč Bruno Génésio poněkud stranou během hodnocení. Většinou si mužstvo vezme tvrdě na paškál, když prohraje, tentokráte však zcela změnil rétoriku. A ani na nejčerstvější tiskové konferenci nezapomněl připomenout, že Šachtar je všemi médii zbytečně podceňovaný.

Vlastně se nicméně takovým stanoviskům nemůžeme divit. Družina trenéra Igora Jovičeviče ani nevládne na ukrajinské scéně, není v zápasovém, soutěžním rytmu, neboť v zemi se ještě po podzimní části stále ještě spí. "Pro mě je náš soupeř nedostatečně oceňován,” nechtěl vůbec shazovat kvality konkurenta Génésio. "Samozřejmě jsem zaslechl po našem střetnutí spoustu připomínek. A je normální, že jsme kritizováni. Ale nemyslím si, že bychom se nějak vzdávali nebo že bychom nebrali v potaz kvalitu Šachtaru,” podotýkal.

Martin Terrier, Xeka, Lorenz Assignon i Hamari Traoré zůstávají domácím na marodce, do hry pak nebude moci vyrukovat nově Benjamin Bourigeaud, který je vykartovaný. Na straně hostů se za pád dnů nic nezměnilo, co se absencí týče, i nadále budou postrádat zraněného Viktora Kornijenka a Marjana Šveda.

Neočekává se mimochodem, že by se v úvodní jedenáctce SRFC zjevil stoper Arthur Theate. A jestliže Génésio možná nebyl kritický k celkovému představení své ekipy v Polsku, pak zrovna k Belgičanovi měl hodně výtek. A nejen k němu. "S některými hráči jsem si promluvil z očí do očí, řekl jim, co si představuji,” popisoval. "Nebudu vám konkrétně prozrazovat, co přesně jsem sděloval jemu. Mým úkolem je hráčům vysvětlil, co po nich chci, aby tomu rozuměli. V první polovině sezóny jsme byli hodně chváleni. Právem. Jenže tahle pozitiva jsou mnohdy velmi nebezpečná. Možná jsme zapomněli, že musíme pořád hrát na vysoké úrovni, abychom dosáhli na úspěchy."

Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
S. Mandanda - Spence, Omari, Belocian, Meling - Santamaría - Doku, D. Doué, Majer, Toko Ekambi - Kalimuendo

Šachtar Doněck - pravděpodobná sestava:
Trubin - Konoplja, Bondar, Matvijenko, Mychajličenko - Bondarenko, Stepanenko, Sudakov - Zubkov, L. Traoré, Kryskiv

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.70 - 3.87 - 5.13

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Union Berlín - AFC Ajax

čtvrtek 21:00

první zápas: 0:0

Teď už musí přijít rozuzlení. Union si do domácího prostředí Stadion An der Alten Försterei pozval Ajax a je celkem odhodlaný přes něj postoupit. Šanci ale má i nizozemský celek, protože v prvním utkání nepadla ani jedna branka.

Union Berlín prožívá tak fantastickou sezonu, že jeho fanoušky teď neuspokojí nic jiného než výhry. A to i v případě, kdy Union narazí na světoznámý a úspěšný Ajax. Tým trenéra Urse Fischera dál zůstává mírným favoritem na postup, i když i on dokáže zaváhat. Jak se ukázalo naposledy v ligovém kole se Schalke 04. Tedy s týmem, kterému patří v bundesligové tabulce až poslední příčka a který doposud získal jen ubohých 13 bodů.

Dost možná za tím ale vězela právě enormní příprava právě na odvetné utkání s Ajaxem, v němž hraje Union přeci jen o mnohem víc než se Schalke. Pokud by se Unionu povedlo vyhrát tohle střetnutí, dostal by se dokonce na první místo! Union i přesto okupuje senzační třetí místo a s ním spojenou místenku v příštím ročníku Ligy mistrů, což by byl enormní úspěch. Teď je ale na trenérovi Fischerovi, aby trochu pozvedl morálku svých hráčů po frustrujícím ligovém výsledku.

Opírat se při svých snahách o postup bude právě o domácí prostředí, v němž je velmi úspěšný. Berlínský celek doma neprohrál už v deseti posledních ligových utkáních, naposledy tu padl 8. září! Další dobrou zprávou pro Fischerův tým je návrat dvojice Trimmel - Haberer, která si odpykala svůj karetní trest už v prvním utkání.

Ajax taky nemá žádné větší absence a může dát do utkání všechno. Jakkoli se Ajaxu nevyvedl začátek sezony, tak v novém roce je to jiná písnička. A to proto, že orchestr diriguje překvapivě úspěšný dirigent Johnny Heintinga. Devětatřicetiletý kouč byl jmenován po vyhazovu trenéra Schreudera na konci ledna tohoto roku a z šesti utkání jich vyhrál pět! Naposledy si s chutí zastřílel, když poslal míč do sítě Sparty hned čtyřikrát, takže se na utkání v Německu naladil ideálně.

Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Rønnow - Doekhi, Knoche, Leite - Juranovic, Laidouni, Khedira, Haberer, Roussillon - Behrens, Becker

AFC Ajax - pravděpodobná sestava:
Rulli - Rensch, Timber, Bassey, Wijndal - Álvarez, Taylor - Berghuis, Kudus, Bergwijn - Tadić

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.32 - 3.15 - 3.59

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

AS Řím - Red Bull Salzburg

čtvrtek 21:00

první zápas: 0:1

Salzburg přijede do Věčného města bránit hubený jednogólový náskok, ale spoléhat se jen na tuhle jednu branku by mohlo být nesmírně ošemetné. I proto se dá očekávat, že svěřenci trenéra Jaissleho budou chtít pokořit Římany i podruhé.

Poprvé jim to totiž vyšlo skvěle. Domácí Red Bull Salzburg zvládl utkání s AS Řím, i když možná nehrál tak aktivně, jak se čekalo. Navíc přežil několik velkých šancí svého oponenta. A když už si AS začalo libovat ve venkovní remíze, přišel úder. Pár minut před koncem Pavlović krásným centrem oslovil naskakujícího Nicoláse Capalda a hráč, který málem na doporučení římské legendy De Rossiho reprezentoval Itálii, rozhodl.

Jedinou kaňkou na tomhle utkání ze strany domácího Red Bull byla jen žlutá karta pro obránce Strahinju Pavloviće, který se na římskou odvetu vykartoval. A protože se jedná o důležitý článek základní sestavy, bude muset trenér Jaissle trochu šachovat s výběrem svých hráčů. Jinak má ale mladý trenér kompletní kádr, který je odhodlá dotáhnout do konce postupové šance.

Salzburgu se ale na italských trávnících zas tak moc nedaří. Už v pěti posledních výjezdech na Apeninský poloostrov Salzburg nedokázal vyhrát - naposledy se mu to povedlo s druhým římským týmem, Laziem, v roce 2009. Aktuální forma je ale na straně hostí, kteří vyhráli pět z posledních šesti soutěžních duelů. Jediným jejich přemožitelem v tomto období se stal Sturm Graz ve čtvrtfinále poháru.

Římané možná budou mít těch absencí přeci víc - scházet jim bude Darboe a problémy by Mourinho mohl mít především v útoku. Ola Solbakken není na soupisce, Abraham byl v minulém ligovém kole brzy střídán a následně byl na operaci s okem. Hvězdný Paulo Dybala minule do hry taky nezasáhl a Lorenzo Pellegrini už delší dobu hraje víceméně zraněný. Přesto existuje reálná šance, že všichni tři by do utkání mohli naskočit aspoň z lavičky.

I bez nich ale AS zvládlo v minulém kole Serie A vyhrát. S víceméně béčkovou sestavou porazilo Hellas Verona, k čemuž stačil Vlkům premiérový zásah Oly Solbakkena. Díky tomu se stále drží na skvělé třetí příčce italské ligy. Vytváření šancí nedělá Giallorossi potíže, ale jejich proměňování už ano. Pokud mají domácí postoupit, budou potřebovat značně zpřesnit a zkvalitnit koncovku, protože v Serii A dali jen 30 branek za 23 utkání.

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Rui Patricio - Mancini, Smalling, Ibañez - Karsdorp, Cristante, Matić, Zalewski - Pellegrini, Dybala - Belotti

Red Bull Salzburg - pravděpodobná sestava:
Köhn - Dedić, Solet, Van der Brempt, Ulmer - Kjaergaard, Gourna-Douath, Seiwald - Sučić - Fernando, Okafor

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.72 - 3.64 - 5.72

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
FC-RUBRIKA

kde je diskuze k dnesnimu kolu?

Reagovat
masly008

Asi tady,však vidíš těch komentů.Welcome new EF

Reagovat
Kuchta

Reagovat
vceradnesazitra

Barca si koukám pořád kupuje sudí.

Reagovat
masly008

vždyť byla,penaldes to posral kojot.On na LW je tragédie zatím.

Reagovat
vceradnesazitra

Vzhledem k tomu že předtím nepískl 4 jasné fauly a pak pískne takovouhle soft penaltu... nojo, holt UEFA chce Barcu posunout dál, klasika.

Reagovat
kolouch

Oni ten design jeste nevratili zpatky? Tak ja zase jdu

Reagovat
masly008

Reagovat
Nieuwendyk

To jsme tady jako všichni jo?

Tak díky za nový EF. Zeptám se autorů - vám se to jako líbí jo?

nový EF je prostě HNUS a Bruno "Zákeřnej cikán" Fernandes je absolutní č*ák!

Reagovat
vceradnesazitra

Tak Barcičce ani ta zaplacená penalta nepomohla Ten protaženej ksicht brečounka Xaviho stojí za všechny prachy

Reagovat
Largo

Palermská spolupráce Daje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele