Eredivisie - preview 18. kola

22.01.2021, 08:56, aktualizováno 24.01.2021, 08:43
Previews
Vedoucí Ajax bude plnit úlohu favorita v úvodním nědělním utkání na hřišti Sittardu, magnetem nedělního programu je přesto večerní střetnutí mezi Feyenoordem a Alkmaarem. Utrecht hostí tabulkového souseda Spartu Rotterdam a Twente přivítá Venlo...
Fortuna Sittard - AFC Ajax  (neděle 12:15)
Ajax po první polovině sezóny v rámci Eredivisie skončil na prvním místě se tříbodovým náskokem před druhým Vitesse. A míní i ve druhé části tohoto ročníku zůstat na samotném čele, neboť ligový titul je jeho jednoznačnou prioritou. Poté, co před týdnem v důležitém klání skolil Feyenoord a pak v pohárovém duelu také Alkmaar, narazí venku na Fortunu.

Hosté jsou zhruba od půlky prosince v opravdu dobrém rozpoložení. Poté, co si prožili menší výsledkovou krizi, způsobenou i nepříjemným vypadnutím z Ligy mistrů, vyhráli napříč oběma domácími soutěžemi šestkrát z posledních osmi případů. Ligové postavení ale nemají ani náhodou jisté, pořád nemají ostatní soky na míle daleko, aby si mohli dovolit polevovat.

Postupně se navíc trenérovi Erikovi ten Hagovi uzdravuje marodka, na ní se nachází už jenom Lassina Traoré. I proto například nedostává tolik prostoru Lisandro Martínez, prosadit se v nabité konkurenci je pro něj zkrátka složité: "Někdy jsem doma smutný a naštvaný, každý by se rád viděl v základní sestavě. Občas je však potřeba přijmout určitá rozhodnutí."

Rozhodně se ovšem nemíní vzdávat. A třeba naposledy v rámci KNVB Bekeru dostal šanci zahrát si celých devadesát minut. Pomohl mimochodem k udržení čistého konta. "Vždy musím zůstat soustředěný a být k dispozici, když mě tým potřebuje," uvedl argentinský bek. "Pokaždé mě uvidíte jen v té pozici, kdy na sto procent bojuji za své spoluhráče," ujišťoval.

Zda se objeví opětovně v úvodní jedenáctce i v Sittardu, je těžko odhadnutelné. Spíše se však očekává, že stoperskou dvojici opět utvoří Blind a Timberem. "Moje rodina a přítelkyně se mě snaží přesvědčit, abych se na situaci díval z jiného pohledu. Nesmírně mi pomáhají. A pak je tu můj krajan Nicolás Tagliafico, který mě povzbuzuje, abych pokračoval," dodal Martínez.

Domácí stratég Sjors Ultee, jenž bude mít k dispozici kompletní kádr, se se svým týmem musí popasovat s rolí outsidera. Když se s Ajaxem střetla Fortuna naposledy, tedy v říjnu loňského roku, inkasovala pět branek. "Do všech zápasů vrháme veškerou energii. Fanoušci ovšem od nás rovněž očekávají i úsměv na tváří. O těchto dvou aspektech fotbal je," zakončil Martínez.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 15.10 - 8.62 - 1.17
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Utrecht - Sparta Rotterdam  (neděle 14:30)
Utrecht stále není schopen ustálit svou současnou výkonnost a předvádí nevyrovnané výkony, boj o pohárové příčky proto může být nesmírně obtížný. V dosavadních sedmnácti zápasech vybojoval jednadvacet bodů a patří mu až desátá pozice, za sedmým Twente momentálně zaostává o bodů sedm. Teď se pokusí vyzrát na konkurenční Spartu, rotterdamský celek má na kontě taktéž jednadvacet bodů a je devátý díky lepšímu skóre.

FC se alespoň částečně zlepšilo po výsledkové stránce až na konci loňského roku, kdy zdolalo Emmen nejtěsnějším poměrem 3:2. Vzápětí remizovalo s Utrechtem i Groningenem (v obou případech 2:2) a pak nestačilo na druhé Vitesse (0:1). Teprve naposledy se střetlo s Heraclesem a díky zodpovědnému výkonu v defenzívě ho vyhrálo 2:0. Sparta prozatím předvádí střídavé výkony, v minulých šesti duelech třikrát prohrála a třikrát zvítězila.

Paradoxem je, že na vlastním stadionu ani jednou nebodovala, jelikož nestačila na Groningen (2:3), Feyenoord (0:2) a naposledy ani na vysoce favorizované PSV, kterému podlehla v divokém poměru 3:5. Naopak ve venkovním prostředí nezaváhala, postupně si poradila s Willemem (3:1), Twente (2:0) i Fortunou (1:0). Svému nadcházejícímu rivalovi má co vracet, neboť v předchozí sezóně na stadionu Galgenwaard s ním utrpěla debakl 1:5.

Domácí trenér René Hake postrádá Syllu, Eliu, Bergströma a Paese. "Zápas s Heraclesem nám ukázal tu správnou cestu, po které bychom chtěli dlouhodobě kráčet. Spartě se venku daří a dokáže využít momentu překvapení, proto musíme hrát maximálně zodpovědně po celých devadesát minut. V tomto utkání můžeme vyhrát, ale nesmíme dělat zbytečné chyby," vyjádřil se s opatrností v hlase devětačtyřicetiletý Hake.

Jeho protějšek Henk Fraser nenasadí Harrouiho, Coremanse a Vriendse. "Na toto utkání se nesmírně těšíme, protože Utrecht považuji za favorita a také jako kandidáta na evropské poháry. Bude to pro nás těžký zápas ve všech ohledech, za žádné situace nesmíme ztrácet koncentraci. První vstřelený gól by nám samozřejmě výrazně pomohl, ale dát ho takhle kvalitnímu protivníkovi nebude jednoduché," řekl Fraser s respektem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 4.13 - 5.29
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Twente - VVV Venlo  (neděle 14:30)
Celek z Enschede letos prozatím zažívá povedenou sezónu a bojuje o evropské poháry, v tabulce mu patří velmi solidní sedmé místo s osmadvaceti body. Nyní bude plnit úlohu favorita proti Venlu, které se ještě před několika týdny nacházelo v sestupovém pásmu, ovšem v předchozích třech duelech vybojovalo úctyhodných sedm bodů a díky tomu se vyhouplo na čtrnáctou pozici se šestnácti body.

Oba dva protivníci se spolu naposledy utkali v polovině prosince a z tříbodového zisku se přeci jen radovalo Twente (2:1). Nicméně v poslední době kromě senzačního úspěchu s Ajaxem (2:1) a "povinné" výhře nad posledním Emmenem (4:1) toho příliš nepředvedlo. Po nečekané porážce s rotterdamskou Spartou (0:2) nedokázalo podruhé vyzrát na Ajax (1:3) a minule neudrželo dvoubrankové vedení s Groningenem (2:2).

Trenér FC Ron Jans může od uplynulého víkendu využít služeb svého kapitána Wouta Bramy, ten se delší dobu zotavoval po svalovém zranění. Svou premiéru v novém působišti by si mohl odbýt křídelník Luciano Narsingh, jenž přišel na hostování z konkurenčního Feyenoordu, naopak na marodce zůstávají obránce Oosterwolde a také český krajánek Václav Černý, který bude chybět svému týmu až do konce sezóny kvůli vážně poraněnému kolenu.

"Venlo se dostalo do skvělé pohody a v každém případě nás bude chtít potrápit, v tuto chvíli se pyšní střeleckou formou a umí skórovat téměř z každé pozice. Avšak rozhodně nesmíme hrát ustrašeně, je potřeba pokračovat v ofenzivním snažení a chybět nesmí ani adekvátní napadání na útočné polovině. Pevně věřím, že to zvládneme," prohlásil Jans pro klubové stránky.

Jeho protějšek Hans de Koning se teď spoléhá na útočné kvality nejlepšího střelce Eredivisie Georgiose Giakoumakise, řecký ostrostřelec doposud zaznamenal už šestnáct ligových branek. VVV po porážce s PSV (1:4) vyzrálo na Willem (2:1) i Den Haag (4:1), v těchto dvou duelech vsítil všech šest gólů právě Giakoumakis.

Pak Venlo remizovalo s Heerenveenem (1:1) a ve čtvrtek postoupilo do čtvrtfinále KNVB Beker díky úspěchu nad druholigovým Go Ahead Eagles (1:0). Poprvé po svém příchodu z druholigového italského Ascoli by se v dresu VVV mohl objevit na trávníku záložník Christos Donis, na druhou stranu ale určitě hrát nebudou zranění Linthorst, Pachonik či Hunte.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.54 - 4.59 - 5.79
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Feyenoord Rotterdam - AZ Alkmaar  (neděle 16:45)
V nizozemské nejvyšší soutěži není poslední dobou nouze o zajímavé zápasy, první kolo druhé poloviny soutěže uzavře očekávaný souboj mezi Feyenoordem a Alkmaarem. Rotterdamský celek má za sebou velmi náročný program, neboť uplynulý víkend zavítal do Amsterdamu a vedoucímu Ajaxu podlehl po dobrém výkonu nejtěsnějším poměrem 0:1, nyní ho tedy čeká další pikantní duel s posledním vicemistrem Eredivisie.

Svěřenci trenéra Dicka Advocaata až do minulého víkendu vyhráli na ligové scéně třikrát za sebou, když ani jednou neinkasovali a postupně porazili Heerenveen (3:0), Spartu (2:0) i Zwolle (1:0). Po neúspěchu s AFC sehráli osmifinále národního poháru proti nevyzpytatelnému Heraclesu a nakonec ho díky zlepšenému výkonu ve druhém poločase udolali po výsledku 3:2.

"Tato sezóna je náročná pro všechny týmy, nicméně aktuální rozlosování nám opravdu příliš nepřeje. Prohra s Ajaxem nás rozhodně mrzela a myslím si, že alespoň bod jsme si měli do Rotterdamu přivézt. V tuto chvíli se s tím již nedá nic dělat a my se potřebujeme dívat do budoucnosti, na první místo ztrácíme jen šest bodů. Alkmaar považuji za spolufavorita na titul, rozhodovat budou maličkosti," řekl zkušený Advocaat s úsměvem ve tváři.

Třiasedmdesátiletý lodivod Feyenoordu usedl na lavičku nedělního protivníka hned dvakrát, AZ vedl v sezónách 2009/2010 a 2013/2014. "Je to poměrně dlouho, co jsem z klubu pryč a úplně nevím, co se tam momentálně děje. Na druhou stranu podle výsledků si vede velmi dobře, má mnoho skvělých hráčů a v pohárové Evropě se rozhodně neztrácí. Na toto utkání se moc těším."

AZ požilo hodně špatný vstup do tohoto ročníku a v současnosti se postupně snaží dohánět manko, v tuto chvíli je páté se čtyřiatřiceti o bod právě za čtvrtým Feyenoordem. V posledních sedmi zápasech Eredivisie hned pětkrát zvítězilo a ani jednou neprohrálo, porazit například dokázalo třetí PSV i druhé Vitesse (v obou případech 3:1). Ve středu se utkalo v KNVB Beker s Ajaxem a do čtvrtfinále přeci jen nepostoupilo po porážce 0:1.

"Během čtyř dnů sehrajeme dvě hodně náročné bitvy a alespoň v tomto případě chceme být úspěšní. Po první polovině sezóny je tabulka nesmírně vyrovnaná a každý bod má svou cenu, proto teď chceme získat všechny tři. V tomto případě očekávám hru nervů," uvedl hostující kormidelník Pascal Jansen s jiskrou v očích. Ten nenasadí Svenssona s De Witem a možná ani obránce Vlaara, domácí dlouhodobě postrádají Boženíka, Teixeiru, Conteha a brankáře Bijlowa.
Feyenoord Rotterdam - pravděpodobná sestava:
Marsman - Geertruida, Spajič, Senesi, Malacia - Toornstra, Fer, Diemers - Berghuis, Jorgensen, Linssen
AZ Alkmaar - pravděpodobná sestava:
Bizot - Wijndal, Martins Indi, Hatzidiakos, Sugawara - Koopmeiners, Midtsjo, Stengs - Karlsson, Boadu, Gudmundsson
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.42 - 3.71 - 2.78
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
ADO Den Haag - FC Emmen  (sobota 16:30)
Oba dva sobotní soupeři mají v letošním ročníku velké starosti se záchranou a do druhé poloviny sezóny chtějí vstoupit tím nejlepším možným způsobem. Nyní spolu sehrají důležitý vzájemný zápas, ve kterém se dá očekávat velmi vyrovnaný průběh. O něco lépe na tom prozatím je Den Haag, jenž doposud vybojoval deset bodů a nachází se na sedmnácté pozici s deseti body.

Naopak Emmen jako jediný tým Eredivisie ještě nevyhrál a s pouhými pěti body na kontě mu patří beznadějně poslední osmnáctá příčka, za svým nadcházejícím konkurentem zaostává o bodů pět. Domácí celek naposledy vyhrál začátkem ledna ve Waalwijku (1:0), následně však nestačil na rivala z Venla (1:4) a poté neuspěl ani v Alkmaaru (1:2). V úterním osmifinále KNVB Beker srdnatě vzdoroval silnému Vitesse, ale nakonec mu podlehl taktéž 1:2.

"V posledních dvou duelech jsme nehráli špatně a hráče musím pochválit za houževnaté výkony, těsné porážky nás v žádném případě nesmí položit na kolena. Dokázali jsme si, že jsme schopni držet krok s úplně každým a teď je před námi utkání, které může naší nepříznivou situaci obrátit. Velkou roli by mohla hrát nervozita a rozhodovat také bude skutečnost, kdo udělá více chyb," prohlásil s očekáváním v hlase domácí trenér Ruud Brood.

Ten se v uplynulém týdnu snažil kádr posílit, z italského Crotone přišel chorvatský záložník Tomislav Gomelt a na brankářském postu zvýšil konkurenci rakouský gólman Martin Fraisl, jenž náhle opustil německý Sandhausen. Emmen nyní prohrál čtyřikrát za sebou a problémy má především v defenzivě, neboť ve čtyřech minulých případech na ligové scéně inkasoval hned patnáctkrát. Navíc ve středečním osmifinále národního poháru nestačilo na Heerenveen (1:2).

Také hosté na přestupovém trhu nezaháleli, svou premiéru v novém působišti by si mohli odbýt turecký mládežnický reprezentant Kerim Frei či peruánský záložník Didier La Torre. ADO stále postrádá Bijena, Zuiverloona a Elmkiese, Emmen nenasadí Bijle, Cartyho, Payneho a Seedorfa. Oba dva protivníci se spolu v této sezóně již jednou utkali a rozešli se spolu smírně po výsledku 1:1.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.25 - 3.53 - 2.21
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
SBV Vitesse - FC Groningen  (sobota 18:45)
Vitesse letos předvádí vynikající výkony a po polovině soutěže je jedním z hlavních kandidátů na mistrovský titul, velmi blízko má k účastí v příštím ročníku evropských pohárů. Celek z Arnhemu totiž doposud vybojoval osmatřicet bodů a nachází se na fantastické druhé pozici o tři body za vedoucím Ajaxem a o bod před třetím PSV. Nyní přivítá nevyzpytatelný Groningen, jenž v tomto ročníku taktéž překvapuje.

SBV prohrálo na ligové scéně jen třikrát a hned dvanáctkrát zvítězilo, v předchozích sedmi střetnutích se mohlo radovat z výhry šestkrát a jednou prohrálo. Momentálně se v Eredivisii radovalo z plného bodového zisku třikrát v řadě, po neúspěchu v Alkmaaru (1:3) si poradilo s Heraclesem (2:0), Utrechtem (1:0) i s posledním Emmenem (4:1). V úterý navíc postoupilo do čtvrtfinále národního poháru po těsné výhře nad Den Haagem (2:1).

Domácí kouč Thomas Letsch stále nemůže využít služeb Hernándeze a Tronstada. "Groningen je pro nás obrovskou výzvou, neboť letos porazil i ty největší favority. Jeho silnou stránkou je precizní týmový výkon a obrovská bojovnost, k tomu disponuje slušnou produktivitou. Jeho kvality jsou obrovské, proto v žádném případě neočekávám jednoduchý zápas," uvedl pro klubové stránky dvaapadesátiletý německý rodák Letsch.

Groningen si v poslední době taktéž nevede úplně zle a v minulých devíti ligových duelech prohrál jednou. V novém roce ještě neokusil hořkost porážky, jelikož se rozešel smírně v poměru 2:2 s Utrechtem i Twente a díky vítězné brance v samém závěru udolal trápící se Willem II (3:2). Se svým nadcházejícím konkurentem se v tomto ročníku už jednou utkal a remizoval s ním po výsledku 1:1.

Manažer Danny Buijs dlouhodobě nemůže počítat se službami Robbena, jehož brzký návrat však není úplně nepravděpodobný, po svém příchodu z druholigového anglického Derby County by mohl zažít svou obnovenou premiéru Mike te Wierik. "Na stadionu Gelredome se nám nikdy nehrálo lehce, teď ale konečně chceme uspět. Naším cílem je pohybovat se v blízkosti pohárových příček tak dlouho, jak jen to půjde," pronesl Buijs natěšeně.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.79 - 3.82 - 4.58
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
PSV Eindhoven - RKC Waalwijk  (sobota 20:00)
PSV je dlouhodobě považováno za jednoho z hlavních adeptů na zisk mistrovského titulu, nicméně z vítězství v Eredivisii se naposledy radovalo v sezóně 2017/2018 a po polovině letošního ročníku taktéž lehce zaostává za suverénním Ajaxem. Doposud vybojovalo sedmatřicet bodů a patří mu třetí příčka, na druhé Vitesse má manko jednoho bodu a na amsterdamského giganta čtyř bodů. Teď bude plnit úlohu jasného favorita proti Waalwijku.

Na domácí celek čeká v polovině února vyřazovací fáze Evropské ligy a musí se proto vypořádat s náročným programem. V uplynulých deseti zápasech prohrál pouze jednou a to doma s Alkmaarem, těsně předtím si odvezl cenný bod z Amsterdamu po remíze 1:1 právě s Ajaxem. Následně po hodně divokém průběhu přehrál rotterdamskou Spartu (5:3) a v úterním osmifinále KNVB Beker udolal druholigový Volendam (2:0).

Domácí trenér Roger Schmidt dlouhodobě nemůže nenasadit německého špílmachra Götzeho, na marodce navíc zůstávají Sangaré, Boscagli, Gakpo, Viergever, Ledezma, Romero a Obispo. Naopak nedávno se vrátil na trávníky Marco van Ginkel, jenž neodehrál soutěžní utkání těžko uvěřitelných 983 dní. Hosté tak velké potíže s absencemi řešit nemusí, mimo hru zůstávají pouze Anita, El Haddouti či Ngonge.

Waalwijk se v novém roce dostal do krize a nachází se v blízkosti sestupového pásma. V tuto chvíli je patnáctý se čtrnácti body a před šestnáctou barážovou příčkou Willemu II drží čtyřbodový odstup. Celkově nevyhrál v nizozemské nejvyšší soutěži šestkrát za sebou. Kromě neúspěchu se svým sobotním protivníkem (1:4) nestačil na Groningen (0:2), Fortunu (1:2) a Den Haag (0:1), poté uhrál nerozhodný výsledek 1:1 s Heerenveenem i Willemem.

Trenér Fred Grim zřejmě dá šanci nové posile Thijsu Oostingovi, tento dvacetiletý ofenzivní záložník totiž přišel na hostování do konce sezóny z Alkmaaru. "Není radno Waalwijk podceňovat, soupeř nemá co ztratit a rád by nás něčím zaskočil. Je potřeba předvést zodpovědný a koncentrovaný výkon po celých devadesát minut, jakákoli ztráta by nás při konečném účtování mohla hodně mrzet," myslí si třiapadesátiletý Schmidt.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.25 - 6.48 - 11.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Heracles Almelo - SC Heerenveen  (sobota 21:00)
Oba celky před pár dny odlišně absolvovaly osmifinále Nizozemského poháru. A zatímco Heraclesu se nepodařilo venku proklouznout do další fáze přes favorizovaný Feyenoord, Heerenveen přes Emmen nakonec postoupil. Obě mužstva v tabulce dělí čtyři body, pohybují se v jejím středu, nemají ve finále blízko ani k předním pozicím, ani k těm sestupovým.

Klubu z Almela se výtečně vydařilo období před vánočními svátky, skolil totiž venku právě nynějšího soka a Groningen, jenže v novém roce se mu ne úplně dobře daří. V posledních čtyřech případech, včetně KNVB Bekeru, třikrát padl, přičemž zdolal pouze Emmen. "Zápas je pro nás důležitý, se soupeřem jsme v průběžném pořadí podobně," věděl Frank Wormuth.

Domácí stratég by se bezpochyby vůbec nezlobil, kdyby jeho družina navázala na prosincové měření sil. "Já doufám, že Heerenveen porazíme stejně jako před zimní přestávkou," přál by si. "To utkání ukázalo, že výkonnostně jsou oba týmy vlastně na stejné úrovni," pokračoval Wormuth, jenž nemá výraznější potíže s absencemi, chybět mu bude akorát Navajo Bakboord.

Heracles aktuálně získal zajímavou posilu do útoku. Z německého Schalke přišel na hostování Ahmed Kutucu, který by mohl v tomto duelu prožít svůj debut v Eredivisie. "Ano, normálně jsem ho zařadil do nominace," potvrzoval domácí šéf lavičky. "Jsem spokojený s tím, jak se po svém příjezdu zde začlenil. Doufáme, že se tu brzy bude cítit jako doma."

Heerenveenský stratég Johnny Jansen by měl mít k dispozici kompletní kádr, ani jeho dlouhodobě nesužují problémy s marodkou. Před týdnem remizoval jeho mančaft ve Venlu. "Myslím si, že v tom střetnutí jsme působili jako jeden tým," těšilo ho. "A znovu jsem tenhle přístup viděl i v pohárovém duelu s Emmenem. Jsme velmi rádi, že budeme hrát čtvrtfinále."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.19 - 3.61 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Willem II - PEC Zwolle  (pátek 20:00)
Willemu se první polovina tohoto soutěžního ročníku vůbec nepovedla a do té druhé určitě bude chtít vstoupit tím nejlepším možným způsobem. Zatímco v loňské sezóně se probojoval do evropských pohárů, tak letos usiluje pouze o záchranu a bude mít co dělat, aby prvoligovou licenci udržel. V tabulce Eredivisie se nachází až na šestnácté barážové pozici s deseti body. Nyní se pokusí přehrát konkurenční Zwolle, které je třinácté se sedmnácti body.

Celek z Tilburgu zvítězil v dosavadních sedmnácti duelech jen dvakrát a hned jedenáctkrát prohrál. Na ligové scéně nedokázal naplno bodovat již osmkrát za sebou, naposledy se radoval v polovině listopadu nad Venlem (2:1). V posledním utkání loňského roku sice zaskočil vedoucí Ajax a remizoval s ním v poměru 1:1, jenomže vzápětí smolně prohrál s Venlem (1:2) i s Groningenem (2:3) a uplynulý víkend remizoval s Waalwijkem (1:1).

Trenér Adrie Koster, který sedí na lavičce Willemu od roku 2018, v žádném případě nepanikaří. "Jak už jsem říkal minule, ve hře je ještě více než padesát bodů a stát se může cokoliv. My se musíme stoprocentně soustředit na každé jednotlivé utkání zvlášť a věříme, že začneme konečně vyhrát. Pokud zvládneme zápas se Zwolle, tak se může karta obrátit," řekl šestašedesátiletý Koster s optimistickými vyhlídkami.

PEC by se letos rádo nacházelo v klidném středu tabulky a není od něj příliš daleko, na druhou stranu v žádném případě nemá jistou záchranu. Momentálně navíc upadlo do mírné krize, neboť po nečekaném nerozhodném výsledku s Alkmaarem (1:1) podlehlo rotterdamskému Feyenoordu (0:1) a minule nestačilo na rivala ze Sittardu, jelikož s Fortunou prohrálo doma po výsledku 0:2.

Domácí postrádají Neloma s brankářem Ruiterem, jistotu startu k tomu nemají ani Saddiki, van den Bogert či Kabangu. Hostující manažer John Stegeman postrádá Tediče a na trávník se možná nepodívají Bajselmani se Saymakem. Oba dva páteční protivníci se spolu v této sezóně už jednou utkali a rozešli se spolu smírně v bezbrankovém poměru.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.37 - 3.49 - 2.99
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax17132258:1341
2.SBV Vitesse17122331:1338
3.PSV Eindhoven17114241:1937
4.Feyenoord Rotterdam17105232:1335
5.AZ Alkmaar1797141:2534
6.FC Groningen1794425:2131
7.FC Twente1784533:2428
8.SC Heerenveen1757525:2622
9.Sparta Rotterdam1763828:3021
10.FC Utrecht1749422:2421
11.Fortuna Sittard1754825:3419
12.Heracles Almelo1753919:2818
13.PEC Zwolle1738617:2617
14.VVV Venlo1744927:4516
15.RKC Waalwijk1735915:2914
16.Willem II17241120:3610
17.ADO Den Haag17241116:4110
18.FC Emmen17051217:455

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
AjaxFans

Kua co to je jako zase

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele