Evropská liga - preview odvetných zápasů osmifinále

16.03.2023, 09:56
Previews
Emirates Stadium (© AFP)

Leverkusen nepocestuje na půdu Ferencvárose s Patrikem Schickem, souboj má každopádně velmi dobře rozehraný a bude hájit dvougólový náskok, podobně jako AS Řím v klání s Realem Sociedad. Ve velmi dobré pozici je také Manchester United, který odvetu osmifinále Evropské ligy proti Betisu nesmí jen pokazit. Tvrdá práce naopak čeká na Juventus, který doma v prvním klání vyhrál nad Freiburgem jen o gól. Před vlastními fanoušky se představí také lídr Premier League z Arsenalu...

SC Freiburg - Juventus FC

čtvrtek 18:45

první zápas: 0:1

Po hattricku v Nantes se Ángel di María prosadil také v prvním osmifinále proti Freiburgu a vybojoval pro Juventus výhodnější pozici do odvety. Turínský klub tak bude na jihozápadě Německa hájit těsný náskok. Zvládne venkovní zápas podobně suverénně jako v únoru v Bretani?

"Je radost Ángela di Maríu sledovat, prohlásil po zápase v Turíně trenér Freiburgu Christian Streich. "Ángel je fenomén, jiná kategorie. Je to opravdový šampion," řekl zase klubový spoluhráč Manuel Locatelli. Všichni do jednoho minulý čtvrtek velebili 35letého Argentince. Právě on odčaroval kouzlo brankáře Marka Flekkena, který odolal většině pokusů hráčů Juventusu. Překonal jej pouze Di María přesnou hlavičkou na začátku druhé půle.

I díky výkonům své opory se piemontská "Stará dáma" může pochlubit slušnou formu. Z posledních deseti soutěžních duelů nezvítězila pouze dvakrát, přičemž jedinou porážku od začátku února způsobilo Juve římské AS. Bodová ztráta v Serii A kvůli falšování účetnictví sice stále bolí, i tak ale v Turíně dělají vše pro to, aby si v evropských pohárech zahráli i příští rok. Po 26 kolech sídlí Juventus v tabulce italské nejvyšší soutěže na sedmém místě.

Titul v Serii A už každopádně Stará dáma nezíská, a tak se o to víc snaží koncentrovat na Evropskou ligu. První kolo vyřazovacích bojů zvládla především díky řádění Di Márii v Nantes. Podobně dominantní by hráči Juve jistě chtěli být i v Bádensku-Württembersku. "Ve Freiburgu to nebude jednoduché. Snažím se však myslet pozitivně díky tomu, že nám dají prostor, který budeme muset využít," prohlásil po prvním vzájemném zápase kouč Juventusu Massimiliano Allegri.

Freiburg bude muset v odvetě zabrat, načež by skutečně mohlo dojít na Allegriho slova o nabízeném prostoru. Disciplinovaná družina z regionu Breisgau nicméně v Evropské lize v domácím prostředí letos neprohrává. Body si z podhůří Černého lesa odvezl pouze řecký Olympiakos, a to až v době, kdy měl Freiburg na podzim dávno jistý postup do další fáze. Díky vítězství ve skupině G se navíc na rozdíl od Juventusu vyhnul únorovému prologu vyřazovací fáze. Ve čtvrtek tak družina trenéra Christiana Streicha hodlá zúročit našetřené síly.

Ostatně i křídelník Freiburgu Vincenzo Grifo si myslí, že ještě není rozhodnuto. "Věděli jsme, že Juventus bude favoritem, mají skvělé hráče, avšak my jsme si (v prvním zápase) vedli celkem dobře a měli jsme několik šancí. Ve Freiburgu bude vše otevřené, cokoliv může skončit gólem. Chceme zvítězit a odevzdáme pro to vše. Juve je silné, ale my také máme kvalitu," řekl italský fotbalista působící ve službách německého celku.

Freiburg si však dost možná bude muset poradit bez klíčového stopera Philippa Lienharta, jenž se před týdnem zranil v Turíně. Dál absentuje také útočník Daniel-Kofi Kyereh, naopak jiný forvard Woo-yeong Jeong již překonal onemocnění. Juventus znovu přišel o středopolaře Paula Pogbu, který nebude hrát několik týdnů. Jinak by ale Stará dáma měla do Breisgau dorazit v plné síle.

SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Flekken - Kübler, Gulde (Lienhart), Ginter, Günter - Eggestein, Höfler - Doan, Gregoritsch, Grifo - Höler

Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczęsny - Danilo, Bremer, Sandro - Cuadrado, Fagioli, Locatelli, Rabiot, Kostič - Di María - Vlahovič

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.39 - 3.17 - 2.40

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Real Betis - Manchester United

čtvrtek 18:45

první zápas: 1:4

Manchester United se letos v Premier League snaží probojovat do základní skupiny Ligy mistrů a tento cíl momentálně dostává reálné obrysy, nyní se však určitě chce soustředit jen na vystoupení v osmifinále Evropské ligy. V úvodním utkání se výrazně zlepšil po přestávce a španělský Betis nakonec porazil vysoko po výsledku 4:1, v odvetě na španělské půdě tedy drží všechny trumfy v rukávu a do čtvrtfinálové fáze má slušně nakročeno.

Rudí Ďáblové si pod vedením nizozemského trenéra Erika ten Haga nevedou vůbec špatně, i když na boj o mistrovský titul to zřejmě nevypadá. Z posledního triumfu v anglické nejvyšší soutěži se radovali před deseti lety, v tuto chvíli ztrácejí na vedoucí Arsenal propastných šestnáct bodů. Doposud posbírali padesát bodů a jsou třetí, před pátým Newcastlem drží šestibodový odstup. Ve víkendové generálce na tento duel nepřesvědčili a se zachraňujícím se Southamptonem získali jen bod za bezbrankovou remízu.

Na ligové scéně tedy nedokázali zvítězit podruhé za sebou, před necelými čtrnácti dny totiž utrpěli obrovský debakl 0:7 s konkurenčním Liverpoolem. Erik ten Hag se nově musí obejít bez Garnacha, jenž si o víkendu poranil kotník a čeká ho několikatýdenní přestávka. Na marodce se dále nacházejí Donny van de Beek a Eriksen, jistotu startu nemá ani Martial. Naopak po zranění se vrátili do plného tréninku Lindelöf se Sabitzerem.

Sevillský klub sice nemá příliš velkou naději na účast mezi nejlepší osmičkou, nicméně kouč Manuel Pellegrini se v žádném případě nevzdává. "Nejdůležitější věcí je nepřestávat věřit v náš úspěch a snažit se od první minuty až do té poslední. Oproti prvnímu zápasu musíme hrát mnohem chytřeji. Sehráli jsme velmi dobrý první poločas a na ten hodláme navázat, v této soutěži se může stát opravdu cokoli," řekl devětašedesátiletý rodák z Chille optimisticky.

Jeho svěřenci jsou v La Lize na páté příčce s dvaačtyřiceti body a taktéž živí reálnou naději na skupinovou fázi příštího ročníku Ligy mistrů, jelikož za čtvrtým Realem Sociedad zaostávají o pouhé čtyři body. Betis neprohrál ve španělské lize pětkrát po sobě a nedávno se postaral o překvapení proti úřadujícímu vítězi LM Realu Madrid, neboť s ním remizoval 1:1. Na stejný výsledek dosáhl také před pár dny s Villarrealem.

V tomto odvetném utkání nemůže počítat s Fekirem a Luizem Felipem, na soupisku navíc vůbec nebyl zařazen Montoya. "Manchester má minimálně šestkrát větší rozpočet než my a kvalitativně rozhodně patří do Ligy mistrů, jenže pokud do čtvrtfinále nepostoupíme, tak budeme zklamaní. Za každou cenu chceme ukázat to nejlepší, co v nás je, a rádi bychom odcházeli z trávníku s pocitem, že jsme nehráli špatně," dodal Pellegrini s úsměvem.

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Bravo - Sabaly, Pezzella, Ruiz, Miranda - Carvalho, Rodriguez - Canales, Perez, Juanmi - Iglesias

Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Wan-Bissaka, Varane, Maguire, Malacia - Casemiro, Fred - Antony, Fernandes, Sancho - Rashford

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.73 - 3.72 - 2.04

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací

Fenerbahçe SK - Sevilla FC

čtvrtek 18:45

první zápas: 0:2

Sevilla míří do druhého utkání s tureckým celkem a uvědomuje si, že její výhoda dvou branek jí dává dostatek klidu. Nesmí ale polevit, protože i ve Španělsku Turci ukázali, že svou kůži nedají zadarmo.

Na stadionu Şükrü Saracoğlu v Istanbulu se domácí Fenerbahçe pokusí zvrátit nepříjemný výsledek, který zaznamenalo v úvodním utkání. Turkům se v Seville nedařilo zakončovat kvalitně jejich šance, byť domácímu týmu ukázali hned několikrát, že umí být hodně nepříjemní a nebezpeční. Po změně stran ale Sevilla trochu přidala, zpřesnila své akce a výsledkem byly branky Joana Jordána s Erikem Lamelou.

To byl také poslední soutěžní zápas tureckého týmu. Před prvním utkáním se Sevillou Fener vyhrál čtyři z pěti posledních ligových duelů, střílel jednu branku za druhou a do pohárového zápasu šel s nadějí, že by teoreticky mohl nakročit až k finálovému představení. Jenže teď bude muset parta trenéra Jorgeho Jesuse pořádně zabrat, má-li mít na účast ve finále vůbec nějakou šanci.

A zkušený trenér si to samozřejmě moc dobře uvědomuje. "Sevilla má skvělý tým a ukázala nám, že momentální forma nic neznamená. V tak důležitých a vypjatých chvílích rozhoduje hlavně nasazení a soustředěnost. Sevilla nebyla favoritem, ale my jsme dvakrát chybovali. Nicméně mým hráčům věřím a vím, že je v našich silách postoupit i přes ten nepříznivý výsledek. Věřím, že nám naši fanoušci připraví skvělou atmosféru a my předvedeme, co umíme."

Domácí fanoušci napjatě očekávají, zda se od úvodu dočkají střelce Michyho Batshuayie, jinak má Jesus kompletní kádr. Sevilla řeší primárně to, jakému zápasu dát větší důraz. O víkendu ji totiž v lize čeká Getafe a to bude utkání, které by mohlo mnohé napovědět o záchraně.

Tu totiž Sevilla rozhodně nemá jistou. Momentálně se v lize nachází až na 13. místě a od pásma sestupu ji dělí pouze dva body! Její situace mohla být ještě horší, ale Sevilla zvládla poslední duel s Almeríí. Sice se pořádně nadřela a díky Lamelovi slavila těsnou výhru 2:1, ale v její situaci se počítá každý bod. Tým trenéra Jorgeho Sampaoliho věří, že dokázal tímto utkáním otočit list a nastartoval se k vítězstvím.

Fenerbahçe SK - pravděpodobná sestava:
Bayindir - Kadioglu, Aziz, Akaydin, Szalai, Lincoln - Kahveci, Arao, Rossi - Valencia, Batshuayi

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Nianzou, Gudelj, Telles - Navas, Fernando, Rakitić, Acuña - Lamela, Gil - Mir

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.05 - 3.47 - 3.74

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Feyenoord Rotterdam - Šachtar Doněck

čtvrtek 18:45

první zápas: 1:1

Nizozemský Feyenoord letos zatím prožívá úspěšnou sezónu a teď ji může ještě vylepšit postupem do čtvrtfinále Evropské ligy. V týden starém utkání v polské Varšavě proti ukrajinskému Šachtaru měl herně navrch a možná by si i zasloužil vyhrát, jenomže nakonec byl rád, že v samém závěru zachránil alespoň remízu 1:1. Teď zkusí být produktivnější na vlastním stadionu De Kuip a je považován za jasného favorita.

Rotterdamský celek před týdnem řídil hru a vytvořil si několik vyložených možností, nicméně jeho soupeř čtvrthodiny před koncem z ničeho nic udeřil, a nebýt pozdí trefy střídajícího Ezequiela Bullaudeho, tak by byl v mnohem obtížnější pozici. V tuto chvíli vévodí Eredivisii se ziskem osmapadesáti bodů a před druhým Ajaxem už delší dobu drží tříbodový náskok. Na ligové scéně zvítězil pětkrát za sebou, o víkendu těsně udolal nováčka z Volendamu (2:1).

Tento duel navíc bude generálkou na dlouho očekávanou nedělní bitvu s Ajaxem a případné vyřazení by ho mohlo poznamenat po psychické stránce. "Samozřejmě nám mohou chybět fyzické síly, ale jsem přesvědčen, že ty teď nebudou hrát hlavní roli. V příštích několika dnech nás čekají dva hodně důležité zápasy a my uděláme všechno pro to, abychom je zvládli. Nyní se ale soustředíme pouze na Šachtar, který umí být velmi nebezpečný," myslí si domácí stratég Arne Slot.

Klub z Doněcku by rád obhájil ukrajinský titul a dobře ví, že ho čeká pořádný kus práce. V posledních čtyřech ligových střetnutích naprosto dominoval, neboť snadno získal plný počet dvanácti bodů a díky tomu se posunul do čela s devětatřiceti body a o tři body před druhé Dnipro, vyhráno však ještě rozhodně nemá. Naposledy bez potíží porazil Kryvbas (3:0), předtím dokonce deklasoval Metalist 1925 Charkov vysoko 7:0.

Chorvatský lodivod Šachtaru Igor Jovičević postrádá Kornijenka s gólmanem Riznykem, jeho protějšek Slot nemůže využít služeb dlouhodobých marodů Timbera, Walemarka a brankářské jedničky Bijlowa.

Feyenoord Rotterdam - pravděpodobná sestava:
Wellenreuther - Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman - Wieffer, Kökcü - Jahanbakhsh, Szymanski, Idrissi - Danilo

Šachtar Doněck - pravděpodobná sestava:
Trubin - Taylor, Matvijenko, Bondar, Topalov - Stepanenko; Zubkov, Bondarenko, Sudakov, Kryskiv - Traoré

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.44 - 4.53 - 7.76

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Real Sociedad - AS Řím

čtvrtek 21:00

první zápas: 0:2

Real Sociedad v Římě zklamal a doma na stadionu Anoeta bude chtít otočit duel s Vlky. Římané ale mají pro strach uděláno a navíc nutně potřebují zlepšit svou reputaci u fanoušků. La Real spoléhá na domácí prostředí, které jej určitě požene do útoku.

Tým trenéra Imanola Alguacila v Římě sehrál velmi špatné utkání. Prakticky žádnou větší šanci si vytvořit nedokázal, spíš se spokojil s kombinační hrou postavenou na Davidu Silvovi a domácího brankáře Ruie Patrícia zaměstnal málokdy. Portugalský gólman udržel čisté konto i s pomocí brankové konstrukce a i díky tomu AS mohlo pálit ostrými. Španělský celek inkasoval dvě branky, což pro něj v odvetě znamená ještě velký kus práce.

A to si uvědomují i hráči. Na Olimpicu střídající Brais Méndez před utkáním prohlásil: "Řím nám ukázal, že je velmi konsolidovaný, perfektně brání a nedá nám moc prostoru. Jeho hráči se skvěle doplňovali a bylo pro nás opravdu velmi obtížné hledat cesty k bráně. Ale stále jsme teprve v polovině střetu a hodně věříme tomu, že doma všechno otočíme. Naši fanoušci jsou neskuteční a doufám, že jim na trávníku uděláme radost. Budeme pro postup potit krev."

La Real teď prožívá menší krizi a výpadek formy si načasoval velmi nešťastně. Nedokázal vyhrát už pět soutěžních duelů v řadě a trpí především jeho útok. V těchto pěti duelech dal La Real jen pouhé dvě branky, jednu z nich v minulém kole LaLigy na Mallorce. Hosty poslal do vedení Carlos Fernández už ve třetí minutě, ale domácí si vybudovali dostatek šancí, z nichž po změně stran jednu proměnili.

V LaLize patří baskickému klubu pořád skvělé čtvrté místo, ale Real Betis se na něj začíná nepříjemně dotahovat. Alguacilovi hráči doufají, že využijí možné nekoncentrovanosti AS. Římané totiž před sebou mají velmi důležitý víkendový souboj s Laziem a kdo trochu sledujete italskou ligu, tak víte, jak moc je tohle utkání pro oba tábory rivalů důležité.

Tím spíš, že oba celky nyní usilují o pozici v první čtyřce, která by jim konečně zaručila účast v Lize mistrů. A Římané za svým soupeřem zatím ztrácí. Na vině je mimo jiné jejich totální neúspěch v duelu se Sassuolem z posledního kola Serie A. Římané měli výhodu domácího prostředí, ale utkání s druhořadým klubem nezvládli. Nechali odpočívat některé opory a především hráli poločas bez vyloučeného Marashe Kumbully.

Nakonec Sassuolo jejich obranu zatížilo čtyřmi góly a ani Dybalova perla nepomohla Římanům k tolik potřebným bodům. Pro utkání s Realem Sociedad by trenér José Mourinho mohl alespoň počítat s Lorenzem Pellegrinim a do hry se vrací i Mancini s Cristantem. Zraněn tak zůstává Ola Solbakken a dost možná ještě Andrea Belotti.

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Gorosabel, Zubeldia, Le Normand, Rico - Méndez, Zubimendi, Merino - Kubo - Oyarzabal, Sørloth

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Rui Patrício - Mancini, Smalling, Ibañez - Karsdorp, Matić, Cristante, Spinazzola - Pellegrini, Dybala - Abraham

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.03 - 3.20 - 4.46

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Ferencvárosi TC - Bayer Leverkusen

čtvrtek 21:00

první zápas: 0:2

Bayer zatím nezažívá tak úspěšnou sezónu jako loni, ovšem stále má dostatek času ji ještě vylepšit. A teď se pokusí udělat další krok v osmifinále Evropské ligy. Před týdnem na domácí půdě odrazil nápor houževnatého Ferencvárose a nakonec ho porazil 2:0. Na maďarské půdě má tedy dobré vyhlídky, na druhou stranu však zdaleka nemá vyhráno, soupeř mu totiž rozhodně nedá nic zadarmo.

Klub z Leverkusenu v posledních týdnech přeci jen stabilizoval své výkony. V Bundeslize má šanci se posunout na pohárové příčky, i když na zopakování postupu do základní skupiny Ligy mistrů to spíše nevypadá. Po dosavadním průběhu německé nejvyšší soutěže se nacházel až na deváté pozici se čtyřiatřiceti body, za pátým Freiburgem přitom zaostával o propastných jedenáct bodů.

V předchozích pěti duelech každopádně prohrál jen jednou a získal solidních deset bodů, naposledy zvládl ofenzivní bitvu v Brémách a místní Werder udolal nejtěsnějším poměrem 3:2. V tomto utkání skóroval popáté v této sezóně také český talent Adam Hložek, jenž ve čtvrtek pravděpodobně začne na lavici náhradníků. Druhý český krajánek Patrik Schick naopak do hry určitě nezasáhne, neboť si již poněkolikáté obnovil zranění třísel.

Domácí výběr nepředvedl v úvodním duelu na německé půdě úplně špatný výkon, jenže své možnosti neproměnil, a ocitá se tedy ve velmi složité situaci. Maďarský mistr přitom překvapil v hlavní fázi EL, když v konkurenci Monaka, Trabzonsporu a Crvene Zvezdy nečekaně ovládl skupinu H. Ligová generálka na tuto čtvrteční odvetu mu vůbec nevyšla, podlehl týmu Puskás AFC nejtěsnějším poměrem 1:2. I přesto má na čele tabulky obří jedenáctibodový náskok.

Ruský trenér ve službách maďarského souboru Stanislav Čerčesov nemá k dispozici Bešiče, Owusua a vykartovaného Botku, na trávníku se možná neobjeví ani Paszka, Nguen či Mmaee. Jeho španělský protějšek Xabi Alonso kromě Schicka určitě nenasadí Aranguize s brankářem Luňevem a pravděpodobně ani Bellarabiho s Wirtzem. "Ferencváros zaslouženě vyhrál skupinu před Monakem a my i přes nadějný výsledek z prvního utkání budeme muset předvést velmi dobrý výkon, abychom postoupili," pronesl Alonso s velkou dávkou respektu.

Ferencvárosi TC - pravděpodobná sestava:
Dibusz - Wingo, Abena, Knoester, Civič - Zachariassen, Esiti - Traoré, Marquinhos, Nguen - Mmaee

Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Tah, Tapsoba, Hincapie - Frimpong, Demirbay, Andrich, Bakker - Diaby, Amiri - Azmoun

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.48 - 3.80 - 1.80

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací

Arsenal FC - Sporting CP

čtvrtek 21:00

první zápas: 2:2

The Gunners se po letech posměchu a trápení letos konečně vracejí na výsluní a momentálně to vypadá, že by dokonce mohli usednout na anglický trůn. Arsenal naposledy ovládl Premier League před dlouhými devatenácti lety, v současnosti je první se ziskem solidních šestašedesáti bodů a před vysoce favorizovaným Manchesterem City má pětibodový náskok. Teď se v odvetě osmifinále Evropské ligy pokusí vyřadit portugalský Sporting.

Londýnský celek předvádí vynikající výkony a není vyloučeno, že Evropskou ligu dokonce vyhraje. Úvodní duel v Lisabonu mu však úplně nevyšel, protože krátce po změně stran prohrával a měl co dělat, aby alespoň vybojoval nerozhodný výsledek 2:2. Na ligové scéně naopak sbírá jeden úspěch za druhým, jelikož zvítězil hned pětkrát za sebou a z toho jen čtyřikrát inkasoval. O víkendu vyhrál bez větších potíží ve Fulhamu po výsledku 3:0.

CP ukončilo své dlouhé čekání na portugalský titul v roce 2021 a následně skončilo druhé, nicméně letos zažívá ústup z nejvyšších pozic. V tuto chvíli mu patří čtvrtá příčka s padesáti body a za vedoucí Benficou zaostává o propastných patnáct bodů, na třetí Bragu má manko pěti bodů. V Primeira Lize teď vyhrál čtyřikrát po sobě a k tomu neinkasoval 270 minut, naposledy si bez větších potíží poradil s Bovistou (3:0).

Arteta již může počítat s důležitým brazilským útočníkem Gabrielem Jesusem, jenž odehrál závěrečné minuty proti Fulhamu, naopak na marodce zůstává Elneny a do hry možná nezasáhne ani Nketiah. "V prvním utkání jsme inkasovali dva góly a z tohoto hlediska se musíme poučit, na druhou stranu nám chyběli čtyři hlavní útočníci a i přesto jsme hned dvakrát skórovali, což rozhodně je pozitivní zpráva. Pokud chceme postoupit, tak potřebujeme ukázat, že jsme lepším týmem," řekl Arteta odhodlaně.

Jeho protějšek Rúben Amorim se oproti týden starému zápasu v Lisabonu musí obejít bez dvojice hráčů, neboť důležitý uruguayský obránce Coates a dobře hrající japonský záložník Morita budou odpykávat trest za žluté karty. Na marodku nově přibyl Bellerín a dlouhodobě mimo hru zůstává Bragança, ovšem uzdravit se dokázala brankářská jednička Adán a jeho návrat mezi tři tyče je tak velmi reálný.

Natěšený Amorim doufá, že se tým věhlasného protivníka nezalekne a dosáhne na velký úspěch: "Po úvodní remíze je stále vše otevřené, a i když Arsenal plní roli jednoznačného favorita, tak my mu nic zadarmo nedáme. Bude to samozřejmě velmi obtížná odveta, náš soupeř se totiž neustále tlačí před hranici pokutového území a dokáže skórovat z jakékoli pozice. Všichni pevně věříme, že se oproti prvnímu souboji ještě zlepšíme a nakonec postoupíme do čtvrtfinále."

Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Turner - Tomiyasu, Saliba, Gabriel, Tierney - Jorginho, Partey, Vieira - Nelson, Trossard, Smith Rowe

Sporting CP - pravděpodobná sestava:
Adán - St. Juste, Inacio, Reis - Esgaio, Ugarte, Goncalves, Santos - Edwards, Paulinho, Trincao

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.35 - 5.24 - 10.10

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

RU Saint-Gilloise - Union Berlín

čtvrtek 21:00

první zápas: 3:3

První zápas rozhodně nenudil. Třikrát se Saint-Gilloise dostalo do vedení, třikrát ovšem Berlíňané našli odpověď. Na podzim se v Bruselu radovali němečtí "Köpenicker", jak dopadne bitva Unionů tentokrát?

Celek z Berlína už v posledních týdnech nepůsobí tak suverénně jako v předešlých měsících. Místo výher sbírá spíše remízy a nezdá se, že by v Bundeslize útočil na šokující celkové vítězství. I tak Köpenicker zažívají úspěšnou sezonu. V německé nejvyšší soutěži se dál pohodlně drží vysoko a i v Evropské lize už jedou spíše nad plán.

To ovšem neznamená, že by Berlíňané nebrali putování EL vážně. Podobně jako Saint-Gilloise mají historickou šanci se nesmazatelně zapsat do dějin soutěže. Před odvetou mají oba celky k postupu stejně daleko. V týden starém duelu na stadionu An der Alten Försterei sice Köpenicker často tahali za kratší konec a hostující Victor Boniface hned dvakrát překonal brankáře FCU Frederika Rønnowa. I díky penaltě, kterou až nadvakrát proměnil Robin Knoche, však gólová přestřelka nakonec dopadla nerozhodně.

Zatímco německý mančaft zopakoval remízu také v Bundeslize, Saint-Gilloise v rámci belgické Jupiler Pro League zvládlo zápas na půdě lídra ligy Genku. Uhájilo tak druhé místo před dotírajícím Royalem Antverpy a zároveň se přiblížilo vedoucímu mužstvu soutěže, na které po 29 kolech ztrácí pět bodů.

Čtvrtý vzájemný zápas v sezoně si nenechá ujít ani jeden z členů kádru bruselského klubu, neboť marodka Saint-Gilloise zeje prázdnotou. Naopak Berlíňané si zřejmě budou muset poradit bez středopolařů Raniho Khediry a Andráse Schäfera. Pravděpodobně si nezahraje ani stoper Danilho Doekhi, stejně tak není jistý start levého beka Nika Gießelmanna.

RU Saint-Gilloise - pravděpodobná sestava:
Moris - Kandouss, Burgess, Van Der Heyden - Nieuwkoop, Amani, El Azzouzi, Lynen, Adingra - Vertessen, Boniface

Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Rønnow - Baumgartl, Knoche, Leite - Juranovič, Thorsby, Laïdouni, Haberer, Roussillon - Becker, Behrens

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.46 - 3.21 - 2.34

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Largo

Daje Roma

Reagovat
Jkb

Docela se těším na odvetu se Sportingem, domácí prostředí by měla být velká výhoda, to je jeden z největších Artetových úspěchů, když přicházel tak ta atmosféra na Emirates byla hrozná, pískalo se na hráče, fanoušci odcházeli dřív ze zápasů, bylo tam hodně nervozity, teď hráč udělá chybu ze které padne branka a fanoušci stejně zpívají jeho jméno, aby mu vyjádřili podporu, pro mě momentálně jedna z nejlepších atmosfér v Anglii a to jsem si myslel, že na Emirates nejde vytvořit tak dobrá atmosféra, skrz to jak jsou ty tribuny daleko, jsem rád, že jsem se pletl.

Jedinné mínus je, že je hrozně těžké sehnat lístky, čím víc se Arsenalu daří, tím větší je zájem o lístky a někteří se na tom snaží vydělat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele