Eredivisie - preview 24. kola

26.02.2021, 09:13, aktualizováno 28.02.2021, 08:50
Previews
Eran Zahavi (© AFP)
Superšlágr mezi PSV Eindhoven a Ajaxem je zcela bezesporu největším magnetem nedělního programu nizozemské ligy. Ajax vede ligu před rivalem o šest bodů, navíc má zápas k dobru. Zdá se tedy nevyhnutelné, že pro domácí jde dost možná o jednu z posledních příležitostí, jak boj o titul ještě zdramatizovat. Jen o málo méně pozornosti pak přitahuje další duel mezi třetím Alkmaarem a pátým Feyenoordem. Hraje však i Sparta s Willemem II a Groningen se Sittardem...
Sparta Rotterdam - Willem II  (neděle 12:15)
Willem II se v letošní sezóně nebývale trápí a po loňských skvělých výkonech, které mu dokonce vynesly účast v předkole Evropské ligy, ho ve zbývajícím průběhu tohoto ročníku zřejmě čeká nervy drásající boj o záchranu. Doposud vybojoval pouhopouhých čtrnáct bodů a je až šestnáctý, navíc před sedmnáctou příčkou Den Haagu se nachází jen díky lepšímu skóre. Nyní si pokusí vylepšit reputaci na půdě nevyzpytatelné Sparty.

Hosté po první polovině Eredivisie sáhli ke změně trenéra a na chvíli to vypadalo, že jejich výkonnost bude stoupat, jenomže k ničemu takovému nedošlo. Pod vedením nového černohorského kouče Željka Petroviče sice zvládli důležitý duel s posledním Emmenem (2:0), pak ale utrpěli dva obrovské debakly od Feyenoordu (0:5) i Utrechtu (0:6) a ve středeční dohrávce 21. kola neudrželi jednobrankové vedení právě s konkurenčním Den Haagem (1:1).

"V tuto chvíli je klíčové sebevědomí a to bohužel stále nemáme. S Den Haagem jsme vedli a náš protivník hrál více jak půlhodiny v oslabení, ani přesto jsme však nezvítězili. Teď už půjde do tuhého a každý bod může mít obrovskou hodnotu, proto je nutné zůstat v klidu a soustředit se na každé jednotlivé utkání zvlášť. Proti Spartě to samozřejmě bude těžké, ale porazit ji můžeme," nastínil s optimistickými vyhlídkami pětapadesátiletý Petrović.

Rotterdamský klub také ještě není v žádném případě zachráněn, v nizozemské nejvyšší soutěži nezvítězil šestkrát za sebou a další neúspěch by mu mohl přidělat velké vrásky. V tabulce mu patří dvanáctá pozice s třiadvaceti body, po remízách s Twente (0:0) i Den Haagem (1:1) podlehl doma Sittardu (1:2) a před týdnem se odhodlal k přestřelce s mistrovským Ajaxem, na který nakonec nestačil po divokém výsledku 2:4.

"Série bez vítězství je samozřejmě dlouhá a nejbližší konkurenti se k nám pomalu a jistě přibližují, já však nevidím žádný důvod k panice. Nyní je důležitá koncentrace a maximální zodpovědnost, stále máme situaci ve svých rukách," řekl s naprosto klidným hlasem domácí manažer Henk Fraser. Tomu chybí zraněný Coremans, hosté se kromě dlouhodobých marodů Ruitera, Llonche, Neloma, Heerkense a Saddikiho musejí obejít bez vykartovaného Peterse.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.77 - 3.88 - 4.63
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
PSV Eindhoven - AFC Ajax  (neděle 14:30)
K jednomu z klíčových soubojů o mistrovský titul může dojít již ve 24. kole, jelikož domácí PSV se střetne s obhájcem nejcennější ligové trofeje z Amsterdamu a při případné porážce by se mu vedoucí příčka výrazně vzdálila. Celek z Eindhovenu má za sebou nesmírně náročný program, navíc ve čtvrtek nezvládl důležitý zápas o postup do osmifinále Evropské ligy s Olympiakosem a naopak jeho nedělní rival slavil úspěch s francouzským Lille.

Eindhovenský gigant se v Eredivisii nachází na druhé příčce s padesáti body, před třetím Alkmaarem drží čtyřbodový odstup a na Ajax ztrácí šest bodů, k tomu jeho úhlavní konkurent ještě disponuje dohrávkou 21. kola. Pokud by tedy nyní prohrál, tak by se jeho manko zvýšilo na propastných devět bodů a to by se ve zbývajících devíti utkáních už jen horko těžko stahovalo.

Domácí se naposledy v lize zvedli proti Vitesse a díky skvělému závěru nakonec zvítězili 3:1. Před pár dny sahali po účasti v další fázi EL proti řeckému vyzyvateli a dlouho drželi postupový výsledek 2:0, jenže v samém závěru smolně inkasovali. "Hráčům nemohu nic vyčítat, i když je velká škoda, že jsme předtím svůj náskok nepojistili. Samozřejmě jsme zklamaní, ale teď se již chceme plně soustředit na ligu," řekl kouč PSV Roger Schmidt.

Ten se na šlágr jarní části enormně těší a věří, že jeho svěřenci se na třetí pokus v tomto ročníku dočkají výhry. "Nejprve jsme s Ajaxem vybojovali bod a výhra nebyla daleko, následně nás soupeř vyřadil z národního poháru kvůli hodně špatnému začátku. Nyní chceme předvést konstantní výkon po celý průběh a věříme, že to tentokráte zvládneme. O motivaci máme postaráno, neboť v případě úspěchu se vrátíme do hry o titul."

Ajax se prezentuje výbornou formou a nesmírně našlapaný program zvládá na jedničku. V nizozemské nejvyšší soutěži zvítězil sedmkrát za sebou, uplynulý víkend si poradil s rotterdamskou Spartou (4:2). K tomu v úvodním kole vyřazovací fáze Evropské ligy neměl příliš potíží s francouzským Lille, v průběhu týdne zopakoval příznivý výsledek 2:1 a mezi šestnáctkou nejlepších se může těšit na duel se švýcarským Young Boys.

"Oproti soupeři máme jednu výhodu, protože jsme na evropské scéně uspěli. Každé střetnutí s PSV má obrovský náboj a nechybějí emoce, podle mého názoru znovu nebude nouze o vypjaté okamžiky. Je nutné hrát trpělivě od samého začátku, ale v žádném případě nesmí scházet ani aktivita směrem dopředu," pronesl trenér Erik ten Hag pro klubové stránky. Tomu možná budou scházet Tagliafico s Mazraouim, hosté nemohou využít služeb Maduekeho, Ledezmy, Gakpa a Romera. Naopak po karetním trestu se vrací obránce Sangaré.
PSV Eindhoven - pravděpodobná sestava:
Mvogo - Dumfries, Teze, Viergever, Max - Thomas, Boscagli, Rosario, Götze - Malen, Zahavi
AFC Ajax - pravděpodobná sestava:
Stekelenburg - Rensch, Timber, Martínez, Blind - Álvarez, Gravenberch - Antony, Klaassen, Tadič - Haller
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.29 - 4.02 - 2.04
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Groningen - Fortuna Sittard  (neděle 14:30)
Groningen proplouvá tímto ročníkem jako nůž máslem a stále je ve hře jeho účast v nadcházejícím ročníku evropských pohárů. V posledních pěti ligových zápasech prohrál pouze jednou a v tabulce mu stále patří velmi solidní šesté místo s devětatřiceti body, za pátým Vitesse i čtvrtým Feyenoordem navíc zaostává jen o tři body. Nyní bude plnit úlohu mírného favorita proti Fortuně, která však zažívá pohádkové časy.

Hosté se dlouhou dobu nacházeli v sestupovém pásmu a vypadalo to, že se nepopulárnímu boji o záchranu nevyhnou. Nicméně začátkem prosince nastal obrat, celek ze Sittardu vyhrál v předchozích třinácti ligových zápasech hned devětkrát a díky tomu se posunul na výtečnou devátou pozici s jednatřiceti body. Naposledy si dokázal poradit s trápícím se Den Haagem (2:0), o týden dříve vyloupil i stadion rotterdamské Sparty (2:1).

Groningen teď čelil velmi náročnému programu a také nepříjemným problémům s nákazou koronavirem. Těsně před derby o sever Nizozemska s Heerenveenem byl preventivně umístěn do karantény kouč Danny Buijs a místo něho stanul v pozici hlavního stratéga asistent Adrie Poldervaart. Ten nakonec vyválčil bod po výsledku 1:1, Groningen se však ihned musel připravit na dohrávku 21. kola s Feyenoordem (0:0) a tam už byl Buijs přítomen.

Den před zápasem byl jeho test negativní, Buijs popisuje tuto netradiční zkušenost s velkým zápalem. "Bylo pro mě velice zvláštní sledovat derby s Heerernveenem jen u televize, byl jsem snad ještě nervóznější než na hřišti. Něco podobného už nechci nikdy zažít. Proto jsem nesmírně rád, že v utkání s Feyenoordem jsem se připojil zpět k týmu, i když jsme nakonec nevyhráli," prohlásil osmatřicetiletý rodák z Dordrechtu pro klubové stránky.

Ten se stále musí obejít bez Joostena, Matusiwy, El Messaoudiho, Lundqvista a Robbena, Fortuna postrádá pouze Yanicka van Osche. Oba dva celky se spolu v této sezóně už jednou utkaly a z výhry v Sittardu se radoval Groningen (3:1). "Před soupeřem smekám, jelikož se vyhrabal z obtížné situace a teď hraje naprosto skvěle. Neočekávám snadný zápas, šance na úspěch jsou podle mého názoru naprosto vyrovnané," vysekl soupeři poklonu natěšený Buijs.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.02 - 3.53 - 3.81
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AZ Alkmaar - Feyenoord Rotterdam  (neděle 16:45)
Tenhle souboj je aktuálně přímým o třetí příčku v tabulce, kterou po třiadvaceti odehraných kolech udržoval Akmaar. Na Feyenoord, který v současní chvíli není v optimálním rozmaru, disponoval tříbodovým náskokem, čili jen případná výhra by rotterdamský výběr posunula právě před svého soupeře. Domácí každopádně mají nyní na svém kontě tři vítězství v řadě.

Emmen, Heerenveen a Venlo však pro ně nepředstavovaly úplně ty nejtěžší překážky. Až Feyenoord určitě prověří, jestli šňůra slušných rezultátů o něčem konkrétním opravdu může vypovídat. "On má velmi dobré hráče, ale my je máme také. Pokud tahle fakta dosadíte do rovnice, vyjde vám, že se může jednat o skvělý duel," těšil se alkmaarský kouč Pascal Jansen.

Zatím má důvody ke spokojenosti. Jeho tým se šplhá průběžným pořadím stále výše, přičemž zaútočit by mohl i na druhé PSV, které v neděli odpoledne změří sily s vedoucím Ajaxem. Už v lednu přitom AZ skolilo Feyenoord o branku. "Byli jsme dobří na míči, působili jsme slušně v obraně. Ve správnou chvíli jsme skórovali. Rádi bychom výkon zopakovali," mínil Jansen.

Chválil mimochodem i celý lékařský tým. Nedávno se na trávníky vrátil Dani De Wit, chystá se již brzy uzdravení Jonase Svenssona. Na marodce jsou tak už jen Calvin Stengs, jehož start navíc není vyloučený, a Jeremy Helmer. "Jonas a Dani tvrdě pracovali na svém zotavení a jsou k dispozici s předstihem. Dostávají se na svou obvyklou úroveň," mnul si ruce Jansen.

Hosté v uplynulých třech zápasech neprožívali svoje nejlepší období. Po nepovedeném mači v rámci čtvrtfinále KNVB Bekeru s Heerenveenem následně v Eredivisie pouze remizovali na půdách Twente a Groningenu. Teď mimo jiné sehrají již čtvrté venkovní střetnutí za sebou. "Chceme být stabilnější. Ze sezóny zbývají tři měsíce," říkal hostující trenér Dick Advocaat.

De club aan de Maas by měla chybět dvojice hráčů, a to zranění Justin Bijlow a João Carlos Teixeira. "V Groningenu z nás zase čišela radost," pokračoval Advocaat. "Budeme však zase muset pravidelně bodovat, jestli chceme příští ročník do evropských pohárů. Postup do nich je stále naším cílem. Proti Alkmaaru nesmíme hrát tak otevřeně jako v minulém klání," dodával.
AZ Alkmaar - pravděpodobná sestava:
Bizot - Sugawara, Letschert, Martins Indi, Wijndal - Koopmeiners, Midtsjö - Evjen, Gudmundsson, Karlsson - Boadu
Feyenoord Rotterdam - pravděpodobná sestava:
Marsman - Geertruida, Eric Botteghin, Senesi, Malacia - Toornstra, Fer, Diemers - Berghuis, Jörgensen, Haps
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.00 - 3.87 - 3.54
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Utrecht - FC Emmen  (sobota 16:30)
Dvacet tři dlouhých kol, takovou dobu čekali fotbalisté Emmenu, nacházejí se stále na samém dně průběžného pořadí, na své toužebné první vítězství v sezóně. Zda je natolik povzbudí do týdnů následujících, aby se ještě pokusili zachránit v Eredivisie, může rozhodně prověřit už nynější měření sil na půdě Utrechtu. Tam se nicméně jakékoli body nebudou získávat snadno.

Domácí jsou totiž aktuálně ve velmi dobrém rozpoložení, v uplynulých šesti zápasech hned v pěti případech vyhráli, přičemž před týdnem doslova deklasovali Willem II šesti brankami. Najednou se svěřenci trenéra Reného Hakeho vyhoupli v tabulce do první sedmičky, která zajišťuje posezónní play-off o evropské poháry. A o ty bezpochyby chtějí usilovat i nadále.

Hostující trenér Dick Lukkien měl po minulém skalpu Zwolle, jenž utnul jeho pořádně černou sérii bez tříbodového výsledku, ohromnou radost. "Je fakt super říct si, že jsme po tak dlouhé pauze triumfovali. Už ani nevím, že tomu bylo po třiadvaceti kolech," vtipkoval. "Jako kouč můžete vyprávět různé příběhy. Ale vždycky o vás nejvíce vypovídají pouze konečná skóre."

Hovořilo se přitom v uplynulých týdnech o tom, že Lukkienova pozice na trenérské židli není tak pevná jako v minulosti. A je s podivem, že i přes pořádně neuspokojivé rezultáty nedošlo v průběhu tohoto ročníku k jeho odvolání. "Naštěstí se tu všichni v klubu nějaký čas známe. A každý si je vědom toho, za čím si stojím. Pro mě důležitá výhra," mínil lodivod Emmenu.

Situace v tabulce pro mužstvo z Drentska i tak stále není příznivá, na šestnáctou příčku, která znamená aspoň baráž, sice ztrácí, v uvozovkách, pouze pět bodů, avšak na zcela bezpečnou patnáctou už třináct. "Znovu žijeme," povídal Lukkien. "Byl jsem hrdý na svůj tým, že si i přes horší počasí proti Zwolle pořád věřil. Teprve teď hádanku udržení se můžeme luštit."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.27 - 6.30 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ADO Den Haag - RKC Waalwijk  (sobota 18:45)
Den Haag má za sebou náročnější program, nyní během krátké chvíle sehraje další souboj o záchranu s konkurenčním Waalwijkem. Domácí celek ve středu absolvoval nesmírně dramatickou bitvu s konkurenčním Willemem a nakonec se s ním rozešel smírně po výsledku 1:1. V tabulce je stále sedmnáctý se čtrnácti body o skóre právě za celkem z Tilburgu, jeho sobotní konkurent se dostal do výborné formy a patří mu čtrnácté místo s dvaadvaceti body.

ADO na ligové scéně nedokázalo zvítězit od začátku ledna, kdy překvapivě uspělo právě na půdě nadcházejícího rivala (1:0). V dalších osmi střetnutích získalo jen čtyři body, i když například remíza s vysoce favorizovaným PSV (2:2) má nesmírnou cenu. V celém dosavadním ročníku dosáhlo na pouhé dvě výhry a tato bilance těžko může stačit na udržení prvoligové licence. Naopak hosté se momentálně zvedli a dvakrát v řadě bodovali naplno.

Celkově v Eredivisii neprohráli čtyřikrát za sebou, po nerozhodných výsledcích 1:1 s Vitesse i se Zwolle zdolali poslední Emmen (1:0) a uplynulý víkend si vyšlápli na Heracles (3:0). "Udělali jsme dva důležité kroky k záchraně, ale v žádném případě nemáme vyhráno. Pokud se nám podaří uspět i v Den Haagu, tak se opět přiblížíme k našemu cíli, ovšem tento zápas bude nesmírně náročný po psychické stránce," myslí si hostující lodivod Fred Grim.

Svěřencům trenéra Ruuda Brooda se na svého nadcházejícího protivníka z dlouhodobého hlediska daří, neboť ho dokázali porazit třikrát za sebou a ani v jednom případě neinkasovali. "Výhry nám citelně scházejí, i tak se snažíme postupovat krok za krokem. Hráči mají v nohách vypjatou bitvu v Tilburgu, nicméně jejich úsilí je obrovské a jsem naprosto přesvědčen, že pro klíčové tři body udělají maximum," řekl s obrovským odhodláním domácí stratég.

Ten se dlouhodobě musí obejít bez marodů Bijena s Janmaatem, navíc zasloužený trest za vyloučení s Willemem si musí odpykat šestadvacetiletý chorvatský záložník Gomelt. Waalwijk nemá k dispozici El Haddoutiho a Efmorfidise.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.16 - 3.66 - 1.90
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
SBV Vitesse - VVV Venlo  (sobota 20:00)
Arnhem ještě krátce po polovině odehrané soutěže prožíval překrásné časy, držel se na fantastickém druhém místě tabulky a dokonce atakoval i vedoucí Ajax, za kterým delší dobu zaostával jen o několik málo bodů. Nicméně právě s nadcházejícím konkurentem jeho úchvatná série skončila a od té doby se dostal do obrovské krize. Teď se Venlu určitě pokusí oplatit měsíc starou prohru a je považován za favorita.

SBV se z tříbodového zisku naposledy radovalo před měsícem proti Groningenu (1:0). V následujících šesti ligových duelech odcházelo z trávníku spokojeno jen jednou a to ve čtvrtfinále národního poháru s druholigovým Excelsiorem (1:0), jinak kromě již zmiňovaného neúspěchu s Venlem (1:4) remizovalo s Waalwijkem (1:1) a pak postupně podlehlo Heerenveenu (0:1), Twente (0:2) a uplynulý týden také vysoce favorizovanému PSV (1:3).

Ani hostům se v poslední době příliš nedaří a ve zbytku sezóny je mohou ještě čekat velmi krušné časy spojené s bojem o záchranu. Stejně jako jejich sobotní rival uspěli mezi osmičkou nejlepších v KNVB Beker s Nijmegenem (2:1 po prodloužení) a paradoxem je, že právě s Vitesse sehrají začátkem března další bitvu o vytoužený postup do finále. V lize však třikrát za sebou nebodovali, jelikož podlehli Sittardu (2:3), Utrechtu (1:3) i Alkmaaru (1:4).

Tým vedený Thomasem Letschem je v nizozemské nejvyšší soutěži pátý s dvaačtyřiceti body o skóre za čtvrtým Feyenoordem. Německý kouč nyní doufá, že se jeho svěřenci vrátí na vítěznou vlnu. "S PSV jsme předvedli velmi solidních pětašedesát minut, pak jsme ale neodolali velkému náporu a opět prohráli. Je potřeba stabilizovat výkony, případná výhra nad Venlem by tomu mohla pomoci," prohlásil s optimistickými vyhlídkami.

Ten má k dispozici kompletní výběr, zatímco VVV nenasadí Schmitze, Dekkera, Huppertse a obránce Kuma, jenž byl vyloučen proti AZ. "Čeká nás nesmírně obtížný protivník, kterému se sice nedaří, ale o jeho kvalitách nemůžeme pochybovat. Jestliže s ním chceme držet krok, tak se mu musíme vyrovnat v důrazu i rychlosti. Naprosto precizní výkon bez hrubých chyb je prakticky nezbytný," pronesl hostující kormidelník Hans de Koning s jiskrou v očích.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.46 - 4.75 - 6.94
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Heracles Almelo - FC Twente  (sobota 21:00)
Heracles i v tomto ročníku Eredivisie předvádí nevyrovnané výkony, které mu brání usilovat o přímý postup do pohárové Evropy, a jestliže chce dosáhnout alespoň na kvalifikaci, tak potřebuje opět vítězit. V posledních dvou zápasech nebodovalo a v tabulce se nachází na jedenáctém místě s osmadvaceti body, právě za svým sobotním rivalem zaostává o bodů šest. Celek z Enschede se též lehce zasekl a je osmý o skóre za sedmým Utrechtem.

Celek z Enschede se rozhodně chce poprat o dodatečné play-off Evropské ligy a i přes pokles výkonnosti od něj není daleko. V uplynulých deseti ligových zápasech zvítězil pouze dvakrát, do mírně krize se především dostal po vážném zranění českého útočníka Václava Černého, jenž se nacházel ve vynikající formě. V minulých dvou případech ale přišlo zlepšení, po nečekané výhře v Arnhemu (2:0) remizoval uplynulý víkend s Feyenoordem (2:2).

Proti rotterdamskému celku dokonce vedl po necelé čtvrthodině hry už o dvě trefy, jenomže nadějný náskok přeci jen neudržel. "Hráči odvedli maximum a bojovali o vítězství až do samotného konce, z mého pohledu byla remíza zasloužená, i když trochu zklamaní jsme byli. Teď je před nám Heracles a opravdu nevíme, co od něho čekat. Pokud však bude mít svůj den, tak nás čeká pořádný kus práce," řekl s úsměvem ve tváří trenér Twente Ron Jans.

Tým z Almela se dostal do skvělé formy od 18. kola, ve čtyřech případech totiž vybojoval úctyhodných deset bodů. Pyšný může být hlavně na těsné výhry v poměru 1:0 nad Heerenveenem i Groningenem. Nicméně poté i přes houževnatý výkon podlehl mistrovskému Ajaxu (0:2) a vzápětí naprosto vyhořel ve Waalwijku, kvůli úvodní nepovedené dvacetiminutovce nestačil na svého rivala vysoko o tři branky (0:3).

Německý manažer Frank Wormuth doufá, že tentokráte to jeho svěřencům vyjde. "Je potřeba chytit začátek zápasu. Pokud by se totiž Twente dostalo do vedení, tak by se vzhledem k jeho vysokému procentu držení míče jen těžko dostávalo pod tlak. Tento zápas je pro nás výzva, kterou bychom rádi zvládli." Ten v tomto střetnutí postrádá Bakboorda s Azzaouim, Jans má na marodce kromě Černého také Pleguezuela s kapitánem Bramou a závěrečnou část třízápasového trestu za vyloučení v Eindhovenu si odpyká srbský záložník Ilič.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.77 - 3.41 - 2.56
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
PEC Zwolle - SC Heerenveen  (pátek 20:00)
Zwolle se v tomto ročníku Eredivisie snaží především zachránit a v tuto chvíli není v přímém ohrožení, nicméně poslední dobou se mu vůbec nedaří a prvoligovou licenci pro příští sezónu ještě v žádném případě nemá jistou. PEC nevyhrálo na ligové scéně pětkrát za sebou a minulé kolo navíc utrpělo porážku i s posledním Emmenem, který do té doby neměl na kontě jediný tříbodový zisk. Nyní se pokusí zvednout proti ambicióznímu Heerenveenu.

Domácí výběr naposledy odcházel jako vítěz z ligového trávníku v 18. kole, kdy trochu překvapivě vyhrál na půdě Willemu po výsledku 3:1. V nadcházejících třech zápasech remizoval, a to s Heraclesem (2:2), Utrechtem (3:3) i Waalwijkem (1:1). Vzápětí si odvezl těsnou porážku v poměru 0:1 z Groningenu a poté po divokém průběhu nestačil na již zmiňovaný Emmen (2:3). V tabulce mu momentálně patří třináctá pozice s třiadvaceti body.

Trenér Zwolle John Stegeman věří, že se jeho svěřenci co nejdříve přiblíží k poklidnému středu tabulky. "Naším cílem je bojovat o horní polovinu tabulky, ale hlavním úkolem zůstává záchrana. Na tu se chceme zaměřit a důležité je, abychom začali pravidelně bodovat. Porážka v Emmenu nás samozřejmě mrzí z mnoha důvodů, ovšem v současnosti se soustředíme jen na Heerenveen, jehož ofenzivní kvality jsou obrovské," řekl Stegeman pro klubové stránky.

SC prohrálo v předchozích deseti duelech jen dvakrát, k tomu se mu povedlo postoupit do semifinále národního poháru přes rotterdamský Feyenoord (4:3). Před necelým týdnem dlouho drželo jednobrankové vedení s Groningenem, avšak v závěru šel jeho výkon přeci jen trochu dolů a musel se proto spokojit s nerozhodným výsledkem (1:1). V tomto ročníku se s PEC ještě neutkal, nicméně třikrát v řadě s ním ani jednou neprohrál.

Stegeman nemá k dispozici van Wermeskerkena, Tediče, van Duinena a navíc trest za vyloučení s Groningenem stále odpykává Clement. Jeho protějšek Johnny Jansen postrádá dlouhodobé marody Llaneze s Rasem. "Zwolle nepodceníme, doma je nesmírně silné a určitě hodlá konečně zvítězit. Velmi nebezpečné jsou jeho rohové kopy, velký pozor si musíme však dát i na rychlý přechod do útoku," prohlásil hostující lodivod s opatrností v hlase.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.65 - 3.55 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax22182272:1756
2.PSV Eindhoven23155354:2550
3.AZ Alkmaar23137352:3346
4.Feyenoord Rotterdam23127444:2243
5.SBV Vitesse23133735:2442
6.FC Groningen23116630:2439
7.FC Utrecht22810436:2834
8.FC Twente2397737:3034
9.Fortuna Sittard23941035:4131
10.SC Heerenveen2379731:3130
11.Heracles Almelo23841124:3528
12.Sparta Rotterdam22651132:3823
13.PEC Zwolle23411828:3723
14.RKC Waalwijk23571122:3522
15.VVV Venlo22641236:5622
16.Willem II23351525:5414
17.ADO Den Haag23281320:5014
18.FC Emmen23161620:539

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
afc ajax

Už sa teším na zápas môj tip 1:2

Reagovat
AjaxFans

Pokud vyhrajeme,tak to bude veselé.Skoda, že PSV vyhrálo v Evropě,mohli mít trochu deku

Reagovat
AjaxFans

Tak už neumím ani počítat PSV je z Evropy venku

Reagovat
Stiksxx

Doufám, že vyhrajete

Reagovat
afc ajax

Prečo to tak berieš ? Ja by som si pozrel aj taky dobrý footbal napr 3:3 ,

Reagovat
Stiksxx

Spis treba 1:4. Aby tahnul Schmidt do prdele.

Reagovat
Slavia10

Já myslel, že Schmidt není pro vás špatný a rozjel tu dobrý projekt?

Reagovat
Stiksxx

Vzdyt ta hra nema zadnou tvar. Rosario je katastrofa.... lepsi brankar sedi, ikdyz Mvogo kolikrat zachytal vyborne.neprijde mi ze by pridal tymu nejakou hodnotu

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
AjaxFans

Začneš fandit Ajaxu?

Reagovat
Stiksxx

To si myslim, ze se nikdy nestane.

Reagovat
AjaxFans

Co ten Ihattaren?Co si podělali?

Reagovat
Stiksxx

Vubec netusim..na jednu stranu to je talent jako prase, ale je mozny ze to v hlave nema srovnany, takze bych se nedivil, kdyby to bylo opravneny

Reagovat
ladyboy arsenal

Top4 mezi sebou tuto neděli

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele