Eredivisie - preview 1. kola

12.09.2020, 09:07, aktualizováno 13.09.2020, 08:36
Previews
Pro deset prvoligových nizozemských klubů dnes začíná nová sezona a budou mezi nimi i dva favorité na zisk titulu - oba jedou ven, Ajax nastoupí v Rotterdamu proti Spartě a PSV míří do Groningenu...
FC Emmen - VVV Venlo  (neděle 12:15)
Emmen i Venlo by se podle papírových předpokladů znovu měli pohybovat v dolní polovině Eredivisie a rozhodně se nedá vyloučit, že budou bojovat jen o udržení. Domácí výběr si v uplynulém ročníku nevedl úplně špatně a s dvaatřiceti body skončil dvanáctý, o záchranu až do posledního kola by se zřejmě strachovat nemusel. VVV na tom bylo přeci jen o něco hůře, získalo o čtyři body méně než jeho příští rival a obsadilo třináctou příčku.

Pokud by se zbývajících osm kol nedokončené sezóny dohrálo, tak by se ani jeden nemusel dostat do sestupového pásma, i když při hodně špatné formě by se to jednomu či druhému mohlo přihodit. FC od roku 2016 trénuje Dick Lukkien a vedení opět nemělo žádné důvody k tomu, aby ho odvolalo. Jeho kádr se taktéž příliš nezměnil, asi největší posilou je švédský záložník Simon Tibbling, jenž se k týmu připojil z dánského Bröndby za 350 tisíc eur.

Emmen bude mít v této sezóně i jednu českou stopu, neboť na roční hostování přišel dvaadvacetiletý záložník ostravského Baníku Denis Granečný a o své místo v základní jedenáctce se rozhodně bude chtít poprat. Domácím se v přípravných duelech příliš nedařilo, od začátku srpna jich sehráli hned sedm a pouze jedinkrát zvítězili, na konto si navíc připsali pět proher. Tu nejdrtivější trochu překvapivě utrpěli od druholigového Cambuuru (2:5).

"Pauza byla dlouhá a za stávající situace nikdo neví, jak se budou události vyvíjet. Každé utkání proto bude nesmírně důležité a to obzvlášť s našimi úhlavními konkurenty. Venlo loni předvádělo nevyrovnané výkony, ale jsem si jistý, že disponuje velkými kvalitami," uvedl Lukkien s respektem. Ani VVV v přípravě nezářilo a prohrálo všechny čtyři střetnutí, kromě neúspěchu se Sittardem (1:2) kupříkladu nestačilo na favorizovaný německý Gladbach (0:4).

Hostům se loni příliš nedařilo v ofenzivní fázi a zlepšení si slibuje příchodem řeckého kanonýra Giakoumakise, obranu vyztužil zkušený pětatřicetiletý Arjan Swinkels a za zmínku stojí také přestup křídelníka Guuse Huppertse z belgického Lokerenu. Kabinou se tak prohnal celkem velký průvan, kádr totiž například opustili Roel Janssen, Wright, Opoku, Röseler či van Ooijen. Nedělní soupeři stihli v předcházejícím ročníku oba vzájemné souboje a vždy se celkem snadno radoval domácí klub (3:0, 2:0).
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.99 - 3.62 - 3.83
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Sparta Rotterdam - AFC Ajax  (neděle 14:30)
Obhájce titulu Ajax zahájí nový ročník Eredivisie na půdě rotterdamské Sparty a ani půlroční přestávka nemohla nic změnit na jeho ambicích obhájit titulu potřetí za sebou. V loňském nedokončeném ročníku měl trochu štěstí, neboť se ziskem šestašedesáti bodů předčil druhý Alkmaar jen díky lepšímu skóre. Vzhledem k horší bilanci vzájemných zápasů mu dokonce hrozilo, že skončí druhý a místo základní skupiny Ligy mistrů ho bude čekat jen kvalifikace.

AFC se v tomto ročníku bude muset obejít bez dvou velkých opor, které zvolili angažmá ve slovutných klubech Premier League. Maročan Hakim Ziyech se přesunul za 40 miliónů eur do londýnské Chelsea, třiadvacetiletý záložník Donny van den Beeka si vybral Manchester United a Rudí Ďáblové za něj museli vyplatit 39 miliónů eur. Do nejvyšší anglické soutěže navíc přestoupil i obránce Jöel Veltman, jehož získal Brighton.

Amsterdamský celek se samozřejmě snažil posílit a je otázkou, jestli dostatečně. Více než po devíti letech se vrátil zkušený sedmatřicetiletý veterán Maarten Stekelenburg a mezi třemi tyčemi vytvoří silné duo s kamerunským gólmanem Andrém Onanou. Ofenzívu se pokusí vyztužit dva mladíčci, do základní sestavy se jistě chtějí probojovat Brazilec Antony (Sao Paulo - 15,75 miliónů eur) a ghanský forvard Mohammed Kudus (Nordsjaelland - 9 miliónů eur).

Ajax v přípravě předváděl suverénní výkony a od začátku srpna sehrál devět přátelských duelů, ve kterých hned osmkrát zvítězil a jedinou remízu zaznamenal s německým Unionem Berlín (2:2). Při své cestě například deklasoval i silný rakouský Salcburk (4:1). Na trenérské židli znovu zůstal Erik ten Hag, jenž bude postrádat obránce Blinda. Ten se teprve teď zapojil do plného tréninku, jelikož mu v prosinci loňského roku byly zjištěny problémy se srdcem.

"Stojí před námi další výzva. Našim hlavním cílem zůstává obhajoba titulu, rádi bychom dosáhli i na nejvyšší stupínek v národním poháru. V Lize mistrů se pokusíme dojít tak daleko, jak jen to půjde. Všichni jsme zvědaví na to, jak se nám bude dařit po hodně dlouhé přestávce, podle mého názoru jsme dostatečně připravení. Sparta je na vlastním stadionu vždy velmi nebezpečná a dokáže překvapit, proto ji nemůžeme podcenit," řekl padesátiletý stratég s úsměvem ve tváři.

Domácí před tímto ročníkem například opustil německý útočník Ache, jenž se přesunul do bundesligového Eintrachtu Frankfurt, mezi nové posily patří Thy (Zwolle), Beugelsdijk (Den Haag), Gravenberch (Dordrecht), Heylen (Emmen) či gólman van Leer (Ajax). V přípravě se jim příliš nedařilo, momentálně nevyhráli sedmkrát za sebou. Naposledy však předvedli sympatický výkon s Borussií Dortmund a podlehli jí těsně 1:2. Kouč Henk Fraser, který Spartu vede od poloviny roku 2018, nemůže využít služeb zraněného Kharchouche.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.52 - 6.25 - 1.31
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Heracles Almelo - ADO Den Haag  (neděle 14:30)
Heracles bylo v uplynulé nedokončené sezóně dlouho považováno za jedno z největších překvapení, jenomže postupem času mu docházel dech a kvůli tomu se nakonec těsně neprobojovalo do evropských pohárů. Celkově obsadilo osmou pozici se šestatřiceti body, nyní při svém vstupu do dalšího ročníku přivítá De Haag. Tomu se naopak po celou dobu vůbec nedařilo a určitě byl rád, že se ročník předčasně ukončil bez sestupu.

ADO dlouhodobě patří mezi tradiční účastníky Eredivisie, nicméně v šestadvaceti odehraných duelech sezóny 2019/2020 získalo pouhých devatenáct bodů a patřilo mu až předposlední sedmnácté místo. Proto bylo vysoce pravděpodobné, že ho minimálně baráž nemine. Kádr před novou sezónou dostál mnoha změn a výrazně se proměnil, došlo také k podstatnému omlazení. V klubu nezůstal ani český útočník Tomáš Necid, jemuž skončila smlouva.

Kromě toho se vedení klubu rozhodlo sáhnout k výměně na trenérském postu, neboť Angličana Alana Pardewa nahradil v polovině května dvaačtyřicetiletý Srb Aleksandar Ranković. "Všichni v klubu si přejí, aby se neopakovala minulá sezóna. V žádném případě nechceme bojovat o holé přežití, naopak se hodláme poprat o horní polovinu tabulky. Čeká nás ostrý start, to je jasné," řekl Ranković optimisticky.

Jeho svěřenci zažili velmi povedenou přípravu, jelikož si dokázali poradit i s úřadujícím vicemistrem z Alkmaaru (1:0), nerozhodné výsledky uhráli s Vitesse (2:2) a s rotterdamskou Spartou (1:1). "V týmu je cítit nový impuls a já jsem přesvědčen, že aktuální složení může velice dobře fungovat. Heracles má v Nizozemsku jméno a pravidelně se snaží dostat do evropských pohárů, proto musíme odvést maximum," dodal rodák z Bělehradu.

Jeho protějšek Frank Wormuth vede celek z Almela od července roku 2018 a teď již nemůže počítat s kanonýrem Cyrielem Dessersem, jenž se za 4 milióny eur přesunul do belgického Genku. "Samozřejmě to je citelná ztráta, ale nemyslím si, že se jeho odchod rovná katastrofě. Čeká nás mnoho zápasů, rádi bychom zaútočili na nejlepší šestku," prohlásil Wormuth optimisticky. Jeho týmu se v přípravě tolik nedařilo, naposledy nestačil na druholigový německý Braunschweig po výsledku 0:2.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.78 - 3.96 - 4.45
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
RKC Waalwijk - SBV Vitesse  (neděle 16:45)
S předčasným ukončením uplynulého ročníku nejvyšší nizozemské soutěže byl rozhodně nejvíce spokojen nováček z Waalwijku, který v šestadvaceti odehraných kolech získal pouhých patnáct bodů a nacházel se na poslední osmnácté pozici o čtyři body za sedmnáctým Den Haagem. V této sezóně by si určitě rád vedl lépe a jeho hlavním cílem bude záchrana. Hned na úvod ho čeká tvrdý oříšek, v domácím prostředí totiž přivítá nevyzpytatelný Arnhem.

RKC se v sezóně 2019/2020 vrátilo mezi nizozemskou smetánku po dlouhých pěti letech a od samého začátku bylo nad slunce jasné, že čelí opravdu velké konkurenci. Postupem času se sice začalo zlepšovat a alespoň občas vybojovalo nějaké body, nicméně jeho vyhlídky do zbývajících osmi duelů nebyly zrovna růžové. Vedení klubu i přesto stále důvěřovalo strůjci postupového úspěchu Fredu Grimovi a ten povede tým i nyní.

Domácí na přestupovém trhu nezaháleli a momentálně sázejí také na zkušenost. Právě z Vitesse přišel ostřílený řecký gólman Konstantinos Lamprou, defenzívu by měli vyztužit Nicolas Olsak s Vuronem Anitou. "Samozřejmě nás těší, že jsme stále součástí Eredivisie, nicméně určitě jsme se o záchranu chtěli poprat sportovní cestou. Teď je před námi nová výzva, našim cílem je klidný střed tabulky," řekl pro klubové stránky pětapadesátiletý Grim.

Naopak SBV po skončení ruské legendy Sluckého angažovala dva prozatímní manažery Oostinga se Sturingem a v tuto chvíli se pokusí naplnit svůj potenciál pod vedením dvaapadesátiletého německého rodáka Thomase Letscheho. Hosty kromě Lamproua opustil důležitý slovinský forvard Matavž (Al-Wahda) a také Bryan Linssen, jenž přestoupil do konkurenčního Feyenoordu. Ovšem vedení klubu přeci jen některé posily přivedlo.

Z francouzského St. Étienne se k týmu natrvalo připojil Tannane, na hostování z Brugg přišel talent Openda a ukázat se určitě pokusí i mladíčci Broja (Chelsea U23) či Touré (Juventus U23). "Mým snem je zahrát si Ligu mistrů, a i když se to možná zdá být nereálné, tak díky maximálnímu úsilí můžeme tento cíl splnit. Waalwijk nepodceníme, čekám od něho obrovské nasazení," varuje Letsche. V jediném loňském vzájemném střetnutí zvítězil Arnhem nejtěsnějším poměrem 2:1.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.71 - 4.27 - 1.69
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Groningen - PSV Eindhoven  (neděle 16:45)
Asi nejočekávanější souboj úvodního kola Eredivisie se odehraje v úplném závěru, posílený Groningen se na vlastním stadionu pokusí zaskočit vysoce favorizovaný Groningen. Všichni fanoušci nizozemského fotbalu jsou určitě zvědaví na výkon šestatřicetiletého veterána Arjena Robbena, jenž se na "místo činu" vrací po dlouhých osmnácti letech a jeho obnovená premiéra je o to pikantnější, že nastoupí proti celku, do kterého z Groningenu přestoupil.

Robbenova bohatá kariéra nepochybně budí respekt ve všech ohledech. Odchovanec Groningenu odešel v roce 2002 do Eindhovenu za více než 4 milióny eur. Za další dvě sezóny putoval do londýnské Chelsea, přestupová částka se dokonce vyšplhala na 18 miliónů eur. Před sezónou 2007/2008 se přestěhoval do Madridu, barvy Realu oblékal dva roky a "Bílý balet" za něj musel vysázet na stůl bezmála 35 miliónů eur.

Před jedenácti lety pak vyslyšel volání mnichovského Bayernu a v něm rozhodně strávil nejkrásnější období své kariéry, za deset let toho stihl opravdu hodně. Nyní se vrací na fotbalové trávníky po více než roční pauze a je odhodlán pomoci svému mateřskému klubu k velkým úspěchům. "Je teprve začátek, v lize nás čeká 34 zápasů, což bude pořádný zápřah. Těžké chvíle teprve přijdou. Nebojím se, že bych se nedokázal dostat do kondice a chyběla mi síla či rychlost. Ovšem je třeba vypořádat se také se svaly a šlachami. Ty si potřebují opět zvyknout," řekl s úsměvem jeden z nejlepších nizozemských hráčů tohoto tisíciletí.

Z jeho příchodu je samozřejmě nadšený také kouč Danny Buijs, který je pouze o rok a půl starší než Robben. "Je to pro mě trochu zvláštní situace, Arjen toho dokázal hodně a vést ho určitě nebude jednoduché. Je to skvělý kluk, který může výrazně pomoci kabině, a naši mladíci k němu budou vzhlížet. Budeme na něj spoléhat, nicméně ostatní mu musí pomoci." Robben si vysloužil ještě jednu výsadu, neboť logicky bude nosit kapitánskou pásku.

Domácí celkově nijak výrazně neoslabili, i když kádr například opustili obránci Zeefuik (Hertha BSC), Warmerdam (Utrecht) či te Wierik (Derby County). Loni obsadili solidní devátou pozici, teď by určitě chtěli atakovat pohárové příčky. Hosté naopak nemohou být s uplynulou nedokončenou sezónu příliš spokojeni, skončili až na čtvrtém místě s devětačtyřiceti body a čeká je tak jen 3. předkolo Evropské ligy.

Vedení PSV znovu sáhlo ke změně na trenérském postu. V ročníku 2019/2020 nebyli příliš úspěšní Mark van Bommel s Ernestem Faber, teď se klubu pokusí vrátit zašlou slávu třiapadesátiletý německý rodák Roger Schmidt. Eindhovenský výběr zatím nebyl na přestupovém trhu příliš aktivní. Obranu vyztužil Philipp Max (Augsburg), mezeru na brankářském postu se pokusí zaplnit Yvon Mvogo (Lipsko). Tým totiž opustili gólmani Zoet (Spezia Calcio), Koopmans (Den Haag) i Jurjus (Uerdingen).
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.60 - 3.45 - 2.11
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SC Heerenveen - Willem II  (sobota 18:45)
Nizozemská Eredivisie se po půlroční odmlce vrací do svého tradičního koloběhu, další sezónu odstartuje duel mezi Heerenveenem a Tilburgem. S loňským nedokončeným ročníkem určitě mohli být spokojenější hosté, kteří obsadili famózní páté místo a již následující čtvrtek je čeká 2. předkolo Evropské ligy na půdě lucemburského celku Progrés. Domácí naopak skončili na desáté příčce a toto umístění určitě chtějí vylepšit.

Ani jeden celek nesáhl po dlouhé přestávce ke změně na trenérském postu. SC stále povede Johnny Jansen, nicméně jeho svěřencům vůbec nevyšla příprava. Od začátku srpna totiž prohráli ve všech pěti střetnutích a někdy opravdu velmi výrazně. Nejprve nestačili na Vitesse (1:2), pak utrpěli debakly od De Graafschapu (1:5) i Utrechtu (1:4) a vzápětí nedokázali najít recept na Zwolle (0:1) ani druholigový německý Osnabrück (0:2).

"Dlouhou dobu jsme skládali tým a ten ještě není kompletní, na druhou stranu si myslím, že mu kvalita nechybí. Tilburg loni předváděl výtečné výkony a jsem si jistý, že letos znovu bude trápit i ty největší favority. Čeká nás vůbec první soutěžní utkání po hodně dlouhé době, proto hlavně zpočátku očekávám opatrnější průběh. Vliv samozřejmě může mít i nerozehranost, naším jasným cílem zůstává vítězství," uvedl Jansen pro klubové stránky.

Willem byl nucen několik přípravných soubojů zrušit včetně toho posledního s belgickým Genkem. Nicméně v polovině srpna si například dokázal poradit s Venlem (2:1) a o týden později získal cennou remízu s vysoce favorizovaným PSV (1:1). Stávající kouč Adrie Koster sice už nemůže počítat s brankářskou jedničkou Wellenreutherem, který odešel do belgického Anderlechtu, ovšem většinu opor se mu přeci jen podařilo udržet.

Z Nijmegenu přišel vyztužit záložní řadu Mike Trésor Ndayishimiye, novým členem základní jedenáctky by se měl stát také obránce Owusu (De Graafschap). "Na start se nesmírně těšíme a věříme, že opět můžeme útočit na evropské poháry. Je nám ale jasné, že to v Heerenveenu rozhodně nebudeme mít jednoduché," řekl Koster v krátkosti. Domácí přišli o důležitý ofenzivní klenot Ejukeho, jenž odešel za 11,5 miliónů eur do ruského CSKA Moskva, naopak do týmu se vrací forvard Henk Veerman z druholigového německého St. Pauli.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.07 - 3.69 - 3.47
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
PEC Zwolle - Feyenoord Rotterdam  (sobota 20:00)
Přes šest měsíců se mnohdy horliví fanoušci v Rotterdamu nemohli podívat na soutěžní utkání profesionálního fotbalu. Na slavnou atmosféru na De Kuipu si však budou muset ještě nějaký ten pátek počkat, neboť i v Eredivisie budou platit omezení kapacity stadionu kvůli zamezení šíření koronaviru. Každopádně v prvním kole nové sezóny se Feyenoord představí ve Zwolle.

Kádr hostujícího mužstva se oproti loňské sezóně, v níž pobýval před přerušením soutěže na třetím místě, vyloženě tolik nezměnil. Velkou posilu nicméně získal trenér Dick Advocaat do svého štábu. Slavný nizozemský útočník Robin van Persie se stal hlavním šéfem útočníků, jimž má předávat své bohaté zkušenosti z působení v Arsenalu nebo Manchesteru United.

Samozřejmě že Feyenoord letos rozhodně chce bojovat opětovně o příčky nejvyšší. A potřebuje se zároveň co nejlépe navnadit na působení v Evropské lize, kde si zahraje s jistotou základní skupinu. "Sám jsem zvědavý, jestli budeme připraveni," povídal Advocaat. "Je těžké odhadnout ve srovnání s ostatními, co neměli tak dlouhou pauzu, jak daleko jsme postoupili."

Na druhou stranu celková příprava musela být více než kvalitní. Byla totiž poměrně dlouhá. "Šest týdnů nám nabídlo období plné emocí a nádherných momentů," pochvaloval si rotterdamský lodivod. "Dobře jsme trénovali, sehráli jsme naposledy rovněž dva přáteláky proti německým soupeřům. Nikdy od nich přitom nedostanete nic zadarmo," těšilo ho.

Sven van Beek, Tyrell Malacia a Luis Fernando Sinisterra nebudou De club aan de Maas v úvodním kole k dispozici, neboť stále nepřekonali svá zranění. Debuty v novém dresu naopak mohou prožít Bryan Linssen či Mark Diemers. "Uvidíme, co nám tenhle start přinese, musíme prostě počkat. Pochopitelně se hodně těšíme, až vše zase začne," dodal Advocaat.

Zwolle představuje pro Feyenoord jednoho z oblíbených protivníků, v uplynulých osmi případech s ním prohrál jen jednou, v posledních pěti zápasech čtyřikrát vyhrál. "Myslím si, že v průběhu tohoto týdne jsme působili jaksi slaběji. Tedy kromě dneška. Taková dlouhá příprava logicky každému leze krkem. Vím ale, že na hřišti budeme živější," říkal Advocaat.

Domácí v minulé sezóně zůstali až na patnáctém místě, neprožívali mnohdy úplně nejjednodušší chvíle, a pro letošek by se sestupovým pozicím nejraději vzdálili na bezpečný odstup co nejrychleji. Trenér John Stegeman nebude mít k dispozici jen Jarna Westermana, jenž není fit, v kabině má jinak prakticky totožné mužstvo jako před skončením Eredivisie.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.41 - 4.25 - 1.61
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Twente - Fortuna Sittard  (sobota 21:00)
Twente i Fortuna ve finále vyloženě neskřehotaly, že se loňská sezóna Eredivisie nedohrála vlivem pandemie koronaviru, neboť se oba oddíly v nejvyšší soutěži zachránily. Horlivý boj o udržení se, jaký by je před pár měsíci zřejmě potkal v závěrečných kolech, se v podstatě očekává i v tomto ročníku. A pro oba bude tenhle duel pravým testem vlastních schopností.

V roce 2018 neprožíval klub z Enschede nejlepší období své historie. Osm let od zisku mistrovského titulu sestoupil o patro níže, mezi nizozemskou smetánku se ovšem hned vrátil. A rád by se v ní znovu na nějakou dobu usadil. Záchrana je samozřejmou prioritou. "Už se nemůžu dočkat, až v sobotu večer odbije devátá hodina," těšil se domácí kouč Ron Jans.

Ten teprve v červnu nahradil španělského stratéga Gonzala Recobu, s nímž se vedení po nedohrané sezóně rozloučilo. Zkušený Jans, který dříve v Nizozemsku působil v Groningenu, Heerenveenu nebo Zwolle, má být tím, kdo Twente opravdu stabilizuje. Naposledy si také vyzkoušel angažmá za velkou louží, v Major League Soccer vedl mužstvo ze Cincinnati.

Celek z Overijsselu může být atraktivní pro českého fanouška hlavně proto, že do něho zamířil Václav Černý, a to na hostování z Utrechtu. "Ve srovnání s našimi posledními přípravnými utkáními nenastoupíme v nějaké odlišnější sestavě. Na hřišti ukážeme vášeň a energii, budeme maximálně bojovat. Mí hráči jsou v dobré fyzické kondici," ujišťoval Jans.

Většina nových tváří v Twente tvoří ty, jež jsou zde na hostování, a to ze všech možných evropských destinací. Domácí si evidentně hodlají vybírat tým například pro další sezóny. A nemíní hned zbytečně utrácet. "Sice můžeme být nervózní, cítit jakési napjetí před prvním kolem. Ale ten tlak můžeme využít v náš prospěch, aby nám lidé tleskali," dodával Jans.

Také Fortuna udělala změnu na trenérském postu, Sjorse Ulteeho nahradil jednačtyřicetiletý Kevin Hofland, ten každopádně prostředí klubu ze Sittardu velmi dobře zná, neboť Ulteemu dělal loni asistenta. I jemu v kabině přibila nová jména, která se bude snažit co nejrychleji zapracovat do herního systému. Jeho hlavní ambicí bude zachování prvoligové příslušnosti.

Obě mužstva na sebe narazila již v srpnu v rámci přípravy, Twente tehdy vyhrálo o jednu branku. "Od té doby jsme však my i Fortuna doznali v kádru mnoha změn," připomínal skutečnosti Jans. "Prožili jsme v poslední době hodně pozitivního. Jsme v dobrém rozpoložení, a to včetně hráčů, kteří sem dorazili později. Dáme do zápasu úplně všechno."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.87 - 3.81 - 4.11
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Utrecht00000:00
 Sparta Rotterdam00000:00
 FC Groningen00000:00
 SBV Vitesse00000:00
 RKC Waalwijk00000:00
 ADO Den Haag00000:00
 Heracles Almelo00000:00
 AFC Ajax00000:00
 VVV Venlo00000:00
 AZ Alkmaar00000:00
 FC Emmen00000:00
 Fortuna Sittard00000:00
 FC Twente00000:00
 Feyenoord Rotterdam00000:00
 PEC Zwolle00000:00
 Willem II00000:00
 SC Heerenveen00000:00
 PSV Eindhoven00000:00
Zbývající zápasy
27.12. 00:00FC Utrecht - AZ Alkmaar

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
AjaxFans

Kua konečně...Toto trvalo

Reagovat
Seydou Doumbia

co říkáš na pro mě nečekaný přestup Zoeta do Spezie?

Reagovat
AjaxFans

Stiksxx by ti asi odpověděl lépe Šel prý hodně dolů výkonově.U nás super nákup Anthony.Titul musí být náš

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele