Eredivisie - preview 11. kola

04.12.2020, 09:33, aktualizováno 06.12.2020, 09:10
Previews
První dva týmy tabulky včera prohrály a to je šance pro PSV Eindhoven, ani ten před sebou nemá snadný úkol, zajíždí totiž do Heerenveenu. Feyenoord hraje doma s Heraclesem, Alkmaar nastoupí proti Groningenu a Utrecht bude měřit síly s Den Haagem...
Feyenoord Rotterdam - Heracles Almelo  (neděle 12:15)
Rotterdamskému Feyenoordu se v poslední době přestalo dařit a náročný program mu momentálně příliš nevyhovuje. V předchozích třech zápasech totiž nezvítězil a výrazně si zkomplikoval situaci v boji o postup do jarní fáze Evropské ligy. Nyní se pokusí zvednout proti Heraclesu a je považován za mírného favorita, neboť hosté prohráli v uplynulých třech ligových duelech a v tabulce jim patří až patnáctá pozice s osmi body.

Domácí celek doposud posbíral dvaadvacet bodů a nachází se na solidní čtvrté příčce s dvaadvaceti body, za vedoucím Ajaxem zaostává o bodů pět. Těsně po reprezentační pauze dokázal zvládnout náročnou situaci v Sittardu a nakonec zvítězil v poměru 3:1. Následně hrál podruhé za sebou v oslabení a z Moskvy si odvezl bod za bezbrankovou remízu, před týdnem se rozešel smírně s konkurenčním Utrechtem (1:1).

Ve čtvrtek se chtěl vrátit na vítěznou vlnu proti chorvatskému Dinamu Záhřeb, jenomže v ofenzívě se mu vůbec nedařilo a nakonec prohrál 0:2. "O dobrý výsledek nás připravila další nedisciplinovanost, po proměněné penaltě soupeře jsme byli v hodně složitě situaci a druhý gól nás definitivně poslal na kolena. Musíme zapomenout a zkoncentrovat se na další průběh, do konce roku nás čeká mnoho těžkých utkání," řekl domácí trenér Dick Advocaat.

Ten se dlouhodobě musí vypořádat s početnou marodkou a užší kádr se na výkonnosti Feyenoordu přeci jen projevuje. Kromě brankářské jedničky Bijlowa je mimo hru také Haps, Fer, Malacia a Conteh, na trávník se možná nepodívají ani Boženík, van Beek či Sinisterra. Heracles doposud zvítězilo pouze dvakrát, nicméně po výhře nad Utrechtem (4:1) nestačilo na Venlo (2:3), Ajax (0:5) a Alkmaar (1:2).

Kouč Frank Wormuth již může počítat se Szökem, který si odpykal distanc na dvě utkání po vyloučení ve Venlu, do hry ale určitě nezasáhne Hardeveld, van der Water, Fadiga a zřejmě ani Bakboord. "V naší situaci může mít každý bod cenu zlata, v tuto chvíli si potřebujeme zvednout sebevědomí. V Rotterdamu chceme překvapit a všichni věříme, že vítězství není nereálné," řekl s odhodláním v hlase německý rodák Wormuth.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.55 - 4.46 - 5.86
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
AZ Alkmaar - FC Groningen  (neděle 14:30)
Alkmaar vstoupil do tohoto ročníku opravdu špatně, v poslední době se však přeci jen dostal do obvyklé formy a tabulkou Eredivisie se posouvá vzhůru. Dobrý dojem zanechává také v Evropské lize, v konkurenci italské Neapole a španělského Realu Sociedad vybojoval solidních osm bodů a postup do vyřazovací fáze má ve svých rukách. V nizozemské nejvyšší soutěži zvítězil čtyřikrát za sebou a dobrou pohodu bude chtít ukázat i proti Groningenu.

Domácí celek v dosavadních devíti zápasech ještě ani jednou neprohrál, stejnou bilancí se může pyšnit pouze rotterdamský Feyenoord. Nicméně vaz mu láme vysoký počet nerozhodných výsledků, se sedmnácti body se proto nachází na sedmé pozici a na vedoucí Ajax ztrácí propastných deset bodů. Na druhou stranu disponuje jedním utkáním k dobru a těšit ho může, že se k ostatním rivalům pomalu a jistě přibližuje.

Ve čtvrtek sehrál vyrovnané střetnutí s Neapolí a dokonce sahal po třech bodech, jenomže ani remíza 1:1 rozhodně není k zahození. "Nemáme se za co stydět a je jen škoda, že jsme neproměnili pokutový kop. Hráčům ale nemůžu nic vyčítat, odvedli totiž vynikající práci. Do konce roku je před námi ještě pět těžkých zápasů a ve všech chceme zvítězit, na Groningen se musíme co nejlépe zkoncentrovat," prohlásil opatrně domácí kouč Arne Slot.

Groningen by se po letech rád vrátil do evropských pohárů a za svým cílem vykročil velmi směle. Doposud prohrál třikrát a s naprosto shodným počtem bodů zaostává za svým nedělním soupeřem vinou horšího skóre. Hosté taktéž nezačali kdovíjak skvěle, ovšem od začátku října podlehli jen Feyenoordu (0:2). Poté se doma rozešli smírně s Vitesse (1:1) a minule po tuhém boji udolali trápící se Willem II nejtěsnějším poměrem 1:0.

Trenér Slot nemůže využít služeb Clasieho s Vlaarem a Svenssonem, jeho protějšek Danny Buijs dlouhodobě nemá k dispozici hvězdného Robbena (poraněné lýtko). "Na zápas v Alkmaaru se samozřejmě těšíme, ale dobře víme, že nás může čekat hotové peklo. Náš protivník se nachází ve výtečné formě, sledovali jsme jeho výkon proti Neapoli a byl opravdu famózní. Uděláme všechno proto, abychom domů neodjížděli s prázdnou," vysekl Buijs poklonu svému nadcházejícímu konkurentovi.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.62 - 4.00 - 5.81
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Utrecht - ADO Den Haag  (neděle 14:30)
Oba dva nedělní konkurenti mají v letošní sezóně zcela odlišné ambice, ani jednomu se však jejich naplnění prozatím nedaří. Domácí Utrecht nevstoupil do sezóny úplně špatně a v úvodních šesti utkáních neprohrál, jenomže nyní čeká na tříbodový zisk více než měsíc. Teď bude plnit úlohu jasného favorita proti Den Haagu, který se stejně jako v předchozím ročníku trápí a pravděpodobně ho čeká nelítostný boj o záchranu.

Utrecht se nachází až na desátém místě s jedenácti body a v devíti odehraných duelech pouze dvakrát zvítězil, k tomu si připsal na konto hned pět nerozhodný výsledků. Na ligové scéně naposledy porazil Twente po výsledku 2:1, od té doby jasně nestačil na Heracles (1:4) s Ajaxem (0:3) a poté remizoval shodným poměrem 1:1 se Zwolle i Feyenoordem. Především před týdnem se za svůj výkon v Rotterdamu v žádném případě nemusí stydět.

Domácí se v rozehrané sezóně museli vypořádat s odchodem manažera Johna van den Broma, který odešel do belgického Gentu a místo něj se usadil na lavičku René Hake. Podle zákulisních informací se hovořilo o příchodu věhlasného Marka van Bommela společně s asistentem Wesleym Sneijderem, v tuto chvíli to ale vypadá, že minimálně do konce roku povede tým právě Hake. Také ADO před několika týdny sáhlo ke změně na trenérském postu.

Den Haag by se rád zachránil pod vedením Ruuda Brooda, jenž nahradil srbského lodivoda Aleksandara Rankoviče. Nicméně premiéra mu vůbec nevyšla a jeho svěřenci utrpěli obrovský debakl v Rotterdamu s místní Spartou (0:6). Ti ale naposledy předvedli mnohem lepší výkon a zaskočili ambiciózní Heerenveen, se kterým nakonec uhráli nesmírně cennou remízu po výsledku 1:1.

Utrecht možná nebude moci využít služeb Janssen s Maherem, Den Haag zřejmě nenasadí Zuiverloona a Bijena. "Je před námi klíčové období, ve kterém se buď můžeme dotáhnout na naše největší soupeře, nebo naopak nebereme velkou ztrátu. Našeho protivníka určitě chceme porazit a věříme si, na druhou stranu ho nesmíme podcenit. Jsem si totiž jistý, že se bude postupně zlepšovat," pronesl Hake s notnou dávkou opatrnosti.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.19 - 7.43 - 16.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Heerenveen - PSV Eindhoven  (neděle 16:45)
PSV se po krizovém období na přelomu října a listopadu dostalo do vynikající formy a určitě se do konce roku pokusí dotáhnout na vedoucí Ajax. V Eredivisii mu prozatím patří třetí místo s třiadvaceti body a za mistrovským rivalem z Amsterdamu momentálně zaostává o body čtyři. Ve čtvrtek si Eindhoven díky výhře na půdě španělské Granady (1:0) zajistil postup do jarní fáze Evropské ligy a nyní tak může hrát v absolutní pohodě.

Jednoduchý zápas ho totiž v žádném případě nečeká, Heerenveen taktéž předvádí solidní výkony a s osmnácti body mu patří slušná šestá pozice. V celém ročníku prohrál pouze dvakrát, na druhou stranu se v poslední době zasekl a ve šlágru 11. kola nebude považován za favorita. SC v tuto chvíli nevyhrál třikrát za sebou, po jasné prohře s Alkmaarem (0:3) nenašel recept ani na outsidery z Waalwijku a Den Haagu (v obou případech 1:1).

"V takto velké konkurenci je nesmírně obtížné držet stálou výkonnost. Začátek se nám povedl a věřili jsme si v každém utkání, ovšem po neúspěchu s Alkmaarem jsme přeci jen upadli do mírné krize, která se podle mého názoru nevyhne vůbec nikomu. Teď nás čeká očekávaný duel s PSV a jsme připraveni se poprat o co možná nejlepší výsledek. Chceme odvést naše maximum, v opačném případě bychom jen těžko vyhrávali," uvedl trenér Heerenveenu Johnny Jansen.

Ten určitě nenasadí van der Heideho s Rasem, kvůli nákaze koronavirem není k dispozici ani Meier. Naopak svou premiéru v novém působišti by si mohl odbýt Siem de Jong, jenž do týmu přišel jako volný hráč a smlouvu podepsal do června roku 2022. Eindhovenský gigant vyhrál třikrát za sebou, na ligové scéně se po remíze s Twente (1:1) trápil proti rotterdamské Spartě a udolal ji nejtěsnějším poměrem 1:0.

Manažer Roger Schmidt postrádá Thomase, van Ginkela a zřejmě i Romera, do plného tréninku se teprve vracejí Gutiérrez s Obispem. "Na velkou porci utkání se nechceme vymlouvat, všichni hráči se cítí dobře a jsou připraveni Heerenveen porazit. Bude to vyrovnaný souboj a o vítězi mohou vskutku rozhodovat malé detaily, my ale nehodláme ztratit další body," uvedl Schmidt pro klubové stránky.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.68 - 4.12 - 1.72
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
RKC Waalwijk - VVV Venlo  (sobota 16:30)
Loni Waalwijk působil jakožto nováček Eredivisie jako velký otloukánek celé soutěže, nakonec se v nejvyšších patrech udržel jen díky přerušení celého ligového dění vlivem pandemie koronaviru, letos však píše přece trochu jiný příběh. Byť od sestupových pozic není na míle daleko, dokáže nějak bodovat. A předchozí skalp Twente chce potvrdit i proti Venlu.

Hosté si přitom vedou dost podobně jako jejich soupeř, bodově jsou na tom úplně stejně jako RKC, po deseti odehraných kolech spolu kamarádili jako sousedé v tabulce. "Když Waalwijku necháte příliš prostoru, dokáže situace řešit aktivně. Jasně, loni neměl potřebné výsledky, avšak nehrál špatně. My samozřejmě chceme vyhrát," uvedl Hans de Koning.

Hostující stratég bude mít k dispozici kompletní kádr. A se svým protivníkem bude bojovat o posun do klidnějšího středu tabulky. Remíza by v případě obou nic moc neřešila, ke splnění těchto cílů bude potřeba plný bodový zisk. "Čeká nás bezpochyby takový soupeř, který je pořádně namotivovaný a začíná se dostávat do dobré pohody," varoval kabinu de Koning.

Domácím, jimž bude chybět pouze zranění Sylla Sow, na VVV v minulosti obecně moc dobře neuměli. Už pětkrát v řadě s ním padli, pokud započítáme vzájemná měření sil i během působení v Eerste Divisie. Z výhry se zaradovali jednou z posledních deseti případů od roku 2012. "Waalwijk hraje útočně, otevírat se tedy budou i nám gólové šance," dodal de Koning.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.29 - 3.69 - 2.98
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Fortuna Sittard - Willem II  (sobota 18:45)
Fortuna se v letošním ročníku Eredivisie nebývale trápí a v deseti odehraných duelech ani jednou nevyhrála, v tabulce se proto nachází na předposledním sedmnáctém místě s pouhými třemi body na kontě. Společně s Emmenem jako jediná ze všech osmnácti účastníků ani jednou nevyhrála a teď se to pokusí změnit proti konkurenčnímu Willemu. Hosté také nemohou být se svým dosavadním působením příliš spokojeni, s osmi body jsou až desátí.

Celek ze Sittardu doposud sedmkrát prohrál a jen třikrát remizoval, momentálně vyšel naprázdno dvakrát za sebou. Naposledy bodoval začátkem listopadu se Zwolle (2:2), následně nestačil na vysoce favorizovaný Feyenoord (1:3) a před týdnem neměl šanci ani na půdě druhého týmu tabulky z Arnhemu (0:2). Na sobotního protivníka se mu z dlouhodobého pohledu také příliš nedaří, ve čtyřech případech s ním dvakrát prohrál a dvakrát získal bod.

V loňském ročníku mu nejprve podlehl po divokém výsledku 2:3, v jarní odvetě se s ním rozešel smírně bez branek. Domácí se v reprezentační přestávce rozloučili s trenérem Kevinem Hoflandem a o vytouženou záchranou budou bojovat pod vedením třiatřicetiletého Sjorse Ulteeho. Nicméně během pátečního odpoledne je postihla další nepříjemná zpráva, neboť právě Utlee měl pozitivní test na koronavirus a společně s ním i pět nespecifikovaných hráčů.

Výběr z Tilburgu i proto bude vstupovat do tohoto souboje jako mírný favorit, letošní účastník Evropské ligy prozatím zvítězil jen dvakrát. Ve 2. kole si hladce poradil s Heraclesem (4:0), zhruba před dvěma týdny udolal podceňované Venlo (2:1). Minule zavítal do Groningenu a předvedl houževnatý výkon, jenomže v ofenzívě se trápil a svému ambicióznímu rivalovi nakonec podlehl nejtěsnějším poměrem 0:1.

Domácí mají na marodce lehce zraněného El Ablaka, hostující lodivod Adrie Koster dlouhodobě postrádá Wriedta (zlomenina nohy) s Kabanguem (nákaza nemocí COVID-19). Jistotu startu dále nemají brankář Ruiter a záložník Saddiki. "Podruhé hrajeme venku a tentokráte chceme uspět, jednoduché to však nebude. Fortuna ještě nevyhrála a její odhodlání proto bude obrovské," řekl šestašedesátiletý Koster s respektem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.03 - 3.74 - 2.24
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AFC Ajax - FC Twente  (sobota 20:00)
Ajax v úterý utrpěl po osmi zápasech napříč všemi soutěžemi svou další porážku. A připravil mu jí opětovně Liverpool v Lize mistrů, v níž se tak bude muset poprat o postup do osmifinále až v posledním kole v bitvě s Atalantou. Předtím ho však čeká ligová generálka s Twente, které si letos vede nadmíru dobře. A velmi rádo by svého protivníka zaskočilo.

Dva body dělily de Godenzonen po deseti odehraných kolech od druhého Vitesse. A jestli se opětovně nechtějí spoléhat na to, jak jejich soupeř bude působit ve Zwolle, vítězství bude potřeba i tomto případě. Loni s klubem z Enschede sehráli pouze jeden mač, a to na podzim, v němž zaznamenal hned pět přesných zásahů. Na jaře se poté měření sil neuskutečnilo.

Domácí zatím prožívají poměrně slušný ročník od jeho startu, v milionářské soutěži i v Eredivisie mají vše rozehrané k cíleným úspěchům. Kádr má kouč Erik ten Hag vesměs solidně stabilizovaný, podařilo se navíc nedávno prodloužit smlouvu Nicolásovi Tagliaficovi. "Cítím se tu jako doma. Musím hrát co nejvíce, a to stylem, jakým doteď," říkal Argentinec.

Ajax i nadále netrápí vlastně žádná větší marodka, chybět jim bude akorát Mohammed Kudus, jenž se zranil na konci a října a jeho návrat na trávníky je zatím v nedohlednu. "Samozřejmě jsem v Amsterdamu prožil loni zvláštní rok kvůli pandemii koronaviru. Nebylo to lehké období ani pro mě, ani pro klub. I proto bylo lepší zůstat tady," dodal Tagliafico.

Hosté se nacházejí v tabulce na předních příčkách, utrpěli jen dvě prohry, tu poslední přitom trochu nečekaně s Waalwijkem. Do tohoto duelu zřejmě nenastoupí Queensy Menig, který se zajisté na souboj se svým bývalým zaměstnavatelem těšil, ale nakazil se nemocí COVID-19. Twente jinak bude postrádat i Nathana Markela, Daria Dumiče i Jaydena Oosterwoldeho.

Zdravý by každopádně měl být hostující útočník Danilo, který přestoupil do Overijsselu na hostování právě z Ajaxu. A v dresu Twente opravdu hodně pookřál. Vždyť s devíti brankami se aktuálně dělí o titul nejlepšího střelce soutěže! "Chci ukázat, že můžu být budoucností. Mám sice ve svém novém působišti smlouvu na rok, ale kdo ví, co bude," povídal Brazilec.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.17 - 8.60 - 14.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
PEC Zwolle - SBV Vitesse  (sobota 21:00)
Klub z Arnhemu se v loňských ročnících potýkal s vyrovnaností výkonů, teď to ale zatím vypadá, že by ho stejný osud nemusel potkat. V dosavadních deseti zápasech hned osmkrát zvítězil a pouze jednou prohrál, proto se v tabulce nachází na fantastickém druhém místě s pětadvaceti body. Nyní se pokusí rozšířit své konto na půdě Zwolle, kterému se sice tolik nedaří, ovšem v domácím prostředí se rozhodně neprezentuje špatnými výkony.

PEC je prozatím remízovým králem celé soutěže, doposud totiž posbíralo hned šest nerozhodných výsledků a jen jednou zvítězilo. Z tříbodového zisku se naposledy radovalo koncem září s rotterdamskou Spartou (4:0), na ligovou výhru tedy čeká přes dva měsíce. V posledních šesti střetnutích vybojovalo remízu dokonce pětkrát, v uplynulých třech kolech se rozešlo smírně se Sittardem, Venlem (v obou případech 2:2) a i se silným Utrechtem (1:1).

"Vitesse letos hraje opravdu skvěle, prezentuje se pozorným výkonem v defenzívě a navíc dokáže skórovat téměř z každé pozice. Jeho rychlý přechod na útočnou polovinu je nesmírně nebezpečný, ve vlastním pokutovém území potřebujeme být důrazní. Jestliže chceme našeho soupeře porazit, tak nesmíme dělat hrubé chyby," vyjádřil se s jasným cílem kouč John Stegeman, jehož svěřencům v tuto chvíli patří jedenáctá příčka s devíti body.

SBV utrpělo jedinou svou dosavadní porážku v Amsterdamu s mistrovským Ajaxem (1:2), bod si odvezlo z Groningenu (1:1). Jinak si však vyšláplo na PSV (2:1) či Willem (3:1), minule bez větších potíží porazilo předposlední Sittard (2:0). Na sobotního protivníka se mu celkem daří, i když po čtyřech výhrách za sebou na něj v únoru nevyzrálo a podlehlo mu po divokém výsledku 3:4. Ani jeden z trenérů nemusí řešit velké potíže s marodkou.

Stegeman určitě nenasadí finského obránce Lama, jenž bude pykat za vyloučení ve Venlu. Jeho protějšek Thomas Letsch postrádá záložníka Vroegha, který je pozitivní na koronavirus a musí do karantény. "Zatím se nám daří a dobrý výkon bychom rádi předvedli i ve Zwolle. V žádném případě nesmíme usnout na vavřínech, sezóna bude opravdu dlouhá a stát se může cokoliv," varuje hostující stratég před možným podceněním.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.16 - 3.73 - 1.88
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Sparta Rotterdam - FC Emmen  (pátek 20:00)
Rotterdamská Sparta se po hrůzostrašném začátku dostává do dobré formy a nyní to vypadá, že se chce co nejdříve vzdálit sestupovému pásmu. V posledních sedmi ligových zápasech prohrála pouze dvakrát a s devíti body se prozatím vyhoupla na desátou pozici, navíc minule se málem postarala o překvapení v Eindhovenu proti PSV. Nyní se pokusí potvrdit úlohu favorita proti trápícímu se Emmenu.

Domácí celek vyhrál v této sezóně Eredivisie dvakrát, když nejprve zvítězil ve Waalwijku (2:0) a následně po fenomenálním výkonu ve druhém poločase deklasoval Den Haag vysoko v poměru 6:0. Letos například dokázal remizovat i s Alkmaarem (4:4) či v derby s Feyenoordem (1:1) a minule dlouho držel nerozhodný bezbrankový stav s PSV, jenomže kvůli inkasované trefě zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem prohrál 0:1.

"Samozřejmě jsme rádi, že jsme dokázali stabilizovat naše výkony a myslím si, že kdyby se v Eindhovenu nekopala penalta, tak bychom možná neodjížděli domů s prázdnou. V tuto chvíli se už plně koncentrujeme na Emmen a v žádném případě ho nepodceníme. Náš protivník má obrovskou motivaci konečně uspět a bude usilovat o příznivý výsledek až do samotného konce," prohlásil s velkou dávkou opatrnosti domácí stratég Henk Fraser.

Emmen se naopak až nebývale trápí a je úplně poslední se třemi body, společně s Fortunou ještě jako jediný ze všech osmnácti účastníků nevyhrál. Z bodového zisku se naposledy radoval v polovině října, od té doby nestačil hned na pět soupeřů v řadě. Před týdnem se snažil zaskočit mistrovský Ajax, nicméně jeho obrovskému tlaku se neubránil a nakonec prohrál vysoko po výsledku 0:5.

"Nejsme v dobré situaci a schází nám potřebné sebevědomí, nicméně jsem si jistý, že jeden úspěšný zápas může všechno změnit. Sparta je v domácím prostředí velmi silná a hraje mnohem odvážněji než venku. Rádi bychom jí něčím zaskočili, jinak těžko vyhrajeme," uvedl realisticky hostující kouč Dick Lukkien. Tomu scházejí Peña, De Vos, Bernadou a Carty, Sparta má na marodce Coremanse.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.77 - 4.09 - 4.38
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax1090142:527
2.SBV Vitesse1081120:625
3.PSV Eindhoven1072121:623
4.Feyenoord Rotterdam1064023:1122
5.FC Twente1053221:1118
6.SC Heerenveen1053218:1318
7.AZ Alkmaar945021:1317
8.FC Groningen1052311:1117
9.FC Utrecht925210:1311
10.Sparta Rotterdam1023515:189
11.PEC Zwolle1016312:179
12.RKC Waalwijk102358:169
13.VVV Venlo1023516:309
14.Willem II102269:188
15.Heracles Almelo1022611:218
16.ADO Den Haag101279:275
17.Fortuna Sittard1003712:273
18.FC Emmen1003711:273

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele