Bundesliga - souhrn 33. kola

03.05.2014, 17:29, aktualizováno 03.05.2014, 17:29
Komentáře a souhrny
Schalke vyhrálo ve Freiburgu a je blízko přímému postupu do Ligy mistrů. Rozhodnuto ještě není o čtvrté příčce, když dnes vyhrály Leverkusen, Wolfsburg a nezaváhal ani Mönchengladbach. Nebodoval ani jeden z posledních tří týmů tabulky, jistotu záchrany díky tomu má Stuttgart...

Borussia Mönchengladbach - 1. FSV Mainz 05 3:1

03.05.2014 15:30

Góly: 22. Martin Stranzl, 54. Max Kruse, 77. Christoph Kramer - 66. Eric Choupo-Moting

Mönchengladbach bude mít v posledním kole reálnou šanci kvalifikovat se do Ligy mistrů, dnes totiž před vlastními fanoušky udolal konkurenta z Mainzu 3:1 a nadále tak vyvíjí tlak na čtvrtý Leverkusen. Brankově se prosadili Martin Stranzl, Max Kruse a Christoph Kramer, za hosty snižoval Eric-Maxim Choupo-Moting.

V současnosti ztrácí Hříbata na Leverkusen tři body, mezi oběma celky je vtěsnán ještě Wolfsburg. Bundesligu tak v závěrečném kole čeká ještě tuhý boj. Mainz už sice na milionářskou soutěž nedosáhne, prohra pro něj však i přesto není tragédií - nadále totiž zůstává favoritem na kvalifikaci do Evropské ligy.

Hostující kouč Thomas Tuchel se rozhodl rozbít domácí útok nasazením vyloženě defenzivní taktiky, vydrželo mu to však pouze 22 minut. Přesně tak dlouho totiž trvalo Maxi Krusemu, aby nacentroval na zadní tyč na Alejandra Domíngueze, který ještě přiťukl Stranzlovi; ten už v ideální pozici nezaváhal.

Na 2:0 mohli domácí zvýšit ještě do přestávky, Kramer však v samostatném nájezdu na Lorise Kariuse neuspěl. Na druhé straně se perfektně předvedl i Marc-André ter Stegen, který se dnes loučil s mönchengladbachským publikem, když skvělým zákrokem zlikvidoval stoprocentní šanci Elkina Sota.

Favreho svěřenci nicméně neztráceli elán a necelých 10 minut po pauze udeřili podruhé. Po skvěle sehraném protiútoku se k míči dostal na kraji vápna Kruse, který napřáhl levačkou a perfektní ránou překonal Kariuse. Mainz se nehodlal vzdát a o 10 minut později dosáhl nadějného snížení - po Moritzově pasu vystoupal v pokutovém území nejvýše Choupo-Moting a přesnou hlavičkou povzbudil hostující šance.

Gladbach však dnes na hřišti jasně vládl a hosté se nikdy nedostali k reálné možnosti vyrovnat skóre. Definitivní tečku za utkáním tak napsal čtvrt hodiny před koncem Kramer, jehož přízemní rána z pravého rohu vápna zapadla přesně za záda bezmocného Kariuse. Závěrečný duel mezi Hříbaty a Wolfsburgem tak bude mít pikantní příchuť boje o Ligu mistrů.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen 0:2

03.05.2014 15:30

Góly: 28. Gonzalo Castro, 36. Emre Can

Fotbalisté Leverkusenu dokázali na půdě Frankfurtu potvrdit roli favorita a díky skvěle zvládnutému prvnímu poločasu si nakonec odvezli z půdy soupeře vítězství v poměru 2:0. Kvůli tomu v tabulce zůstali na čtvrtém místě s osmapadesáti body a před závěrečným kolem mají stále situaci ve svých rukách, před Wolfsburgem drží náskok jednoho bodu. Frankfurt se propadl na třinácté místo tabulky s šestatřiceti body a ještě musí odolávat náporu Freiburgu.

Český reprezentační útočník Václav Kadlec se ani tentokráte na trávník nepodíval a zůstal pouze na lavici náhradníků domácího týmu. Divácky tento duel sice příliš atraktivní nebyl, Eintracht byl směrem dopředu skoro neškodný a Leverkusen dokázal využít téměř maximum ze svých vyložených příležitostí. Do vedení se dostal z úvodní větší šance utkání ve 28. minutě, když se dokázal prosadit velmi aktivní Gonzalo Castro.

Po výborně načasované přihrávce Bendera převzal balón Derdiyok a našel ještě lépe postaveného Castra, který okamžitě z první obloučkem zakončil k pravé tyči. O pár minut později mohl Eintracht vyrovnat, ovšem po precizním pasu z pravé strany hlavičkoval Lanig o pár decimetrů vedle. Bayer přidal uklidňující druhou trefu v 36. minutě a i tentokráte využil velké hrubky dezorientované domácí obrany.

Brandt sice v jasné pozici lehce podklouzl a v těžké situaci dokázal trefit tyčku, od ní se míč odrazil k zcela volnému Emre Canovi a ten již neměl sebemenší potíže se zakončením - 0:2. V dalším průběhu oba výběry hrozily především z přímých volných kopů v blízkosti pokutového území a po jednom z nich mohl v 53. minutě zvýšit náskok Leverkusenu Boenisch, tomu ke skórování hlavou chyběl opravdu velmi malý kousek.

Po hodině hry mohl dát Frankfurtu naději Lanig, který znovu svou nebezpečnou ranou prověřil Lena a ten díky dalšímu famóznímu zákroku odvrátil balón na rohový kop. V závěrečné půlhodině se už nic zajímavého nedělo a hosté v poklidu bránili dostatečný náskok, Frankfurt se do žádné obrovské možnosti již nedostal. Leverkusen zakončí tento ročník doma s Werderem, Frankfurt zamíří na půdu Augsburgu.

Více informací k zápasu

Eintracht Braunschweig - FC Augsburg 0:1

03.05.2014 15:30

Góly: 90+4. Raúl Bobadilla

I před cestou do Sinsheimu bude mít Braunschweig stále nadějí na záchranu, ovšem po dalším nezdaru s Ausgburgem už musejí svěřenci Torstena Lieberknechta vyhrát a navrch ještě spoléhat na zaváhání konkurentů.

Před utkáním domácí byli celých dvacet devět kol na samém chvostu, ovšem rozhodně se nechtěli vzdát naděje na záchranu, jak houfně vyhlašovali. To po úvodním hvizdu také potvrdili, vysokým napadáním přidělávali FCA nemalé problémy a hned ve druhé minutě měl nadějnou možnost Kumbela, jenž si ve vápně našel centr Bellarabiho, ovšem branku minul.

Za bavorské Šváby odpověděl Mölders, ani jemu se však nepodařilo uspět. Hostující ekipa postupem času získávala navrch, ovšem Davariho ohrožovala prakticky jen střelami z dálky, které neměly velkou naději na úspěch. Do pauzy ještě pálil Bellarabi, ale Hitze nepřekonal.

Naprosto stejný obrázek jsme viděli i po obrátce. Eintracht se snažil, ale tým z města, které je proslulé loutkovým divadlem, působil o poznání jistějším dojmem, což mohl znovu potvrdit Mölders, opětovně však selhal. Reagovat se snažil Kumbela, ale jeho rána postrádala razanci. To už následně neplatilo pro pokus Halila Altintopa, avšak ten pro změnu tři tyče přestřelil.

Hodně aktivní byl tradičně Alexander Esswein, který zhruba dvacet minut před koncem rozehrál standardku a mičuda z ničeho nic orazítkovala vnější tyčku - Davari by býval asi reagovat nestihl! Ten samý hráč měl i další příležitost, ale strážce domácí svatyně byl znovu na místě. Za hrdinu pak mohl být střídající Khelifi, jenže Hitz si poradil na jedničku a místo toho udeřilo na opačné straně, kde Hahn přenechal balón pro rovněž čerstvého Bobadillu, jenž pohotově zavěsil - 0:1.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Bayern Mnichov 1:4

03.05.2014 15:30

Góly: 72. Hakan Çalhanoğlu - 32. Mario Götze, 55. Thomas Müller, 70. Mario Götze, 75. Claudio Pizarro

Žádné překvapení se neudálo na půdě Imtech Areny, kde mnichovský Bayern naplnil roli favorita a odvezl si z Hamburku další tři body. Přístavní celek však i přes další nezdar zůstává na barážové pozici a před posledním utkáním na hřišti Mainzu tak má všechno "pod kontrolou".

Svěřenci Mirka Slomky začali hned od první minuty naplňovat předzápasová slova a favorit to měl opravdu velmi těžké, prakticky se nedostával k ohrožení hamburské branky, natož do nějaké výrazné šance. Na programu tak bylo hned několik ran ze střední vzdálenosti, ale Robben ani Kroos kýžený úspěch neslavili. Odpovědět se marně snažili také Iličević a Çalhanoğlu.

Houževnaté severské mužstvo však nevydrželo odolávat věčně. Těsně po uplynutí třiceti minut Robben výstavní nabídkou oslovil Götzeho, jenž sám před Adlerem zachoval chladnou hlavu a střelou ke vzdálenější tyči poslal FCB do vedení - 0:1! Ještě do pauzy mohli zvýšit Schweinsteiger a po něm Müller, ovšem ani jeden z nich vyhraněný prostor nenašel! Nedáš - dostaneš. Otřepané pravidlo mohl znovu "použít" uzdravený van der Vaart, ale Neuer zasáhl skvěle!

Z kabin jakoby vyběhla vyměněná domácí jedenáctka, která si najednou z ničeho nic přestala věřit, což se zanedlouho projevilo. Robben od rohového praporku rozehrál míč nakrátko na Götzeho, jenž dostal hodně prostoru ke střele, kterou ještě tečoval Müller a reprezentační brankář byl znovu bez sebemenší naděje na úspěšný zásah - 0:2. Zaplněný stadion rázem utichl.

Navíc prakticky vzápětí mohl přidat třetí zásah Alaba, ovšem branku přestřelil. Dvacet minut před závěrečným hvozdem už bylo definitivně jasno: Robben sice na skvěle reagujícího Adlera nevyzrál, ale Müller vrátil na Götzeho, jenž z bezprostřední blízkosti zvýšil již na 0:3!

Rothosen však přeci jen ještě svitla jiskřička naděje. A nebyl to nikdo jiný než Çalhanoğlu, který natáhl zpoza vápna a kulatý nesmysl se rázem třepetal uvnitř sítě - 1:3. Závěrečné slovo si pak vzal čerstvý Pizarro, jenž nadvakrát překonal Adlera a uzavřel tím na konečných 1:4.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Schalke 04 0:2

03.05.2014 15:30

Góly: 13. Kaan Ayhan, 65. Klaas-Jan Huntelaar

Historie se opakuje - Schalke si po roce opět pojistilo místo v Lize mistrů triumfem nad Freiburgem. Pravda, tentokrát nešlo o přímý souboj, na to se však historie neptá; svěřenci Jense Kellera se mohou po výhře 2:0 opět těšit na milionářskou soutěž.

Branky Kaana Ayhana a Klaase-Jana Huntelaara totiž zajistily, že Königsblauen už neskončí hůře než čtvrtí; do finálního kola tak mohou jít s relativním klidem. Příliš je tak nemusí trápit ani fakt, že se budou muset obejít bez Felipe Santany, který dnes obdržel červenou kartu. Ani Freiburg nemusí smutnit, jelikož záchranu má už zajištěnou, a o nic víc mu po zpackaném průběhu sezony ani nešlo.

Bylo to do značné míry slavnostní utkání - hostující forvard Julian Draxler, který je podle médií jedním z přestupových cílů Arsene Wengera, nastoupil ke svému jubilejnímu stému zápasu jako nejmladší borec v bundesligové historii (ve věku 20 let a 225 dnů), a stovku startů za Schalke zkompletoval také Huntelaar.

Právě nizozemský kanonýr, který zažívá velký návrat po vleklém zranění, byl u vůbec první šance zápasu - Schalke vlétlo na soupeře s veškerou ofenzivní sílou a brankář Oliver Baumann musel zasahovat proti ráně Kevina-Prince Boatenga. Nedlouho poté pak už hosté slavili, když Ayhan zaznamenal svůj první bundesligový gól.

Střela hostujícího beka se otřela o tyč a zapadla do Baumannovy sítě; domácí gólman přitom rozhodně nemohl mít čisté svědomí. Freiburg zareagoval slibnými šancemi Karima Guédého a Admira Mehmediho, ty však nakonec nevedly k ničemu, stejně jako na druhé straně rána Huntelaara, který z voleje napálil brankovou konstrukci.

Těsně před pauzou pak Mehmedi zahodil skvělou šanci na vyrovnání; jeho střele chybělo doslova několik centimetrů. Vypadalo to, že Freiburg není bez šance, po změně stran však Schalke obnovilo svůj úvodní tlak a ten brzy vedl k rozhodující druhé trefě - nejprve sice Draxler smolně neuspěl, Huntelaarova tečovaná rána zdálky však už zapadla za záda zkoprnělého Baumanna.

V ten okamžik bylo prakticky rozhodnuto - Freiburg se za tohoto stavu už na nic nezmohl, a Königsblauen si tak pohodlně dokráčeli pro velecennou výhru. Domácím nepomohla ani přesilovka, když Santana během pouhých pěti minut inkasoval dvě žluté karty; v té době se však už Schalke s pohodlným náskokem v zádech soustředilo na obranu, která bez problémů odolala.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - Hannover 96 0:2

03.05.2014 15:30

Góly: 5. Szabolcs Huszti, 51. Manuel Schmiedebach

Hodně složitou pozici má před závěrečným utkáním "der Club", který nezvládl veledůležité utkání s Hannoverem, přičemž na Schalke tak jako tak pocestují Frankové s nutností bodovat.

Pod tíhou odpovědnosti a velkého tlaku nezačalo FCN nejlépe. Frantz svým zaváháním nabídl míč Husztimu, který si ho poté vyměnil s Rudņevsem, načež snadno otevřel skóre - 0:1. Kiyotake následně posadil balón na hlavu Hlouška, ten ale trestuhodně na skvěle reagujícího Zielera hledal recept marně! Záhy mohli trestat Rudņevs a Bittencourt, ani jeden z nich však kýžený úspěch neslavil a to platilo i pro Drmiče, jemuž pokazil radost Soto.

Nepříliš záživná podívaná plynule navázala i ve druhém dějství. Na obou stranách bylo k vidění několik možností, ovšem brankáři prakticky zůstávali bez práce. Definitivní rozhodnutí však na sebe nenechalo dlouho čekat: Rudņevs chytře uvolnil Schmiedebacha, jenž se zbavil Schäfera a do prázdné svatyně zavěsil - 0:2! Domácí se snažili, vyrovnat mohli postupně Balitsch, Nilsson, střídající Čolak a rovnou dvakrát kanonýr Drmić, ale konečný výsledek už se neměnil.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Hertha BSC 2:0

03.05.2014 15:30

Góly: 49. Aaron Hunt, 90+1. Aaron Hunt

Fotbalisté Werderu Brémy zvládli lépe souboj s trápící se Herthou a v posledním domácím kole se tak mohli s domácími fanoušky rozloučit obstojně. Díky výhře 2:0 se v tabulce posunuli na dvanácté místo s devětatřiceti body a na svého sobotního protivníka se dotáhli na rozdíl dvou bodů. V tuto chvíli tak ještě mohou bojovat i o devátou příčku Hoffenheimu, který má taktéž jen o dva body více. Hertha zůstala s jednačtyřiceti body desátá.

Utkání nebylo příliš bohaté na vyložené šance, obě branky Brém byly k vidění až po změně stran a postaral se o ně jediný muž - Aaron Hunt. Do úvodní větší příležitosti v zápasu se dostal již po necelých deseti minutách hry Skjelbred a svou jedovatou ranou z pokutového území pořádně protáhl brankáře Wolfa, který si tak na své konto připsal fantastický zákrok a odvrátil balón za svou branku.

Po dvaceti minutách hry zahrozil na druhé straně poprvé domácí tým. V pokutového území se uvolnil český reprezentační obránce Theodor Gebre Selassie a ve skluzu jen velmi těsně minul hostující svatyni. Gebre Selassie byl mimochodem jediným českým zástupcem v utkání a odehrál celých devadesát minut, na druhé straně si odpracoval stejnou porci minut slovenský pravý bek Peter Pekarík.

Až do konce úvodního dějství se hrálo z obou stran velmi opatrně a ihned po změně stran dokázal poprvé udeřit Hunt. Ten v 49. minutě využil nádherné přízemní kombinace svého celku, po zpětné přihrávce Elia a následné nahrávce z první od Di Santa střílel nekompromisně z penaltového puntíku naprosto přesně. Hertha se v dalších minutách snažila držet balón na svých kopačkách, jenže pět minut po inkasované brance znovu musela trnout.

Rychlý brejk dokázal zakončit svižnou střelou Di Santo a jen o centimetry minul vzdálenější tyčku. V dalším průběhu se hosté nemohli dostat do zakončení a v posledních minutách navíc museli otevřít svou defenzívu, čehož v první nastavené minutě znovu využil Hunt. Ten napřáhl z téměř stejného místa jako u první branky a i tentokráte s přehledem rozvlnil síť, gólman Kraft byl naprosto bezmocný.

Werder si to v závěrečném kole na půdě Bayeru Leverkusen rozdá o vylepšení své pozice, Hertha se svými fanoušky rozloučí v souboji s druhým celkem bundesligy a zároveň čtvrtfinalistou Ligy mistrů Dortmundem.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - TSG Hoffenheim 3:2

03.05.2014 15:30

Góly: 29. Kevin Großkreutz, 31. Henrich Mchitarjan, 34. Łukasz Piszczek - 5. Roberto Firmino, 66. Niklas Süle

Koncernový celek potvrzoval, že se mu proti Borussen daří, ovšem favorit dotáhl manko a následně třemi bleskovými údery zápas rozhodl ve svůj prospěch. TSG tak jako tak zakončí sezónu uprostřed pelotonu.

Začátek přitom měli hosté doslova jako z říše snů. Psala se pátá minuta, když Schmelzer, jenž se po zranění vrátil do základní sestavy, a Hummels nedokázali odvrátit mičudu a Roberto Firmino posléze bez problémů zavěsil - 0:1! Vzápětí mohl přidat pojistku Volland, jenž asistoval u předchozí trefy, ovšem tomu překazil radost na brankové čáře dobře stojící Hummels!

Odpovědět mohli, během krátké chvíle, Lewandowski, který odehrál svůj poslední domácí mač za žlutočerné barvy (!), a Reus, ani jeden z nich však neuspěl. Po tomto momentu se hra poněkud uklidnila, avšak paradoxně udeřilo: Sokratis přes Jojiče dopravil balón ke Großkreutzovi, jenž z hranice šestnáctky vyrovnal na 1:1. Hned záhy však Reus svým centrem oslovil Mchitarjana a domácí fanoušci byli ve varu - 2:1! To ale zřejmě netušili, že do pauzy do tube již o tři branky: Reus se standardkou sice neuspěl, ovšem jeho práci bezchybně zakončil Piszczek - 3:1.

Zdálo se býti rozhodnuto. To se také ze začátku druhých čtyřiceti pěti minut potvrzovalo - jediné zajímavé momenty přišly od Großkreutze, který zkoušel střílet z dálky. Po hodině hry však Weidenfeller z ničeho nic pustil dalekonosný pokus Süleho a mohlo být zaděláno na drama - 3:2. Nic zajímavého už se ale ve zbývajícím čase nestalo a duel skončil výhrou BVB.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - VfL Wolfsburg 1:2

03.05.2014 15:30

Góly: 62. Christian Gentner - 13. Kevin De Bruyne, 90+1. Ivica Olić

Wolfsburg vyhrál na půdě zachraňujícího se Stuttgartu 2:1 a udělal důležitý krok k případné kvalifikaci do Ligy mistrů - Vlci sice rozhodně nemají nic jisté, i v posledním kole však stále budou ve hře o milionářskou soutěž.

Domácí mají kus štěstí v tom, že jejich konkurenti z Hamburku a Norimberku prohráli; v tuhém boji o sestup tak dostali nečekaný dárek, čili je prohra ani nemusí příliš mrzet. Christian Gentner sice dokázal odpovědět na vedoucí trefu Kevina De Bruyneho, o třech bodech však nakonec v závěru rozhodl letos skvělý Ivica Olić. Vlci tak půjdou do závěrečného zápasu sezony s jednobodovou ztrátou na čtvrtý Leverkusen.

Od začátku se zdálo, že si hosté více uvědomují důležitost dnešního střetnutí, a jejich mírnou převahu mohl záhy stvrdit hlavičkující Ivan Perišić, který však těsně minul. Vedoucí trefu pak svěřenci Dietera Heckinga zaznamenali po rohovém kopu - domácí obrana nedokázala odklidit míč, který tak propadl až k De Bruynovi, jehož nekompromisní rána z nějakých 20 metrů nedala Svenu Ulreichovi ve stuttgartské bráně žádnou šanci.

Převaha Vlků trvala i nadále a Ulreich měl spoustu práce, aby vytáhl nad břevno přímý kop švýcarského beka Ricarda Rodrigueze. To byla také poslední šance první půle, v níž si Heckingův tým připsal zasloužené vedení. Možná že domácí kouč Huub Stevens prozradil hráčům, že vzhledem k vývoji dalších zápasů si mohou dovolit i prohrát; dění po změně stran tomu však neodpovídalo. Naopak, Stuttgart konečně zabral a dočkal se vyrovnávací branky.

Šlo vlastně o první velkou domácí šanci zápasu - k míči se dostal Gentner, který se rázem ocitl tváří v tvář brankáři Diegu Benagliovi, a stoprocentní šanci suverénně proměnil střelou k bližší tyči. Gentner přitom sám dříve za Vlky hrával, což stylově ocenil tím, že důležitý gól vůbec neslavil.

Vyrovnávací trefa dodala Stuttgartu sebevědomí, a domácí mohli dokonce otočit skóre, Ibrahima Traoré však minul prostor u tyče o několik čísel. Nakonec tak padla rozhodující trefa na druhé straně - Olićovo zakončení z bezprostřední blízkosti zajistilo Vlkům cennou výhru. V ochozech však slavili fanoušci obou táborů..

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov33283293:2387
2.Borussia Dortmund33215776:3868
3.Schalke 0433187859:4261
4.Bayer Leverkusen331841158:4058
5.VfL Wolfsburg331761060:4957
6.Borussia Mönchengladbach331671058:4055
7.1. FSV Mainz 05331551349:5250
8.FC Augsburg331471245:4649
9.TSG Hoffenheim3310111269:6941
10.Hertha BSC331181440:4441
11.Hannover 96331161643:5739
12.Werder Brémy331091441:6439
13.Eintracht Frankfurt33991539:5536
14.SC Freiburg33991541:5836
15.VfB Stuttgart33881749:6132
16.Hamburger SV33762049:7227
17.1. FC Norimberk335111736:6626
18.Eintracht Braunschweig33672028:5725

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (68)

Přidat komentář
Kincl

Götze (y)

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Když jsem dával tiket a viděl jsem 4x výhra hostů fakt jsem tomu nevěřil...ale Augsburg,Vlci, Bayer i Schalke

Reagovat
smazaný uživatel

Augsburg jsem čekal plichtu

Reagovat
smazaný uživatel

No Bobadilla mi to zachránil za minutu dvanáct..

Reagovat
Jan Horáček

Hamburk si baráž nezaslouží, předvádí otřesné výkony, přitom před sezónou mluvili o pohárech. Z té poslední trojice se mi nejvíc líbil Braunschweig, ten alespoň bojuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Zase to musíš brát z pohledu celé sezony a ten podzim hráli fakt nic moc. Za mě teda spíš Norimberk do baráže, ten hrál pěkně, ale co nedával za šance plus zranění obránců...

Reagovat
Jan Horáček

Norimberk měl dotáhnout nějaké ty remízy k výhrám, to je podobné jako Dynamo Drážďany.

Reagovat
smazaný uživatel

nevíte jestli Lewovi tleskali nebo ho vypískali

Reagovat
smazaný uživatel

tleskali - celý stadion

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Centrofixka
Reagovat
smazaný uživatel

Je potřeba poděkovat Augsburgu a především Hannoveru a soustředit se na poslední kolo. Baráž musí být. HSV!!

Reagovat
Jan Horáček

A v ní Hamburk vypadne.

Reagovat
smazaný uživatel

Tam jsem zvědavej, kdo nakonec půjde z 2.BL...Lautern by neby zrovna přijemnej, než třeba takovej Furt

Reagovat
Jan Horáček

Není špatný ani ten Paderborn, což je překvapení. Moc bych nevěřil Karlsruhe, které jsem viděl před týdnem naživo v Drážďanech a moc nepřesvědčili. U Lauternu člověk niky neví.

Reagovat
smazaný uživatel

No Paderborn jede na vlně, ten by je možná i smetl.......a Lautern ten zase doma dokáže udělat peklo. Karlsruhe nepůjde určitě

Reagovat
smazaný uživatel

Asi Furth, ale to je jedno, musí se udržet BL za každou cenu. A ti kdo tady kecají o fotbalu co se hraje a hráčích ať se nenamáhaj, když dřívější opory jsou všude možně po Bundeslize jen ne v Hamburku.

Reagovat
smazaný uživatel

HSV tu baráž snad dá

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda toho Hunta, ktovie, kde nakoniec skončí. Ak sa zakope niekde v Turecku alebo Rusku tak ma sklame. Najlepšie, keby zostal v BL

Reagovat
bobis21

tak po dnešku už je Norinberk jasný, proti Schalke to na výhru fakt nevidím ... škoda, budou mi tam chybět ...

Reagovat
smazaný uživatel

snáď sa za rok vrátia

Reagovat
smazaný uživatel

To by znamenalo, že Pelta si může stáhnout zase Pekharta galacticos

Reagovat
smazaný uživatel

Franta si konečně kopnul

Reagovat
db18

FCA to dalo? ach jo Takže dva zápasy

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím to na Braunschweig baráž. ostatní o něco hrají hoffec o nic

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec, dostanou šišku od Hoffe a půjdou rovnou

Reagovat
smazaný uživatel

dufam, ze hamburg padne. mesto, mancaft, vsetko tam je nesympaticke. este aj tie vlaky tam pravidelne meskaju....

Reagovat
Jan Horáček

Tak, tak, HSV zastavit hodiny! Domácí zápas Hamburku proti Wolfsburgu nedávno byl příšerný.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

...k čemu chce Hoffenheim Baumanna? Nejsou schopní podržet ani vlastní gólmany, ani Wieseho - a Oli by bez důvěry taky brzo skončil na lavičce

Reagovat
smazaný uživatel

Bobadilla

Reagovat
Arne

Bobadilla Dost suše to tam poslal...

Reagovat
db18

je někde video? Já u toho sestřihu usnul

Reagovat
Arne
Reagovat
db18

ok

Reagovat
smazaný uživatel

fantasticky

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

zejtra Sport1, já koukal na ARD

Reagovat
db18

Já taky, ale po "rozhovoru" s Lieberknechtem jsem právě usnul

Reagovat
db18

Jinak Schalke - FCN bude dost zajímavý zápas - Schalke potřebuje bod, aby mělo jistotu 3. místa, ale vykartoval se jim Huntelaar a Santana (u Felipeho je to asi dobře)

...a Nürnbergu se tuším vykartovali hned tři obránci

Reagovat
db18

...jinak FCA má mít zájem o Plattenharda, takže Ostrzolek půjde vážně do Herthy?

Reagovat
smazaný uživatel

14 dní zpátky se to při vzájemnym zápase naznačovalo, ale nevím

Reagovat
db18

Takhle by FCA aspoň sehnalo náhradu, i když by si myslím bylo lepší, kdybyste po Plattenhardovi šli rovnou vy. (A na druhou stranu Chandler )

Reagovat
smazaný uživatel

já jsem si právě maloval, jak sestoupí Stuttgart a do Herthy půjdou Rausch a Didavi a do Říma Werner a Maxim, ale asi to neklapne, ted by se mi líbil Contento, ale tolik ty hráče neznám už, abych si byl schopnej vybrat, jestli je lepší Plattenhardt nebo Ostrzolek

napravo bych se spokojil s Ndjengem, škoda, že to má předplacený Der Kapitän teď

Reagovat
jv

Ostrzolek a Plattenhardt jsou pro mě zatím plus minus nastejno, zatím teda, ale taky už jsem toho letos poměrně dost neviděl.

Reagovat
db18

Reagovat
Bayernista18

Pepku, stavěj toho Claudia častějc!

Reagovat
jester Radka Bejbla

Tak jsem se akorát vrátil z Německa ze zápasu 1. FCN - Hannover a přidám sem kousek z toho co jsem viděl. Na zápas jsem se moc těšil, protože bylo jasné, že FCN jde o všechno a kdy jindy zabojovat a vyhrát než dnes? Přeci jenom v posledním venkovní zápase na Schalke se nedá počítat se třemi body. Ale zpět k dnešku. Už před stadionem bylo patrné, že návštěva bude opět vynikající a všichni fanoušci byli plni optimismu a nic jiného než výhru nebrali. Na hlavní tribuně jsem se dal do řeči s fanoušky sedících okolo mě a podle nich měl Norimberk vyrukovat s ofenzivně laděnou sestavou se dvěma útočníky (Pekhart a 16 golový Drmič). Nakonec toto tvrzení se ukázalo jako pravdivé, když se sestava objevila na světelné tabuli. V sestavě domácích se objevil Pekhart a Hloušek. Petrák nebyl ani lavici náhradníků. Utkání začalo ve velmi dobrém tempu, domácí se snažili hrát aktivně, ale po obrovské chybě tuším Balitsche šli hráči Hannoveru v přečíslení na branku a šanci zakončil golem Huszti - 0:1 Poté se několik minut hrálo celkem aktivně na obě strany, dokud se do největší šance dostal Hloušek, kdy po zemi nedokázal propálit golmana - nutno podotknout, že byl před bránou sám a kdyby dal míč do horní části brány, tak by golman šanci neměl. Pak ještě za zmínku stál útěk velmi dobře hrajícího Drmiče za obranu, ale čárový rozhodčí mu mávnul ofsajd, který být pískán nemusel !!!

V 2. poločase se domácí ani nerozkoukali a Hannover vstřelil další gol, po hrubé chyby obrany, která se hráči otevřela a hráč hostí Schmiedebach toho využil, kdy obešel i golmana a poslal míč do prázdné brány - 0:2 !! Norimberk se snažil zvýšit úsilí směrem dopředu, ale nepřesné dlouhé balony na obsazené hráče určitě nebyl ten pravý recept ke vstřelení branky. Hra domácích prostě postrádala myšlenku, postrádala někoho, kdo vezme míč na sebe a rozdá to. Všechny přihrávky totiž směrovaly bud na pár metrů na středu hřiště a skončilo to tím, že obrana pak poslala míč i domácímu golmanovi Schaferovi (Hannover výborně napadal a nedovolil FCN směrem dopředu nic).

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

A kdybych měl zhodnotit hráče:

nejlepším hráčem jednoznačně Drmič - snaží se pořád nabízet, nebojí se s míčem projít přes 2 hráče a technicky na tom taky není špatně. Po sezoně určitě po něm sáhne některý z lepších týmu.

A nejhorší hráč byl Pekhart, však si to taky od fanoušky vyslechl, když v 71. minutě střídal (pískot a nadávky se nesly celým stadionem). Vůbec nechápu co se to s tím klukem stalo? Všude byl pozdě, než se rozběhne a kolikrát se ani nerozběh a celý zápas vyklusával, takže jeho přínos pro tým byl nulový !!!!

Hloušek třeba nehrál zas tak špatně, snažil se míč občas vzít na sebe a měl na noze největší přiležitost FCN, ale přijde mi, že se u něho vytratila ta jeho veliká rychlost.

A abych nezapomněl na Rajtorala, hráče Hannoveru, tak ho hodnotím velmi kladně. Zápas si odehrál v klídku a pohodě, všechno měl a kolikrát přidal pěknou přihrávku.

Reagovat
smazaný uživatel

ten pán s tým Pokalom mi je nejaký povedomí

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Arne

Na body to v Lauternu asi nebude, co? Sice vlastňák, ale v tom rychlým přehledu na ES2 tam byla spousta dalších momentů před Kirstenem... Hlavně ať Bielefeld nevyhraje, aby za týden stačila remíza.

Reagovat
smazaný uživatel

Ješte bude boj no...

Reagovat
JozkokozleJ

Buducotyzdnovy dvojboj Vam zavidim. Hertha - BVB, tam nie je o com a Dynamo - Arminia bude neskutocne napinave.

Reagovat
Arne

Nemusíš mi vykat Jj, hodně se těším. V Berlíně to bude naprosto uvolněný, snad dobrej fotbal, v Drážďanech opak. Dneska jsem už závěr Dynama vypustil a fandil FSV Frankfurt, naštěstí tu plichtu udrželi.

Reagovat
JozkokozleJ

Mam slusne vychovanie Myslel som, ze dvojboj absolvuje cela banda. Na Dyname bude vsetko, co k futbalu patri.

Sledujes nejak podrobnejsie zranenia Lasoggu? To nie je stale to iste, ze? Narazam na to, ze si tu malujem(e) ako nahradi Ramosa, pritom jeho nachylnost na zranenia (co pamätam trapili ho i v Herthe) mozu zapricinit, ze polku sezony bude na hrote behat Wagner... ak nedorazi ina kvalita, coz tazko ocakavat.

Reagovat
Arne

Ten dvojboj mám z EF vlastně jenom já... Pak švára a tři kámoši, kteří sem nechodí. Trevor a Kily budou mít jen neděli, WGM, stas, Vojda, Superfrankie a herbage jen sobotu. Jinak ve slovenštině se píše velký V i při množným čísle?

Podrobněji moc ne, ale taky mi to dělá starosti... Přitom mi přišlo, že ho tam teď na jaře nedávali za každou cenu, aby si to zranění nezhoršil, ale je to furt dokola. Chtělo by to někoho, kdo umí křídlo a zároveň trochu i útok, někoho jako Drmić, jen dostupnýho.

Reagovat
JozkokozleJ

Myslim, ze v tomto je slovencina a cestina rovnaka. Ohladom velkeho pismena sa pri vykani nerozlisuje, ci sa jedna o jednotne alebo mnozne cislo, ale o ci sa jedna o formalny alebo neformalny dopis. Pri formalnom dopise sa pise velke pismeno i na "Vas" v mnoznom cisle, pri neformalnom (napr. v internetovej diskusii) je "vas" v mnoznom cisle s malym "v". Takze som to nenapisal spravne, resp. pisal som ti prilis formalne

Reagovat
Arne

Dík za vysvětlení... Já myslím, že v češtině se při oslovování více lidí velký V určitě nepíše, ale ruku do ohně bych za to nedal.

Jinak na Herthu pořád můžeš jet taky, teď koukám, že systém uvolnil asi tři, čtyři stovky lupenů.

Reagovat
JozkokozleJ

Tiez za to nedavam ruku do ohna, ale s najväcsou pravdepodobnostou to tak je.

Absolutne nestiham. Budem rad, ked si k tomu k PC na tie dve hodiny v klude sadnem.

Reagovat
Arne

Ty máš nějaké ty zkoušky, co?

Reagovat
JozkokozleJ

Tak je

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele