33. kolo
03.05.2014 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Norimberk prohrál s Hannoverem a zůstává předposlední

Hodně složitou pozici má před závěrečným utkáním "der Club", který nezvládl veledůležité utkání s Hannoverem, přičemž na Schalke tak jako tak pocestují Frankové s nutností bodovat.

Pod tíhou odpovědnosti a velkého tlaku nezačalo FCN nejlépe. Frantz svým zaváháním nabídl míč Husztimu, který si ho poté vyměnil s Rudņevsem, načež snadno otevřel skóre - 0:1. Kiyotake následně posadil balón na hlavu Hlouška, ten ale trestuhodně na skvěle reagujícího Zielera hledal recept marně! Záhy mohli trestat Rudņevs a Bittencourt, ani jeden z nich však kýžený úspěch neslavil a to platilo i pro Drmiče, jemuž pokazil radost Soto.

Nepříliš záživná podívaná plynule navázala i ve druhém dějství. Na obou stranách bylo k vidění několik možností, ovšem brankáři prakticky zůstávali bez práce. Definitivní rozhodnutí však na sebe nenechalo dlouho čekat: Rudņevs chytře uvolnil Schmiedebacha, jenž se zbavil Schäfera a do prázdné svatyně zavěsil - 0:2! Domácí se snažili, vyrovnat mohli postupně Balitsch, Nilsson, střídající Čolak a rovnou dvakrát kanonýr Drmić, ale konečný výsledek už se neměnil.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
bayern987

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
jester Radka Bejbla

Budu tam !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jester Radka Bejbla

Tak jsem se akorát vrátil z Německa ze zápasu 1. FCN - Hannover a přidám sem kousek z toho co jsem viděl. Na zápas jsem se moc těšil, protože bylo jasné, že FCN jde o všechno a kdy jindy zabojovat a vyhrát než dnes? Přeci jenom v posledním venkovní zápase na Schalke se nedá počítat se třemi body. Ale zpět k dnešku. Už před stadionem bylo patrné, že návštěva bude opět vynikající a všichni fanoušci byli plni optimismu a nic jiného než výhru nebrali. Na hlavní tribuně jsem se dal do řeči s fanoušky sedících okolo mě a podle nich měl Norimberk vyrukovat s ofenzivně laděnou sestavou se dvěma útočníky (Pekhart a 16 golový Drmič). Nakonec toto tvrzení se ukázalo jako pravdivé, když se sestava objevila na světelné tabuli. V sestavě domácích se objevil Pekhart a Hloušek. Petrák nebyl ani lavici náhradníků. Utkání začalo ve velmi dobrém tempu, domácí se snažili hrát aktivně, ale po obrovské chybě tuším Balitsche šli hráči Hannoveru v přečíslení na branku a šanci zakončil golem Huszti - 0:1 Poté se několik minut hrálo celkem aktivně na obě strany, dokud se do největší šance dostal Hloušek, kdy po zemi nedokázal propálit golmana - nutno podotknout, že byl před bránou sám a kdyby dal míč do horní části brány, tak by golman šanci neměl. Pak ještě za zmínku stál útěk velmi dobře hrajícího Drmiče za obranu, ale čárový rozhodčí mu mávnul ofsajd, který být pískán nemusel !!!

V 2. poločase se domácí ani nerozkoukali a Hannover vstřelil další gol, po hrubé chyby obrany, která se hráči otevřela a hráč hostí Schmiedebach toho využil, kdy obešel i golmana a poslal míč do prázdné brány - 0:2 !! Norimberk se snažil zvýšit úsilí směrem dopředu, ale nepřesné dlouhé balony na obsazené hráče určitě nebyl ten pravý recept ke vstřelení branky. Hra domácích prostě postrádala myšlenku, postrádala někoho, kdo vezme míč na sebe a rozdá to. Všechny přihrávky totiž směrovaly bud na pár metrů na středu hřiště a skončilo to tím, že obrana pak poslala míč i domácímu golmanovi Schaferovi (Hannover výborně napadal a nedovolil FCN směrem dopředu nic).

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

A kdybych měl zhodnotit hráče:

nejlepším hráčem jednoznačně Drmič - snaží se pořád nabízet, nebojí se s míčem projít přes 2 hráče a technicky na tom taky není špatně. Po sezoně určitě po něm sáhne některý z lepších týmu.

A nejhorší hráč byl Pekhart, však si to taky od fanoušky vyslechl, když v 71. minutě střídal (pískot a nadávky se nesly celým stadionem). Vůbec nechápu co se to s tím klukem stalo? Všude byl pozdě, než se rozběhne a kolikrát se ani nerozběh a celý zápas vyklusával, takže jeho přínos pro tým byl nulový !!!!

Hloušek třeba nehrál zas tak špatně, snažil se míč občas vzít na sebe a měl na noze největší přiležitost FCN, ale přijde mi, že se u něho vytratila ta jeho veliká rychlost.

A abych nezapomněl na Rajtorala, hráče Hannoveru, tak ho hodnotím velmi kladně. Zápas si odehrál v klídku a pohodě, všechno měl a kolikrát přidal pěknou přihrávku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele