Eredivisie - preview 7. kola

31.10.2020, 08:47, aktualizováno 01.11.2020, 09:04
Previews
Ajax v sobotu smetl Sittard a čeká na odpovědi svých konkurentů - PSV Eindhoven hraje doma s Den Haagem, Feyenoord cestuje do Emmenu, Heerenveen zavítá na půdu Sparty Rotterdam a Alkmaar si to rozdá s Waalwijkem. Celý dnešní program odstartuje v Almelu, kam dorazí Utrecht...
Heracles Almelo - FC Utrecht  (neděle 12:15)
Heracles se v prozatímním ročníku Eredivisie celkem výrazně trápí a po šesti odehraných duelech vybojovalo pouze jednu výhru, navíc ta je stará téměř dva měsíce. Celek z Almela totiž bodoval pouze v úvodním kole, od té doby nezvítězil pětkrát v řadě a teď to bude mít velmi obtížné proti rozjetému Utrechtu. Hosté mají na kontě o jeden odehraný duel méně a ještě neprohráli, s devíti body jim patří osmé místo.

Trenér domácího výběru Frank Wormuth se navíc musí vypořádat s nákazou koronavirem, kterou právě prodělává a kvůli ní už přišel o pohárový duel s Telstarem (3:0). Kromě něho byli pozitivní na nemoc COVID-19 i kapitán Robin Pröpper a řecký záložník Kiomourtzoglou, naopak svou premiéru v novém působišti by si mohl odbýt Azzaoui, jenž naposledy hrál v německém Wolfsburgu.

Wormuth se k tomu možná nebude moci spolehnout na lehce zraněného gólmana Blaswiche s obráncem Bakboordem. "Zítra proběhne další trénink a v tuto chvíli teprve čekáme na výsledky testů, takže sestava se může výrazně měnit. Nicméně utkání s Utrechtem je pro nás obrovskou výzvou, neboť náš protivník má vynikající tým a dlouhodobě se nachází ve špičce. Výhra nad Telstarem nám může hodně pomoci," řekl lodivod Heraclesu optimisticky.

Domácí nejprve zdolali Den Haag (2:0), pak ovšem prohráli s Willemem (0:4), Arnhemem (0:3) i Waalwijkem (0:1) a nerozhodné výsledky uhráli s PSV či Spartou (v obou případech 1:1). FC zažilo pozvolnější vstup do nové sezóny a rozešlo se smírně s Venlem (1:1), po "povinném" vítězství nad Waalwijkem (3:1) remizovalo s Heerenveenem (1:1) i s Groningenem (0:0). Minule zdolalo Twente (2:1) a v poháru vyzrálo na Dordrecht (4:2).

Kouč John van den Brom nemůže nasadit jen náhradního gólmana de Keijzera. "Heraclesu se sice nedaří, ale o jeho velkých kvalitách nemůže být pochyb. Očekávám hodně náročný duel, ve kterém mohou rozhodovat detaily. Jestliže chceme získat tři body, tak musíme proměňovat nabídnuté možnosti a je též nutné zastavovat rychlé akce protivníka," myslí si kormidelním Utrechtu. V jediném loňském vzájemném utkání se radovalo FC (3:1).
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.54 - 3.85 - 2.01
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Sparta Rotterdam - SC Heerenveen  (neděle 14:30)
Sparta jako jedna z mála ještě v nejvyšší nizozemské nejvyšší soutěži nezvítězila, na kontě má proto jen tři body a patří mu předposlední sedmnácté místo. Nyní se pokusí vyzrát na rozjetý Heeerenveen, kterému se naopak daří nad očekávání a momentálně atakuje nejvyšší příčky. V šesti dosavadních duelech získal úctyhodných třináct bodů a nachází se na čtvrtém místě jen o dva body za vedoucím Ajaxem.

Nicméně méně slavný rotterdamský výběr se v poslední době výrazně zvedá a uhrál tři nerozhodné výsledky za sebou, navíc všichni tři protivníci rozhodně měli svou kvalitu. Po porážkách s Ajaxem (0:1), s Vitesse (0:2) i se Zwolle (0:4) zabral v derby s Feyenoordem (1:1). Poté senzačně dohnal čtyřbrankové manko s Alkmaarem (4:4) a minule remizoval s Heraclesem (1:1).

Ve středu ovšem prohrál v 1. kole národního poháru s Den Haagem po penaltovém rozstřelu. SC okusilo hořkost porážky jen jednou, debakl 1:5 utrpělo od mistrovského Ajaxu. Jinak si poradilo s Willemem (2:0), Sittardem (3:1), Venlem (1:0) a před týdnem také s Emmenem (4:0), nerozhodný výsledek 1:1 uhrálo v Utrechtu. Minule nezaváhalo ani v KNVB Bekeru a druholigový Top Oss porazilo 3:1.

Domácí se v tomto střetnutí budou muset obejít bez dlouhodobě zraněných Kharchouche s brankářem Coremansem, trest za vyloučení s Heraclesem k tomu bude odpykávat čtyřiatřicetiletý důležitý záložník Auassar. Heerenveenu se na nadcházejícího nedělního rivala z dlouhodobého hlediska daří, v předchozích čtyřech duelech s ním ani jednou neprohrál a z toho dokonce třikrát vyhrál, uplynulou sezónu po výsledku 2:1.

Hostující kouč Johnny Jansen již může počítat s trojicí Floranus - van Hecke - Meier, kteří vynechali pohárový souboj a mohli si tak odpočinout, naopak na marodce se nacházejí van der Heide s Rasem. "Mírnou výhodou pro nás může být, že Sparta má za sebou dlouhou pohárovou bitvu a mohl by jí docházet dech. To však nic nemění na tom, že jestli chceme vyhrát, tak potřebujeme předvést stoprocentní výkon," prohlásil Jansen zodpovědně.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.57 - 3.75 - 2.58
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Emmen - Feyenoord Rotterdam  (neděle 14:30)
Emmenu se v tomto ročníku Eredivisie zatím vůbec nedaří a pokud bude tímto tempem pokračovat, tak ho čeká velmi náročný boj o záchranu. Jako jeden ze tří celků nejvyšší nizozemské soutěže ještě nevyhrál, se třemi body na kontě se nachází na šestnácté barážové pozici jen o bod před poslední Fortunou. Teď ho čeká další nesmírná těžká zkouška, v domácím prostředí totiž přivítá jednoho z největšího favoritů na celkové prvenství.

Nicméně rotterdamský Feyenoord prožívá obrovskou krizi a v tuto chvíli z ní hledá cestu ven. Celkově nedokázal zvítězit čtyřikrát za sebou, na ligové scéně klesl na pátou pozici s dvanácti body a na vedoucí Ajax má manko tří bodů. V šesti odehraných duelech na domácí scéně sice zatím neprohrál, jenomže poslední dva nerozhodné výsledky v derby se Spartou (1:1) a s podceňovaným Waalwijkem (2:2) si určitě za rámeček nedá.

K tomu naprosto nezvládl čtvrteční střetnutí Evropské ligy s Wolfsbergerem a kvůli třem proměněným penaltám rakouského rivala prohrál ve vysokém poměru 1:4. "Za tímto velkým neúspěchem stojí hlavně nedisciplinovanost, dva zbytečné fauly v samém úvodu prostě nemůžeme udělat. Je potřeba se z tohoto utkání poučit a rychle na něj zapomenout, sezóna pokračuje v neúprosném tempu," řekl ihned po utkání rozzlobený Dick Advocaat.

Hostující kouč se v žádném případě nechce vymlouvat na náročný program. "Ten mají i Ajax, PSV či Alkmaar a vedli si o mnoho lépe než my. Porážka s Wolfsbergerem ještě na vlastním stadionu výrazně zkomplikovala náš cíl, kterým je postup do jarní fáze. Už v neděli hrajeme v Emmenu a musíme se zkoncentrovat tak dobře, jak jen to půjde," dodal vzápětí Advocaat. Tomu budou chybět Sinisterra, van Beek, Boženík a Fer.

FC nejprve nestačilo na Venlo po divokém výsledku 3:5, pak smolně podlehlo vysoce favorizovanému PSV (1:2). Následně třikrát za sebou remizovalo a to s Willemem, Twente (v obou případech 1:1) i Sittardem (2:2). Minule nemělo šanci v Heerenveenu, ale v 1. kole národního poháru si spravilo chuť s druholigovým týmem FC Eindhoven (2:0). Trest za vyloučení s Heerenveenem budou odpykávat Tibbling s Laursenem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.93 - 4.27 - 1.66
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
PSV Eindhoven - ADO Den Haag  (neděle 16:45)
PSV momentálně řeší mimofotbalové záležitosti, i přesto si v poslední době nevede úplně špatně a nyní bude chtít potvrdit úlohu superfavorita proti zachraňujícímu se Den Haagu. Celek z Eindhovenu provází od uplynulého týdne koronavirus, kvůli kterému bylo vyřazeno hned několik členů širšího kádru, ale svěřenci trenéra Rogera Schmidta zvládli duel na půdě kyperské Omonie (2:1) a vrátili se do hry o postup do další fáze Evropské ligy.

Jeden z hlavních kandidátů na zisk nizozemského titulu neprohrál v prvních pěti ligových duelech a z toho hned čtyřikrát zvítězil, proto se vyhříval na čele Eredivisie. Naposledy však o svou neporazitelnost přišel s konkurenčním Arnhemem, jenž také předvádí vynikající výkony, a po neúspěchu v poměru 1:2 klesl na třetí pozici o dva body právě za druhé Vitesse i vedoucí Ajax. Po tomto utkání se v týmu objevila nákaza nemocí COVID-19.

Eindhovenský klub přijížděl do Nikósie ve značně pozměněné sestavě a příliš šancí se mu nedávalo, navíc po necelé půlhodině hry prohrával senzačním gólem Španěla Gómeze z dobrých pětapadesáti metrů. Nicméně poté ukázal velkou morální sílu a díky dvěma brankám Malena nakonec otočil vývoj v samém závěru. Po úvodní prohře se španělskou Granadou (1:2) proto oživil svou naději na druhou postupovou příčku.

"Všem hráčům musím poděkovat za obrovské odhodlání, hlavně ve druhém poločase jsme na trávníku dominovali. Ani v tuto chvíli vůbec nemám ponětí, kdo bude moci nastoupit, rozhodnou až testy den před zápasem. Jsme připraveni na všechny varianty a za každou cenu chceme Den Haag porazit, i když naše situace není vůbec jednoduchá," pronesl třiapadesátiletý německý rodák Schmidt s velkým zanícením v hlase.

Tomu určitě budou chybět zranění Obispo, Gutiérrez, van Ginkel a Romero. Hostující celek doposud vybojoval pouze čtyři body a je až patnáctý o bod před šestnáctým Emmenem i sedmnáctou Spartou. Před týdnem překvapil v lize Alkmaar a remizoval s ním 2:2, vzápětí zvládl penaltovou loterii v úvodním kole národního poháru právě se Spartou. Manažer Aleksandar Ranković znovu může využít kompletní kádr. Jeho svěřenci neporazili PSV osmnáctkrát za sebou, naposledy téměř před deseti lety v poměru 1:0.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.20 - 7.35 - 14.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AZ Alkmaar - RKC Waalwijk  (neděle 20:00)
Alkmaaru se v tomto ligovém ročníku vůbec nedaří a v pěti dosavadních duelech jen remizoval, boj o titul se mu tak s každým přibývajícím zápasem vzdaluje. V tabulce Eredivisie mu patří až desáté místo s pěti body, za vedoucím Ajaxem zaostává o hrozivých deset bodů. Nyní své hodně dlouhé čekání bude chtít prolomit proti sebevědomě hrajícímu Waalwijku a s jedním z největších outsiderů první ligy je považován za enormního favorita.

AZ momentálně působí také v Evropské lize a tam jsou jeho výkony zcela odlišné, ve velmi těžké skupině F je prozatím stoprocentní. Nejprve uspěl v italské Neapoli i přesto, že se musel obejít hned bez třinácti hráčů nakažených koronavirem (1:0). Minule nedal žádnou naději podceňované chorvatské Rijece a přehrál ji jednoznačným poměrem 4:1. Trenér Arne Slot doufá, že jeho svěřenci si přenesou dobré rozpoložení také do nedělního utkání.

"Proti Rijece jsme předvedli zodpovědný výkon od samotného začátku a ukázali potřebné sebevědomí, výhra byla z mého pohledu naprosto zasloužená. V nizozemské lize je prozatím odehráno pouze pět kol a máme ještě dostatek času se vrátit do hry o titul, na druhou stranu musíme být úspěšní v duelech s největšími konkurenty a k tomu si nesmíme dovolit další zaváhání. Waalwijk už prostě potřebujeme porazit," řekl Slot odhodlaně.

Domácí výběr ztratil tříbodový zisk na ligové scéně v samém závěru čtyřikrát z pěti případů a hlavně se Spartou se jednalo o hodně kuriózní průběh, neboť po odehrané půlhodině vedl o čtyři branky a záhy neproměnil penaltu. "Mám respekt k dobře organizovanému hernímu stylu, který RKC předvádí již delší dobu. Chceme předvést stejně nátlakovou hru jako proti Rijece a věříme, že to konečně vyjde," dodal Slot s úsměvem ve tváři.

RKC po úvodních třech prohrách zabralo a třikrát za sebou neprohrálo, z toho jednou dosáhlo na tříbodový zisk. Nejprve senzačně zvítězilo v Almelu nad místním Heraclesem (1:0), pak v dohrávce remizovalo se Zwolle (1:1) a minule též s rotterdamským Feyenoordem (2:2). Ve středu ale selhalo v 1. kole národního poháru s druholigovým Cambuurem po penaltovém rozstřelu. AZ dokázal nad Waalwijkem zvítězit čtyřikrát za sebou, v minulé sezóně po výsledcích 4:0 a 2:0.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.24 - 6.63 - 11.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Twente - PEC Zwolle  (sobota 18:45)
Twente vstoupilo do tohoto ročníku tou správnou nohou a v úvodních šesti kolech vybojovalo solidních jedenáct bodů, svou sérii neporazitelnosti drželo až do minulého víkendu. V tabulce se proto nachází na šestém místě, nyní bude plnit úlohu mírného favorita proti Zwolle. Hosté mají na rozdíl od svého sobotního protivníka zcela jiné starosti. V tabulce jim sice patří devátá pozice se šesti body, ale před šestnáctou barážovou pozicí Emmenu jsou jen o body tři.

Twente tedy v úvodních pěti střetnutích ani jednou neprohrálo a z toho hned třikrát dosáhlo na plný bodový zisk. V domácím prostředí dokázalo zdolat Sittard (2:0) i Groningen (3:1), úspěch si připsalo též v Tilburgu s místním Willemem II (3:0). Nerozhodné výsledky zaznamenalo s Feyenoordem i Emmenem (v obou případech 1:1), jedinou prohru minule utrpělo na půdě silného Utrechtu v nejtěsnějším poměru 1:2.

V úterý navíc naprosto vyhořelo v úvodním kole národního poháru s druholigovým De Graafschapem, kterému po hodně mizerném výkonu podlehlo 1:3. Již třikrát za sebou se nedokázal gólově prosadit český útočník Václav Černý, jemuž se hodně dařilo v samém začátku a na kontě má tři vstřelené branky. PEC si připsalo jedinou výhru se Spartou (4:0), v uplynulých dvou případech se rozešlo smírně s Waalwijkem (1:1) i Willemem II (0:0).

Domácí kouč Ron Jans se musí obejít bez zraněného Markela, jistotu startu nemá ani Pierie. "V žádném případě nesmíme propadat panice, dvě prohraná utkání nic neznamenají. Teď je nutné zmobilizovat síly a pevně věřím, že případná výhra nás opět může dostat do dobrého rozpoložení. Avšak se Zwolle to bude těžký duel, náš soupeř skvěle brání a umí být velmi produktivní," prohlásil Jans s opatrností v hlase.

Jeho protějšek John Stegeman stále nenasadí důležitého obránce Lama, trest za vyloučení s Willemem II navíc bude odpykávat také Saymak. "Do každého souboje jdeme s tím, že chceme vyhrát a nezáleží na tom, kdo proti nám stojí. Twente má slabiny, ale v jeho hře převažují silné stránky, proto potřebujeme být ve všech ohledech obezřetní," řekl Stegeman krátce. Loni se oba soupeři střetli jen jednou a úspěch slavil klub z Enschede (2:1).
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.98 - 3.73 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
AFC Ajax - Fortuna Sittard  (sobota 20:00)
Před týdnem se Ajax postaral o historický úspěch v rámci celé historie Eredivisie, to když třinácti brankami skolil venku Venlo. Na nějaké velké oslavy ale zkrátka není čas, ostatně jako u většiny evropských klubů, které zároveň působí v evropských pohárech. A po druhém zápase v Lize mistrů na půdě Bergama přivítá jakožto jasný favorit poslední Fortunu Sittard.

V milionářské soutěži zatím amsterdamský celek urval z možných šesti bodů jen jeden, a nutno říci, že po utkání na italské půdě mohlo zavládnout v hlavní nizozemské metropoli zklamání. Svěřenci trenéra Erika ten Haga totiž ztratili dvoubrankový náskok a nakonec jenom plichtili. U příští týden tak budou muset hledat svou první výhru na půdě dánského Midtjyllandu.

Aktuální sok by měl představovat pro De Joden papírově jednu z nejlehčích překážek. Hosté společně s rotterdamskou Spartou a Emmenem v nizozemské nejvyšší soutěži ještě neslavili tříbodový rezultát, získali na své konto jen dva body. Alespoň že nedávno proklouzli do dalšího kola KNVB Beker, venku dvěma góly skolili Rodu, působící v Eerste Divisie.

Domácí stratég finálního výsledku s Atalantou vyloženě nelitoval. Svůj tým za odvedenou práci spíše chválil. "Bojovali jsme, drželi jsme více míč na svých kopačkách," konstatoval Ten Hag. "Vážně jsme prožili povedený večer. Škoda konečného skóre, mohli jsme přitom zvýšit vedení o tři góly. Věděli jsme, že náš soupeř byl pod tlakem, museli jsme tak být trpěliví."

Je otázkou, koho z kádru proti Fortuně pošetří. Pozornost se totiž přece jenom upíná na zápas Ligu mistry do Dánska, kde by jeho družina vážně potřebovala konečně zabrat, aby navýšila svoje šance na postup do osmifinále. Chybět mu teď bude asi nově Antony, dlouhodobě mimo hru je pak Mohammed Kudus, přičemž otazník visí nad startem Klaase-Jana Huntelaara.

I když by mužstvo Kevina Hoflanda po nedobrém vstupu do nového ročníku konečně rádo uspělo, s body z tohoto duelu nemůže z pozice maximálního outsidera předem počítat. Jakýkoli bodový rezultát by se rovnal v podstatě hotové senzaci. Hostující šéf lavičky přitom údajně nemá jisté pracovní místo. A spekuluje se v zákulisí o jeho předčasném odchodu.

Hofland byl po minulé porážce s Groningenem pořádně nasupený. Ví, že jeho tým není ve vůbec optimální pohodě. "Pokud se mnou hráči mají problém, musí mi to říct," nastínil možná i špatnou atmosféru v kabině. "Byl jsem šokován, co jsme v minulém kole doma předvedli. První dva góly jsme inkasovali po mizerném bránění. Dlouho jsem neviděl nic horšího."

Aspoň Fortunezen netrápí potíže s marodkou. A k dispozici by měli mít v Johan Cruyff Areně kompletní kádr. "Střetnutí nemusíte zvládnout, můžete prohrát. Ale ne takovým způsobem," dodal Hofland k minulému střetnutí s Groningenem. "Musíme si navzájem říkat pravdu, a to i mně do očí. Jestli se mnou hráči nemohou spolupracovat, pak je můj konec na místě."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.08 - 14.10 - 26.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Groningen - VVV Venlo  (sobota 20:00)
Groningen se v posledních týdnech dostal do obstojné formy a celkově má na kontě již tři ligové výhry, tabulkou Eredivisie se tak posunul na sedmé místo s deseti body. Nyní bude mít příležitost se ještě více přiblížit k pohárovým příčkám proti podceňovanému Venlu, které se naopak snaží odpoutat od sestupového pásma a zatím se mu to příliš nedaří, patří mu totiž až čtrnáctá příčka s pouhými pěti body na kontě.

Domácí výběr přitom nezačal úplně nejlépe a ve třech úvodních střetnutích hned dvakrát prohrál, jelikož shodným poměrem 1:3 nestačil na PSV s Twente. Tříbodový úspěch zaznamenal s Den Haagem (1:0), senzačně i s mistrovským Ajaxem (taktéž 1:0) a minule v Sittardu (3:1). Nerozhodný bezbrankový výsledek uhrál s favorizovaným Utrechtem. VVV bylo uplynulou sobotu účastníkem přepsání ze svého pohledu nelichotivého rekordu.

Doma totiž přivítalo právě amsterdamského giganta a utržilo naprosto potupnou porážku 0:13, navíc manko mohlo být klidně i ještě vyšší. V historii nizozemské ligy ještě nikdy nebyl k vidění takovýto rozdíl. "Všechno bylo špatně, hráči působili odevzdaným dojmem a Ajaxu spadlo do sítě vše, na co sáhl. Je to ale fotbal, nikdo neumřel, i když všem je jasné, že to nějakou dobu budeme mít v hlavách," prohlásil smířeně hostující trenér Hans de Koning.

Ten dále od svých svěřenců očekává houževnatý výkon od samého začátku. "Čeká nás další nesmírně těžký zápas a je nutné myslet pozitivně. Jedná se o dlouhodobou soutěž, takže teď je před námi zcela jiné utkání a my k němu i tak chceme přistoupit." De Koning bude v nadcházejících dvou duelech postrádat Kuma, jenž byl vyloučen právě s Ajaxem, k dispozici není ani John. Venlo si částečně spravilo chuť v 1. kole národního poháru s Den Boschem (4:2).

Jeho protějšek Danny Buijs by naopak měl mít k dispozici kompletní výběr. Naposledy se vůbec nevešel do sestavy hvězdný Arjen Robben a ani tentokráte se zřejmě neobjeví v základní jedenáctce, nicméně alespoň na lavičce by neměl chybět "Úlohu favorita samozřejmě vnímáme, jenže Venlo udělá vše proto, aby se z drtivé prohry oklepalo. Důležitá bude koncentrace a maximální soustředěnost," varuje před podceněním osmatřicetiletý stratég Groningenu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.47 - 4.47 - 7.31
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Willem II - SBV Vitesse  (sobota 21:00)
Před týdnem Vitesse po dlouhých třiadvaceti letech urvalo v domácím prostředí vítězství nad nizozemským gigantem z PSV. Vyhouplo se tak hned na druhé místo tabulky, přičemž za vedoucím Ajaxem zaostává jen vlivem horšího skóre. Svou dobrou formu hodlá nyní potvrdit v Tilburgu, Willem II přitom dobrou pohodou neoplývá už od samého začátku sezóny.

Neúspěšná pouť předkoly Evropské ligy, v rámci Eredivisie jen jedno jediné vítězství, to je zatím dosavadní bilance domácích. Ti výrazně zaostávají za svými výkony z loňska a v současné chvíli se nacházejí v dolní polovině tabulky. Před týdnem uhráli bod ve Zwolle a alespoň částečně si napravili svou reputaci po vysokých porážkách s Feyenoordem a Twente.

Zato Vitesse si po odehraných šesti kolech nikterak stěžovat nemůže. Do těchto okamžiků prohrálo pouze s Ajaxem, v ostatních pěti případech urvalo tři body. "Ukázali jsme, že můžeme konkurovat i těm největším favoritům nizozemské ligy. Vedli jsme si vážně dobře," těšilo hostujícího kouče Thomase Letsche po minulém skalpu eindhovenského protivníka.

Arnhemský klub má aktuálně slušné statistiky ve vzájemných střetnutích s Willemem II, neprohrál už pětkrát v řadě, v předchozích třech kláních navíc zvítězil, z toho dvakrát venku. "Už proti Ajaxu jsme působili slušně, jen jsme nezískali potřebný výsledek," mínil Letsch. "Ale všechno není dokonalé. Naším úkolem je se v následujících týdnech ještě zlepšit."

Hosté se budou muset znovu vypořádat s absencí Oussamy Tannaneho. Proti PSV ho zabrzdil disciplinární trest, tentokráte se u něj objevil pozitivní test na koronavirus, který ho na hřiště nevpustí. Potíže s kolenem stále nevyřešil Matúš Bero, hrát nebudou ani Hilary Gong a Filip Möller Delaveris, otazník pak ještě visí nad startem lehce zraněného Maximiliana Witteka.

Před reprezentační pauzou čeká na Vitesse ještě mač s Emmenem. Suma sumárum ho společně s tímto měřením sil nečekají papírově nejsilnější soupeři. "Víme o Willemu II všechno. Máme plán a doufáme, že vyjde," dodával Letsch. "Jsme sebevědomí, ale musíme zůstat soustředění a pokračovat v nastoleném trendu," burcoval Idrissa Touré, záložník Vitesse.

Domácí stratég Adrie Koster zatím nerozpohyboval svůj tým k nějaké konstantní výkonnosti, přestože ho v podstatě netrápí žádná marodka. Delší dobu je mimo hru pouze Kwasi Okyere Wriedt, který se ještě nezotavil po vážném zranění kolena, nově každopádně mezi absentující přibyla brankářská jednička Robbin Ruiter, jehož trápí nespecifikované zdravotní problémy.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.79 - 3.60 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax650124:315
2.SBV Vitesse650111:315
3.PSV Eindhoven641112:513
4.SC Heerenveen641112:713
5.Feyenoord Rotterdam633014:712
6.FC Twente632111:511
7.FC Groningen63127:710
8.FC Utrecht52307:49
9.PEC Zwolle61326:76
10.AZ Alkmaar505012:125
11.Willem II61236:105
12.RKC Waalwijk61235:105
13.Heracles Almelo61234:105
14.VVV Venlo61239:225
15.ADO Den Haag61146:124
16.FC Emmen60338:153
17.Sparta Rotterdam60336:133
18.Fortuna Sittard60247:152

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele