Eredivisie - preview 17. kola

16.01.2021, 09:06, aktualizováno 17.01.2021, 08:56
Previews
Johan Cruijff Arena (© AFP)
Ajax začal rok 2021 těžkou sérií a ta pokračuje v neděli odpoledne, to se mu do cesty postaví Feyenoord. Twente bez vážně zraněného Václava Černého cestuje do Groningenu, trápící se Heerenveen jede do Venla, Waalwijk bude měřit síly s Willemem II...
RKC Waalwijk - Willem II  (neděle 12:15)
Velmi důležitý souboj o záchranu spolu svedou Waalwijk a Willem, oba dva celky se nemohou pyšnit dobrou formu a potřebují získat klíčové body v boji o záchranu. Hodně smolné období prožil právě celek z Tilburgu, který v předchozích dvou duelech přišel o bodový zisk až v samém závěru a v tabulce se stále nachází až na předposledním sedmnáctém místě s devíti body. RKC doposud získalo o čtyři body více a je patnácté.

Hosté v loňském nedokončeném ročníku obsadili famózní páté místo a probojovali se do předkola Evropské ligy, i letos se chtěli pohybovat v horních patrech Eredivisie. Jenomže v této sezóně doposud zvítězili pouze dvakrát, i když se poslední dobou herně zlepšili, tak výsledkově jim to příliš nepomohlo. Doma sice remizovali s Ajaxem (1:1), pak ale nestačili na Venlo (1:2) a ve vloženém kole podlehli i Groningenu.

S oběma nedávnými soupeři navíc mohli zvítězit, jenomže ve Venlu neudrželi vedení 1:0 a rozdílovou trefu inkasovali ve čtvrté nastavené minutě. Naposledy s Groningenem taktéž vedli (2:1) a vypadalo to, že s prázdnou neodejdou, avšak nakonec prohráli 2:3 a opět kapitulovali až v nastaveném čase. "Musíme se s tím vypořádat a hlavně na to zapomenout, je před námi ještě spousta práce," snaží se myslet na budoucnost hostující kouč Adrie Koster.

Ten nyní věří, že jeho svěřenci zmobilizují síly a tentokráte ustojí situaci po psychické stránce. "Wallwijk také potřebuje body a nedá nám nic zadarmo, bude to hra nervů. Do konce sezóny zbývá ještě hodně zápasů a klidně můžeme naplnit své předsezónní cíle, ale teď se soustředíme na aktuální situaci. Jednoduché to nebude, ale chceme bojovat," dodal Koster s odhodláním v hlase pro klubové stránky.

Domácí po čtyřech prohraných utkáních za sebou zabrali v Heerenveenu a získali cenný bod za nerozhodný výsledek 1:1, před šestnáctým Den Haagem mají náskok tří bodů. V tomto utkání už mohou počítat s Anitou, který se vrací po karetním trestu, na marodce však zůstávají El Haddouti i Ngonge. Hosté nemohou využít služeb van den Bogerta, Neloma a Kabangua.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.91 - 3.74 - 2.31
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Groningen - FC Twente  (neděle 14:30)
Tento nedělní souboj slibuje zajímavou podívanou a dá se předpokládat nesmírně vyrovnaný průběh. Za mírného favorita bude považován domácí celek, neboť je v tuto chvíli na šesté pozici s třiceti body. Hosté si však nevedou o mnoho hůře, se sedmadvaceti body se nacházejí na solidním sedmém místě. Oba dva soupeři mají za sebou velmi těžké zápasy, ovšem s odlišnými výsledky.

Twente přivítalo vedoucí Ajax a v samém závěru ještě drželo nadějnou remízu 1:1, jenomže pak je sestřelil hned dvěma brankami za necelých sto dvacet sekund veterán Huntelaar a nakonec tedy prohrálo po výsledku 1:3. V tomto duelu musel odstoupit už po osmi minutách český krajánek Václav Černý, jenž si přivodil vážné zranění kolene a svému výběru bude delší dobu chybět.

Groningen naopak zavítal do Tilburgu a setkal se s odporem houževnatého protivníka, nicméně díky pozdní brance El Hankouriho se nakonec radoval z výhry po výsledku 3:2. Hosté tak přerušili svou sérii dvou utkání bez tříbodového zisku a znovu zabrali, přímý postup do evropských pohárů mají na dosah. Svému protivníkovi navíc mají co vracet, neboť ve 3. kole tohoto ročníku mu podlehli v poměru 1:3.

Domácí trenér Ron Jans postrádá kromě Černého lehce zraněného Abasse, jinak by měl mít k dispozici kompletní výběr. "Zápas s Ajaxem jsme zvládli celkem dobře a hráče musím pochválit za obrovskou bojovnost, i když to výsledkově nedopadlo. Záležet bude na tom, jak se vypořádáme s náročným programem, ale Groningen je na tom úplně stejně. Je to pro nás důležitý zápas," prohlásil Jans s klidným hlasem.

Jeho protějšek Danny Buijs taktéž nemusí řešit rozsáhlé potíže s marodkou, na ní totiž zůstává pouze Robben, jenž by se měl vrátit na trávníky v průběhu února. "Každé utkání má svou váhu, v této konkurenci je jakékoli zaváhání znát. Na duel v Enschede se samozřejmě těšíme, očekávám totiž atraktivní hru, která by měl bavit," řekl Buijs natěšeně.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.35 - 3.42 - 3.09
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VVV Venlo - SC Heerenveen  (neděle 14:30)
Venlo se v tomto ročníku Eredivisie snaží zachránit a v posledních dvou zápasech ukázalo svou sílu, jelikož vybojovalo plný počet šesti bodů. Díky tomu se vzdálilo sestupovému pásmu a prozatím se nachází na čtrnáctém místě s patnácti body. Teď se pokusí vyzrát na Heerenveen, který naopak upadl do hluboké krize a jen těžko se z ní dostává, v tabulce mu patří devátá pozice s jednadvaceti body.

V dresu VVV letos září řecký útočník Georgios Giakoumakis. Ten suverénně vévodí tabulce střelců celé nizozemské nejvyšší soutěže, doposud totiž zaznamenal už šestnáct ligových zásahů. Naposledy se blýskl čtyřmi brankami v Den Haagu (4:1), předtím dokázal otočit vývoj proti konkurenčnímu Willemu II a skóroval dvakrát, rozdílovou trefu navíc vsítil ve čtvrté nastavené minutě (2:1).

"Jeho branky jsou nesmírně důležité a samozřejmě nám velmi pomáhá, avšak naše výsledky nemohou stát jen na jeho střeleckých schopnostech. Důležité je, že si tým začal více věřit a konečně vyhrává, sebevědomí celkově vzrostlo. Heerenveen má obrovské kvality a podle mého názoru by měl mít na kontě více bodů, proto musíme být opatrní. Naším jednoznačným cílem je však vítězství," řekl domácí lodivod Hans de Koning.

Hosté zářili do začátku listopadu, momentálně nedokázali zvítězit devětkrát za sebou. V průběhu tohoto týdne měli možnost zlomit nepříznivou bilanci proti Waalwijku, jenže brzké vedení neudrželi a nakonec brali jen bod za remízu 1:1. Po třech předchozích prohrách sice konečně bodovali, ale ani s tímto výsledkem nemohli být spokojeni. Oba dva protivníci se spolu v této sezóně již utkali, ve 3. kole se radoval z těsného úspěchu Heerenveen (1:0).

Hans de Koning postrádá Linthorsta s Pachonikem, jeho protějšek Johnny Jansen by mohl mít k dispozici kompletní kádr. "Hráči si přestali věřit a na trávníku je to znát. Jedno vítězství by nás mohlo vrátit na vítěznou vlnu, ovšem ve Venlu to snadné nebude. Pozor si samozřejmě musíme dát na Giakoumakise, Venlo se na druhou stranu spoléhá na organizovaný týmový výkon," prohlásil Jansen s opatrností v hlase.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.23 - 3.83 - 2.12
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AFC Ajax - Feyenoord Rotterdam  (neděle 16:45)
17. kolo nejvyšší nizozemské soutěže uzavře souboj dvou aktuálně vedoucích týmů. Obhájce titulu z Amsterdamu má za sebou velmi náročný program a teď si může upevnit vedoucí postavení proti Feyenoordu, doposud vybojoval solidních osmatřicet bodů. Právě před svým nedělním rivalem disponuje tříbodovým náskokem a bude považován za mírného favorita, jednoduchý duel ho ale v žádném případě nečeká.

AFC v této sezóně prohrálo pouze dvakrát a na konto si připsalo hned dvanáct výher. Uplynulý víkend přivítalo jiného konkurenta PSV a po katastrofálním začátku dohnalo dvoubrankové manko, nakonec vybojovalo remízu 2:2. Ve vloženém kole sehrálo další vyrovnanou bitvu v Enschede a výhru 3:1 zařídil až dvěma trefami v samém závěru střídající veterán Klaas-Jan Huntelaar, který se však možná co nevidět vrátí do německého Schalke.

"Tento týden je pro nás důležitý z mnoha ohledů a zatím můžeme být celkem spokojení, i když jsme nebyli úplně stoprocentní. Pokud teď porazíme Feyenoord, tak do druhé poloviny sezóny získáme větší klid, na druhou stranu k obhajobě titulu povede ještě hodně dlouhá cesta. Náš soupeř v poslední době předvádí koncentrované výkony a hlavně výtečně brání," vyjádřil se s pokorou domácí trenér Erik ten Hag.

Domácí lodivod stále nemůže počítat s Traorém, jistotu startu nemá ani Neres. Naopak v základní jedenáctce by se měl znovu objevit francouzský kanonýr Sébastien Haller, jenž právě proti Twente vsítil svou premiérovou trefu v novém působišti po příchodu z anglického West Hamu. V dresu AFC momentálně trénuje také navrátilec Lasse Schöne, jenž ukončil smlouvu s italským Janovem a v Amsterdamu momentálně trénuje.

Svěřenci trenéra Dicka Advocaata se dostali do obstojné formy a třikrát za sebou zvítězili, k tomu ani jednou neinkasovali. Po těsné porážce v Arnhemu s místním Vitesse (0:1) si dokázali poradit s Heerenveenem (3:0), vzápětí uspěli v městském derby se Spartou (2:0) a před pár dny udolali také Zwolle (1:0). Na nedělního rivala se jim z dlouhodobého hlediska příliš nedaří, v minulých pěti vzájemných duelech totiž hned čtyřikrát prohráli.

V loňské nedokončené sezóně se oba soupeři utkali jen jednou a jasně dominoval Ajax (4:0). "Může to pro nás být jeden z hodně klíčových zápasů tohoto ročníku, neboť případný úspěch by posílil naše sebevědomí. První polovinu sezóny bychom mohli zakončit se stejným počtem bodů jako první tým Eredivisie. Už se opravdu nemůžeme dočkat úvodního výkopu," prohlásil Advocaat nadšeně. Ten se musí vypořádat s celkem početnou marodkou, na které se nacházejí Conteh, Teixeira, Kökcü, slovenský krajánek Boženík či brankář Bijlow.
AFC Ajax - pravděpodobná sestava:
Onana - Tagliafico, Schuurs, Blind, Mazraoui - Klaassen, Gravenberch, Tadič - Promes, Haller, Antony
Feyenoord Rotterdam - pravděpodobná sestava:
Marsman - Geertruida, Spajič Senesi, Malacia - Toornstra, Fer, Diemers - Berghuis, Jørgensen, Linssen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.43 - 5.15 - 6.74
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Emmen - SBV Vitesse  (sobota 16:30)
V úvodním zápase 17. kola se střetnou dva výběry, které momentálně řeší zcela odlišné situace. Domácí Emmen je na tom velmi bídně a s pouhými pěti body na kontě je beznadějně poslední osmnáctý, navíc v dosavadních šestnácti utkáních ani jednou nezvítězil. To hosté z Arnhemu si vedou nad očekávání dobře, jelikož posbírali úctyhodných pětatřicet bodů a náleží jim třetí místo, na vedoucí Ajax navíc ztrácejí pouhé tři body.

FC v předchozích deseti ligových zápasech bodovalo jen dvakrát a to s Den Haagem (1:1) a se Zwolle (0:0), jinak zaznamenalo hned osm porážek. V minulých třech případech inkasovalo jedenáctkrát, neboť postupně nestačilo na Utrecht (2:3), Emmen (1:4) a ve vloženém kole ani na Heracles (0:4). Naopak Vitesse v celém ročníku prohrálo třikrát a k tomu jedenáctkrát zvítězilo.

Poslední neúspěch zaznamenalo v Alkmaaru, kterému podlehlo 1:3, posléze si odvezlo všechny tři body z Almela po výhře nad místním Heraclesem (2:0) a čisté konto udrželo též proti Utrechtu (1:0). Se svým nacházejícím protivníkem se v tomto ročníku už jednou utkalo a to v 8. kole, díky skvělému prvnímu poločasu nakonec zvítězilo o dvě branky (3:1). Emmen nyní bude plnit úlohu jasného outsidera a moc šancí na úspěch se mu nedává.

Vedení klubu po neúspěchu s Heraclesem řešilo otázku trenéra Dicka Lukkiena a nakonec mu vyslovilo podporu. "Naše situace není dobrá, ale na druhou stranu ani kritická. Jeden dílčí úspěch může vše obrátit a rozhodně se nevzdáváme, je před námi ještě více jak polovina této sezóny. Arnhem letos patří k tomu nejlepšímu, co Eredivisie může nabídnout a my se ho pokusíme zaskočit," řekl Lukkien s optimistickými vyhlídkami.

Ten postrádá Cartyho a amerického obránce Payneho, připraveni zřejmě nebudou ani Caciano se Seedorfem. Jeho protějšek Thomas Letsch nemůže využít služeb Hernándeze s Tronstadem. "Nesmíme vypustit jedinou minutu tohoto duelu, soupeř umí být nebezpečný a v žádném případě ho nemůžeme podcenit. Pevně věřím, že navážeme na předchozí výkony," prohlásil Letsch v krátkosti.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.90 - 4.54 - 1.54
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sparta Rotterdam - PSV Eindhoven  (sobota 18:45)
PSV se vstup do roku 2021 nikterak nevydařil, nutno ovšem připomenout, že neměl vůbec jednoduchý los. Každopádně ze dvou utkání proti Ajaxu a Alkmaaru urval jeden jediný bod, a tak se bude snažit najít své první vítězství na půdě Sparty. Ta nicméně neoplývá vůbec špatnou formou, navíc je určitě povzbuzená o tříbodový rezultát z vloženého kola ze Sittardu.

Eindhovenský výběr v rámci patnáctého kola přišel o dvougólový náskok a v Amsterdamu nakonec remizoval, pár dnů na to pak nepředvedl nijak dobrý výkon a s AZ padl. "Já věřím tomu, že jestli se poučíme z chyb, které jsme v minulém střetnutí udělali, můžeme si zaručit v Rotterdamu výhru," byl přesvědčený hostující kouč Roger Schmidt. "Musíme zlepšit útok."

Aktuálně se ztráta PSV na první příčku zvýšila na rozdíl čtyř bodů, v tabulce se po šestnácti odehraných zápasech nacházelo na čtvrté příčce, ale jenom o bod pozadu za třetím Vitesse a druhým Feyenoordem. "Tvrdě jsme pykali za naši nečinnost v ofenzívě," dohodnocoval Schmidt nezdar s Alkmaarem. "Musíme si o celkovém výkonu promluvit s našimi forvardy."

Hosté se stále nebudou moci spolehnout na služby Maria Götzeho a Nicka Viergevera, otazník pak visí nad starty Codyho Gakpa a Noniho Maduekeho, kteří též vynechali předchozí duel kvůli zdravotním potížím. Zdravý je ovšem Marco van Ginkel, dlouhodobý marod, který po vleklých problémech s kolenem nastoupil do mistráku po těžko uvěřitelných 983 dnech.

Na marodce jsou jinak i nadále Maximiliano Romero a Richard Ledezma, jejichž návrat na trávníky se do konce sezóny neočekává. "Podíváme se na video ze souboje s Alkmaarem, abychom hráli fotbal lépe proti Spartě," ujišťoval Schmidt. "Vím, že van Ginkel potřebuje co nejvíce hrát, jenže teď nastoupíme na umělém trávníku. Nevím, jestli je pro něj ideální."

Sparta se od listopadu výsledkově výrazně zlepšila, napravila svůj nedávný neúspěch v derby s Feyenoordem a po středě pak mohla být spokojená. Domácí trenér Henk Fraser bude postrádat Tima Coremanse a zřejmě i Barta Vriendse, jenž po vánocích do hry ještě nezasáhl. Minulý vzájemný mač nabídl poměrně vyrovnanou podívanou, PSV porazilo Spartu jen o gól.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.66 - 3.98 - 1.74
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Utrecht - Heracles Almelo  (sobota 20:00)
Ani jeden ze sobotních soupeřů nemůže být se svým účinkováním v tomto ročníku Eredivisie příliš spokojen, v tuto chvíli jsou na tom oba protivníci naprosto stejně. O něco zklamanější přeci jen je domácí Utrecht, který za celou dobu zvítězil pouze třikrát a hned devětkrát remizoval, největší konkurenti v boji o pohárové příčky se mu proto neustále vzdalují. Domácím patří desáté místo s osmnácti body, Heracles je jedenácté vinou horšího skóre.

Svěřenci trenéra Reného Hakeho prožívají krušné časy a těžko hledají cestu z krize, v poslední době zaznamenali jedinou výhru proti poslednímu Emmenu a to ještě museli vývoj otáčet (3:2). Ve vloženém 16. kole zavítali do Arnhemu a s favoritem se snažili držet krok, jenomže skórovat se jim nepovedlo a proto domů odjížděli s prázdnou (0:1). Předtím se rozešli smírně s Groningenem i Alkmaarem (v obou případech 2:2).

"Konkurence je obrovská a každý zápas je nesmírně náročný, to samé platí i o tomto souboji s Heraclesem. Jestliže chceme zvítězit, tak musíme být důraznější v předbrankovém prostoru soupeře a je také potřeba proměňovat nabídnuté příležitosti. Pozor si musíme dát na standardní situace protivníka a za každého stavu je nutné myslet pozitivně," nastínil své taktické plány domácí trenér René Hake.

Celek z Almela se naopak v poslední době lehce zvedl a v předchozích čtyřech utkáních vybojoval solidních devět bodů. První dílčí úspěch zaznamenal v Heerenveenu po překvapivé výhře 2:1, pak zaskočil i Groningen a z jeho půdy si odvezl vítězství v poměru 1:0. Následně sice nestačil na Vitesse (0:2), nicméně naposledy si spravil chuť proti Emmenu a díky premiérovému hattricku Sinana Bakişe zvítězil hladce po výsledku 4:0.

"Nálada v týmu je dobrá a hráči si začali více věřit, proti Utrechtu rozhodně nejsme bez šance. Do utkání musíme vstoupit aktivně a i když soupeře respektujeme, tak se ho nebojíme. Na tento duel nebylo příliš času na přípravu, i přesto jsme v dobré kondici a hodláme odvést maximum," prohlásil hostující manažer Frank Wormuth. Tomu scházejí Rente, Bakboord a Bijleveld, Hake nenasadí Eliu, Paese ani Bergströma.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.72 - 3.90 - 4.99
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
PEC Zwolle - Fortuna Sittard  (sobota 20:00)
Fortuna zažívá v poslední době velký comeback a v posledních šesti utkáních vybojovala solidních třináct bodů, díky tomu se posunula na třináctou pozici se šestnácti body a alespoň částečně se oddálila sestupovým příčkám. Naposledy však nestačila na rotterdamskou Spartu (0:1) a teď si bude chtít spravit chuť proti konkurenčnímu Zwolle, které doposud vybojovalo o bod více a nachází se na dvanáctém místě tabulky.

Hostující celek dlouho paběrkoval v sestupovém pásmu a nemohl se dostat z krize, pomohlo mu až první vítězství této ligové sezóny proti Willemu (3:2). Následně vyhrál i s Heraclesem (2:1) a smírně se rozešel s Utrechtem (1:1). Poté otočil vývoj proti Waalwijku (2:1) a vzápětí naprosto zaskočil Heerenveen, jelikož díky skvělému prvnímu poločasu si odvezl domů všechny tři body za vítězství 3:1.

Teprve naposledy se i přes vyrovnaný průběh neprosadil proti zvedající se Spartě. "Soupeř hrál chytře a čekal na svou šanci, která nakonec přišla. Myslím si, že tato porážka s námi výrazně nezamává, i když jsme nedovedli úplně optimální výkon. Zwolle je v domácím prostředí velmi silné a momentálně se mu také celkem daří, o vítězi tak mohou rozhodovat maličkosti," myslí si hostující trenér Sjors Ultee.

PEC prohrálo v předchozích deseti zápasech třikrát, navíc nestačilo jen na přední celky nejvyšší nizozemské soutěže. V polovině ledna nemělo žádnou šanci v Amsterdamu a vedoucímu Ajaxu podlehlo ve vysokém poměru 0:4. Minule i přes srdnatý výkon prohrálo v Rotterdamu s Feyenoordem (0:1). Předtím dokázalo vyhrát v Den Haagu (2:0) a přivezlo si i nesmírně cenný bod z Alkmaaru (1:1).

Klub ze Sittardu by měl mít k dispozici kompletní výběr, domácí kouč John Stegeman stále postrádá Bajselmaniho s Tedićem. "Je to pro nás velmi důležitý zápas, při případné výhře se můžeme přiblížit ke středu tabulky a v následujícím průběhu by se nám mnohem lépe dýchalo. Musíme být naprosto klidní, za žádné situace nesmíme panikařit," uvedl Stegeman s velkým očekáváním.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.96 - 3.67 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
AZ Alkmaar - ADO Den Haag  (sobota 21:00)
Po nevalném vstupu do sezóny se fotbalisté Alkmaaru neustále šplhají průběžným pořadím nahoru. A protože v rámci vloženého kola uspěli naplno na půdě PSV, vážně nejsou daleko od top trojky. Den Haag by pro ně nyní neměl představovat vyloženě těžkou překážku. Tenhle celek se nachází na chvostu tabulky, jelikož ze šestnácti možností pouze dvakrát zvítězil.

A i proto AZ bude v tomto souboji plnit roli jasného favorita. Aktuálně je ve velmi slušné formě, v Eredivisie neprohrálo už šestkrát v řadě. "Jsme zvyklí na nabitý program," uvedl na úvod domácí stratég Pascal Jansen. "Proti PSV jsme hráli dobře. Ta výhra byla důležitá i kvůli tomu, že jsme se dostali do kontaktu s nejlepšími. Teď musíme tři body potvrdit."

Svého soupeře by každopádně domácí neměli nějak podceňovat. Třeba během podzimní části na jeho půdě Alkmaar uhrál pouze bod. "Musíme se ujistit, že výsledek proti PSV nezahodíme jen tak do koše," nerad by maloval tento černý scénář Jansen. "V tom spočívá vlastně ta největší výzva vůbec. Zkrátka ukázat, že jsme schopni vždy hrát zcela podobně."

Nově mu na marodku nikdo nepřibyl, chybět mu budou akorát dva zranění hráči, a to Dani De Wit a Jonas Svensson. "Můžu nasadit totožnou sestavu jako ve středu," prozrazoval alkmaarský lodivod. "Jsme v dobré fyzické kondici, nejdůležitější však bude stránka mentální. A to nejenom pro souboj s Den Haagem, ale pro celý měsíc leden," pokračoval.

Hosté, kteří se musejí obejít bez Peeta Bijena, v uplynulých čtyřech případech hned třikrát prohráli, paradoxně vždy na vlastním stadionu. Výhru urvali jen na půdě Waalwijku během tohoto období. "ADO má relativně nového trenéra Ruuda Brooda i některé nové hráče. Dělali jsme si pečlivě domácí úkoly a sledovali jeho zápasy. Jsme tedy připraveni," dodal Jansen.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.13 - 9.60 - 21.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax16122257:1338
2.Feyenoord Rotterdam16105132:1235
3.SBV Vitesse16112327:1235
4.PSV Eindhoven16104236:1634
5.AZ Alkmaar1687139:2431
6.FC Groningen1693423:1930
7.FC Twente1683531:2227
8.Sparta Rotterdam1663725:2521
9.SC Heerenveen1656524:2521
10.FC Utrecht1639420:2418
11.Heracles Almelo1653819:2618
12.PEC Zwolle1638517:2417
13.Fortuna Sittard1644823:3416
14.VVV Venlo1643926:4415
15.RKC Waalwijk1634914:2813
16.ADO Den Haag16241015:3910
17.Willem II16231119:359
18.FC Emmen16051116:415

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
AjaxFans

De klassiker je tady

Reagovat
afc ajax

Zas zápas 1. s 2. tak to snáď zas nepo..me.

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
johan14

Pri prehre Ajaxu by mohla nastať zaujímavá situácia, 3 kluby rovnaký počet bodov a PSV bod za nimi. To by bola paráda do odvetnej polky sezóny.

Reagovat
AjaxFans

Já bych teda radši,kdyby jsme vyhráli

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele