Češi v zahraničí: Kadeřábek zajistil Ligu mistrů, Koubek vychytal PSG

14.05.2018, 10:43
Aktuality
Pavel Kadeřábek pomohl Hoffenheimu brankou porazit Dortmund a posunul svůj tým do příštího ročníku Ligy mistrů. Skóroval i další český obránce v Německu Theo Gebre Selassie. V Itálii zase Antonín Barák gólem postrčil Udine k záchraně. Ve Francii se zaskvěl Tomáš Koubek, který neinkasoval na hřišti Paris Saint-Germain.

Anglie


Petr Čech kvůli zranění nechytal ani poslední zápas Arséna Wengera na lavičce Arsenalu. Gunners se s manažerem rozloučili vítězstvím v Huddersfieldu 1:0.

Jiří Skalák ani Aleš Matějů nebyli v nominaci Brightonu, který prohrál v Liverpoolu jednoznačně 4:0.

Tomáš Kalas strávil první utkání semifinále play-off o postup do Premier League na lavičce Fulhamu. Ten prohrál úvodní duel v Derby 0:1. Matěj Vydra nastoupil v základní sestavě domácích Beranů. Střídal v 68. minutě. Odveta je na programu v pondělí večer.

Německo


Obránce Pavel Kadeřábek si zahraje s Hoffenheimem v příští sezóně Ligu mistrů! Rozhodlo o tom vítězství 3:1 nad Dortmundem, na kterém se navíc český bek podíle brankou. 73. minutě dal třetí branku domácího týmu. Velké vítězství zajistilo Hoffenheimu třetí místo za mistrovským Bayernem a druhým Schalke.



Do listiny střelců se zapsal i další český obránce Theo Gebre Selassie. V 79. minutě rozhodl o výhře Werderu Brémy 2:1 v Mohuči. Za hosty odchytal celé utkání Jiří Pavlenka. Na lavici náhradníků mu kryl záda veterán Jaroslav Drobný.



Záložník Jan Morávek nastoupil v základní sestavě Augsburgu na půdě Freiburgu. Střídal v 80. minutě za stavu 2:0 pro domácí, který vydržel až do závěrečného hvizdu. Augsburgu patří v konečné tabulce bundesligy 12. místo.

Hertha Berlín doma prohrála 2:6 s Lipskem. Byl u toho na domácí straně i záložník Vladimír Darida, který odehrál celých 90 minut. Hertha zakončila sezónu na 10. příčce.

V základní sestavě Norimberku, který už má jistý postup do druhé bundesligy, nastoupil proti dalšímu postupujícímu Düsseldorfu i český záložník Ondřej Petrák. Střídal za stavu 2:2 v 83. minutě. V nastaveném čase však domácí inkasovali ještě jeden gól a prohráli nakonec 2:3.

Itálie


AS Řím remizoval doma s Juventusem 0:0, což hostům stačilo k definitivní jistotě mistrovského titulu. Útočník Patrik Schick si zahrál posledních devět minut, když vystřídal Turka Ündera.

Udine postrčil o něco blíž k záchraně v Serii A český záložník Antonín Barák. Jedinou brankou rozhodl duel ve Veroně s Hellasem. Na gól mu asistoval Jakub Jankto, který hrál až do nastaveného času, kdy byl vystřídán. Udine má po první výhře od 28. ledna dva body náskok na sestup.



Obránce Stefan Simič se nedostal na hřiště v dresu Crotone. To sice vybojovalo remízu s Laziem, které si zkomplikovalo boj o Ligu mistrů, zároveň ale spadlo na sestupovou příčku.

Brankář Lukáš Zima strávil na lavičce náhradníků Janova duel v Beneventu, který Grifové prohráli 0:1.

Pouze jako náhradník sledoval i záložník Ladislav Krejčí porážku Bologni 1:2 s Chievem Verona.

Cremonese, za které hraje český záložník Roman Macek, porazilo doma Benátky 5:1. Macek se na tom podílel poslední pátou brankou v nastaveném čase. Drze obešel i brankáře a skóroval do opuštěné svatyně.

Mackův gól v čase 0:43



Libor Kozák proseděl na lavičce náhradníků Bari zápas v Parmě. Jeho klub prohrál 0:1. Postup do play-off o postup už má ale zajištěn.

Francie


Jaroslav Plašil pomohl v sobotu k výhře Bordeaux nad Toulouse 4:2. Odehrál 81 minut, pak ho vystřídal Vada. O den později pak s klubem prodloužil smlouvu o další rok.

Brankář Tomáš Koubek zažil se svým Rennes výjimečný večer v Paříži. V Parku princů se spoluhráči porazil milionářský Paris St. Germain 2:0. Koubek se zaskvěl hlavně v závěru, kdy zlikvidoval několik dobrých příležitostí PSG.

Belgie


Lokeren porazil ve skupině o Evropskou ligu Wilrijk 4:2. Záložník Lukáš Mareček odehrál celých 90 minut.

Obránce Jakub Brabec byl pouze jako nevyužitý náhradník u vítězství Genku 4:1 nad Charleroi ve skupině o titul. Genk se díky výhře posunul na páté místo, které by znamenalo postup do play-off o Evropskou ligu.

Dánsko


Obránce Michael Lüftner tentokrát jen jako náhradník, který se nedostal na hřiště, sledoval duel FC Kodaň v Aalborgu. Jeho tým tam prohrál 0:1.

Skotsko


Partick Thistle dokázal zvítězit na hřišti Dundee FC 1:0 a pojistil si místo v baráži o udržení v nejvyšší soutěži. Celé utkání odchytal český brankář Tomáš Černý

Turecko


Antalyaspor prohrál doma s Basaksehirem 0:2. Na levém kraji domácí obrany odehrál kompletních 90 minut obránce Ondřej Čelůstka.

Záložník David Pavelka odehrál celý zápas za Kasimpasu proti Genclerbirligi. Díky hattricku Diagného zvítězil jeho tým 3:1 a soupeře odsoudil k sestupu. Pavelka dostal v 69. minutě žlutou kartu.

Už v prvním poločase rozhodl Trabzonspor o svém vítězství na hřišti Bursasporu. Na výhře 3:1 se podílel i český obránce Filip Novák, který odehrál celé utkání.

Švýcarsko


Brankář Tomáš Vaclík inkasoval v brance Basileje během druhého poločasu čtyři góly od Curychu. Výsledkem byla porážka 1:4. Obránce Marek Suchý tentokrát za Basilej nehrál.

Izrael


Hapoel Beer Ševa prohrál doma s Maccabi Tel Aviv 0:1, což trochu pokazilo jeho hráčům oslavy mistrovského titulu. Český útočník Tomáš Pekhart nastoupil v 64. minutě.



USA


Philadelphia Union s Bořkem Dočkalem v základní sestavě vyhrála v Montrealu 2:0. Český záložník odehrál 63 minut, pak byl střídán.

Polsko


Obránce Adam Hloušek se z lavičky Legie Varšava nedostal do zápasu s Górnikem Zabrze. Legia zvítězila 2:0 a vede kolo před koncem ligovou tabulku o tři body před Bialystokem.

Jagiellonia Bialystok porazila Zaglebie Lubin na jeho hřišti 2:1. Celých 63 minut k tomu pomáhal i záložník Martin Pospíšil, pak ho střídal Wlazlo. Na domácí straně odehrál celý zápas útočník Jakub Mareš. V 31. minutě také dostal žlutou kartu.

Zdeněk Ondrášek se tentokrát v dresu Wisly Krakov, která remizovala 1:1 s Lechem Poznaň, do hry nedostal.

Záložník Kamil Vacek odehrál celý zápas za Slask Wroclav, který doma porazil Pias Gliwice 3:1. V jejich dresu se představil také útočník Michal Papadopulos. Prosadit se ovšem nedokázal.

Korona Kielce prohrál 1:4 v Plocku s Wislou. Obránce Radek Dejmek nebyl ani v nominaci hostů.

Maďarsko


Vít Beneš odehrál za Vasas celý zápas na hřišti Ferencvárose. Jeho mužstvo vydřelo remízu 1:1. Minutu před koncem sice Vasas inkasoval, přesto ještě zvládl vyrovnat. V tabulce je teď na 10. místě, bod nad sestupovými pozicemi.

Útočník Michael Rabušic vynechal i zápas Haladase na půdě Videotonu. Jeho klub prohrál 0:3.

Slovensko


Dunajská Streda podlehla na domácím hřišti Slovanu Bratislava 0:1. V domácím dresu odchytal zápas brankář Patrik Macej.

Erik Daniel odehrál celé utkání za Ružomberok, který prohrál v Trenčíně 3:1. Na straně hostů nastoupil na posledních 7 minut také David Čapek.

Žilina rozstřílela doma mistrovskou Trnavu 6:0. První poločas odehrál za domácí obránce Filip Kaša. Do statistik se zapsal pouze žlutou kartou v 9. minutě. Náhradní brankář Aleš Mandous do zápasu nezasáhl.

Útočník Prešova Petr Hošek nepomohl v Senici k lepšímu výsledku než bezbrankové remíze. Kolo před koncem tak jeho tým zůstává na posledním místě s tříbodovou ztrátou. Na domácí straně se do hry ani na minutu nedostal obránce Jurij Medveděv.

Zlaté Moravce remizovaly s Nitrou 2:2. Gólově se na tom na domácí straně podílel útočník Ondřej Šašinka, který ve slovenském klubu hostuje z Ostravy. Na hřišti vydržel do 75. minuty, pak byl střídán. Robert Bartolomeu se tentokrát do hry nedostal. Nehrál ani obránce Nitry Ondřej Vencl, jenž zůstal na lavičce.

Bulharsko


Obránce David Jablonský se vrátil po karetním trestu do sestavy Levski Sofia, které nastoupilo na půdě Ludogorce Razgrad. V 8. minutě dostal žlutou kartu, ale nakonec odehrál celý zápas. Levski z něj má bod za remízu 2:2.

Kazachstán


Egon Vůch naskočil v 81. minutě do utkání mezi jeho Šachtarem Karagandy a Irtyšem Pavlodar. Jeho mužstvo nakonec prohrálo 0:1 vlastním gólem ze třetí minuty nastaveného času.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (116)

Přidat komentář
shitcool

Tyto přehledy jsou momentálně to nejlepší na eurofotbalu!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Y.N.W.A

plus ta videjka k tomu - lahoda

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nebelung

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A v čem prosím tě?

Reagovat
ttopi

V tobě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tnt03

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
forma

Reagovat
MacekKlacek

Reagovat
Kapřík

Reagovat
Y.N.W.A

Po letech úpadku zase trochu lepší podívaná na český legionáře... v Německu a Itálii (+ Koubek ve Francii) ...jen ty časy našich hvězd v Anglii jsou pryč a ve Španělsku snad ani nebyly

Reagovat
Briggus

Ujfaluši v Atléticu, pak už fakt jen ten Plašil v Osasuně a Jarošík v Zaragoze, jinak nic snad

Reagovat
smazaný uživatel

možná je to i tím samotným španělským fotbalem kde spíše doopravdy berou hráče z pyrenejí a z jížní ameriky samozřejmě vyjímky tam jsou , ale to jsou už hotoví hráči z evropy

Reagovat
Puskas

Bejbl v Atleticu, Grussmann s Bílkem v Betisu, Luhový v Gijonu.. Ti všichni se tam prosadili. Jen Kouba měl smůlu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Puskas

Z dávných dob ještě Hanke z Barcu, když nepočítám Slováka Kubalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě v Realu sme měli někoho.

Reagovat
Puskas

Myslíš Dubovského?

Reagovat
Puskas

Tak toho jsem vůbec neznal, tatu samosebou jo, ale jeho vůbec.

Reagovat
smazaný uživatel

Bejbl, Hapal, Bílek

Reagovat
smazaný uživatel

Rosický měl tenkrát smůlu, že se zranil, jinak by v Atléticu hrál.

Reagovat
smazaný uživatel

To asi těžko.

Reagovat
smazaný uživatel

Macek na pána

Reagovat
Baronne

Co se s nim chystá v létě?

Reagovat
smazaný uživatel

tak to nevím já bych mu přál, hostovačku ve druhé lize, kde by pravidelně hrál.

Reagovat
Nebelung

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Kucka

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
paver

Tomáš Černý už pomalu, ale jistě atakuje 100 v počtu vychytaných nul Při pohledu v jakých klubech působil je to bezesporu velká známka kvality a mnohým ligovým brankářům se může o takové kariéře leda tak zdát Ve Skotsku ho fotbalová veřejnost velice uznává a společně s Rudim Skácelem zde udělal české kotlině více než dobré jméno

Reagovat
lubik

Kolik jich teďka má ?

Reagovat
lampas

82

Reagovat
lubik

Tak to je hodně slušný číslo, tolik jsem nečekal. JEště by se někam mohl posunout na par let.

Reagovat
paver

Pokud se nepočítají pohárová utkání, tak jsem dohledal číslo 83.

Reagovat
lubik

Počítá se přímo jen nejvyšší soutěž. I tak to je dobrý číslo, na to, že se o něm skoro nikde nemluví.

Reagovat
Frank Lampard 8

Jestli má Miloš Buchta v plánu po sezóně skončit, bral bych ho jako jedničku. Navíc je to odchovanec. Na druhou stranu je otázka jestli by se už chtěl vrátit do Česka.

Reagovat
deiw

Reagovat
Kucka

Reagovat
paver

Těžko říct, smlouvu má ještě na následující sezonu. Hodně bude taky záležet na tom, jestli Partick zvládne baráž.

Reagovat
smazaný uživatel

prehľady sú super, ale nadpis trošku odveci, gól na 3:1 LM nikomu nezaistil, aj ked mohol byť dôležitý, tieto zbytočné novinárske nafukovačky nemám rád.. inak ale plodné vystúpenie čechov za čo som rád

Reagovat
checitto

ten gól rozhodl o LM, bez něj by zůstal třetí Dortmund... taky nemám rád přehnané nadpisy ale tady je to prostě pravda

Reagovat
pajka-juve

Jak to vlastně je v Německu s určováním pořadí? Podle tabulky stačilo Hoffenheimu vyhrát jakkoliv, i o gól. Body stejně, kdyby to skončilo 2:1 tak i vzájemný výsledek stejný, byl by stejný rozdíl branek, ale Hoffenheim by měl skóre 65:48 a Dortmund 64:47. Většinou by mělo rozhodovat pak počet vstřelených branek ne?

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Zbytečný článek.

Reagovat
smazaný uživatel

Zbytečný komentář.

Reagovat
Nebelung

Zbytečný uživatel.

Reagovat
shitcool

Reagovat
Briggus

Zbytečný člověk

Reagovat
Y.N.W.A

A v čem prosím tě?

Reagovat
tnt03

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
icka

Reagovat
REPLIKATOR

Zbytečná slepice.

Reagovat
smazaný uživatel

S tim Pekhartem,to je fanynka, nebo manzelka/pritelkyne?

Reagovat
smazaný uživatel

babička

Reagovat
inferno08

To je fuk, ale ty kozy!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
shitcool

Reagovat
ttopi

Reagovat
czech_mira

Reagovat
Civers

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

však si tam dala dva fotbalové míče

Reagovat
Josifek

Reagovat
forma

To dolňáka nedojme

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Nebelung

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
wyqinac
Reagovat
C-M@ster

Přitom na této fotce nevypadají tak velký

https://www.instagram.com/p/BRfmdFYlfM0/?taken-by=adela_pekhart

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem si hned všiml těch lajdáků

Reagovat
Hurrikane

V létě čekám přesun Skaláka a Matějů někde na hostování. Na Áčko zřejmě nemají a mít nebudou a to je smutné, když jsou v Brightonu.

Reagovat
lubik

Tak Matějů šel jako posila juniorky přímo myslím, ale zase za něj dali 2 mil. liber nebo kolik. Matějů nejspíše na hostovačku a Skalák snad přestup jinam.

Reagovat
smazaný uživatel

skalák nevím ta jeho baba se nechce z anglie stěhovat protože mluvila někde , že chce aby dítě vyrůstalo v anglii tak nevím

Reagovat
lubik

Tak to aby šel hrát něakou druhou/třetí anglickou, nebo tady seděl, ani nevim kolik muže brát.

Reagovat
dave30

V Brightonu bych to viděl na 20-25 tisíc týdně (možná 30), pokud půjde do Champu tak asi 15-20. Pokud by šel ale na hostování, tak mu plat samozřejmě zůstává (nevím, jak dlouho má ještě smlouvu).

Reagovat
KingMaster13

Matějů neměl základ ani v Plzni, natož v Brightonu, dalo se to čekat. U Skaláka mě to trochu překvapilo ale asi se taky dalo čekat, že na PL mít nebude. Takže by bylo logické aby se vrátili do Čech

Reagovat
Hurrikane

Když nehraje v Anglii, tak asi nikdo neví, jak hraje no, což je škoda.

Reagovat
Snatus

Skalák by na to měl, ale to by se musel zbavit manželky a dítěte Ty jsou pro něj momentálně na prvním místě a na fotbal kašle

Reagovat
dave30

Myslíš, že zajet na 3-4 hodiny na trénink je takový problém? Jak to dělají jiní ženáči (otcové), kteří musí být v zaměstnání 8 (i více) hodin?

Reagovat
TheMally11

on je ale podpantoflák

Reagovat
dave30

To mi neříkej, že je tak blbá. Přece mu nebude kecat do něčeho, co jim zajišťuje vysoce nadstandartní živobytí...

Reagovat
Snatus

Stačí projet jeho sociální sítě, od té doby, co je s tou holkou, tak na fotbal totálně sere. Přitom to byl neuvěřitelný bojovník.

Reagovat
dave30

V tom případě to není podpantoflák, ale hlupák.

Reagovat
smazaný uživatel

"Skalák by na to měl"

Reagovat
smazaný uživatel

Prodej Matějů byla jedna z nejlepších věcí, co se Plzni za poslední dobou povedla..

Reagovat
dextroza_m

Mohl by Morávek nějak pomoct nároďáku?

Reagovat
lubik

Hraje celkem slušně, ale u něj to je taky špátné, protože je každou chvíli s něčím zraněný. Kdyby vydržel chvili zdraví, tak si myslím, že by mohl být přínosem pro repre, ale tak na jednu kvaldu max 2 už taky není nejmladší.

Reagovat
Spalovač šancí

Mohl by nahradit Rosu ...

Reagovat
dextroza_m

Ať se ty nosítka používají, že?

Reagovat
forma

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Tak PSG prý nepodávalo ruce. No, pěkný týmových duch tedy a respekt k soupeři. Doufám, že jim příští rok nějaké překvapení soutěže titul vyfoukne.

Reagovat
Snatus

Jen někteří nepodali ruku

Reagovat
db18

Jinak Petrák má díky opci prodlouženou smlouvu i na příští sezonu, takže si nejspíš zakope Bundesligu.

Reagovat
Snatus

*odsedí

Reagovat
Snatus

Luftner Za svůj profi přístup si nic jiného nezaslouží.

Reagovat
Coutinho10

odveta playoff o PL bohuzel jak Vydra, tak Kalas na lavicce zive na ArenaSport

Reagovat
smazaný uživatel

Pro vsechny co velebej Vydru, Derb, hraje zapas sezony a frajer sedi na lavicce...

Reagovat
Coutinho10

no Vydra no party ...teď ale přichází na hřiště

Reagovat
smazaný uživatel

Derby out

Reagovat
Coutinho10

bohuzel...Fulham si pro postup sel vic

Reagovat
ttopi

Absolutně nepochopím. Nechat v takovém zápase sedět nejlepšího střelce soutěže. Podle mě je absolutně jedno, jestli chtěl hrát nějak defenzivně, nebo co, ale při každé taktice musí stejně na hřišti bejt někdo, kdo umí dát gól (standartka, únik, protiútok, cokoliv...). Tohle je trenérův prokauč celý sezony.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele