Eredivisie - preview 32. kola: Feyenoord hostí Ajax

07.05.2021, 09:21, aktualizováno 09.05.2021, 09:28
Previews
Vždy prestižní souboj mezi Feyenoordem Rotterdam a amsterdamským Ajaxem je tentokrát z hlediska tabulky důležitý spíš pro domácí. Ajax už má titul jistý, zato Feyenoord usiluje o co nejlepší pohárovou příčku. PSV Eindhoven, který hraje v Tilburgu, se bude snažit vrátit zpátky na druhé místo, odkud jej v sobotu sesadil Alkmaar. Další důležitý zápas v zázračné záchranářské jízdě čeká na Emmen, který se představí doma proti Groningenu...
FC Emmen - FC Groningen  (neděle 12:15)
Hráči Emmenu se v posledních týdnech nadechli k nevídanému náporu a tři kola před koncem ještě mají reálnou naději, že udrží prvoligovou licenci i pro příští ročník. V úvodních dvaadvaceti kolech nevyhráli a měli na kontě pouhých šest bodů, ovšem až do minulého utkání v Amsterdamu neprohráli osmkrát za sebou a hned pětkrát zvítězili. V tabulce jim patří šestnáctá barážová příčka se čtyřiadvaceti body a jsou jen o bod za patnáctým Willemem.

Před týdnem sice neměli žádnou šanci s Ajaxem a podlehli mu vysoko v poměru 0:4, ovšem trenér Dick Lukkien je stále pozitivně naladěn. "V Amsterdamu to bylo těžké a hráčům nemohu nic vyčítat, teď je ale potřeba se plně koncentrovat na zbývající průběh. Nyní přivítáme Groningen a čeká nás opravdu těžký soupeř, na druhou stranu si na něj věříme a další tři body by nás výrazně přiblížili k našemu cíli."

Groningen v tuto chvíli rozhodně k poražení je, neboť zažívá krizi a bude mít ještě co dělat, aby se udržel v nejlepší osmičce. Momentálně mu patří sedmé místo se šestačtyřiceti body a před devátou příčkou Heraclesu, které znamená neúčast v dodatečném play-off Evropské konferenční ligy, drží už jen čtyřbodový náskok. V současnosti prohrálo třikrát za sebou, a to s Heerenveenem (0:2), PSV (0:1) i rozjetou Spartou (0:2).

Hosté přitom dlouhou dobu drželi krok s Vitesse i Feyenoordem a měli dostatečný náskok před Utrechtem, jenomže kvůli špatné sérii se tabulkou postupně propadali. "Náš předsezónní cíl byl jasný a v žádném případě nechceme dopustit, abychom se ještě nepoprali o pohárovou Evropu. V Emmenu to ale bude těžké, náš soupeř nabral neuvěřitelné sebevědomí a udělá vše proto, aby se v Eredivisii udržel," řekl s respektem kouč Groningenu Danny Buijs.

Emmen v tomto ročníku dokázal svého nadcházejícího rivala už dvakrát překvapit, jelikož ho nejprve vyřadil z národního poháru (2:1) a pak s ním na ligové scéně remizoval (1:1). Lukkien se musí obejít bez Bakkera, Cartyho a Caciana, hosté postrádají pouze zraněného Švéda Gudmundssona.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.35 - 3.32 - 3.16
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
PEC Zwolle - ADO Den Haag  (neděle 14:30)
Den Haag se tři kola před koncem ještě nevzdává naděje na záchranu a nyní se ji pokusí vykřesat ve Zwolle, které už prakticky nemá o co hrát. Domácí výběr by se ještě teoreticky mohl poprat o pohárové příčky či horní polovinu tabulky, ovšem vzhledem k vzniklé ztrátě je jeho šance pouze teoretická. Naopak ADO se nabudilo minulou senzační výhrou nad rotterdamským Feyenoordem (3:2) a stále tak ještě žije.

Svěřenci trenéra Ruuda Brooda se však nacházejí ve svízelné situaci, a pokud chtějí udržet prvoligovou licenci, tak ve všech třech zbývajících duelech potřebují bodovat. Momentálně se totiž nacházejí na posledním osmnáctém místě s devatenácti body a na šestnáctou barážovou příčku Emmenu ztrácejí propastných pět bodů. Kdyby před týdnem nepřerušili svou dlouhou šňůru patnácti ligových utkání bez vítězství, tak by bylo zřejmě po nadějích.

Brood je nyní přesvědčen, že vhledem k losu se to může ještě podařit. "Samozřejmě se nacházíme v nejhorší pozici ze všech kandidátů sestupu a naše šance nejsou příliš velké, na druhou stranu nás čekají ještě tři soupeři a po minulém výkonu je všechny můžeme porazit. Hráči si nyní věří a dobře vědí, že není cesty zpět. Jestliže ve Zwolle nevyhrajeme, tak už to bude nesmírně obtížné," prohlásil hostující lodivod s odhodláním v hlase.

PEC je v tuto chvíli třinácté s pětatřiceti body a před čtrnáctým Waalwijkem si vytvořilo téměř nedostižný devítibodový náskok. Záchranu si zajistilo hlavně díky třem výhrám v uplynulých týdnech, neboť si poradilo s Venlem (2:1), Twente (1:0) i Heerenveenem (2:0). Na nadcházejícího protivníka se mu poslední dobou daří, neboť ho porazilo dvakrát v řadě po výsledcích 3:1 a 2:0.

V tomto nedělním střetnutí mu může chybět motivace, avšak Brood si to v žádném případě nemyslí. "Žádný tým nechce prohrát, a i když v jeho základní sestavě mohou nastat určité změny, tak bude hrát tak, aby zvítězil. Rozhodně nemůžeme počítat s tím, že na trávníku nebude bojovat." ADO postrádá vykartované duo Besuijen - Kramer, na marodce zůstává Del Fabro a jistotu startu nemají ani Janmaat s Bijenem. Domácí nemohou využít služeb van Wermeskerkena, Pheraie, Reijnderse, Bajselmaniho, Misidjana a Buitinka.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.01 - 3.64 - 3.73
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Feyenoord Rotterdam - AFC Ajax  (neděle 14:30)
Feyenoord v této sezóně nepředvádí optimální výkony a určitě by se rád nacházel v ještě vyšších patrech Eredivisie, momentálně mu patří páté místo s pětapadesáti body a za čtvrtým Vitesse zaostává o pět bodů. Právě nejlepší čtyřka má jistou účast v evropských pohárech, pátá pozice zaručuje jen dodatečné play-off o Evropskou konfederační ligu. Nyní tak nutně potřebuje zvítězit, jinak jeho šance výrazně klesnou.

Domácí výběr naposledy nečekaně selhal v Den Haagu a podlehl mu 2:3, tím navíc skončila jeho pětizápasová šňůra bez porážky. Nyní se proto nachází ve velmi složité situaci a vzhledem k okolnostem určitě má možnost svého protivníka porazit, na druhou stranu AFC tento duel nevypustí. Hosté před týdnem definitivně obhájili mistrovský titul po výhře nad Emmenem (4:0) a prakticky nemají o co hrát, porážku ale utrpět nechtějí.

Amsterdamský gigant si tři kola před koncem vytvořil na čele nedostižný čtrnáctibodový náskok před svým věčným rivalem PSV, díky zisku nejcennější trofeje v národním poháru dosáhl na vytoužený double a zbývající tři duely této sezóny si jistě bude chtít užít. V jeho sestavě se dají očekávat některé změny, neboť sezóna byla nesmírně náročná a někteří klíčoví hráči se potřebují odpočinout.

Svěřenci trenéra Erika ten Haga prohráli v předchozích jednatřiceti duelech pouze jednou a to ve čtvrtfinále Evropské ligy s italským AS Řím, závěr sezóny v žádném případě nevypustí. "Na zbývající zápasy se chystám vymyslet speciální plán. Máme hned několik zájmů, předně samozřejmě chceme splnit naše sportovní závazky. V lize hrajeme dvakrát proti sedmnácti týmům, to rozhodně vezmu v úvahu," prohlásil hostující kormidelník pro klubové stránky.

Rotterdamský celek kvůli porážce s Den Haagem definitivně přišel i o teoretickou naději na druhé místo zaručující kvalifikaci Ligy mistrů a šanci pravděpodobně nemá ani na třetí pozici, neboť za druhým Alkmaarem zaostává o propastných devět bodů. Proti Ajaxu se mu dlouhodobě nedaří, prohrál s ním totiž třikrát za sebou a dokonce ani jednou neskóroval. V tomto ročníku na něj nestačil i přes velmi dobrý výkon po výsledku 0:1.

"V tuto chvíli se soustředíme na čtvrté místo, i když jsme stále věřili, že to může dopadnout i lépe. Na zápas s Ajaxem se samozřejmě těšíme, jenomže cítíme také velkou zodpovědnost vůči klubu i fanouškům. Vitesse v pátek prohrálo a dává nám ještě příležitost, kterou bychom rádi zužitkovali," uvedl domácí kouč Dick Advocaat. Ten bude postrádat Toornstru, jenž byl vyloučen v Den Haagu, a také kapitána Stevena Berghuise, který stále pyká za červenou kartu v duelu s Vitesse.
Feyenoord Rotterdam - pravděpodobná sestava:
Marsman - Geertruida, Spajič, Senesi, Malacia - Fer, Kokcü, Teixeira - Sinisterra, Boženík, Linssen
AFC Ajax - pravděpodobná sestava:
Stekelenburg - Martinez, Timber, Tagliafico, Rensch - Gravenberch, Alvarez, Klaassen - Tadič, Haller, Antony
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.28 - 5.07 - 1.46
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Willem II - PSV Eindhoven  (neděle 16:45)
PSV potřebuje reagovat na vítězství Alkmaaru v sobotním měření sil s Fortunou Sittardu, a aby se mohlo vrátit na druhé místo tabulky, zaručující předkolo Ligy mistrů pro příští ročník, musí bezpodmínečně vyhrát na půdě Willemu II. Ten horlivě usiluje o záchranu, nachází se jen těsně nad sestupovým pásmem a stejně jako jeho soupeře ho čeká krušný závěr sezóny.

Před týdnem eindhovenský celek ztratil nečekaně body v souboji s Heerenveenem a další zaváhání by mohlo mít neblahé následky na finální ambice. Ačkoli o titulu je již v Eredivisie rozhodnuto, o pozici vicemistra nikoli. Hosté mají každopádně situaci ve svých rukou, pokud zvítězí ve zbývajících třech duelech, o postup do milionářské soutěže jednoduše nepřijdou.

Pochopitelně že i hostující lodivod Roger Schmidt nemluvil před tímto střetnutím jinak než o tříbodovém rezultátu. "Musíme vyhrát za každou cenu," burcoval. "Mluvili jsme o minulém zápase, je prostě za námi. Velmi se těšíme na poslední tři kola, budeme bojovat o Ligu mistrů. Chceme se ji zúčastnit. Myslím si, že pro hráče je více než dostatečnou motivací," podotkl.

V tomto klání plní roli jednoznačného favorita, přece jenom je mezi oběma týmy v tabulce propastný rozdíl čtyřiceti bodů. "Pokud by moje mužstvo nemělo zájem o Ligu mistrů, určitě bych mluvil o tom, že práci děláme špatně. Nedávno jsme viděli, jak se Chelsea a Manchester City dostaly do finále. Opravdu týmu nemusím vůbec nic připomínat," pokračoval Schmidt.

Domácí v minulých čtyřech ligových utkáních hned třikrát prohráli, naposledy nestačili venku na Utrecht. Přítomný přitom nebyl na lavičce trenér Željko Petrovič, jenž narychlo podstoupil operaci kýly, teď už ale bude zpátky v akci: "Mám bolesti, ovšem přijatelné. Já prostě musím být na střídačce. Tento klub chci v lize udržet. Musíme být proti PSV odvážní, ale ne naivní."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.52 - 4.82 - 1.47
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Twente - Heracles Almelo  (sobota 16:30)
Twente se v tuto chvíli nachází v obrovské krizi, tři kola před koncem základní části Eredivisie se dokonce propadlo již na dvanácté místo tabulky se sedmatřiceti body a do pohárové Evropy má poměrně daleko. Teď se k ní může přiblížit v přímém souboji s konkurenčním Heraclesem, který má na kontě o pět bodů více a drží devátou pozici.

Domácí výběr teď nutně potřebuje zvítězit, vzhledem k nabité konkurenci by se totiž jinak jeho naděje na nejlepší osmičku pohybovala už jen v teoretické rovině. "Samozřejmě bychom chtěli tento cíl splnit, na druhou stranu víme, že už to bude velmi těžké. V současnosti se hodláme poprat alespoň o horní polovinu tabulky, naším úkolem je ve zbytku sezóny vítězit a získat zpět ztracené sebevědomí," řekl bez větších nervů domácí stratég Ron Jans.

Jeho svěřenci nevyhráli na ligové scéně devětkrát za sebou, navíc v předchozích čtyřech případech nezískali jediný bod. Postupně totiž nestačili na Vitesse (1:2), Zwolle (0:1), Utrecht (1:2) a před týdnem ani na Sittard (0:3). "Heracles hraje ve velké pohodě a jen těžko se zastavují jeho útočné akce, proto musíme být konečně produktivní. Nyní se nebudeme stresovat a věříme, že to zvládneme," dodal kouč Twente pro klubové stránky.

Hostům se přeci jen daří o poznání více, jelikož v uplynulých sedmi střetnutích bodovali naplno čtyřikrát. V minulých dvou duelech na vlastní půdě si s chutí zastříleli, když ve shodném poměru 4:0 nedali šanci zachraňujícímu se Willemu ani Venlu. "Konec základní části se blíží a my uděláme všechno proto, abychom si udrželi stávající postavení. Očekávám vyrovnanou bitvu, ve které budou rozhodovat maličkosti," prohlásil natěšeně Frank Wormuth.

Trenér celku z Almela znovu nemůže využít služeb Azzaouiho, Bijlevelda a možná ani Breukerse. Jans se musí obejít bez dlouhodobých marodů Černého, Pleguezuela či Pierieho, naopak po karetním trestu se vrací obránce Oosterwolde. Jediný letošní vzájemný zápas skončil nerozhodně v poměru 2:2.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.73 - 3.40 - 2.61
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SC Heerenveen - FC Utrecht  (sobota 18:45)
Heerenveen se stále nevzdává naděje na postup do evropských pohárů, ovšem nyní ho čeká další velmi náročný protivník, proti kterému potřebuje získat všechny body. SC předvádí v této sezóně velmi nevyrovnané výkony a kvůli nim se nachází ve druhé polovině Eredivisie, konkrétně mu patří až jedenácté místo s osmatřiceti body. Jeho protivník už v podstatě nemá o co hrát, jelikož je šestý a má jistou účast v dodatečné baráži o Evropskou konferenční ligu.

Domácí výběr zvítězil v předchozích šesti střetnutích jen jednou a to v derby s Groningenem (2:0), na domácím stadionu však například překvapivě podlehl Zwolle (0:2). Před týdnem se prezentoval vynikajícím výkonem v Eindhovenu a s PSV nakonec vybojoval nesmírně cenný bod za remízu 2:2. Jenomže k pohárovým příčkám má stále poměrně daleko, neboť na osmou Spartu ztrácí pět bodů.

"Všem v týmů je jasné, že jestli chceme mít šanci na nově vzniklou evropskou klubovou soutěž, tak stůj co stůj musíme Utrecht porazit. Rádi bychom navázali na bojovný výkon s PSV a jsem přesvědčen, že náš rozjetý protivník je k poražení, nicméně je nutné předvést výkon na hranici možností. Soupeř je skvělý v přechodové fázi a jeho přízemní kombinace se těžko zastavuje, i přesto nás zajímají jen tři body," pronesl odhodlaně kouč Johnny Jansen.

Utrecht se v první polovině sezóny trápil, pak ale zabral a v současnosti sbírá jeden úspěch za druhým. Za poslední dva měsíce prohrál pouze jednou, k tomu si na konto připsal hned pět výher. V tuto chvíli bude hájit současnou šestou pozici, před sedmým Groningenem drží čtyřbodový odstup a za pátou příčkou Feyenoordu naopak zaostává o bodů pět. V uplynulých dvou duelech si poradil s Twente (2:1) i Willemem (3:2).

"Chceme se co nejlépe připravit na závěrečnou fázi a naše sebevědomí musí být na vysoké úrovni, proto konec základní části nemůžeme vypustit. Heerenveen je velmi silný s několika skvělými hráči a rozhodně nepatří do dolní poloviny Eredivisie, nic jednoduchého nás nečeká," vysekl kouč René Hake poklonu svému nadcházejícímu rivalovi. V tomto klání mu bude scházet Hoogma, Jansen nenasadí zraněného Llaneze a vykartovaného Kongola. Kvůli pozitivnímu testu na COVID-19 nenastoupí ani důležité duo Joey Veerman - Henk Veerman.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.34 - 4.00 - 1.79
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
AZ Alkmaar - Fortuna Sittard  (sobota 20:00)
Alkmaar bude v posledních třech kolech usilovat o pozici vicemistra. Na druhé PSV ztrácí jen jeden bod, nemá tak situaci ve svých rukou, a pakliže se chce v tomto boji udržet, velí mu zkrátka povinnost skolit i v dobrém rozmaru hrající Fortunu. Ta vyhrála dvakrát v řadě a míní se ještě poprat o první osmičku, zaručující posezónní play-off o Evropskou konferenční ligu.

Domácí v předminulém kole nestačili venku na mistrovský Ajax, následně si ovšem spravili chuť po skalpu Waalwijku. Byť tři body se před týdnem nerodily snadno, o svém vítězství museli rozhodnout až po přestávce. "Nehráli jsme nejlépe. Nejdůležitější každopádně bylo, že jsme všechny škody napravili. Jde teď jenom o výhry," říkal domácí lodivod Pascal Jansen.

Do karet mu pochopitelně nahrál i minulý výsledek eindhovenského celku, který nečekaně jen remizoval doma s Heerenveenem. "Jasně, byli jsme rádi," potvrdil alkmaarský stratég. "Nyní se zaměřujeme na to, co v podstatě děláme vždy, tedy na pokračování své práce. Snažíme se minimalizovat jakákoli překvapení a soustředit se na ty záležitosti, které je potřeba vykonat."

Proti mužstvu ze Sittardu by si mělo dát AZ velký pozor, i když přijímá roli jasného favorita. Byť se Fortuně spíše předpovídaly nepříjemnosti ohledně záchrany v Eredivisie, najednou usiluje o proklouznutí do evropských pohárů. "Nic, co by mě mělo zarážet," povídal Jansen. "Fortuna se vymanila ze spodních pater. A je dobře, že také ona má aktuálně o co hrát," řekl.

Když se oba výběry střetly naposledy, urodila se tehdy divoká remíza se šesti brankami. Moc dobře si na tento duel pamatuje i hostující forvard Lisandro Semedo. "Fakt bláznivý zápas," pousmál se. "Alkmaaru se ale tehdy vlastně ne úplně dobře dařilo. I tak bylo vidět, že má jeden z nejlepších týmů v Nizozemsku. Abychom uspěli, musíme hlavně proměňovat šance."

Právě on naposledy dost pomohl svým spoluhráčům k poměrně hladkému poražení Twente, vsítil totiž dvě branky. Svěřenci trenéra Sjorse Ulteeho v posledních dvou zápasech skórovali šestkrát a ani jednou neinkasovali! "Jsem se svými statistikami spokojen," culil se Lisandro Semedo. "Víme, o co se Alkmaar rve. My ovšem doufáme, že získáme slušný výsledek."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.32 - 5.75 - 9.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VVV Venlo - RKC Waalwijk  (sobota 21:00)
Venlo se tři kola před koncem základní části Eredivisie nachází v nezáviděníhodné pozici a nyní ho čeká zřejmě klíčový souboj o udržení naděje na záchranu proti konkurenčnímu Waalwijku. VVV nebodovalo na nizozemské ligové scéně již ve dvanácti utkáních za sebou a propadlo se na sedmnáctou sestupovou příčku s dvaadvaceti body, za šestnáctým Emmenem zaostává o body dva. Nicméně i pro RKC to bude jeden z nejdůležitějších zápasů sezóny.

Domácí výběr naposledy zazářil koncem ledna proti silnému Vitesse, které senzačně porazil 4:1. Od té doby se však dostal do nevídané krize, kterou nedokázal překonat ani naposledy v Almelu a místnímu Heraclesu podlehl vysoko v poměru 0:4. Ve třech zbývajících duelech by potřeboval, aby se nejlepší ligový střelec Georgios Giakoumakis vrátil do formy, hlavně on by svými góly ještě mohl vykřesat naději na udržení prvoligové licence.

"Jeho trefy nám samozřejmě chybějí, ale já celou dobu říkám, že naše výkony nemohou stát na jediném hráči. Všichni hráči si musí vzájemně pomáhat, Georgios to bez pomoci zvládnout nemůže. Předchozí průběh chceme hodit za hlavu, nyní jsou před námi ještě tři utkání a ve všech hodláme zvítězit. Teď je ten pravý čas konečně zabrat, není prostě možné prohrávat donekonečna," vyjádřil se s optimistickými vyhlídkami domácí kormidelník Jos Luhukay.

Hosté se taktéž chtěli zachránit mnohem dříve, nyní ale balancují nad propastí a potřebují přerušit svou nelichotivou bilanci. Doposud vybojovali šestadvacet bodů a patří jim čtrnáctá příčka, před šestnáctým Emmenem drží jen dvoubodový odstup a na svého sobotního rivala mají náskok čtyř bodů. V předchozích čtyřech střetnutích ani jednou nebodovali, neboť podlehli Emmenu s AZ (v obou případech 1:3) i Ajaxu s Willemem (shodně po výsledku 0:1).

"V sobotu může nastat zlom. Pokud totiž ve Venlu zvítězíme, tak jsem si jistý, že nás mine přímý sestup a přinejhorším by nás čekala baráž. Ani tu ale v žádném případě nechceme absolvovat, proto se chceme soustředit na sto procent. Naše porážka by situaci ještě více zamotala, musíme mít pevné nervy až do konce," myslí si stratég Waalwijku Fred Grim. Ten může počítat se Syllou Sowem, proti jehož vyloučení v duelu s Alkmaarem se klub úspěšně odvolal, Venlo nenasadí Janssena, Dekkera ani Shabaniho.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.44 - 3.50 - 2.87
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sparta Rotterdam - SBV Vitesse  (pátek 20:00)
Hráči Vitesse letos prožívají velmi úspěšnou sezónu a nyní jsou hodně blízko k tomu, aby se po roční odmlce vrátili do evropských poháru. Tři kola před koncem jim patří velmi solidní čtvrté místo se šedesáti body a před pátou pozicí Feyenoordu si vytvořili pětibodový odstup, za třetím Alkmaarem zaostávají o body čtyři a za druhým PSV o bodů pět. Nyní zavítají do Rotterdamu, kde narazí na sebevědomě hrající Spartu.

Domácí výběr prohrál v posledních osmi zápasech pouze jednou a hned pětkrát zvítězil, v tabulce se posunul na devátou příčku se čtyřiceti body a za osmým místem Heraclesu, které zaručuje dodatečné play-off o Evropskou konfederační ligu, zaostává jen o dva body. Nyní tak má o co hrát a favorizovanému rivalovi nedá nic zadarmo. Po porážce 0:2 v Alkmaaru zdolal stejným poměrem Venlo a naposledy překvapivě zvítězil v Groningenu (2:1).

Hosté se taktéž dostali do solidní formy, i když například zaváhali s Willemem i Den Haagem (v obou případech 0:0). Mezitím měli na dosah zisk triumfu v národním poháru, na který naposledy dosáhli před čtyřmi lety, jenomže po vyrovnaném průběhu nakonec podlehli mistrovskému Ajaxu nejtěsnějším poměrem 1:2. Na ligové scéně si před týdnem poradili se Zwolle taktéž po výsledku 2:1, rozdílovou trefu vsítili až v nastaveném čase.

Trenér Sparty Henk Fraser by mohl mít k dispozici kompletní výběr, mimo hru možná bude Coremans. "Celý tým drží při sobě a daří se mu, dobré rozpoložení chce potvrdit také proti Vitesse. Čeká nás nesmírně silný protivník, jenž je dostatečně fyzicky vybaven a má několik skvělých individualit. Za každou cenu bychom chtěli vyhrát, ale k tomu potřebujeme předvést vynikající výkon," ví své čtyřiapadesátiletý surinamský rodák.

Jeho protějšek Thomas Letsch postrádá Dasu s Vroeghem, jinak taktéž nemusí řešit větší potíže s marodkou. "Jsou před námi poslední tři zápasy a ve všech hodláme uspět, stále se nevzdáváme myšlenky ani na druhé místo zaručující kvalifikaci Ligy mistrů. Na druhou stranu hrajeme proti soupeři, který je nesmírně sebevědomý a nachází se ve výtečné formě. Bude to obtížné, avšak určitě si věříme," prohlásil německý stratég.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.52 - 3.54 - 2.11
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax31254293:2179
2.PSV Eindhoven31198467:3265
3.AZ Alkmaar31197569:4164
4.SBV Vitesse31186748:2960
5.Feyenoord Rotterdam311510660:3255
6.FC Utrecht311311751:4050
7.FC Groningen311371136:3646
8.Heracles Almelo311261340:4642
9.Sparta Rotterdam311171344:4740
10.Fortuna Sittard311241546:5240
11.SC Heerenveen319111141:4438
12.FC Twente319101243:4537
13.PEC Zwolle318111241:4835
14.RKC Waalwijk31681728:4826
15.Willem II31671834:6425
16.FC Emmen31591733:6324
17.VVV Venlo31642139:8122
18.ADO Den Haag313101825:6919

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele