Evropská liga - souhrn odvetných zápasů osmifinále

16.03.2023, 20:49, aktualizováno 16.03.2023, 23:52
Komentáře a souhrny
Pedro Gonçalves (© AFP)

Arsenal nezvládl odvetu se Sportingem a po penaltovém rozstřelu v soutěži končí. Manchester United proti Realu Betis vyhrál rovněž podruhé a může vyhlížet čtvrtfinále. Juventusu ve Freiburgu pomohlo brzké vyloučení, Seville dokonce stačila porážka. Do další fáze jdou rovněž Feyenoord, Leverkusen a AS Řím, Royale Union vyřadil Union Berlín...

Real Sociedad - AS Řím 0:0

16.03.2023 21:00

Góly: -

První zápas: 0:2, postupuje AS Řím

AS Řím slaví postup na půdě Realu Sociedad. Španělé sice hráli mnohem aktivněji a držení míče hovoří skoro až drtivě v jejich prospěch, ale k čemu to, když šance si domácí nedokázali vytvořit prakticky žádné?

Oba římské kluby se zapojily do odvetných utkání Evropské ligy a jednoznačně lepší výchozí pozici mělo AS. "Vlci" doma uhráli s Realem Sociedad výhru 2:0 a do Španělska jeli víceméně udržovat tohle vedení. Nálada na stadionu Anoeta ale byla od začátku dost nepřátelská, což potvrzoval i útok domácích ultras na projíždějící autobus plný fanoušků AS Řím. Tahle bojovná nálada se přenesla i na trávník, oba týmy chodily do soubojů naplno.

Sudí Istvan Kovacs nejednou tahal z kapsy žlutý karton v naději, že si sjedná respekt. Ale utkání se mu minimálně po stránce emocí začalo trochu sypat. Míč drželi pod kontrolou domácí, jimž ale rapidně ubíhal čas, a první šanci si naopak připravili hostující hráči. Kapitán Lorenzo Pellegrini zakroutil po patnácti minutách hry míč na volného Paula Dybalu a jeho ránu si jen těsně vedle vlastní branky srazil útočník Alexander Sørloth.

La Real jen velmi těžko hledal cestu skrz přehuštěný střed a hostující Giallorossi si velmi dobře plnili své defenzivní odpovědnosti. Po čtyřiceti minutách nažhavený obránce Rico znovu fauloval Ricka Karsdorpa a ten po krvavém šrámu v obličeji musel střídat. S domácími mohlo být ještě hůř, protože v nastavení dokázal centr od rohového kopu dostat do sítě Chris Smalling. Sudí Kovacs ale po shlédnutí videa konstatoval jasnou hru rukou a branku neuznal.

Po změně stran La Real přidal na aktivitě a obléhal obranu AS ve vší intenzitě, které byl schopen, ale šance si vytvářet nedokázal. Giallorossi naopak plnili přesně to, co potřebovali a nenechávali soupeři moc prostoru. Až téměř v 68. minutě si na rohový kop naběhl Mikel Oyarzabal a úplně volný hlavičkoval nejprve do Patrícia a následně i do jeho břevna! O pár minut později se neprosadil ani hlavičkující Zubeldia, který mířil mimo.

Více informací k zápasu

Ferencvárosi TC - Bayer Leverkusen 0:2

16.03.2023 21:00

Góly: 3. Moussa Diaby, 81. Amine Adli

První zápas: 0:2, postupuje Bayer Leverkusen

Německý Leverkusen potvrdil zlepšenou formu z poslední doby a teď nedal žádnou naději na úspěch maďarskému Ferencvárosi, když ho i na jeho půdě zdolal o dvě branky a bez jakýchkoli potíží postoupil mezi osm nejlepších klubů letošního ročníku Evropské ligy. Hosté se dostali do vedení hned zkraje čtvrtečního zápasu a svůj náskok pojistili zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem.

V dresu Bayeru začal na lavici náhradníků český reprezentant Adam Hložek a na trávník přišel jako střídající hráč v 71. minutě. Svěřenci španělského trenéra Xabiho Alonsa začali s velkým nasazením a již po necelých třech odehraných minutách vedli. K další fázi je výraznou měrou přiblížil Moussa Diaby, jenž se po dlouhém nákopu Tapsoby z hranice vlastní šestnáctky zbavil bránícího protihráče a po rychlém sólu obstřelil bezmocného gólmana Dibusze z bezprostřední blízkosti.

Hosté se poté na chvíli odmlčeli, nicméně v závěrečné čtvrthodině úvodního dějství znovu přidali a hned dvakrát se musel blýsknout Dibusz. Ten nejprve ukryl v náručí hlavičku Tapsoby a v poslední minutě první půle si brilantně poradil i s technickým pokusem Wirtze. Domácí celek mohl mezitím vyrovnat, jenomže tečovaná rána Traorého orazítkovala břevno. Bayer dominoval na trávníku také po změně stran a neustále zaměstnával defenzívu svého soupeře.

V 53. minutě rozvlnil síť Frimpong, ale jeho úspěšnému zásahu předcházel ofsajd, pak se vytáhl domácí brankář proti nebezpečnému projektilu Diabyho a stejný hráč za další dvě minuty trefil bližší konstrukci. Leverkusen se podruhé prosadil v 81. minutě, neboť Amine Adli převzal finální nahrávku do volného prostoru od agilního Diabyho a z první napálil míč přímo k protější tyči. V nastaveném čase chtěl Adli skórovat ještě jednou, avšak tentokráte předvedl vynikající zákrok pravou nohou fantom Dibusz.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Sporting CP 1:2p

16.03.2023 21:00

Góly: 19. Granit Xhaka - 62. Pedro Gonçalves

První zápas: 2:2, postupuje Sporting CP

Sporting Clube de Portugal zaskočil Emirates Stadium a vyřadil v osmifinále Evropské ligy vedoucí tým Premier League Arsenal. Lisabonský tým vybojoval po 120 minutách remízu 1:1 a v následném penaltovém rozstřelu jeho střelci zachovali chladnější hlavu a zajistili jeho postup do další fáze soutěže.

Navzdory remízovému výsledku v prvním utkání byli domácí jasným favoritem zápasu a po úvodních minutách, které byly rozkouskováné ošetřováním zraněných hráčů, tuto roli potvrzovali. V úvodu sice nebezpečně pálil Trincão, ale po jeho akci už úřadoval Arsenal.

Defenzivě Sportingu dělala problém hlavně aktivní křídla Gunners, a právě po akci ze strany hřiště portugalský celek poprvé inkasoval. Martinelli se uvolnil na levém křídle a vypálil na Adána, který míč vyrazil pouze k dobíhajícímu Xhakovi, jehož práce už byla jednoduchá a umístil kulatý nesmysl do odkryté části brány.

Další gól mohl v obklopení obránců Sportingu přidat Jesus, ale zasáhl proti němu připravený Adán. Hosté o sobě dali na druhé straně hřiště podruhé výrazněji vědět až v konečné fázi prvního poločasu. Po kratším tlaku se v nastaveném čase ke střele z hranice pokutového území odhodlal Ugarte a nebýt teče branicích hráčů, míč by zaplul za záda brankáře Ramsdalea.

Po změně stran ubrali hráči Arsenalu na ofenzivní aktivitě a nechali tvořit hru zejména hosty. Na další velkou šanci však diváci na Emirates Stadium čekali dlouho. V 62. minutě tak přišel gól jako blesk z čistého nebe. Pedro Gonçalves z pozice těsně za polovinou hřiště využil vyběhnuté pozice Ramsdalea a špičkovým lobem vyrovnal stav utkání.

Hned o pár minut později mohlo být v do posledního místa zaplněném sektoru hostů ještě veseleji. Po Gonçalvesově centru z rohového kopu mířil hlavou těsně nad břevno Paulinho. V 72. minutě mohl po průnikové přihrávce Esgaia skórovat sám před Ramsdalem Edwards, ale trefil pouze obličej vyběhnutého brankáře Arsenalu.

První výraznější šanci druhého poločasu si Arsenal vypracoval až v 79. minutě minutě. Přímý volný kop z dobré pozice vzal na svá bedra Vieira, ale jeho zakončení vyrazil Adán mimo nebezpečné území. Mikel Arteta mezitím osvěžil řady svého týmu, zatímco Sporting hrál stále se základní jedenáctkou, takže to byli domácí, kteří v závěru základní hrací doby diktovali tempo. Závěrečný hvizd sudího Lahoze však znamenal, že utkání šlo do prodloužení.

První část prodloužení provázela v úplně prvních minutách opatrná hra a strach z chyby. První nakonec napáchal střídající Essugo, který omylem připravil domácímu Trossardovi přesnou přihrávku do běhu, ale belgický útočník trefil pouze Adána, od kterého se míč odrazil do tyče.

Hned na začátku druhé části prodloužení pálil nebezpečně z hranice velkého vápna Partey, ale míč mířil nakonec mimo bránu. Ve 117. minutě skvěle zasáhl proti Gabrielově hlavičce po centru z volného přímého kopu Adán a udržel naděje Sportingu ve hře. Z následného rohového kopu zachránil své spoluhráče Diomande proti další hlavičce Gabriela.

V závěru prodloužené hrací doby zasáhl Ugartě tvrdě Saku a po druhé žluté kartě šel ze hry. Arsenal většinu prodloužení ohrožoval pokutové území soupeře, ale Sporting do poslední minuty usilovně bránil na hraně pravidel hry a dotáhl nakonec zápas do penaltového rozstřelu.

V tom se začal chleba lámat ve čtvrté sérii, kdy Adán vychytal špatně zahraný pokutový kop Martinellimu. Santosovi tak na začátku páté série stačilo napodobit své spoluhráče, což se mu povedlo a razantní střelou rozhodl o senzačním postupu Sportingu přes lídra Premier League.

Více informací k zápasu

RU Saint-Gilloise - Union Berlín 3:0

16.03.2023 21:00

Góly: 18. Teddy Teuma, 63. Lazare Amani, 90+4. Loïc Lapoussin

První zápas: 3:3, postupuje RU Saint-Gilloise

Bitvu dvou Unionů zvládl v odvetě daleko lépe ten belgický. Berlíňaně vykázali asi nejhorší výkon vůbec, minimálně tedy na evropské scéně, a v Evropské lize se rozloučili se soutěží v osmifinále. Saint-Gilloise stejně jako před týdnem vsítilo celkem tři branky, tentokráte si ale zapsalo na své konto rovněž čisté konto, a sumárně zcela zaslouženě postoupilo do další fáze.

Hosté nevstoupili do tohoto klání vůbec dobře a po velké hrubici prohrávali už v 18. minutě. U vlastního pokutového území se tak dlouho babrali s rozehrávkou, až stoper Knoche nevyprodukoval vůbec dobrou pobídku na Dioga Leiteho, toho obral o míč hladový Adingra, od něhož se nakonec balón odrazil k Teumovi, a ten snadno zacílil za záda gólmana Rönnowa.

Přitom domácí mohli skórovat už v úvodních okamžicích hned dvakrát, jenomže Adingrův pokus ze 6. minuty nejprve zablokoval na poslední chvíli ještě před brankovou čárou Knoche a krátce nato Boniface napálil jen brankovou konstrukci. Teumův přesný a zároveň rozhodující přesný zásah tak ve finále byl logickým vyústěním dění na hrací ploše.

Německý výběr na tohle inkasování nedokázal vůbec reagovat. Směrem dopředu působil velmi mdle, jeho protivník naopak v defenzivních činnostech nepřipouštěl sebemenší podcenění situace a obecně moc dobře bránil. A v 63. minutě navíc ukázal, jak efektivní umí být při využívání šancí, protože ani on si je netvořil s žádnou dávkou velké pravidelnosti.

Boniface z levé strany vběhnul do pokutového území, ukázal, že kličkami bezpochyby zvládá své soupeře zmást, předložil pak i přes bránícího Doekhiho a Juranoviče merunu nakrátko na Amaniho, který z hranice brankového území pohotově skóroval. Zmar berlínského celku ještě umocnila 80. minuta, střídající Haberer totiž vyfasoval druhou žlutou kartu a rezultující červenou poté, co nešetrně nakopl Lynena.

Poslední gólovou tečku za tímto zápasem mimochodem udělal v samém nastavení Lapoussin. Ten se ocitl na hranici vápna zcela nehlídaný, a i když mu Amani ve finále adresoval docela pomalou přihrávku, Die Eisernen ji nechali prakticky bez povšimnutí, takže následné zakončení mohlo skončit parádně pod břevnem.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Juventus FC 0:2

16.03.2023 18:45

Góly: 45. Dušan Vlahović (pen.), 90+5. Federico Chiesa

První zápas: 0:1, postupuje Juventus FC

Poměrně nadějný výsledek si do odvety osmifinále Evropské ligy odvážel Freiburg, který na půdě favorizovaného Juventusu prohrál pouze o branku. Jenže ani před domácími fanoušky se mu skórovat nepodařilo, a s takovou statistikou na postup pomýšlet nemohl. Rozhodující okamžik přišel na řadu v závěru prvního dějství. Domácí šli totiž do deseti, navíc inkasovali.

Utkání začalo hodně opatrně, bylo vidět, že oba celky nechtějí udělat hlavně zbytečnou chybu, která by je dostala do velmi nezáviděníhodné role a zbytečných komplikací. Vlastně až 15. minuta s sebou přinesla jakési nebezpečnější zakončení, které vyprodukoval ze střední vzdálenosti Locatelli, avšak míč směřoval pouze do míst, kde byl připravený domácí brankář Flekken.

Ve 22. minutě se naopak poprvé ozval taktéž Freiburg, Günter svým centrem z rohového čtvrtkruhu našel v šestnáctce Gintera, ten se tvrdě opřel do hlavičky, avšak gólman Szczcsny bravurně zasáhl. Ve 27. minutě Juve již přece rozvlnilo síť. Bremer hlavičkoval z vyložené pozice, nicméně Flekken byl ještě v tuto chvíli připravený a na poslední dobrou míč vyrazil do břevna.

Tahle akce každopádně pokračovala i nadále, Vlahovič se přitom ve skrumáži zorientoval vůbec nejlépe a zacílil tvrdě za brankovou čáru. Situace se každopádně začala zkoumat na videu, to přitom odhalilo, že se srbský forvard nacházel v ofsajdu a těžil ze svého postavení po Bremerově hlavičce, a tak trefa nemohla být uznána.

Onen klíčový moment celého střetu nastal krátce před obrátkou. Juventus v tu dobu silně tlačil na pilu, domácí se bránili jen s vypětím všech sil. Ve 41. minutě pak ve vlastním vápně zahrál rukou bránící Gulde poté, co se snažil vystřelit na bránu Gatti, a nejenže byla nařízena na popud VAR penalta, zároveň došlo na druhou žlutou kartu a následnou červenou.

Pokutový kop následně proměnil Vlahovič, byť Flekken si na balón sáhnul, a celá tahle událost v podstatě Freiburg nadobro zlomila. Otáčet v oslabení nepříznivý vývoj ve svůj prospěch bylo ve druhém poločase nad jeho síly. Italský soubor mimochodem ještě ke konci zápasu pojistil svoje vítězství díky Chiesovi, jenž z šestnáctky pohotově skóroval pravačkou, jakmile ho uvolnil jednoduchou přihrávkou Rabiot.

Více informací k zápasu

Real Betis - Manchester United 0:1

16.03.2023 18:45

Góly: 55. Marcus Rashford

První zápas: 1:4, postupuje Manchester United

Manchester United předvedl v odvetě na španělské půdě zodpovědný výkon a díky trefě hvězdného Marcuse Rashforda zhruba deset minut po přestávce slaví jednoznačný postup do čtvrtfinále. V úvodním utkání na Old Trafford totiž zvítězil vysoko po výsledku 4:1 a v Seville tak nemusel nikam spěchat. V úvodu zápasu přečkal očekávaný tlak protivníka a následující průběh už byl převážně v jeho režii.

Pátý celek španělské ligy se naopak o senzaci nepostaral a v evropských pohárech tedy pro letošek končí. Svěřenci chilského rodáka Manuela Pellegriniho však hlavně v prvním poločase předvedli sympatický výkon, za který se v žádném případě nemusejí stydět. První větší možnost tohoto čtvrtečního zápasu byla k vidění už po necelých osmi odehraných minutách, kdy Juanmi mohl poslat svůj výběr do vedení.

Po přihrávce na levou stranu totiž pronikl do šestnáctky protivníka a i z mírného úhlu vystřelil, ale jeho přízemní pokus minul protější konstrukci o několik decimetrů. Neuběhly ani další tři minuty a skóre chtěl otevřít nestárnoucí jednačtyřicetiletý veterán Joaquín, avšak jeho kroucená střela z více jak pětadvaceti metrů jen narazila do bližší tyče a poté skončila v zámezí.

Krátce po odehrané půlhodině podruhé zahrozil Juanmi, ovšem ani v tomto případě neměl potřebné štěstí, neboť svým lobem nepřekvapil pozorného brankáře Davida de Geu. Jasný favorit se poprvé ozval až v samém závěru úvodního dějství, kdy v nastaveném čase po přímém volném kopu z levého křídla a nepovedeném zakončení Pellistriho trestuhodně orazítkoval bližší konstrukci skluzující Weghorst.

O osudu tohoto duelu rozhodl 56. minutě klenot United Rashford. Stejný hráč těsně předtím nejprve pálil do náruče připraveného gólmana Ruie Silvy a ihned na to o kousek přestřelil domácí branku, nicméně v inkriminovaný okamžik neváhal napřáhnout z dobrých dvaadvaceti metrů a jeho razantní projektil šajtlí zaplachtil přímo do pravého spodního růžku. Betis se v nadcházejících minutách vůbec na nic nezmohl a od vyrovnání byl hodně daleko.

Více informací k zápasu

Fenerbahçe SK - Sevilla FC 1:0

16.03.2023 18:45

Góly: 41. Enner Valencia (pen.)

První zápas: 0:2, postupuje Sevilla FC

Na horkou půdu Sükrü Saracoğlu Stadium do Istanbulu dorazila k čtvrteční osmifinálové odvetě Evropské ligy Sevilla. Ta přijela na domácí stánek Fenerbahçe hájit dvougólový náskok, svou misi však pojala s velkým respektem a v zápase hraném takřka na jednu branku se musela o dvougólový polštář strachovat. Jedinou branku v utkání však vstřelil z penalty Valencia, a tak se z postupu mohl radovat španělský klub.

První minuty příliš útočné krásy nenabídly, domácí, vědomi si své ztráty často drželi míč, jenže to bylo z jejich strany velmi kostrbaté. Vše se změnilo až po půlhodině hry, kdy po centru Kadioglua zakončoval nebezpečně Yüksek, s jeho dloubáčkem si ale dokázal poradit Dimitrović.

Andalusané se nadále bránili a tlak Jesusových svěřenců nakonec pro domácí vyústil v pokutový kop. Kadioglu se v osmatřicáté minutě pokoušel o další nebezpečný centr do vápna, místo toho ale trefil ruku Tellese a po intervenci VARu nařídili hlavní rozhodčí Oliver penaltu. Tu si postavil Enner Valencia a s přehledem ji poslal k pravé tyči.

Ke střele z nadějné pozice se chvíli po pauze dostal King, jeho zakončení ale mířilo nad bránu. Domácí byli nadále mnohem aktivnějším celkem a drželi míč na svých kopačkách, další gólovou šanci si ale nebyli schopni vypracovat.

To se změnilo až těsně před koncem základní hrací doby, kdy Mor otřel střelu o jednoho z obránců a ta jen těsně minula branku srbského gólmana. Definitivní pojistku pak v nastavení mohl přidat Lamela, jeho zakončení z přímého kopu ale nádherně vytáhl Bayindir v bráně černo-žlutých.

Istanbulští tak druhý gól nevstřelili a se soutěží se loučí, naopak dál postupuje čtyřnásobný vítěz Evropské ligy, Sevilla.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - Šachtar Doněck 7:1

16.03.2023 18:45

Góly: 9. Santiago Giménez, 24. Orkun Kökçü, 38. Orkun Kökçü (pen.), 49. Oussama Idrissi, 60. Oussama Idrissi, 64. Alireza Jahanbakhsh, 66. Danilo - 87. Kevin Kelsy

První zápas: 1:1, postupuje Feyenoord Rotterdam

Současný lídr nizozemské nejvyšší soutěže před týdnem remizoval v polské Varšavě se Šachtarem 1:1 a dokonce nebyl daleko od porážky, ovšem v domácí odvetě na stadionu De Kuip předvedl excelentní výkon od začátku až téměř do samotného konce a díky drtivému vítězství 7:1 proklouzl mezi nejlepší osmičku v Evropské lize. Vyzyvatel z Doněcku zaostával ve všech ohledech a proti Feyenoordu jednoduše neměl šanci.

Svěřence trenéra Arneho Slota čeká v neděli jeden z nejdůležitějších soubojů o titul proti obhájci prvenství Ajaxu a tato ofenzivní podívaná byla tou nejlepší možnou pozvánkou. Domácí tak v letošní sezóně neprohráli před vlastními fanoušky ani jednou a teď ukázali nesmírnou ofenzivní sílu. Do důležitého vedení se dostali již po necelých deseti odehraných minutách, když se prosadil teprve jednadvacetiletý mexický útočník Santiago Giménez.

Ten se po hezké akci středem hřiště zbavil elegantní kličkou hned dvou bránících protihráčů a přízemí střelou ze středu pokutového území propálil brankáře Trubina. Přesně v polovině úvodního dějství zvýšil náskok favorita turecký šplímachr Orkun Kökçü, neboť po finální nahrávce polského záložníka Szymańského napřáhl z dvaceti metrů a křižný pokus usměrnil přímo do protějšího spodního růžku.

Hosté se mohli vrátit do boje o postup přesně po odehrané půlhodině, ale Sudakovovu bombu ze střední distance zastavilo břevno. O osudu tohoto čtvrtečního střetnutí bylo definitivně rozhodnuto necelých deset minut před přestávkou. Po centru Lópeze z levého křídla zahrál ve vlastní šestnáctce nešťastně rukou bránící Konoplja a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Kökçü pohotovým přízemním pokusem do protipohybu Trubina - 3:0.

Nizozemský gigant rozhodně nepolevoval ani po změně stran a čtvrtou trefu vsítil ve 49. minutě. Po špatné rozehrávce soupeře ve středu hrací plochy získal balón Wieffer a posunul ho do volného prostoru na Oussamu Idrissigo, jenž na nic nečekal a z dvaadvaceti metrů zavěsil přímo k pravé konstrukci. Za dalších jedenáct minut se marocký reprezentant radoval podruhé, jelikož po parádní individuální akci rozvlnil síť s pomocí horní tyčky ranou ze čtrnácti metrů - 5:0.

Ani v tento moment však kanonáda rotterdamského výběru neskončila. V 64. minutě přidal šestou branku íránský ostrostřelec Alireza Jahanbakhsh, který po dalším nedůrazu protivníka dostal až příliš prostoru před pokutovým územím a svou kroucenou skákavou střelu uklidil k pravé tyči kolem naprosto zoufalého strážce branky Šachtaru.

Domácí uzavřeli sedmigólové účet o dvě později, střídající Brazilec Danilo totiž pokořil Trubina přízemním projektilem ze čtrnácti metrů. Ukrajinský zástupce se alespoň dočkal čestného zásahu pět minut před závěrečným hvizdem, obrovský debakl dokázal zmírnit nově příchozí Kevin Kelsy chytrým obstřelem k levé tyči podél vyběhnuvšího gólmana Wellenreuthera.

Více informací k zápasu

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (109)

Přidat komentář
Acquanni

Jestli se vyhraje liga, tak mi to bude vlastně úplně jedno. Ale pokud by to nevyšlo, bude to prostě v konečném součtu spíš špatný, i když i případné druhé místo bude proti očekáváním před sezonou skvělý umístění

Reagovat
VasAFC

Tvrdim to od zacatku a celou dobu tu klidnim titulove ambice. Jak udelame LM bude to uspesna sezona

Reagovat
Nizzie

Sezóna úspěšná jako takhle bude, ale liga se musí vyhrát a cokoliv jiného bude obrovský fail za současné situace. Teď už titulové ambice mít musíme a musíme po tom jít za každou cenu. Zbývá nám jedenáct zápasů do konce sezóny, máme kádr doplněný přes zimu tak, abychom měli i vhodné hráče na lavce, jak sám Arteta tvrdí, hráče, kteří ovlivní zápas. City bude hrát i ligu mistrů. My budeme hrát jednou týdně. Tady už se můžeš schovat jen za alibismus.

S ohledem na proces, ve kterém jsme, bude sezóna i druhým místem úspěšná, ale prostě ztráta titulu by byla fail, který, když nic jiného, by musel přinést otázky, proč v rozhodujících okamžicích i tento jinak dobře vyladěný kádr selhává.

Reagovat
VasAFC

Není to žádný alibismus, jen realita. City na nás ztrácí 5 bodů hrajeme u nich a pak na newcastlu, ani jeden z těch zápasů jsme nedokázali vyhrát doma. Ten titul je pořád na míle daleko.

Reagovat
Nizzie

Promiň, ale tady s tebou nemůžu souhlasit.

Reagovat
Nizzie

City také nejsou zrovna ve formě, kdy by nemohli ztratit s Poolem, či Chelsea třeba. Navíc budou hrát LM, takže budou muset rotovat a LM si myslím bude jejich priorita. Newcastle v současné formě musíme udělat jak nic, vždyť v tom jejich letošním vrcholu co se formy týče jsme je valili jak kužely. Nic na tom nemění to, že hrají doma.

Reagovat
kitas

Príde mi to ako keby si ani nesledoval PL. Musí poraziť ? Aj united musel poraziť soton nie ? Aj Liverpool musel poraziť Bournhampton nie ? A nestalo sa tak. City budú musieť rotovať to je pre nič aký problém ? Keď v LM v pohode nenastúpi Foden a Mahrez, Silva alebo Diaz len preto, lebo si Pep zvolí inú zostavu. Ti nebudú mať problém rotovať. A že City nemá zrovna formu ? Len Haaland dal 5 gólov Lipsku a Arsenal práve vypadol s Lisabonom. Tak o čom ?

Reagovat
Nizzie

Bavím se o PL. Ano, Haaland dal pět fiku Lipsku, ale v tom samém týdnu se City trápili proti Palace, kteří mají nejhorší formu z PL. A v PL ty výkony jejich nejsou tak přesvědčivé, jako dříve. Čím déle budou v LM, tím více sil je to bude stát. Samozřejmě PL je krásná právě v tom, že každý může porazit každého. Je to právě o tom, ze City muze taky ztrácet, o čemž svědčí i náš pěti bodový náskok. Takže o tom to je.

Reagovat
kiciN

Ja naprosto souhlasim, City je bohuzel porad favorit.

Reagovat
iamek

Reagovat
VersaceChain

Reagovat
SunFells

Je to zhruba 50/50, to není ani omylem "musíme".

Reagovat
Nizzie

Dobře, můžeme lamentovat nad tím, že to není "musíme", ale "měly bychom". Nicméně 50/50 se to dle mého názoru ani nepřibližuje. Ve prospěch City hrají tři věci - zkušenosti, kvalita kádru a zápas s námi doma. Zbývající faktory jsou na naši straně počínaje pětibodovým polštářem a konče tím, že do konce sezóny se můžeme soustředit jen a pouze na ligu. Za mě je čistý alibismus tvrdit, že City jsou favoritem na titul. Takovou mentalitu musíme z klubu vyhnat. Ano, může se stát, že to nevyjde. Jak jsem psal níže, pokud to nevyjde tak, že dvakrát zaváháme a City vyhraje všechno do konce, tak za mě ok, promluvila kvalita, ale pokud se posereme a neuděláme titul tím, že z posledních 11 zápasů třeba 5x ztratíme, tak to pro mě bude prostě obrovský fail.

Reagovat
SunFells

50/50 víš co znamená ne?

Co je mezi počínaje a konče?

Reagovat
Nizzie

Máš pravdu, reagoval jsem blbě. Soráč.

Reagovat
SunFells

Reagovat
Frony

Obrovský fail si teda představuju úplně jinak.

Reagovat
Nizzie

Jak si tedy představuješ obrovský fail?

Když vedeš ligu o min. 5 bodů téměř celou soutěž, vypadneš ze všech pohárových soutěží v brzké fázi, máš poměrně kliku na zranění či disciplinární tresty, soupeř hraje LM dál, tuším i v FA Cupu jsou (nejsem si jistý, když tak mě oprav), budeš tedy hrát pouze jeden zápas týdně, na který se můžeš plně soustředit, za mě by to tedy byl obrovský fail.

Reagovat
Frony

Obrovský fail by byl kdyby titul ztratila Neapol nebo PSG, který má kádr na úplně jiné úrovni než zbytek ligy.

Na zranění má náš konkurent mnohem větší kliku než my a hlavně má mnohem širší a silnější kádr. Vzájemný zápas hrají doma a klidně se může stát, že dvě zaváhání z 11 zápasů budou znamenat druhý místo, jako nějaký šílený fail mi to opravdu nepřijde.

Reagovat
Nizzie

Tak to už je jenom o tom, jakou škálu máš dle osobních preferencí pro obrovský fail a jenom fail. Za mě je i toto obrovský fail, ale v konečném důsledku je to celkem jedno, ale prostě nelze se schovávat za alibismus. Za mě jsme favoritem na titul v tuhle chvíli. Díky pětibodovému polštáři a tomu, že nás čekají už jen ligové zápasy jsme ve výhodnější pozici. Los máme max. když to přeženu mírně horší právě o to, že hrajeme na City. Šířka kádru, ano, tam je na tom City lépe, ale vyváží se to tím, že hrajeme jenom PL již. Oni i LM. A šířku kádru také nemáme již takovou, že by se na tom dalo něco nalhávat. Ta šíře je dostatečná i u nás.

Jinak samozřejmě, pokud zaváháme se City a nevím ještě jednou a titul urvou City tím, že vyhrají všech zbývajících 11 zápasů, tak ok, to obrovský fail nebude. Ale tato varianta při letošní formě City je velmi nepravděpodobná a i oni zaváhají. V současné formě měli obrovský problém porazit trápící se Crystal Palace a v zápasech nepůsobí, co jsem slyšel tedy, tak dominantně jako dřív. A navíc, jak již bylo zmíněno, jejich prioritou bude LM. Tam se prostě není už za co schovávat, ten titul urvat musíme. Většina aspektů hovoří v náš prospěch.

Reagovat
Frony

Za mě by to bylo v této situaci zklamání, protože toho hraje hodně v náš prospěch, takže se nesnažím schovávat za nějaký alibismus, ale prostě bych to nenazýval nějakým obrovským failem, pod tím pojmem si představím opravdu fatální selhání. Pořád je tam spousta variant při kterých se to může posrat a za fail to považovat nepůjde.

Reagovat
Nizzie

Dobře, dejme tomu, že by to nebyl obrovský fail, ale obrovské zklamání. S tím se dá souhlasit.

Reagovat
Frony

V této situaci určitě, to bych asi i obrečel.

Reagovat
Nizzie

nápodobně.

Reagovat
Mato178178

Sirsi kader nemaju urcite. City ma na ich pomery mega uzky kader.

Laveho obrancu im hraje stoper. Kridlo by sa im hodilo tiez

Reagovat
Frony

Levýho beka hraje stoper, ale kvůli tomu že tam hraje výborně a ne kvůli nouzi, navíc mají další 4 top stopery o tom si zatím můžeme nechat jen zdát. A křídla mají taky určitě líp pořešený než my. Na všech ostatních postech mají taky víc nebo minimálně stejně možností.

Reagovat
Mato178178

Vsetky posty mate kvalitne zdvojene nechapem co sa stale stazujete

Reagovat
Frony

Všechny posty kvalitně zdvojené určitě nemáme, krásnou ukázkou je dvojzápas se Sportingem. Ale nikdo si nestěžuje, jenom na ligu tenhle kádr stačí, ale nejde s ním bojovat na více frontách, což je taky vidět na tom, že jsme že všech soutěží vypadli ve chvíli kdy se objevil kvalitní soupeř.

Reagovat
Mato178178

My nemame taku kvalitnu lavicku ako vy a jeden pohar sme uz vyhrali, o dalsie bojujeme.

Reagovat
Frony

V čem je vaše lavička horší?

Reagovat
SunFells

v managerovi.

Reagovat
Frony

Reagovat
Mato178178

Tak na podobnej urovni a vidis da sa bojovat na vsetkych frontach

Reagovat
Frony

Tak z nějakýho důvodu jsme ze všech soutěží vypadli, ta střídačka na to v současné době prostě nemá a s tím co má City se to nedá absolutně srovnávat.

Reagovat
Nizzie

No ale taky možná právě proto nejste přímo v boji o titul ale docela hodně za námi.

Reagovat
Frony

To je další věc

Bojují na všech frontách kromě té nejdůležitější

Reagovat
Nizzie

Reagovat
SunFells

Levého obránce jim hraje "stoper" úplně se záměrem. Na míči to levý obránce totiž vůbec není a bez něj je samozřejmě lepší než drtivá většina levých obránců a konkrétně Aké teda lepší než všichni.

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Kiss Me Polka!

Obrovsky fail by to byl, kdybychom vedli o 15 bodů nebo ještě skončili 3. Když budem 2. tak to bude úspěšná sezóna, které ale chyběl vrchol.

Reagovat
Nizzie

Hele to se nevylučuje, úspěšná sezóna to bude téměř jistě, to bysme museli vypadnout z TOP 4 aby nebyla, ale v případě, že se z této situace neudělá titul, bude to minimálně alarmující, pokud to nebude stylem, že dvakrát ztratíme a City vyhraje vše do konce.

Reagovat
oli9

Jako sorry ale pokud letos už neurvete titul tak to bude neúspěch a provar. To totiž jak letos hrajete a kde jste v tabulce. Byla by to pro vás škoda

Reagovat
Csaplárova past

V lize se City to vidím opět na prohru, takže bych kalkuloval s náskokem jen 2 body a to je jedna prohra. City, pak hned Chelsea a za týden Newcastle ... tady Arsenal poztrácí body ...

Reagovat
Nizzie

Reagovat
miguel bain

Chlapci, neuvažovali jste nad návratem ke starému EF? Nás to nebaví, vás to evidentně nebaví, když tak člověk koukne na množství přidávaných článků....tak proč se trápit? Jasně stalo to spoustu času, nějaké prachy blabla...nad rozliym mlíkem netřeba brečet. Ze stránky, na které jsem trávil denně spoustu času se stala stránka, kterou projedu očima a hned zavřu, i když ji mám stále nastavenou jako domovský web. Pořád dokola jen preview, souhrn, preview, souhrn, ale starý dobrý obsah se vytratil.

Reagovat
Witcher

Asi to stálo hodně peněz a někdo by musel přijmout zodpovědnost.

Reagovat
exot12

Tiež by som privítal starý EF

Reagovat
Csaplárova past

To je ale každýmu u prdele, jestli tu jsi 3 hodiny nebo otevřeš články a projedeš je očima. Články čteš, do diskuzí přispíváš. Takže z tohoto pohledu EF neztratil žádné čtenáře, lidi sem chodí a inzerce tak bude vydělávat i nadále.

Ale můžeš se zkusit pasovat do role mučedníka, EF úplně bojkotovat a bojovat tak za nás všechny.

Reagovat
Witcher

Tak dle statistik je propad návštěvnosti 25% a tom sem chodím hlavně že setrvačnosti s nadějí zda se nevrátil starý vzhled

Reagovat
Rudnevs

Nemoze im byt u prdele, ci sem ludia chodia radi alebo zo zvyku a casom prestanu uplne.

Reagovat
Csaplárova past

Pokud chodim na nejaky web deset, patnact let, tak je pro me tezko predstavitelne, ze tak nebudu dale delat jen kvuli novemu vzhledu webu. Vlastne obdivuju tu touhu se nad tim vubec rozcilovat.

Ale kazdy to ma holt jinak ve svy hlave. Mozna je to fakt vec, co mnohym komplikuje jejich kazdodenni zivot. Takovy clovek asi ten EF potrebuje ke svemu zivotu, takze reci o bojkotu jim fakt nezeru

Reagovat
Rudnevs

Tak nevravim, ze mi to komplikuje zivot, ale tuto stranku som mal dost rad a komplikuje mi to jej pouzivanie. Sprosty napad, nechapem, co to komu prinieslo.

Reagovat
miguel bain

Hlavně je každému u prdele to, jak ses hned postavil do role dítěte co do mě okamžitě začne kerovat. Ne, pod diskuze nepřispívam. Články čtu tak z 20% a důvod proč jsem taky napsal. A pokud sis nestačil všimnout píšu z poloviny o tom, že to evidentně nebaví ani tvůrce, protože tady prostě obsah nepřibývá tak jako na starém EF, už i těch expresek je méně, co teprve nějakých tvůrčích článku.

Reagovat
Csaplárova past

No tak pokud mas tak silnou potrebu reagovat na

Reagovat
Csaplárova past

No tak pokud mas tak silnou potrebu na me reagovat, tak to nebude s tim odporem vuci EF tak zhave. Mam pocit, ze by ses o novem vzhledu dokazal bavit cely den.

Ale cenim tvuj prehled. I kdyz jen proletis ocima a hned zavres web, i tak mas dokonaly prehled o mnozstvi vydanych clanku. Proste srdcar EF telem i dusi a tady to citovy vydirani s bojkotem .... kazdy ti na to sere

Reagovat
miguel bain

Jakým odporem? Jakým bojkotem? Co to pořád meleš za sračky?

Reagovat
Csaplárova past

Jak to nazvat jinak nez odporem? Na teto strance jsi "travil spoustu casu" a "nyni ji jenom rychle projedes ocima a HNED ZAVRES". "Nebavi te to".

Misto psani prispevku po pulnoci bez radsi spat ..

Reagovat
miguel bain

Tak si to přecti znova, když si to napoprvé nepochopil. A jelikož vidím, že role dítěte co bude kerovat tě pořád neopouští, tak tě opouštím já. Nezajímáš mě.

Reagovat
Csaplárova past

Jojo. Předpokládám, že jsem tě nezajímal už od začátku.

Loučím se s dalším tvým citátem:

"Ne, pod diskuze nepřispívam".

Kde máš tašku, ty šašku ....

Reagovat
eibe

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
VersaceChain

Reagovat
VersaceChain

Ja proste ani za boha nedokazu pochopit tu logiku, ze neni moznost prepnout na starej design. Pokud duvod zmeny je nalakani novych navstevniku a jejich nasledne udrzeni, novy web muze byt defaultni moznosti. Starej web je hotovej a funguje dobre. Staci pridat moznost vratit se na stary design, jako napriklad na redditu. Nechapu, jaky negativni dopad by tohle melo pro kohokoli ze stakeholders?

A probuh, kdyby se aspon na tom novem designu pracovalo. Jak je to dlouho - uz pres mesic + beta? Absolutne nulovy progres, uz snad teda rozchodili alespon back-end (soupisky atd), ale na front-endu zadne zmeny, mame tady pico centimetrove rozestupy mezi kazdym prispevkem, nefungujici avatary ktere dal roztahuji diskuzi, na telefonu nemoznost jednoducheho prokliku na reakce na sve prispevky, na pc pokud nejsi na hlavni strance tak najeti na svuj profil nefunguje..

Pokud front-end dela PJuv mladsi bracha tak jako ok, ale pokud je na to developer, kterymu se normalne plati, tak bych teda chtel vratit penize, protoze tohle je jeden z nejhorsich exemplaru prace, co jsem kdy v tehle branzi videl. Myslim, ze jakykoli talentovany clovek (a pravdepodobne i v diskuzi by se jich realne naslo) by to dokazal vse fixnout do tri dnu.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Ty jako vážně nechápeš, proč uz se jede jenom v jedné verzi? Údržba, provoz, tohle vše delat 2x pro malý web. Navíc v prostředí, které už bylo tak staré, že by se muselo stejně renovovat? Žádná jiná stránka s výjimkou toho redditu ve dvou verzích neexistuje, proč asi

Diskuze se změnily oproti původní verzi a pokud tam není Busby nebo někdo, kdo jede nekonečná vlákna, tak je to na mobilu už úplně v pohodě, za me vlastně i lepší. Ale souhlasím, že stále tady jsou hrozně nedodelky, které nechápu proč se jednoduše nevyřeší (např, zobrazení nových reakci na mobilu..)

Pak vrácení peněz.. To záleží, jak si to nadefinovali, bez toho těžko můžeš někoho vinit, že to udelal napíšu, třeba jim ef špatně řekl co vlastně chce, třeba ne, zbytečné řešit, jen spekulace.

Reagovat
Bakary3

Chápu, že se rozloučili se starou, ok.

Co ale nedokážu pochopit, ze dělali dotazníky, v diskuzi milion podnětů, testování...

Jen kdyby to sesbírali a dali dohromady, co tu psalo milion lidí, kterým na tom webu záleží, byl by to web jak víno.

Funkční, pohodlnej a přitom mohl být stále originální.

Bohužel musím říct, že funkční nebyl zezacatku skoro vůbec, teď se to trošku zlepšilo, ale přesto mi to přijde nešikovný, nepohodlný.

O originalitě nemá cenu se bavit, nuda... A ještě k tomu to vypadá na pohled pro mě docela ošklivě.

Reagovat
Spagetka

Vždyt to jen zmenšuje font. A to teda na extremní uroven Já už si teda na nové EF diskusi zvykl, jen mám teda spíš problém s tím, že ty články jsou blbě čitelný a prakticky jsem se nachytal, že při každem zapnutí notebooku už na EF nechodím jako dřív

Reagovat
Spagetka

A na mobilu už jsem prakticky na EF přestal chodit uplně. Což si uvědomuji, až ted při psaní tohoto komentu

Reagovat
joshua

Mám to přesně naopak. Články se mi líp čtou díky většímu odsazení i jinému fontu. Chodím sem hlavně z mobilu a to jsem chodil jenom do diskuze, teď si i něco přečtu. Jen škoda, že už tu není žádný unikátní obsah jako dřív, myslím hlavně autorské věci, jako měli Fantomas s Domingem. A co se týče diskuzí, tak ve funkčnosti už nevidím rozdíl. Mohly by se jen trochu zmenšit mezery, ať není na mobilu diskuze tak roztahaná. A pak je problém, když je hodně dlouhý vlákno. Ale to nevím, jak by šlo vylepšit. Na nějaký statistiky jsem tady vždycky sral a nebral to jako pro toto vhodný web, to je lepší livesport, transfermarkt, sqawka, opta apod.

Reagovat
wyqinac

tady se clanky nectou

Reagovat
Whites

Font je defaultně zmenšený na 12, což je víc než na starým EF, kde to bylo 11 Navíc se dá nastavit typ písma i velikost (zatím jen pro diskuze) a jsou upravený spacingy na hlavní straně, v článcích i diskuzi, takže se toho na obrazovku vleze víc

Reagovat
Shevchenko

Itálii zbývá v pohárech více klubů než Španělsku, Německu a Francii dohromady

Reagovat
10

masakr

Reagovat
kitas

Brutálna náhoda

Reagovat
nafukovaci.tucnak

Německou ligu rád sleduji, ale co si budem povídat, ta úroveň ligy není prostě TOP ,když u toho pominu Bayern . Prostě ty tými mimo Bayern téměř žádnou díru neudělají..uvidíme Leverkusen, to je dle mě takové pohárové mužstvo

Reagovat
vladino10

V ktorom vesmíre je Bayer pohárové mužstvo?

Reagovat
j_mrazik

V našem od chvíle kdy byli ve finále LM.

Reagovat
ttopi

Lidi nevíte někdo prosím jaké jsou podmínky pro vyhodnocení sázky na střelce branky u Fortuny (snažím se to u nich najít, ale nedaří se mi)? Jedná se mi o to, že když vsadím na střelce, který nenastoupí do základu, ale přijde až jako střídající, jestli je nějak stanoveno kolik toho musí uhrát, aby se dala sázka nějak vyhodnotit. Konkrétně vsadil jsem na Hložka včera, který přišel až v 70.minutě, gol nedal a tip mam jako neúspěšný. O to mi nejde, chci jen vědět do budoucna jak se to vyhodnocuje.

Reagovat
Kuba408

Však tam mají napsané u té sázky střelci v zápase ( základní sestava ) tudíž musí být prostě před zápasem v základu jinak se to bere, jako vada. Dříve to bylo, tak že i když nastoupil na posledních 5 minut a nedal gól, tak to byla prohra, takhle je to lepší

Reagovat
ttopi

Tak pak nechápu proč mi to vyhodnotili jako chybu, když Hložek v základu nebyl

Reagovat
ttopi

Hele tak jsem dostal info přímo z Fortuny:

"Stačí, že hráč do utkání zasáhne, byt jen na krátkou chvíli. V takovém případě jsou pak tyto sázky vyhodnocovány dle oficiálních statistik"

Takže když nastoupí na minutu a gól nedá, tak má člověk smůlu

Reagovat
Kuba408

Já sázím většinou na chanci, tak to má asi každá sázkovka jinak, ale zaměřím se na to, možná jsem měl vady i proto, že ten hráč nebyl v sestavě vůbec :D

Reagovat
ttopi

Asi. Na jednu stranu je to divný, když nastoupí na minutu a máš po tiketu. Ale na druhou stranu kdyby v té minutě gól dal, tak bych se výhry dožadoval.

Reagovat
Kuba408

Proto je za mně fér, když hráč nenastoupí v základu, tak dát vadu. Aspoň pak můžeš vsadit někoho, kdo je v základu. Přece jen málo, kdy dá střídající hráč gól kor, když tam jde třeba na posledních 10 minut.

Reagovat
ttopi

To je fakt, to je takovej kompromis.

Příště budu tohle sázet až v době kdy budu sestavy znát.

Reagovat
Nuno čomes

Ty statistiky a sestavy, branky a karty jsou po rozkliknutí u jednotlivých zápasů pořád strašně nepřehledné. Navíc tam chybí výsledek prvního zápasu, tak se to musí hledat někde v článku.

O seřazení jednotlivých článků na hlavní straně ani nemluvím, kdyby to bylo odděleno alespoň nějakým podtržítkem, ale ani to ne. Na tom bílém podkladu to je strašné.

No pořád se to nijak neposunulo, škoda.

Reagovat
Jordi Alba

Teprve čtvrtfinále a jediný zástupci ze Španělska jsou Real a pak Sevilla, na který si pravděpodobně letos smlsne úplně každej kdo tam zůstal.

Reagovat
JohnnyBravo

To je na tom Sevilla tak špatně? Vůbec jí nesleduju, ale jako fanda United sjem si říkal, že je to poslední tým co bych chtěl, další vyřazení s nima bych nerozdejchal

Reagovat
mithro

Reagovat
bbbauch

Taky jsem je vubec nechtel

Reagovat
Jordi Alba

Jako fakt tragédie, ale ne jenom vysledkama ale i herně, sice jim to přeju, ale nevím jak by to mohli uhaluzit.

Reagovat
SunFells

https://www.tiktok.com/@sporting_cp/video/7211323335882345733

Reagovat
SunFells

https://twitter.com/Sporting_CP/status/1636528424276598784

Dokonce i Xhakovu 7 letou dceru potrollí

Reagovat
Stannis Baratheon

Fanoušci Arsenalu klasicky ubrečení

Reagovat
SunFells

o_O

Reagovat
Nizzie

Wut?

Reagovat
Stannis Baratheon

Číst umíš, ne?

Reagovat
Nizzie

A kdo brečí?

Reagovat
Stannis Baratheon

Pod tím Tweetem?

Reagovat
Nizzie

Juj tak to nevím, fanoušky na twitteru vážně neberu.

Reagovat
kitas

To by si len chcel bráško.

Reagovat
Salfovic

Arsenal nemusí smutnit. Vždyť se Sportingem v osmifinále EL nedávno vypadla i Plzeň, taky se muselo prodlužovat.

Reagovat
SunFells

Nedávno před 5 lety?

Reagovat
Salfovic

A to není nedávno ?

Reagovat
SunFells

Pro ty co si doma ještě svítili petrolejkou asi jo.

Reagovat
Salfovic

Tak pro ty, co si vymačkávají první beďary, je to strašně dávno, to je pravda.

Reagovat
SunFells

*nedávno

Reagovat
Godblesss

Arsenal who?

Reagovat
SunFells

FC?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele