Češi v zahraničí: Dva rozdílné góly v bundeslize. Trefili se Schick i Darida

02.12.2019, 18:11
Aktuality
Dva české zásahy v německé bundeslize přinesl víkendový program. Nádherně se trefil Patrik Schick v dresu Lipska v Paderbornu, naopak branka Vladimíra Daridy do sítě Borussie Dortmund se s klidným svědomím označit jako velmi šťastná. Čisté konto ve Španělsku vychytal Tomáš Vaclík. Jeho Sevilla se drží stále v závěsu za giganty Barcelonou a Realem Madrid.

Anglie


V 72. minutě naskočil v League Championship v dresu Brentfordu do zápasu s Lutonem Jan Žambůrek. Český fotbalista se tak podílel alespoň částečně na drtivém vítězství 7:0. Brentford je v tabulce momentálně sedmý, těsně za příčkami zaručujícími play off o postup.

Itálie


Záložník Antonín Barák naskočil v dresu Udine do zápasu na hřišti Lazia Řím. Barák hrál od 76. minuty a byly to jeho první zápasové minuty po měsíci. Hosté už prohrávali 0:3 a stejným výsledkem utkání také skončilo.

Celý zápas za Sampdorii Janov na půdě Cagliari odehrál záložník Jakub Jankto. Jeho tým díky hattricku Quagliarelly vedl 2:0 a 3:1. Nakonec si ale odvezl porážku 4:3 kvůli brance ze šesté minuty nastaveného času.

Německo


Patrik Schick vstřelil první branku Lipska na hřišti Paderbornu. Už po třech minutách geniálně přebral míč a obloučkem otevřel skóre. Hosté vedli v poločase 0:3, ale nakonec se museli o vítězství obávat. Domácí po změně stran snížili a konečné skóre zní 2:3. Schick dostal v 74. minutě žlutou kartu a o minutu později střídal.



Za Augsburg odchytal celé utkání brankář Tomáš Koubek. V Kolíně nad Rýnem jeho tým remizoval 1:1. Od 57. minuty hrál také záložník Jan Morávek.

Hoffenheim remizoval na svém hřišti s Fortunou Düsseldorf 1:1. Celý zápas v domácím dresu odehrál obránce Pavel Kadeřábek.

Záložník Vladimír Darida skóroval v dresu Herthy Berlín do sítě Borussie Dortmund. V 34. minutě snižoval šťastnou tečí na 1:2 z domácího pohledu. Další góly už nepadly, a tak Hertha v prvním utkání pod vedením nového trenéra Jürgena Klinsmanna tímto výsledkem i prohrála. Darida hrál už od 18. minuty se žlutou kartou. V 78. minutě byl vystřídán.



Brankář Jiří Pavlenka odchytal celé utkání za Werder Brémy proti Wolfsburgu. Celý duel odehrál i obránce Theodor Gebre Selassie. Oba češi pomohli k vítězství svého mužstva 3:2. Díky výhře se Brémy posunuly na 12. místo do středu tabulky.

Španělsko


Brankář Tomáš Vaclík vychytal další čisté konto pro Sevillu. Jeho tým porazil v domácím utkání Leganés 1:0.

Polsko


Tomáš Petrášek dovedl jako kapitán Raków Czestochowa k dalšímu vítězství v polské lize. Jeho tým porazil v azylu v Belchatowě Jagiellonii Bialystok 2:1. Petrášek odehrál stejně jako záložník Petr Schwarz, jenž inkasoval ve 24. minutě žlutou kartu, celé utkání. Do hry se v dresu Rakówa dostal i záložník Daniel Bartl, který nastoupil v 64. minutě a také byl žlutě napomenut v 80. minutě. Za hosty odehrál celé utkání záložník Martin Pospíšil. Jeho spoluhráč Tomáš Přikryl byl v základní sestavě, v 77. minutě byl ale vystřídán.

Útočník Michal Papadopulos nastoupil v základní sestavě Korony Kielce na hřišti Legie Varšava. Nakonec hrál do 61. minuty, než byl vystřídán. Korona odjela z hlavního města s prázdnou. Prohrála 0:4.

Obránce David Jablonský odehrál celé utkání za Cracovii Krakov v Lodži. S LKS však jeho mužstvo prohrálo 0:1.

Ve druhé lize odehrál za Chojniczanku Chojnice celý zápas obránce Jan Mudra. S Olimpií Grudziadz prohrál jeho tým doma 1:3.

Nizozemsko


Útočníku Tomáši Necidovi se nepodařilo navázat na dvě branky z minulého týdne. Na hřišti Heraclesu Almelo odehrál za ADO Den Haag celé utkání. Jeho tým ale odjel s nepořízenou po porážce 0:4.

Michal Sadílek odehrál celé utkání za PSV Eindhoven. Favorit ovšem znovu ztratil body, tentokrát na půdě Emmenu za remízu 1:1. Sadílek dostal v 68. minutě žlutou kartu.

Záložník Václav Černý nastoupil v dresu Utrechtu do zápasu proti Waalwijku v 66. minutě. Záhy nato ale jeho tým inkasoval a s posledním týmem tabulky doma prohrál 0:1. V pondělí si Černý zahrál ještě za rezervu ve druhé lize a pomohl jí k vítězství 3:1 nad Almere. V 8. minutě otevřel skóre utkání a v závěru si připsal ještě asistenci u gólu na konečných 3:1.

Jaroslav Navrátil odehrál celý zápas za Go Ahead Eagles na hřišti De Graafschapu. Jeho mužstvo tam remizovalo 1:1.

Obránce Josef Kvída odehrál celé utkání za Nijmegen. Na půdě Volendamu však jeho mužstvo neuspělo. Domů si odvezlo porážku 1:3.

Záložník Richard Sedláček naskočil v barvách rezervy AZ Alkmaar do zápasu v Cambuuru v 58. minutě. Alkmaar prohrál 1:3.

Turecko


Obránce Ondřej Čelůstka odehrál za Antalyaspor celé utkání na hřišti Basaksehiru. Na půdě druhého mužstva tabulky však jeho tým podlehl 0:2.

Rusko


Záložník Alex Král nastoupil v základní sestavě Spartaku Moskva na půdě Zenitu Petrohrad. V 67. minutě dostal žlutou kartu a o šest minut později byl vystřídán. Spartak prohrál zápas 0:1.

Slovensko


Celé utkání odehrál za Ružomberok v Trnavě obránce Filip Twardzik. Na rukávu měl navíc kapitánskou pásku. Od 67. minuty hrál také útočník Ondřej Novotný.

Obránce Filip Kaša odehrál celé utkání v dresu Žiliny proti Slovanu Bratislava. Šlágr slovenské ligy skončil nerozhodně 0:0. V hostujícím týmu hrál do 86. minuty záložník Erik Daniel.

Brankář Vojtěch Vorel vychytal v dresu Senice celé utkání na půdě Zlatých Moravců. I díky němu si hosté odvezli bod za bezbrankovou remízu.

V brance Dunajské Stredy stál v zápase s Nitrou Martin Jedlička. Jeho tým vyhrál doma 1:0 a stáhl alespoň trochu ztrátu na vedoucí Slovan. Momentálně činí šest bodů.

Slovinsko


Záložník Marcel Čermák naskočil v 70. minutě v dresu Aluminij Kidričevo do zápasu na hřišti Taboru Sežana. Přispěl tak ke konečné remíze 1:1. Jeho mužstvo se dál drží na třetím místě tabulky.

Skotsko


Brankář Václav Hladký hájil bránu St. Mirrenu na půdě Aberdeenu. Nakonec ale jeho mužstvo prohrálo 1:2. Na domácí lavičce náhradníků strávil utkání rezervní gólman Tomáš Černý.

Rakousko


Útočník Milan Jurdík nastoupil v dresu Tirolu proti Sturmu Graz v 66. minutě. Jeho mužstvo ovšem prohrálo vysoko 1:5. V tabulce je Tirol desátý s jednobodovým náskokem na předposlední Admiru i poslední Mattersburg.

Tomáš Ostrák nastoupil v základní sestavě Hartbergu na hřišti Austrie Vídeň. Na trávníku ale vydržel pouze první poločas, pak byl vystřídán. Utkání se hostům vůbec nepovedlo a odjeli nakonec s debaklem 0:5.

Maďarsko


Puskás Akademie remizovala na vlastním hřišti s Mezőkövesdem 1:1. Český útočník David Vaněček nastoupil v základní sestavě. Odehrál ale jen 39 minut, než byl vystřídán. Domácí totiž už ve 29. minutě přišli o vyloučeného obránce Szolnokiho.

Belgie


Záložník Lukáš Mareček odehrál ve druhé lize celé utkání za Lokeren. Ten prohrál v Lovani 1:2.

Rumunsko


Záložník Lukáš Droppa nastoupil v základní sestavě Gaz Metanu Medias na hřišti Astry Giurgiu. Jeho mužstvo prohrálo 0:1. Droppa byl vystřídán v 58. minutě.

Kypr


Omonia Nikósie remizovala doma s APOELem v derby 0:0. Celé utkání odehráli za domácí čeští obránci Jan Lecjaks a Michael Lüftner.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (33)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Spartak prohrál zápas 0:1. Aby ne, když se Zenitem hráli i rozhodčí. Nechutný výkon. Barrios, Azmoun, Driussi neskuteční plačky. To se pak vyhrává...nesnáším ten klub.

Vpered Spartak!!!

Reagovat
Rudnevs

Čo vlastne hovoríš na Tedesca?

Reagovat
smazaný uživatel

Má to těžký, dostal určitý tým, který prohrál několik zapasů po sobě, musí pracovat s těmi hráči, kteří tam momentálně jsou, a kteří mu do jeho plánů a koncepcí tak třeba úplně nezapadají.

Hra se oproti posledním zápasům pod Konovovem o dost zlepšila, tým dostal tvář a směr.

Myslím si, že pokud ho podrží do léta (jakože by byla ohromná hloupost, kdyby ho kvůli pár nezdarům hned odvolali) tak tým doplní vhodnými hráči, bude s nimi pracovat a zapracuje je. Ono i teď přes zimní přestávku se může leccos změnit.

Když se teď přes zimu a hlavně potom v létě vyhážou staří a vyhořelí hráči (Ješčenko, Jano, Schürrle, možná Guljev) a doplní se to vhodnými posilami, tak to bude dobré.

S jeho příchodem se i změnilo rozestavení z 4231 na 3412, takže je jasné, že se současným týmem, nemůže plně uplatnit svůj potenciál. Já mu věřím, Spartak se podle mě ubírá dobrým směrem, kombinace odchovanců a koncepčních nákupů mladých hráčů má potenciál.

Reagovat
Rudnevs

Ja som s ním čítal rozhovor, on si to pochvaloval, že vraj Spartak má v Rusku slávu asi ako Bayern v Nemecku. Vraj sa tam dostal vďaka kontaktu s manažérom Spartaku Zornom, ktorý je nemecký Rus. Tú variantu s troma stopérmi hrával i v Nemecku, či už v Aue alebo i v Schalke, to je jeho obľúbená formácia.

Schürrle je nechcený už i v Spartaku... No to je neskutočné, jak ten dopadol. Ale na jeho obranu treba povedať, že bol zranený a Tedesco ho chválil, že vraj maká na sto percent.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, Spartak má v Rusku asi největší fanouškovskou základnu, možná ještě se Zenitem. 3 stopeři se mi celkem líbí, ono obrana Spartaku funguje celkově dobře. Tedesco Schürrleho často chválí, pravda, na tréninku se prý vždycky jeví dobře, no v zápasech je hrozný. Myslím, že kdyby neměl jméno, tak už nehraje. Tak třeba se přes zimu zlepší...

Reagovat
Rudnevs

Schick

Reagovat
dave30

Poslední půlrok hrál v podstatě pouze za reprezentaci, tak snad to nebyla pouze ta první vlaštovka...

Reagovat
Y.N.W.A

mě přijde, že ten půlrok trval tak tři roky

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
adoxx

Reagovat
dave30

Co ten Vašek Černý? Včera už zase jenom za juniorku s mladými kluky (byl 2. nejstarší z týmu). Abych pravdu řekl, tak jsem o jeho kariéře měl jinou představu. A to tady mnozí psali, jak to má v hlavě srovnané - to je takový polibek smrti pro ty naše mladé hráče...

Reagovat
exse

Je to hodně špatný, to že se prosadí v Ultrechtu jsem bral skoro jako tutovku. Teď je pro něho jediná cesta zkusit restart v ČR, ideálně asi ve Slavii.

Reagovat
Squinty

K čemu by Slavii, která má ambice hrát každý rok LM byl borec, co si sotva kopne v Ultrechtu?

Reagovat
exse

Hluboká myšlenka. A vůbec, k čemu by Slavii, která má ambice hrát každý rok LM byl trenér, kterej ani nedokázal vykopat ligu s Měcholupama?

Reagovat
andrew96

Trpiš šel do Slavie z Měcholup?

Reagovat
Dron

To není moc povedený přirovnání

Reagovat
mayday

Přesně. Ten může kariéru restartovat tak v Liberci, možná Jablonci, takových týmech. Slavia je na něj určitě moc.

Reagovat
Selänne

K čemu, je Slavii borec, kterej odkopal 15 minut v Serii A?

Reagovat
dave30

23minut

Reagovat
Rothbard

O koho jde?

Reagovat
dave30

Hušbauer

Reagovat
Briggus

*v Příbrami

Reagovat
Trapný diskutér

**ve Vlašimi

Reagovat
smazaný uživatel

Snad bude schick hrat vic gol byl super

Reagovat
oli9

Reagovat
adoxx

Reagovat
Andis

Vypadá to že začíná mediální Schickmanie...gol už dal a dokonce zajistil i ten třetí co dalo Lipsko, to vlastně tím jak na sebe stáhl ty obránce...a vůbec už jen tím hostováním zajisitl takto výbornou sezonu pro Lipsko

Reagovat
smazaný uživatel

Tobě musel nějaký Čech přebrat holku.

Reagovat
Kucka

Jak velmi šťastný gól? Láďa naopak velmi chytře tečoval

Reagovat
verv

taky mě přišlo, že věděl co dělá

Reagovat
8lampard8

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele