Eredivisie - preview 9. kola

21.11.2020, 09:39, aktualizováno 22.11.2020, 09:21
Previews
Ajax dostal po sobotní remíze Vitesse s Groningenem osamostatnit se na vedoucí příčce. Pokud tedy doma porazí Heracles, proti němuž je v souboji dvou antických hrdinů jasným favoritem. Šlágrem je ale spíš souboj pátého Twente, za které hraje český reprezentant Václav Černý, se třetím PSV Eindhoven. V neděli hraje také další ze slavné nizozemské trojky Feyenoord Rotterdam, jenž nastoupí na půdě posledního Sittardu...
AFC Ajax - Heracles Almelo  (neděle 12:15)
Ajaxu se v tomto ročníku celkem daří na všech frontách a zatím nezaznamenal žádnou podstatnou ztrátu. V Lize mistrů ho čekají důležité týdny v boji o postup do osmifinále, jeho největším rivalem by měla být italská Atalanta. V Eredivisii je ve vedení se ziskem jednadvaceti bodů z osmi zápasů, před druhým Vitesse se nachází díky lepšímu skóre a na třetí PSV si vytvořil dvoubodový náskok.

Nyní bude plnit úlohu jasného favorita proti Heraclesu, jeho nedělní soupeř ale dokáže překvapovat největší adepty na titul, což potvrdil i v této sezóně. Momentálně se mu sice příliš nedaří a s osmi body mu patří desáté místo, nicméně i přesto uhrál nerozhodný výsledek 1:1 se silným PSV a začátkem listopadu si jasně dokázal poradit s ambiciózním Utrechtem (4:1). Minule ovšem vyhořel ve Venlu a podlehl mu poměrem 2:3.

Domácí výběr ztratil pouze jednou na začátku října v Groningenu (0:1), v nejprestižnější evropské klubové soutěži nestačil po shodném výsledku na vítěze z roku 2019 Liverpool. Letos se také postaral o historický rekord nejvyšší nizozemské soutěže, jelikož naprosto rozdrtil Venlo vysoko 13:0 a jeho počin se bude hodně dlouhou dobu překonávat velmi obtížně. Na svého nadcházejícího rivala nemá úplně nejlepší vzpomínky.

V posledních šesti vzájemných duelech dosáhl na tříbodový zisk jen dvakrát a hned třikrát prohrál, letos v únoru na něj nestačil o jednu trefu (0:1). Domácí trenér Erik ten Haag bude mít k dispozici téměř kompletní výběr, chybět mu budou pouze Kudus a brazilský záložník Antony. Ajax se před necelými třemi týdny potýkal s nákazou koronavirem a i s hodně obměněným složením si nevedl vůbec špatně.

Hostující kouč Frank Wormuth postrádá vykartovaného Szökeho, jistotu startu k tomu nemají Kiomourtzoglou s Bakboordem. "O soupeři nemusíme dlouho hovořit, disponuje obrovskými kvalitami a téměř na žádném postu nemá slabiny. K úspěchu povede jen zodpovědný výkon po celých devadesát minut, navíc je nutné proměňovat vyložené příležitosti, kterých vskutku nemusí být příliš mnoho," vyjádřil se pro klubové stránky šedesátiletý německý rodák.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.14 - 9.45 - 17.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sparta Rotterdam - ADO Den Haag  (neděle 14:30)
Ani jeden z nedělních protivníků si v tuto chvíli nevede podle představ, a oba se co nejrychleji chtějí dostat do poklidného středu tabulky. Rotterdamská Sparta čekala na své první ligové vítězství téměř dva měsíce a získala ho až těsně před reprezentační přestávkou, proto se v tabulce nachází na třináctém místě se šesti body. ADO doposud vyhrálo také pouze jednou a se čtyřmi body mu patří šestnáctá barážová příčka.

Špatné výkony Den Haagu před čtrnáctidenní pauzou odnesl srbský trenér Aleksandar Ranković, který u týmu vydržel jen několik měsíců a byl odvolán. Vedení klubu bleskově našlo náhradu a kormidlo převzal osmapadesátiletý Ruud Brood, jenž v minulosti například vedl Heracles, Waalwijk, Nijmegen, Rodu a v roce 2019 Bredu. Po více jako roční pauze se vrací mezi nizozemskou elitu a na své angažmá se v každém případe těší.

"Jednoznačným cílem bude záchrana a chceme k ní dospět tak rychle, jak jen to půjde. Nacházet se na sestupových pozicích v samém závěru základní části, nebo se prát o udržení v případné baráži, je nesmírně stresující, což mohu potvrdit z vlastní zkušenosti. Je potřeba zapomenout na minulost, za námi není ani první čtvrtina sezóny a leccos se ještě může změnit," prohlásil Brood optimisticky při svém premiérovém rozhovoru v novém působišti.

Domácí se po hodně nepovedeném začátku přeci jen začali zvedat a v předchozích pěti duelech prohráli jednou, když nestačili na silný Heerenveen (1:4). Nerozhodné výsledky uhráli s Alkmaarem (4:4), Feyenoordem i Heraclesem (v obou případech 1:1) a minule prolomili neuspokojivou bilanci ve Waalwijku (2:0). Se svým nadcházejícím rivalem se v tomto ročníku utkali v 1. kole národního poháru a nestačili na něj po penaltovém rozstřelu.

"Naše výkony šly postupně nahoru a přestávka nás příliš nepotěšila, na druhou stranu si myslím, že nás ani nějak výrazně nezbrzdí. V týmu je dobrá atmosféra a nikdo nepropadá panice, podle mě můžeme bojovat třeba i o osmé místo," řekl sebevědomě záložník Sparty Adil Auassar. Rotterdamský klub nemůže počítat s Coremansem a Kharchouchem, hosté určitě nenasadí Bijena a možná také Morrisona s Besuijenem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.62 - 4.30 - 5.29
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Fortuna Sittard - Feyenoord Rotterdam  (neděle 14:30)
Fortuna Sittard jako jeden ze dvou celků letošního ročníku nejvyšší nizozemské soutěže ještě ani jednou nevyhrála a se třemi body na kontě se nachází na poslední osmnácté pozici o skóre za sedmnáctým Emmenem. Nyní na ni čeká nesmírně silný protivník a příliš šancí se jí nedává. Rotterdamský Feyenoord je totiž považován za jednoho z hlavních adeptů na mistrovský titul a momentálně je čtvrtý s osmnácti body na kontě.

Domácí celek nevyhrál ani jednou v osmi utkáních, remízu vybojoval pouze s Alkmaarem (3:3), Emmenem a před reprezentační přestávkou se Zwolle (v obou případech 2:2). Neuspokojivé výsledky odnesl dosavadní kouč Kevin Hofland společně se svým asistentem Kristofem Aelbrechtem. Na lavičku prozatím usedl dosavadní asistent a zároveň technický ředitel klubu Sjors Ultee.

Ten vedl tým v uplynulé nedokončené sezóně a teď se ho v nejbližší době pokusí dostat mimo sestupové příčky. "Kevin je skvělý člověk a nepochybně také vynikající trenér, byla čest s ním spolupracovat. Někdy je ale potřeba jednat v zájmu klubu, přičemž emoce mají druhořadý význam. Faktem je, že kvalita výběru se neodrážela ve výkonech. Z tohoto důvodu je čas na změnu," vyjádřil se k rozhodnutí vedení předseda Özgür Işıtan Gün.

Hosté si letos vybrali krizi během dvou týdnů od poloviny října, kdy ve čtyřech duelech ani jednou nevyhráli a k tomu utrpěli hodně nečekanou prohru v základní skupině Evropské ligy s rakouským Wolfsbergem (1:4). Nicméně od té doby těsně zdolali Emmen (3:2), poté ve 3. kole EL oživili svou naději na postup do jarní fáze po výhře 3:1 nad ruským CSKA Moskva a minule nezaváhali ani se sebevědomým Groningenem, který porazili 2:0.

Domácí mají k dispozici kompletní výběr, hostující manažer Dick Advocaat postrádá Hapse, Malaciu i brankáře Bijlowa, na trávník se pravděpodobně nepodívají ani Kökcü, Sinisterra, Boženík či Van Beek. "Sittard má houževnatý kádr a jsem si jistý, že na úvodní výhru nebude dlouho čekat. Musíme být opatrní ve všech ohledech a rozhodně nic nepodceníme, už se nám to párkrát vymstilo," prohlásil s respektem třiasedmdesátiletý Advocaat.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.42 - 4.57 - 1.57
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
RKC Waalwijk - SC Heerenveen  (neděle 16:45)
Waalwijk byl před tímto ročníkem považován asi za největšího kandidáta na sestup, nicméně zatím se snaží vzdorovat velké konkurenci a nevede se mu úplně špatně. V dosavadních osmi kolech sice zvítězil jen jednou, ale s pěti body se nachází na patnáctém místě, tedy mimo sestupové pozice. Teď se pokusí překvapit rozjetý Heerenveen, kterému se naopak daří a se šestnácti body je pátý o pět bodů za vedoucím Ajaxem.

RKC po třech úvodních porážkách přehrálo nevyzpytatelný Heracles (1:0). Od tohoto okamžiku se zvedlo a získalo dva nerozhodné výsledky za sebou, když na vlastním stadionu remizovalo se Zwolle (1:1) i s favorizovaným Feyenoordem (2:2). Jenomže vzápětí selhalo v národním poháru s druholigovým Cambuurem po penaltovém rozstřelu, poté nemělo šanci v Alkmaaru (0:3) a minule neskórovalo ani se Spartou (0:2).

Svěřenci trenéra Johnnyho Jansena doposud prohráli dvakrát a to pouze s velkými favority. Debakl schytali od Ajaxu (1:5) a zhruba před čtrnácti dny nenašli recept na Alkmaar (0:3). "Bohužel jsme si tolik nevěřili a podle toho to vypadalo, zaostávali jsme téměř ve všem. V těchto zápasech je to o sebevědomí a proměňování šancí, v tomto ohledu nás AZ předčilo," vrátil se Jansen k poslednímu souboji.

Ve vzájemných střetnutích obou nedělních rivalů se více daří Heerenveenu, který zdolal Waalwijk čtyřikrát v řadě. Naposledy s ním prohrál zhruba před osmi lety (0:2), v loňském ročníku s ním sehrál jeden zápas a zvítězil po výsledku 3:1. Oba celky momentálně neřeší velké potíže s marodkou. Waalwijk možná nenasadí Efmorfidise se Sowem, Heerenveen až do konce tohoto roku nevyužije služeb křídelníka Van der Heijdena.

"Mezi osmnácti účastníky Eredivisie není ani jeden tým, jenž by neměl své kvality a nedokázal by překvapovat. Waalwijku se například povedlo remizovat s Feyenoordem, jeho zápasy jsme samozřejmě studovali a ze standardních situací umí být opravdu nebezpečný. Tři body v žádném případě nedostaneme zadarmo," dodal Jansen s varovným hlasem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.36 - 4.27 - 1.74
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Twente - PSV Eindhoven  (neděle 16:45)
Celek z Enschede loni uvítal předčasný konec sezóny, neboť mu hrozil sestup do druhé ligy, ovšem nyní zatím předvádí naprosto skvělé výkony a pere se o nejvyšší příčky. V osmi odehraných duelech vybojoval velmi solidních sedmnáct bodů a nachází se na parádním pátém místě, za vedoucím Ajaxem navíc zaostává jen o pouhé čtyři body. Teď ve šlágru 8. kola přivítá konkurenta z Eindhovenu.

PSV je momentálně třetí s devatenácti body a jeho nedělní rival ho proto může předskočit, což rozhodně nechce v žádném případě dopustit. Hosté se těsně před reprezentační přestávkou potýkali s rozsáhlými problémy spojenými s koronavirem. Na domácí scéně je to nijak výrazně nepoznamenalo, ovšem v Evropské lize nezvládli hodně důležitou bitvu na půdě řeckého PAOKu a i přes nadějné vedení prohráli vysoko v poměru 1:4.

V Eredivisii bodovali naplno dvakrát za sebou, po porážce s Vitesse (1:2) neměli větší potíže s Den Haagem (4:0) a poté přehráli také Willem II (3:0). "Výkony Twente mě tolik nepřekvapují, spoléhá na týmový výkon a v ofenzivě mu to šlape. Všem je nám jasné, že nás nečeká jednoduchý zápas, na druhou stranu jsme se zbavili koronaviru a z tohoto pohledu to může být jen lepší," uvedl s optimistickými vyhlídkami hostující kouč Roger Schmidt.

Twente doposud prohrálo jen jednou a to v Utrechtu (1:2), začátkem listopadu se výrazně rozstřílelo. Ve dvou případech nasázelo svým protivníkům hned devět branek, když nejprve deklasovalo Zwolle 5:1 a vzápětí si dokázalo poradit s Den Haagem (4:2). V jeho dresu především září Brazilec Danilo, jenž je s osmi ligovými trefami vůbec nejlepším střelcem celé soutěže.

K radosti českého fanouška je výraznou postavou i útočník Václav Černý, jenž se prosadil čtyřikrát a v každém případě patří mezi opory. Domácí nemají k dispozici zraněné duo Markelo - Dumić, kvůli podezření na koronavirus je mimo hru i další ofenzivní tahoun Menig. Hosté nenasadí Ihattarena s Viergeverem (oba nemoc), jistotu startu k tomu nemají Romero, Obispo a Gutiérrez.

"Utkání s PSV je pro nás velká výzva, v tabulce se totiž můžeme dostat před něj a navíc mu chceme ukázat naše kvality. Musíme se připravit na nesmírné ofenzivní hru a je nám jasné, že míč nebudeme mít tak často ve svém držení, jak jsme zvyklí. Porazit PSV je těžké, ale ne nemožné," pronesl s odhodláním v hlase domácí stratég Ron Jans.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.03 - 4.10 - 1.68
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AZ Alkmaar - FC Emmen  (neděle 20:00)
Od roku 2016, včetně jednoho duelu KNVB Bekeru, Alkmaar pokaždé Emmen porazil. A protože série několika remíz způsobila, že aktuálně nebojuje v Eredivisie o ty nejpřednější pozice, potřeboval by svého soka skolit také popáté v řadě. Hosté nebudou mít na půdě favorita spíše co ztratit, i oni by ovšem potřebovali zabrat, neboť jsou v sestupovém pásmu.

Před reprezentační pauzou se AZ slušně zadařilo a z půdy letošního vzezření jménem Heerenveen urvalo všechny body za třígólové vítězství. Celkově se začalo mužstvu kouče Arneho Slota dařit sbírat skalpy svých soupeřů, letos přitom utrpěl jen dvě porážky, a to na evropské scéně zkraje sezóny proti kyjevskému Dynamu a nedávno s Realem Sociedad.

V lize zůstává neporažen a nic na této skutečnosti nemíní měnit ani proti pořád se trápícímu Emmennu. Je jen otázkou, koho nakonec Slot bude moci nasadit. "Dani De Wit a Teun Koopmeiners se vrátili z reprezentačních srazů o něco dříve, ale vypadá to, že budou moci v neděli nastoupit. Na tréninku chyběli v pátek jen Jordy Clasie a Ron Vlaar," prozradil.

Ten se mimochodem nikterak neobával toho, že by jeho svěřenci mohli ze srazů u národních mančaftů přicestovat nakažení koronavirem. "Vážně jsem nějaký extra strach neměl. K téhle skutečnosti může dojít kdekoli," vysvětloval. "Rychlotesty aspoň vždy ukázaly hráčům dobré výsledky. My jsme se solidně připravili. Všichni se sem vrátili s pozitivními pocity," dodal.

K dispozici by měl být domácím i Jonas Svensson, který opustil norský nároďák kvůli zdravotním potížím, ty by však neměly souviset s následnou nákazou COVID-19 u celého týmu Norska. Zřejmě tak na marodce zůstane jenom Jeremy Helmer. "Čeká nás rušné období," upozorňoval Slot, že Alkmaar absolvuje během šestatřiceti dnů hned jedenáct utkání.

Emmen, jenž letos v lize ještě neprožil pocit výhry a pouze třikrát remizoval, nemůže do sestavy využít pouze zraněného Sergia Peňu. Hostující stratég Dick Lukkien se tak pokusí na hřiště opětovně poslat nejsilnější možné složení, které by mohlo dosáhnout na toužebný úspěch. "Klub má solidní vizi, jen se ještě neprojevila navenek," hodnotil protivníka Slot.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.29 - 6.21 - 9.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Willem II - VVV Venlo  (sobota 18:45)
Willem II se před poslední reprezentační přestávkou tohoto roku nebývale trápil a v tuto chvíli bojuje o záchranu, nyní se bude chtít dostat na vítěznou vlnu proti podceňovanému Venlu. Domácí výběr zvítězil v tomto ročníku Eredivisie jen jednou a se ziskem pouhých pěti bodů se nachází až na čtrnáctém místě. VVV je na tom přeci jen o něco lépe a s osmi body mu patří jedenáctá příčka, teď se při případném úspěchu může posunout do horní poloviny tabulky.

Svěřenci trenéra Adrieho Kostera dokázali letos porazit pouze Heracles v přesvědčivém poměru 4:0, jinak to ale je z jejich strany velká bída. Jejich špatná série započala po drtivé prohře ve 3. předkole Evropské ligy se skotským Rangers FC (0:4), v osmi duelech od konce září hned šestkrát prohráli a dvakrát uhráli nerozhodný výsledek. Naposledy neměli šanci v Eindhovenu s místním PSV (0:3), předtím doma nestačili na Vitesse (1:3).

"Přestávka nám určitě pomohla po psychické stránce a jsem si jistý, že se můžeme výrazně zlepšovat s každým nadcházejícím utkáním. Venlo nám určitě nedá nic zadarmo a především ze standardních situací umí být nesmírně nebezpečné, na druhou stranu je v našich silách ho porazit. Několik našich hráčů již nemá zdravotní problémy a mohou se vrátit do sestavy, nyní opravdu chceme začít od začátku," řekl Koster s optimistickými vyhlídkami.

VVV na úvod této sezóny přehrálo Emmen divokým poměrem 5:3, vzápětí se mu taktéž nevyhnula krize a na tříbodový zisk nedosáhlo více než měsíc a půl. Smírně se rozešlo se silným Utrechtem (1:1) i Alkmaarem (2:2), minule přivítalo celek z Almela a díky rozhodující brance řeckého kanonýra Georgiose Giakoumakise zvítězilo po výsledku 3:2. Hosté momentálně postrádají Čoriče, Dekkera a Johna.

Výběr z Tilburgu postrádá brankářskou jedničku Ruitera, mimo hru zřejmě zůstanou i Wriedt, Saddiki i Heerkens. Oba dva protivníci se spolu v loňském ročníku utkali jednou a Willem se radoval z výhry 1:0. "Našeho konkurenta samozřejmě respektujeme a o jeho velkých kvalitách není pochyb. Jsem si jistý, že v dolních patrech Eredivisie nezůstane dlouho, my potřebujeme odvést maximum," prohlásil v krátkosti manažer VVV Hans de Koning.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 4.23 - 5.13
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
FC Groningen - SBV Vitesse  (sobota 20:00)
Jen jednu jedinou ztrátu zaznamenalo Vitesse, které by velmi rádo navázalo po reprezentační pauze na svou výtečnou formu a i nadále prohánělo vedoucí Ajax, jenž je v čele Eredivisie pouze díky lepšímu skóre. Groningen bude každopádně velmi nepříjemným protivníkem, byť před dvěma týdny nestačil venku za nevlídných okolností Feyenoordu.

Tohoto utkání se jakožto kouč totiž neúčastnil Danny Buijs, a jak stálo v klubovém prohlášení, "smutné osobní okolnosti" mu neumožňovaly plnit fotbalové povinnosti. Žezlo tak po něm převzal jeho asistent Adrie Poldervaart, který naplno vedl také páteční trénink, neboť jeho kolega se musel účastnit pohřbu. V tomto mači by ale již Buijs měl být nachystán.

Arnhemský lodivod Thomas Letsch si moc dobře uvědomuje, že aby jeho mužstvo usilovalo o přední pozice dlouhodobě, musí podobné typy zápasů, jako je tento, zvládat. V Groningenu ovšem Vitesse často nevítězí, naposledy tomu bylo v roce 2016. "A Groningen je navíc jediným týmem, který letos v lize skolil právě Ajax," varoval před jakýmkoli podceněním.

Hosté se budou muset obejít bez Riechedlyho Bazoera, který je pro tento duel suspendovaný. A Letsch avizoval, že místo něho pošle na trávník českého obránce Tomáše Hájka. "Ano, není mi jedno, že Bazoer chybí. My se s touto skutečností však musíme vypořádat. Můžeme hrát i se čtyřmi obránci vzadu. Plán mám v hlavě, vám ho ale samozřejmě neřeknu," dodal Letsch.

Vitesse se přitom nemůže spolehnout ani na Idrissu Tourého, jenž laboruje s lehčím zraněním kotníku, Filip Möller Delaveris má opětovné problémy se zády, a ani on tak na plac nevběhne. Zpět by každopádně měl být Matúš Bero, který už se uzdravil po lapáliích s bolavým kolenem a měl by ve středu pole operovat buď s Thomasem Brunsem, nebo Sondrem Tronstadem.

Domácím zůstává na marodce Arjen Robben, jednozápasový distanc za červenou kartu z minulého klání v Rotterdamu pak inkasoval Damir Dankerlui. "Groningen má velmi dobrý tým, proto se musíme dostatečně koncentrovat," vyzýval kabinu Letsch. "Potřebujeme být pokorní. Jsme sice ve slušné kondici, avšak přílišné sebevědomí by bylo zlým znamením."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.18 - 3.40 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
PEC Zwolle - FC Utrecht  (sobota 21:00)
Utrecht je i v tomto ročníku považován za jednoho z adeptů na evropské poháry, ovšem zatím se mu nedaří úplně podle představ a před reprezentační pauzou prohrál dvakrát za sebou. V tabulce mu momentálně patří deváté místo s devíti body a největší konkurenti se mu začínají postupně vzdalovat. Nyní zavítá na půdu Zwolle, které by se rádo nacházelo v poklidném středu tabulky, v tuto chvíli je dvanácté se sedmi body.

Hosté v úvodních pěti duelech nového ročníku ani jednou neprohráli, nicméně z toho pouze dvakrát zvítězili. Doposud uspěli dvakrát na vlastní půdě, když porazili předloňského nováčka z Waalwijku (3:1) a také rozjeté Twente (2:1). Na venkovní půdě se představili třikrát a na tříbodový zisk nedosáhli ani jednou. Začátkem listopadu nejprve vyhořeli v Almelu s Heraclesem (1:4) a minule nedokázali konkurovat vedoucímu Ajaxu (0:3).

Utrecht půjde do tohoto střetnutí se zcela novým trenérem, neboť těsně před čtrnáctidenní přestávkou nečekaně skončil dosavadní lodivod John van den Brom, jenž velmi náhle zamířil do belgického Genku. Vedení klubu tak urychleně muselo najít náhradu a to se mu povedlo, svou premiéru si nyní odbude osmačtyřicetiletý René Hake, který v minulosti vedl Emmen, Twente či Cambbur a naposledy koučoval rezervu Utrechtu.

"Kádr je na sebe zvyklý a já do něj v žádném případě nehodlám nějak výrazně zasahovat. Musíme si na sebe zvyknout, nicméně první tréninky probíhaly bez potíží. V Utrechtu již více než rok působím a prostředí dobře znám, takže z tohoto pohledu nevidím žádné problémy. Je před námi dlouhá cesta a musíme se soustředit na každý zápas zvlášť, Zwolle dokáže předvádět skvělé výkony," pronesl Hake na své úvodní tiskové konferenci.

Tomu bude v tomto souboji scházet náhradní gólman De Kreijzer, jeho protějšek John Stegeman možná nenasadí Clementa s Van Polenem. Ve vzájemných střetnutích loňské sezóny byl úspěšnější favorit z Utrechtu, když získal čtyři body po výsledcích 3:1 a 3:3. "Chceme se soustředit na náš výkon a nesmíme dělat chyby v defenzivě, soupeř by je mohl snadno potrestat," myslí si čtyřiačtyřicetiletý Stegeman.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.47 - 3.78 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax870132:521
2.SBV Vitesse870117:521
3.PSV Eindhoven861119:519
4.Feyenoord Rotterdam853019:918
5.FC Twente852120:817
6.SC Heerenveen851216:1116
7.FC Groningen84139:1013
8.AZ Alkmaar725018:1211
9.FC Utrecht72328:119
10.Heracles Almelo822410:148
11.VVV Venlo822413:268
12.PEC Zwolle81439:147
13.Sparta Rotterdam81349:176
14.Willem II81257:165
15.RKC Waalwijk81255:155
16.ADO Den Haag81168:204
17.FC Emmen803511:213
18.Fortuna Sittard803511:223

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
dave30

Tak Vašek opět na Maxe? V repre raději utíkal na levou stranu zálohy, kde se mu celkem dařilo, nicméně nevím, jestli to bylo kvůli Maxovi...

Reagovat
AjaxFans

I tak se prosadí

Reagovat
dave30

Přejme mu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele